Følg os

Forsiden

Det 'resonante træ' i Paneveggio Forest

DEL:

Udgivet

on

val-venegia1

Den italienske region Trentino er et skovland, som dækker 56% af provinsen.

Ud over deres værdi for miljøet, landskabet, den lokale identitet er disse skove fundamentalt vigtige for at rense luften, for at beskytte byer og afgrøder, for bjergøkonomien, for biodiversitet og fritidsaktiviteter.

53 forskellige typer skov og 500 millioner træer, mere end 1000 træer pr.

Statsskovene

I dette 'træhav' er der ni meget specielle øer: den Statsskove i PaneveggioSan Martino di Castrozza, Valzanca, Valsorda, Cadino, Monte San Pietro, Monte Bondone, Scanuppia og Campobrun.

Provinsagenturet for statsskove i den selvstyrende provins Trentino administrerer disse skove, som strækker sig over mere end 11,200 hektar og omfatter skove af enestående skovkulturel, naturlig og historisk værdi, græsgange, vandløb, gletsjere og en række bygninger, herunder bjerghytter , lader, landhuse og traditionelle bjergmejerier, 'malghe'.

reklame

Paneveggio statsskove

Disse naturlige skove dækker 2,793 hektar og drives på traditionel vis uden at forsømme innovationer og eksperimenterende skovbrug. Skoven ligger helt inden for naturparken Paneveggio/Pale di San Martino, og den er velegnet til rekreative, uddannelsesmæssige og kulturelle aktiviteter samt til videnskabelig forskning. Paneveggio Forests berømmelse skyldes produktionen, ved at udvælge de bedste stammer af nordmannsgran, af en meget speciel træsort - det resonanstræ.

Resonant træ

Ædelgraner (picea abies Karst), som her dækker omkring 86 % af hele skovarealet, producerer små mængder resonant træ, velegnet til at lave klangbund til de bedste strengeinstrumenter og klaverer, takket være en langsom og konstant vækst, til en unik klima og til den rigtige blanding af lys, varme og fugt.

Siden 1700 har instrumentmagere fra hele verden valgt deres træstammer eller billets her. Lang tid med håndværkeres erfaring og følsomhed, transformer dette træ til klangplanker til prestigefyldte og raffinerede musikinstrumenter, præget af sjældent efterspurgt træ og skønhed.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending