Følg os

Underholdning

Biograf Film anmeldelse: Stories We Tell (2012)

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

'Stories We Tell' - TIFF 2012Af Tom Donley

99.9997% indiskutable

Instruktør-manuskriptforfatter Sarah Polley (billedet) (Væk fra hende (2006) Tag denne Waltz (2011)) har taget hendes familie og vens minder til at skabe et af de bedste stykker biograf, dette årti har at byde på. Begyndende med at introducere Sarahs egne brødre, søstre, far og familievenner, får vi fortalt en detaljeret og følelsesladet historie om Sarahs mor fra forskellige perspektiver.

Som vi alle ved, husker alle historier forskelligt. Afhængigt af omstændighederne, tidligere oplevelser og om du har fået din morgenkaffe eller ej, får forskellige variabler og motivationer os til at huske vores oplevelser lidt anderledes end andre. Men når en historie har én stor hemmelighed, der forbliver i dvale i årtier, dukker nogle minder og detaljer op, mens andre begynder at falme.

In Historier vi fortæller, historiens fokus omgiver Diane, Sarahs mor. Fra hver søskende modtager vi deres kærlige erindring om deres mor. De diskuterer i detaljer hendes energiske grin, livlige dans og større-end-livet-persona. Vi modtager også en erindring fra Dianes venner, og hvordan de husker hende som sporadisk, uorganiseret og ensom. For det meste fortalt af Sarahs far, Michael, begynder vi også at indse historien, der bliver fortalt, og får en førstehåndssmag på, hvordan man tager livet i perspektiv. At nogle gange sker begivenheder på grund af den måde, du vælger at leve dit liv på.

Efterhånden som minutterne begynder at skrælle væk, begynder lag på lag af historien at dukke op. Familievenner viser sig ikke kun at være venner, bror og søstre viser sig kun at være halvblod. Visse gode minder fra barndommen er fuldt ud forklaret, realiseret og skal behandles på en meget voksen måde. At fortælle mere ville være at ødelægge en speciel visning fra sådan en stor historie – en historie, der skal fortælles af Sarah, ikke mig.

At blot sige, at denne historie skal fortælles til et stort publikum, ville forenkle historiens budskab. I bund og grund giver filmen seeren mulighed for at indgyde deres egne barndomsminder for at bestemme, hvad der er virkeligt, og hvem man kan stole på. Selvom beviser tyder på, at en kendsgerning er 99.9997 % ubestridelig, er minderne og hvordan du fortsætter i sidste ende op til dig.

reklame

108 min.

For at se traileren, klik her.

For flere kvalitet filmanmeldelser, gå til Picturenose.com

newlogo

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending