Følg os

Forsiden

Taiwan 'Honor of Guest' på 2013 Comic Festival i Bruxelles

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

tegneserie-festivalUden tvivl Bruxelles, fødestedet til Hergés berømte flyvende journalist Tintin, er hovedstaden i tegneserieverdenen. Hvert år i begyndelsen af ​​september fejrer byen sine farverige papirhelte. Fra 6-8. september forvandler Bruxelles sig til et blærende mekka for tegneserieelskere. Mere end 20 boghandlere og redaktører, otte kæmpe udstillinger, hundreder af tegneserieforfattere og adskillige animationer inviterer både voksne og børn til at træde ud af den smalle æske i det daglige liv ind i en verden af ​​ridderlighed, eventyr, fantasi og humor eksponeret over 3,000 kvadratmeter.  

For sin 2013-udgave er Brussels Comics Festival og det taiwanesiske kulturcenter i Paris stolte over at kunne præsentere taiwan som 'Æresgæst '. Med en stand, der er helt dedikeret til det, og i nærværelse af fem berømte taiwanske tegneserieforfattere her til lejligheden, vil besøgende blive præsenteret for den rigdom af den taiwanske tegneserie. Disse fem fremtrædende forfattere er fast besluttede på at sprænge en eksotisk vind ind i en hovedsageligt europæisk domineret tegneserieverden. Besøgende vil have mulighed for at se deres originale mesterværker, møde kunstnerne personligt og blive fejet af kunstnerens fantasi. Tilstedeværelsen af ​​disse taiwanske forfattere forbinder tegneseriefestivalen med Belgisk tegneseriecenter som samtidig kører en udstilling fra 11. september til 27. oktober på Master Chiu, en berømt taiwansk kunstner, der også vil være til stede ved festivalen.

Det er ikke tilfældigt, at Taiwan blev valgt som æresgæst. Meget har ændret sig siden de gamle dage, hvor taiwanske kunstnere med en skarp blyant ikke var andet end anonyme bidragydere til den internationale designindustri. En ny generation af taiwanske 'tegneserieforfattere' er opstået, fast besluttet på at konkurrere med lande som Frankrig og Belgien, hvor de 9th Kunst ser ud til at have været en del af den nationale kulturelle hukommelse for evigt. Nogle af dem er blevet hyldet flere gange på internationale tegneseriefestivaler, har udstillet i udlandet og har set deres arbejde oversat til forskellige sprog. Anerkendelse fra en prestigefyldt institution som Brussels Comic Strip Center fremhæver vitaliteten og den kunstneriske kvalitet af den taiwanske tegneseriekunst endnu mere.

reklame

Hyldest til taiwansk tegneseriekunst uden at inkludere den meget hypede Chiu Row-long er som at ro uden årer. Chius samfundskritiske mesterværk  Seediq Bale  (original titel: Wushe oprør), en historisk episk og social anklage om det oprindelige Seediq-oprør mod den japanske besættelse af Taiwan i 1930'erne og dets nylige filmatisering Seediq Bale (2011) forårsagede en tidevandsbølge i taiwansk biograf og tegneseriekunst. De originale stripplader vises i en eksklusiv udstilling i galleriet i det belgiske tegneseriecenter.

En anden meget rost taiwanesisk gæst på festivalen er Chen Hung-Yao, berømt for historier om kung fu og ridderlighed som Den store rejse mod vest, Legenden om Yi Dao og hans seneste publikationer Tidstrick, en samling af fem science fiction-historier om forholdet mellem mennesker og teknologi. Med sin spændende no-nonsense storyboard-stil, en fortællingsteknik, han lånte fra film, formåede Chen at fange tidsånden og skiller sig ud fra mængden og vise ekspertise uden sammenligning.

Den tredje fugl i den kunstneriske rede, der flyver fra Taiwan til lejligheden, er Xiao Zhuang, en tidligere adman, der blev berømt med sit mesterværk The Window, et stærkt portræt af almindelige mennesker, der kæmper for at klare sig i 1980'erne Taiwan, fængslet mellem håb om demokrati og frustration i et globaliserende forbrugersamfund.

reklame

Li-Chin Lin og Ahn Zhe vil præsentere festivalbesøgende med et blåtryk af det unge, bymæssige Taiwan. I den selvbiografiske og prisbelønnede grafiske roman taiwan, Lin minder om sin barndom under det diktatoriske regime og bringer en meget personlig indsigt i de dilemmaer, som hendes generation står over for, når de forfølger demokrati. Ahn Zhe har lavet animerede film i mere end tre år, inden han valgte et liv som grafisk designer. Hans monokromatiske tegninger er stærkt påvirket af gamle sort / hvide film, selvom historierne i sig selv er en nøjagtig persiflage af det moderne Taiwan.

Tung Kuo-yu, repræsentant i EU og Belgien, og Chen Chih-Cheng, direktør for det taiwanesiske kulturcenter i Paris, inviterer besøgende til at besøge Taiwan Stand og nyde mesterværkerne fra disse fem fremtrædende kunstnere samt deltage i adskillige workshops , seminarer og andre aktiviteter.

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending