Følg os

Forsiden

Biograf Film Anmeldelse: Kapringen (A Hijacking) (2012)

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

a-highjacking-2012-21h52m08s127

Af Tom Donley

Dansk fryd

reklame

Peter Pan er ikke den eneste person, der skal være forsigtig med pirater. Tobias Lindholm instruerer Kapringen (En kapring) (2012), der handler om en besætning ombord på et dansk transportskib, da de kapres af en gruppe larmende, desperate somaliske pirater. Det er nu op til skibskokken, en somalisk oversætter og administrerende direktør at finde ud af et monetært kompromis, før piraternes frustrationer overgår til vold.

En kapring (2012) fanger et andet aspekt af en skibs belejring. Der er ingen skud. Filmen fokuserer primært på det forretningsmæssige aspekt af forhandlingerne. Som publikum introduceres vi til nøgletallene i en gidssituation, der normalt forbliver bag kulisserne. Koncernens administrerende direktør, Peter C. Ludvigsen (Søren Malling), er vant til at forhandle med millioner af dollars på linjen. Det er i hans make-up. Følelser efterlades uden for forhandlingsrummet, og hans kølige, rolige opførsel brydes aldrig. Nu, når han får muligheden, påtager Peter sig opgaven med at forhandle med piraterne, selvom konsulenter uden for Somali stærkt anbefaler nogen eksternt at være ansvarlige. Det er Peters besætning, og det er derfor hans ansvar.

Hovedpersonen i filmen er kokken Pilou Asbæk (Mikkel Hartmann). Pilou er den type fyr, du vil have på dit skib. Han er afslappet, sjov kærlig og bærer sine følelser på ærmerne. Uanset om det taler til sin kone og datter over telefonen eller holder et lykkeligt miljø om bord på skibet, holder Pilous ånd båden flydende.

reklame

Når filmen skifter fra at introducere skibets besætning til selskabets bestyrelsesmedlemmer, ser vi Peter gå fra en struktureret forhandling med japanske kunder til en yderst ustruktureret forhandling med piraterne. Filmen viser aldrig et skud affyret under kapringen. Faktisk var der aldrig en kapring, bare en ændring i scenariet for Peters forhandlinger.

En forhandler for de somaliske pirater, Omar (Abdihakin Asgar), er den eneste pirat, der taler engelsk, og i hele belejringen benægter han voldsomt enhver forseelse og siger, at han ikke er 'en af ​​dem'. Omar er bare der for at gøre sit job. Han er forbindelsen mellem skibets besætning, som mystisk er ned til tre medlemmer, og bestyrelseslokalet. Ligesom besætningen er han ansvarlig for at fange, han ønsker også desperat at komme hjem til sin kone og børn.

Samlet set får filmen dig til at føle, at du sidder fast på et skib - eller i et bestyrelseslokale - i flere dage i træk, håbløst forsøger at nå til enighed. Dels skyldes dette de realistiske samtaler, der løbende finder sted i hele filmen. For at skildre de mest realistiske telefonsamtaler lavede direktøren telefonopkald i realtid med Peter i Danmark og Omar i Somalia. De sporadiske samtaler mellem de to med telefonens statiske og akavede råb er ægte samtaler med skuespillere, der prøver at levere deres linjer over hinanden. Effekten virkede.

I første omgang En kapring er muligvis ikke den film, du har forventet, når du hører om pirater og gidsler. Imidlertid gør den minimalistiske tilgang og fokus på det menneskelige aspekt ved forhandling det til en fornøjelse.

103 minutter. På dansk, svensk, engelsk, japansk og somalisk.

Klik her for at se traileren.

For flere kvalitet filmanmeldelser, gå til Picturenose.com.

newlogo

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending