Følg os

Forsiden

Det mærkelige tilfælde af Europa-Parlamentets klaver

DEL:

Udgivet

on

I begyndelsen af ​​2009 gav den estiske regering en generøs gave til Europa-Parlamentet af et klaver. Tanken var, at dette imponerende instrument ville være en værdifuld ressource, der ville gøre det muligt at afholde flere musikalske begivenheder, primært i Yehudi Menuhin-rummet - faktisk parlamentets koncertsal.
I går aftes var omkring 300 mennesker vidner til et program af JS Bach til støtte for initiativet 'Lyt to the Pulse of the Planet'. Det blev af alle vurderet til at være en stor succes.
Men bag kulisserne var der problemer, der truede med at afspore begivenheden. Parlamentets embedsmænd havde genudnævnt klaveret. Det er ikke længere et musikinstrument, det er nu officielt et møbel, og kan som sådan ikke flyttes eller bruges som klaver.
En MEP sagde til EU Reporter "Dette er absolut absurd. Det er også en fornærmelse mod den estiske regerings generøsitet og er respektløs over for hukommelsen og arven fra Sir Yehudi selv. Er de gale?"
Heldigvis er bevidstheden om klassisk musik steget siden starten af ​​parlamentets Klassisk Musik Intergruppe i regi af den estiske MEP Kristiina Ojuland, og et stærkt netværk af hengivne har udviklet sig. Der blev trukket i trådene, og koncerten gik i gang med en vidunderlig koncert med den ukrainske pianist Dmitri Sukhovienko (billedet) til henrivende bifald!

 

Anna van Densky

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending