Følg os

Forsiden

Beskyttelse af arv i fare

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Agrigento

Europas førende kulturarvsorganisation Europa Nostra har i dag lanceret sit nye flagskibsprogram 'De 7 mest truede' med Den Europæiske Investeringsbankgruppe, repræsenteret af EIB-instituttet, som grundlægger. Dette program vil identificere truede monumenter og steder i Europa og mobilisere offentlige og private partnere på lokalt, nationalt og europæisk niveau for at finde en bæredygtig fremtid for disse steder.

”Kulturarv er Europas største aktiv: vores råolie, vores guldreserve. Vores arv er Europas brød og smør, lige så meget som det er Europas hjerte og sjæl. Sammen med Den Europæiske Investeringsbank er Europa Nostra stolt over at lancere 'The 7 Most Endangered' -programmet. Hvis vi alle arbejder sammen, kan vi stimulere en ægte renæssance af Europas unikke kulturarv ”sagde Plácido Domingo, præsident Europa Nostra.

reklame

”Bevarelsen af ​​kulturarven i Europa er en kæmpe opgave og uden tvivl et fælles ansvar for os alle. Den Europæiske Investeringsbank er derfor glad for at være grundlægger af Europa Nostras nye program "De 7 mest truede". Dets bidrag til dette projekt via EIB-instituttet vil være at levere analyser og rådgivning om, hvordan der kunne opnås finansiering til de projekter, der er valgt inden for dette program. ” tilføjede Werner Hoyer, formand for Den Europæiske Investeringsbank.

Den første liste over 'De 7 mest truede' vil blive annonceret under Europa Nostras 50-års jubilæuskongres i Athen den 16. juni 2013. Et internationalt rådgivende panel udarbejder en kort liste over 14 mest truede steder, og den endelige liste på 7 vælges af Europa Nostra-bestyrelsen. Nomineringer af mest truede steder kan foretages af Europa Nostra-medlemmer eller associerede organisationer eller Europa Nostras landsrepræsentationer, hvis fulde liste er tilgængelig på Europa Nostra-webstedet. Frist for indgivelse af nomineringer er 15. marts 2013. (For nomineringsformularen klik her.)

Efter udvælgelsen af ​​'De 7 mest truede' vil eksperterne, der er udvalgt af EIB-instituttet og de andre tilknyttede partnere, besøge hvert af de 7 steder i tæt samråd med lokale interessenter og vil foreslå realistiske og bæredygtige handlingsplaner til redning af disse websteder. Europarådets Udviklingsbank (CEB) med base i Paris vil være en af ​​de tilknyttede partnere i denne fase af programmet. Planerne vil omfatte rådgivning om, hvordan finansiering kan opnås, f.eks. Ved at trække på EU-midler eller i passende tilfælde på EIB- eller CEB-lån. Europa Nostras omfattende netværk af kulturarvsorganisationer vil mobilisere lokalsamfund og offentlige eller private organer til at styrke ejerskabet og engagementet for de syv udvalgte kulturarvsteder i fare.

reklame

'De 7 mest truede' er inspireret af et vellykket program fra US National Trust for Historic Preservation, der er baseret i Washington. Dette program vil ikke kun identificere en prioriteret liste over kulturarvsteder i fare; det vil også foreslå konkrete redningsplaner, der angiver, hvad der kan og bør gøres for at redde disse steder. Udover at skabe offentlig interesse og entusiasme vil programmet bringe folk sammen om at skabe bæredygtige løsninger gennem gennemførlighedsundersøgelser, teknisk rådgivning, kapacitet og finansieringsassistance, projektledelsesstøtte og bred omtale. På denne måde fungerer 'De 7 mest truede' som en katalysator for handling.

 

Anna van Densky

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending