Følg os

Forsiden

Udstilling: Olga Forever!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

OlgaEn danser med Ballets Russes, før han blev Picassos kone, Olga Khokhlova, elskede også at lave broderi. Dette var et afgørende element for Francesco Vezzoli, der fra starten har viet sig til kvindernes ikoner, der udtrykte deres lidelse gennem broderiets solipsistiske praksis. De tårer, som kunstneren har broderet obsessivt på disse ansigter i løbet af de sidste 15 år, repræsenterer den anden side af glamour.

”Olga græder over alle balletter, hun dansede aldrig af kærlighed til Picasso”, forklarer Francesco Vezzoli, som nu har vendt opmærksomheden mod en legendarisk kærlighedshistorie, der begyndte i begyndelsen af ​​1917. Picasso var rejst til Rom med Jean Cocteau, der introducerede ham til den russiske impresario Sergeï Diaghilev og hans Ballets Russes. Det er ved denne lejlighed, at Picasso mødtes og blev forelsket i Olga Khokhlova, en af ​​selskabets dansere. Den 18. maj samme år havde Diaghilevs nye show, Parade, premiere i Paris med kostumer og sæt designet af Picasso, libretto af Cocteau og musik af Erik Satie.

Olga holdt op med at danse efter at have giftet sig med Picasso. Den 12. juli 1918 blev de gift i en russisk-ortodoks kirke på Rue Daru i Paris, hvor Jean Cocteau, Guillaume Apollinaire, Max Jacob og Valerian Svetlov fungerede som deres vidner.

reklame

Deres kærlighed til hinanden fanges både i fotografier af hverdagen, men også i Picassos mesterværker, såsom Portræt af Olga i en lænestol (Montrouge, efterår 1917), et maleri som Vezzoli er særlig glad for, og som Picasso skildrer Olga i en spansk kjole, der sad på en lænestol, som hun selv havde broderet.

Undtagelsesvis og takket være Fundación Almine y Bernard Ruiz-Picasso para el Arte har Francesco Vezzoli haft adgang til disse tusindvis af familie-snapshots, der er gemt i Olga Ruiz-Picasso-arkivet, som administreres i fællesskab af børnene til Paul, søn af Olga og Pablo Ruiz-Picasso. På baggrund af disse dyrebare, men indtil nu utilgængelige arkiver, har den italienske kunstner valgt 19 sort-hvide portrætter af Olga i kronologisk rækkefølge - som han for eksempel havde gjort for La Vie en Rose, en serie på 19 broderier, der skildrer Edith Piaf mellem barndom og alderdom.

Vezzoli har brugt den samme metode til at producere oliemalerier inspireret direkte af fotos af Olga i forskellige aldre, inden de omarrangerede dem ved hjælp af collager og broderier. Forskellige scener og karakterer fra Ballets Russes er afbildet i hendes tårer, ligesom kubistiske motiver. Det er her fortid og nutid, Olga Khokhlova-Picassos fortrydelse og længsel kommer sammen.

reklame

Maleri og collage er teknikker fra Picassos, som Vezzoli bruger til at sætte Olga tilbage i rampelyset. Han erklærer således sin beundring for denne kvinde, der var medlem af Ballets Russes, en af ​​det tyvende århundredes store kunstneriske eksperimenter og en, der er kommet til at optage en masse plads i kunstnerens arbejde. Faktisk fik hans fascination af virksomheden ham til at vie en forestilling til dem i 2009 i anledning af 30-årsdagen for Museum of Contemporary Art (MOCA) i Los Angeles. Inspireret af sin helt Diaghilev samlede Vezzolis Ballets Russes Italian Style (The Shortest Musical You Will Never See Again) Lady Gaga, Miuccia Prada, Baz Luhrmann, Frank Gehry, Damien Hirst og Bolshoi Ballet.

“OLGA FOR evigt! er en biografi ”, forklarer Francesco Vezzoli. "Gennem dette arbejde hylder jeg Olga, der er min følsomhed og besættelse".

FRANCESCO VEZZOLI
OLGA FOREVER! Åbning: Tirsdag den 27. november 2012,
5-8 PM
28.11.12-02.03.13 / BRUSSEL

 

Anna van Densky

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending