Følg os

Kasakhstan

Starlink-initiativet: 2,000 flere skoler i Kasakhstan får højhastighedsinternet  

DEL:

Udgivet

on

Næsten 2,000 skoler i Kasakhstan vil være forbundet til Starlink, højhastighedssatellitinternet, inden årets udgang, sagde minister for digital udvikling, innovation og rumfartsindustri Zhaslan Madiyev på en regeringsbriefing den 19. juni.

Starlink er verdens første og største satellitkonstellation, der bruger lav kredsløb om jorden til at levere bredbåndsinternet.

Ifølge Madiyev er der udover Starlink andre løsninger i Kasakhstan, herunder OneWeb, et London-baseret globalt kommunikationsfirma, der leverer højhastighedsinternetadgang over hele verden gennem en konstellation af satellitter i lav kredsløb om jorden.

“OneWeb arbejder på at etablere en parringsstation i dag. Jeg tror, ​​at de allerede i begyndelsen af ​​2025 vil kunne levere disse tjenester på kommercielt grundlag. Derfor mener jeg, at dette marked skal være konkurrencedygtigt. Vi bør invitere sådanne teknologier mere, men der skal være en balance mellem ønsket om at implementere disse teknologiske løsninger og national sikkerhed,” sagde Madiyev, som citeret af nyhedsbureauet Kazinform.

Yerzhan Meiramov, formand for ministeriets telekommunikationsudvalg, sagde, at udstyr og abonnentenheder koster $2,500 for hver skole. Taksten er 145,000 tenge (US$316) om måneden.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending