Følg os

Kasakhstan

Angreb på kasakhisk journalist i Kiev: Tokayev beordrer at sende forespørgsler til ukrainske myndigheder

DEL:

Udgivet

on

Præsident Kassym-Jomart Tokayev har bedt Kasakhstans diplomatiske og retshåndhævende myndigheder om at sende officielle forespørgsler til deres ukrainske modparter. Han understregede, at kasakhiske officielle organer er parate til at bistå i efterforskningen for at afdække sandheden bag angrebet på den kasakhiske journalist Aidos Sadykov den 18. juni, rapporterede TengriNews.

Et attentatforsøg fandt sted på den kasakhiske journalist Aidos Sadykov i Kiev den 18. juni. Ifølge Ukraines nationale politi nærmede en ukendt person sig en parkeret bil på Yarmola-gaden, hvor Sadykov og hans kone var til stede, og åbnede ild og sårede Sadykov og så forsvandt. Sadykov blev indlagt på hospitalet, mens hans kone ikke kom til skade. Kyiv-politiet har indledt en straffesag for drabsforsøg.

"Kasakhstan har taget en kurs mod at styrke retsstaten. Du kender min principielle holdning: Lov og orden skal herske i landet, med andre ord retsorden. Alle konflikter og uenigheder i vores samfund bør udelukkende løses inden for de juridiske rammer, på grundlag af gældende lovgivning, i overensstemmelse med grundlæggende internationale standarder. Det er fra dette synspunkt, at det er nødvendigt at overveje den forbrydelse, der fandt sted i går i Kiev mod den kasakhiske borger Aidos Sadykov,” sagde Tokayev.

Præsidentens pressesekretær, Berik Uali, foreslog, at der er kræfter, der kunne drage fordel af at cirkulere anklager mod Kasakhstan for at bruge pres og forsøge at påvirke den strategiske retning af dets ledelse, herunder i udenrigspolitikken.

»Uanset de anklager, der tidligere blev rejst mod Aidos Sadykov, er han først og fremmest en borger i Kasakhstan. Derfor nyder han og hans familie de rettigheder, de tilkommer dem. Ifølge forfatningen kan de regne med statens beskyttelse og protektion uden for dens grænser. Derfor instruerede præsidenten den relevante regering og diplomatiske tjenester om at give Sadykov-familien al den nødvendige hjælp, hvis de samtykker til det,” tilføjede han.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending