Følg os

Kasakhstan

Kasakhstan fremstår som regional digital hub med 5G-udvidelse

DEL:

Udgivet

on

Kasakhiske mobiloperatører vil udvide 5G-dækningen i Astana, Almaty, Shymkent og regionale centre for at fuldføre introduktionen af ​​5G-mobilkommunikation inden udgangen af ​​2025, sagde minister for digital udvikling, innovation og luft- og rumfartsindustri Zhaslan Madiyev på et regeringsmøde den 18. juni ledet af premierminister Olzhas Bektenov.

Som oplyst af statsministerens pressetjeneste, er der installeret 1,144 basestationer i 20 byer. Ved udgangen af ​​2027 vil mobilnetværksselskaber investere over 450 milliarder tenge (994.3 millioner USD) i telekommunikationsindustrien.

Madiyev rapporterede, at internetbrugen i Kasakhstan er på niveau med den i udviklede lande. Væksten i internettrafikken steg med 61.5 % i forhold til 2020, og antallet af brugere steg med 12.9 %.

Ifølge Ooklas Speedtest-data for april 2024 rangerer Kasakhstan 66. globalt i gennemsnitlig internethastighed med 43.6 megabit per sekund, hvilket overgår Rusland, Den Kirgisiske Republik og Usbekistan.

Tiltag til forbedring af kvaliteten

Nye systemiske foranstaltninger, der overvejes, omfatter lanceringen af ​​Voice over Wi-Fi-teknologi, der muliggør taleopkald over Wi-Fi-netværk i stedet for traditionelle mobilnetværk. Dette vil forbedre kommunikationskvaliteten på steder med dårlig mobildækning, såsom parkeringspladser.

reklame

Det nationale projekt sørger for at lægge en 370 kilometer lang undervands fiberoptisk linje langs Det Kaspiske Hav for at udvikle Digital Silk Road-initiativet. Investeringer fra teleoperatører i Kasakhstan og Aserbajdsjan vil overstige 23 milliarder tenge (50.8 millioner USD).

Et joint venture er blevet oprettet mellem Kazakhtelecom og Azertelecom, og et udbud om at vælge en entreprenør til design og installation af den undervands fiberoptiske linje er ved at være afsluttet.

En anden foranstaltning til at fremme den digitale silkevej er konstruktionen af ​​en national vest-øst-highway for at øge transittrafikken på tværs af Kasakhstan. Freedom Telecom har foreslået at investere over 17 milliarder tenge (US$37.5 millioner), med forventet færdiggørelse inden udgangen af ​​2025.

Derudover vil der blive bygget et databehandlingscenter til at lagre transit og international trafik. Freedom Telecom planlægger at investere mere end 90 milliarder tenge (US$198.8 millioner) i dette projekt, som vil blive afsluttet ved udgangen af ​​2027.

Disse foranstaltninger vil give en alternativ rute for international datatransit og tiltrække BigTech-virksomheder som Google, Amazon og Microsoft til det kasakhiske marked.

Internet i landdistrikterne

Der er 6,290 landsbyer i Kasakhstan med fiberoptik forbundet til 2,606 af dem via kablet internet. Det nationalt projekt har til formål at forbinde optiske kommunikationslinjer til 3,010 landsbyer gennem en offentlig-privat partnerskabsmekanisme. For områder, der mangler last-mile-forbindelser, vil en mekanisme subsidiere 50 % af kapitalomkostningerne for små og mellemstore teleoperatører.

Dette forventes at give internetadgang til 2.4 millioner mennesker og tiltrække private investeringer fra teleoperatører på over 340 milliarder tenge (751.2 millioner USD).

I øjeblikket er mobilt internet tilgængeligt i 4,866 landsbyer. Skatteincitamenter i 2023 lettede 4G-forbindelse for 1,161 landsbyer, og arbejdet er i gang i de resterende 1,424 landsbyer.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending