Følg os

Kina

Kasakhstan, Kina underskriver aftale om konstruktion af kobbersmelteværker

DEL:

Udgivet

on

Kasakhstan og Kina underskrev en aftale om at bygge et smelter med en kapacitet på 300,000 tons kobber om året under et møde den 3. juni mellem den kasakhiske premierminister Olzhas Bektenov og formanden for Kinas Nonferrous Metal Mining Xi Zhengping, rapporterede premierministerens pressetjeneste.

Den trilaterale aftale blev underskrevet mellem KAZ Minerals Smelting LLP, China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co., Ltd. (NFC) og NFC Kazakhstan LLP.

Anlægget vil blive bygget nær landsbyen Aktogai i Abai-regionen. Dens konstruktion vil skabe en klynge, der kombinerer en af ​​verdens største kobberminer og et moderne kobbersmelteanlæg. Projektet, med en foreløbig pris på 1.5 milliarder dollar, vil beskæftige over 1,000 mennesker og er planlagt til at blive sat i drift ved udgangen af ​​2028.

Den højteknologiske virksomhed bliver landets største til at producere produkter med høj værditilvækst. De anvendte teknologier i kobbersmeltning svarer til verdens miljøstandarder. 

Virksomheden vil imødekomme efterspørgslen på hjemmemarkedet for forarbejdning af kobberholdige råmaterialer og kobberkatoder, der er meget udbredt i elindustrien, maskinbygning og andre industrielle sektorer. Det er også planlagt at producere raffineret guld, sølv og svovlsyre. 

"Præsidenten har sat opgaven med bæredygtig økonomisk vækst. Opførelsen af ​​den nye kobbersmelter er et stort industrielt projekt, der vil øge forarbejdningen af ​​kobberråmaterialer udvundet i landet og vil yde et stort bidrag til den kasakhiske økonomi,” sagde Bektenov.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending