Følg os

Kasakhstan

EBRD for at hjælpe Kasakhstan med at modernisere og udvikle sin mineindustri

DEL:

Udgivet

on


Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) og Kasakhstan går sammen om at støtte moderniseringen og udviklingen af ​​den nationale minesektor. De vil samarbejde om aktiviteter, der kan bidrage til bedre styring, gennemsigtighed og regulering af sektoren i overensstemmelse med bedste internationale standarder og praksis.

Memorandum of Understanding (MoU), underskrevet af Kasakhstans industri- og byggeminister Kanat Sharlapaev og EBRD's første vicepræsident Jürgen Rigterink, vil føre til et mere moderne og sofistikeret system og tilgang til at indfange, bearbejde og formidle geovidenskabelige dokumenter såsom kort og data.

MoU'et, hvis undertegnelse blev overværet af den administrerende vicepræsident for Europa-Kommissionen Valdis Dombrovskis, er et vigtigt element i køreplanen for kritiske råstoffer mellem EU og Kasakhstan og en del af deres strategiske partnerskab. 

I overensstemmelse med aftalememorandummet vil EBRD og Kasakhstan sigte mod at videreudvikle minesektorens juridiske og regulatoriske rammer. Parterne vil også arbejde på at forbedre Industri- og Byggeministeriets evne til at vedtage, implementere, overvåge og håndhæve sektorregulering.

EBRD's første vicepræsident Jurgen Rigterink sagde: "Dette MoU er en del af bankens tilgang til ansvarlig efterforskning og minedrift af kritiske råstoffer. Det er i overensstemmelse med EBRD's minedriftsstrategi for nylig godkendt af sine aktionærer."

EBRD planlægger at øge investeringerne i udvinding af kritiske råstoffer, der er afgørende for den grønne omstilling, fremstilling af vindmøller, solpaneler, lithium-ion- og elbilbatterier, trækmotorer, varmepumper og lignende udstyr. Disse råvarer skal produceres på en miljørigtig, bæredygtig, robust og cirkulær måde.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending