Følg os

Kasakhstan

Kasakhstan vedtager dekret om foranstaltninger til liberalisering af økonomien

DEL:

Udgivet

on

Kasakhs præsident, Kassym-Jomart Tokayev, underskrev dekretet om foranstaltninger til liberalisering af økonomien den 10. maj, der sigter mod at sikre frihed til iværksætteri ved at udvikle konkurrencen, reducere statens andel i økonomien og reducere forretningsomkostningerne.

For det første er det planlagt at oprette et nationalt privatiseringskontor ved det kasakhiske agentur for beskyttelse og fremme af konkurrence. Dette kontor vil være ansvarligt for at udvikle standarderne for statsaktiver, der er berettigede til privatisering, og udarbejde en liste over disse aktiver.

For det andet tages der skridt til at forbedre Samruk Kazyna Sovereign Wealth Fund og dens datterselskabers selvstændighed, kvalitet og uafhængighed inden for corporate governance, samt for at forbedre de indkøbsprocedurer, de udfører.

For det tredje er der planlagt en række specifikke foranstaltninger for at udvikle konkurrencen på produktmarkederne.

For det fjerde foreslås foranstaltninger til at forbedre lovgivningspolitikken og liberalisere procedurerne for åbning og drift af en virksomhed. Det er således planlagt at forenkle og automatisere (digitalisere) forbrugeradgang til kommercielle tjenester leveret af kvasi-statslige organisationer, procedurer for at opnå tekniske betingelser og tilslutning til forsyningsnet.

Det pålægges at give mulighed for at bruge projekter, der opfylder avancerede internationale standarder for opførelse af faciliteter, uden obligatorisk udvikling af design- og skønsdokumentation i overensstemmelse med Kasakhstan-standarder.

For det femte omfatter dekretet en række foranstaltninger, der har til formål at styrke beskyttelsen af ​​erhvervslivets rettigheder og legitime interesser, herunder gennem afkriminalisering af strafbare handlinger i økonomisk aktivitet, koordinering med anklagere af prohibitive og restriktive foranstaltninger iværksat af statslige organer mv.

Dekretets implementering vil fremskynde og væsentligt reducere den statslige sektors andel af økonomien og samtidig skabe mere plads til private virksomheder.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending