Følg os

Kasakhstan

Eurasian Resources Group vil investere 230 mio. USD i at bygge det mest kraftfulde vindkraftværk i Aktobe, Kasakhstan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Eurasian Resources Group ("ERG" eller "Gruppen"), en førende producent af diversificerede naturressourcer, meddeler i dag, at de planlægger at investere næsten 110 milliarder KZT (ca. $230 millioner) i at bygge et større vindkraftværk i Kasakhstan, koncernens oprindelsesland. For at blive taget i brug i 2024 vil det nye vedvarende energianlæg have en kapacitet på op til 155 MW, hvilket gør det til det mest kraftfulde anlæg i Aktobe-regionen og forventes at reducere CO2-udledningen med omkring 520,000 tons årligt.

Vindmølleparken vil strække sig over 150 hektar nær byen Khromtau i Kasakhstan og vil blive bygget ved hjælp af den nyeste teknik og teknologi. Der skabes omkring 300 arbejdspladser i anlægsfasen, og anlægget vil give 30 faste arbejdspladser, når det er taget i brug.

Den genererede vindkraft vil blive brugt til at forsyne ERG's Kazchrome Donskoy GOK-anlæg, den største industrivirksomhed i Aktobe-regionen, og dække anlæggets voksende energibehov, efterhånden som det øger sin produktionskapacitet i de kommende år. Derudover vil vindmølleparken levere energi til nærliggende industrianlæg og Aktobe-regionen bredere, og derved reducere Kasakhstans forbrug af kul.

Dette vil være ERG's første proprietære vindmøllepark-projekt og indgår i koncernens ambitiøse ESG-strategi og dekarboniseringsprogram. I alt planlægger ERG i 2030 at reducere sine emissioner til luft med 56 %, emissioner til vand med 30 % og vandforbrug med 33 % gennem sin miljø- og energistrategi.

ERG's bestyrelsesformand Dr. Alexander Machkevitch, medlemmer af bestyrelsen hr. Patokh Chodiev og hr. Shukhrat Ibragimov, og den lokale regeringschef (Akim) i Aktobe-regionen hr. Ondasyn Orazalin har deltaget i en kapseludlægningsceremoni ved byggepladsen for vindkraftværket.

reklame

Dr. Alexander Machkevitch sagde: "Præsident for Republikken Kasakhstan, hr. Kassym-Jomart Tokayev, meddelte for nylig, at Kasakhstan har til hensigt at opnå CO2060-neutralitet inden XNUMX, og ERG støtter dette initiativ fuldt ud. Dette nye anlæg er et vigtigt skridt, og jeg tror, ​​at Donskoy GOK's overgang til vindkraft vil blive en stor succes, og en som vi vil se efter at kopiere på ERG's andre faciliteter. Vi håber, at opførelsen af ​​denne vindmøllepark tjener som et eksempel for andre store virksomheder i Kasakhstan og bringer landet tættere på det ambitiøse mål om at blive en COXNUMX-neutral stat."

De kraftige IEC S-klasse møller, der skal bruges på vindkraftværket, kan generere elektricitet under en række vejrforhold og med vindhastigheder fra 3-25 meter i sekundet. Dette vil sikre, at den nødvendige effekt kan genereres på trods af det ekstreme kontinentale klima i det vestlige Kasakhstan.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending