Følg os

Kasakhstan

Kasakhstan og Georgien har alle muligheder for at udvide gensidig handel og godstransport — Alikhan Smailov

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kasakhstans premierminister Alikhan Smailov mødtes med Georgiens premierminister Irakli Garibashvili, som ankom til Kasakhstan for et officielt besøg.

Under mødet drøftede parterne spørgsmål om handel og økonomisk samarbejde, udvidelse af gensidige investeringer og forretningskontakter, udvikling af turismepotentiale i de to lande, åbning af nye flyvninger samt interaktion på kulturelle og humanitære områder.

Alikhan Smailov bemærkede, at der på nuværende tidspunkt takket være fælles indsats er rekordindikatorer for gensidig handelsomsætning: en stigning fra $31.7 millioner til $147.7 millioner, hvilket er 4.7 gange højere sammenlignet med samme periode sidste år.

”Vi har alle muligheder og værktøjer til at bevare en positiv dynamik. Jeg er sikker på, at den køreplan, der blev underskrevet i dag for at udvide rækkevidden af ​​gensidig handel for 2023-2026, vil give en yderligere impuls til den gensidige handel." sagde Kasakhstans premierminister.

Til gengæld bemærkede Irakli Garibashvili, at Kasakhstan og Georgien har et stort potentiale for at udvide samarbejdet på mange områder, herunder fødevaresikkerhed og godstransport.

”Handel, investeringer og erhvervssamarbejde udvikler sig dynamisk mellem vores lande. Der er mange eksempler på vellykket samarbejde inden for rammerne af fælles projekter. Samtidig kan vi gøre endnu mere for at udvikle vores landes økonomier, så det er nødvendigt at overveje nye muligheder og gensidigt gavnlige retninger,” sagde Irakli Garibashvili.

På mødet drøftede parterne også udviklingen af ​​den trans-kaspiske internationale transportrute.

reklame

Det blev bemærket, at for at øge dets konkurrenceevne er det nødvendigt at fjerne infrastrukturrestriktioner på jernbanestrækninger og søhavne, samt at revidere eksisterende tariffer.

”Dette projekt er af strategisk betydning for vores lande. Kasakhstan støtter alle initiativer til at udvikle regionens transit- og transportpotentiale, samtidig med at der tages hensyn til interessenternes interesser. Generelt, for at opbygge rutens kapacitet, foreslår vi sammen med andre deltagere at udvikle en køreplan for samtidig eliminering af flaskehalse og udvikling af dens potentiale for 2022-2025." understregede Alikhan Smailov.

Derudover understregede Kasakhstans premierminister vigtigheden af ​​at udvikle turismepotentialet mellem vores lande, herunder med hensyn til øko- og etnoturisme.

I dag driver Kasakhstan 34 direkte flyvninger til Georgien. Samtidig er der indført en open skies-ordning for udenlandske flyselskaber i 12 lufthavne i Kasakhstan, som giver mulighed for at fjerne alle restriktioner på antallet af flyvninger.

Efter mødet underskrev parterne en række bilaterale dokumenter: køreplanen for udvidelse af rækken af ​​gensidig handel mellem Kasakhstan og Georgien for 2023-2026, samarbejdsmemorandummet mellem ministeriet for digital udvikling, innovation og rumfartsindustri i Kasakhstan og Ministeriet for økonomi og bæredygtig udvikling i Georgien, samt memorandummet om samarbejde mellem JS NC Kazakhstan Temir Zholy og JSC Georgian Railway.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending