Følg os

Kasakhstan

Kasakhstans præsident deltager i dialogen på højt niveau om global udvikling BRICS+

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kassym-Jomart Tokayev deltog på invitation af den kinesiske præsident Xi Jinping i dialogen på højt niveau om global udvikling, som blev afholdt i virtuelt format.

Det 14. BRICS-topmøde om temaet "Foster BRICS-partnerskab af høj kvalitet, Usher in a New Era for Global Development" afholdes under Kinas formandskab.

Præsident Tokayev bød mødedeltagerne velkommen og udtrykte taknemmelighed over for den kinesiske præsident Xi Jinping for hans venlige invitation og vært for denne vigtige begivenhed.

"Kasakhstan betragter BRICS som en virkelig indflydelsesrig organisation og en vigtig vækstmotor for verdensøkonomien. Kasakhstan har en vital interesse i at udvikle et levende partnerskab med BRICS-lande. Sidste år oversteg Kasakhstans handel med BRICS 45 milliarder amerikanske dollars. Alligevel har vi masser af plads til at udvide denne mængde i de kommende år,” understregede præsidenten.

Når vi talte om de nuværende globale udfordringer, bemærkede Kassym-Jomart Tokayev, at nutidens verden er præget af kriser og står over for den hidtil usete geopolitiske og økonomiske turbulens. Han pegede især på forværringen af ​​fødevaresikkerheden.

"I løbet af de sidste par måneder er fødevaresituationen i verden gået fra slemt til værre. Millioner af liv er på spil, hvis de globale fødevareforsyningskæder fortsætter med at forringes. I dag er tre af verdens fire store fødevareproducenter BRICS-medlemmer, og BRICS-landenes samlede landbrugs-BNP udgør mere end halvdelen af ​​verdens samlede,« sagde lederen af ​​Kasakhstan.

Statschefen mener, at en effektiv løsning af fødevarekrisen kræver et fuldt koordineret internationalt svar og bør omfatte både kortsigtede og langsigtede foranstaltninger.

reklame

"Kasakhstan er forpligtet til at bidrage til disse bestræbelser ved at udnytte sit enorme landbrugspotentiale. At sikre fødevaresikkerhed kræver et velfungerende handelssystem for fødevarer og landbrug baseret på principperne om retfærdighed og ikke-forskelsbehandling. I denne forbindelse gav den kasakhiske formand for den netop afsluttede 12. WTO-ministerkonference ny politisk retning til de relevante forhandlinger,” sagde han.

Kassym-Jomart Tokayev kaldte den hurtige stigende inflation rundt om i verden for en anden presserende opgave, der skal løses. Ifølge ham lægger forværrede økonomiske forhold et alvorligt pres på stærkt forgældede nationer, virksomheder og familier og fører også til forstyrrelser i globale forsyningskæder.

"Kasakhstan kunne bidrage med sin rimelige andel ved at spille en slags "et buffermarked" mellem øst og vest, syd og nord. På lang sigt er vi nødt til at bevare en åben, retfærdig, sammenkoblet og modstandsdygtig global økonomi. Her ser jeg et stort potentiale i initiativerne "BRICS plus", "One Belt - One Road" og Greater Eurasian Partnership, der indvarsler en ny æra med vækst og tilslutning," sagde præsidenten.

Desuden berørte Kasakhstans leder klimaændringsspørgsmålet og talte om de forpligtelser, som vores land har givet for at opnå CO2060-neutralitet inden XNUMX. I den forbindelse annoncerede han planer om at inkludere atomenergi i landets energimix og udtrykte forpligtelse til samarbejde med BRICS-landene inden for teknisk bistand og kapacitetsopbygning til at håndtere klimaændringerne.

I sin tale fokuserede præsident Tokayev på den eksistentielle krise for multilateralisme og global regeringsførelse og bemærkede, at internationale institutioner fortsat er vores eneste redskab til at tackle de trusler, der går ud over et lands muligheder. Han mener, at nye typer af globale partnerskaber bør erstatte konfrontation og nulsumstilgang med en win-win-dialog. Især roste han visionen om "Fællesskabet af fælles skæbne for menneskeheden", såvel som de globale sikkerheds- og globale udviklingsinitiativer fremsat af formand Xi Jinping.

Præsident Tokayev talte til deltagerne på mødet og påpegede vigtigheden af ​​at nå målene for bæredygtig udvikling.

"Jeg glæder mig over en energisk indsats fra FN's generalsekretær Antonio Guterres for at sætte gang i 2030-dagsordenen, herunder ved at indkalde til Fremtidens topmøde næste år. Vi bør forny vores forpligtelse til ikke at efterlade nogen, især kvinder, unge, børn, ældre og handicappede. "BRICS plus"-nationerne kunne bidrage til at indsnævre nord-syd-kløften og adressere udviklingsubalancerne," mener statsoverhovedet.

Samtidig fokuserede Kassym-Jomart Tokayev på vigtigheden af ​​det regionale samarbejde frem mod 2030-dagsordenen.

"Vi vil fortsætte med at skubbe ideen frem i Almaty om at etablere et FN-hub for SDG'er for Centralasien og Afghanistan. Vi er nødt til at håndtere de skærpende regionale risici i forbindelse med "vand-energi-fødevaresikkerhed", sagde præsidenten.

Som opsummering af sin tale understregede lederen af ​​Kasakhstan, at nu er tiden inde til at vende denne krise til en mulighed.

”Her skal alle vores bestræbelser være styret af det moralske imperativ – at sætte mennesker først. Jeg er overbevist om, at "BRICS plus"-platformen vil yde et værdigt bidrag til denne bestræbelse," Kassym-Jomart Tokayev hans tale.

Sammen med lederne af Kasakhstan og Kina deltog begivenheden af ​​Ruslands præsident Vladimir Putin, Indiens premierminister Narendra Modi, Sydafrikas præsident Cyril Ramaphosa, vicepræsident Antonio Hamilton Martins Mourã fra Brasilien, præsident Abdelmadjid Tebboune fra Algeriet, præsident Alberto Fernandez fra Argentina, Egyptens præsident Abdel Fattah El-Sisi, Indonesiens præsident Joko Widodo, Irans præsident Ebrahim Raisi, Senegals præsident Macky Sall, præsident Shavkat Mirziyoyev fra Usbekistan, premierminister Ismail Sabri Yacoub fra Malaysia, premierminister Prayut Chan -o-cha fra Thailand, premierminister Hun Sen fra Cambodja, premierminister Abiy Ahmed Ali fra Etiopien, premierminister Josiah Voreke Bainimarama fra Fiji.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending