Slut med os

Sundhed

Interview med Eric Bossan, chef for Europas Viatris

Udgivet

on

Martin Banks taler med Eric Bossan.

Kan du fortælle os noget om Viatris, din egen personlige rolle og også hvad virksomheden laver og vil gøre med hensyn til miljømæssig bæredygtighed?

Viatris er et globalt sundhedsfirma, der blev dannet i november 2020 med en arbejdsstyrke på mere end 40,000. Viatris sigter mod at levere øget adgang til overkommelige lægemidler af høj kvalitet for patienter overalt i verden uanset geografi eller omstændigheder.

Jeg fører tilsyn med vores kommercielle drift. I Europa er vi en af ​​de førende medicinalfirmaer. Vi har tilstedeværelse i 38 lande og beskæftiger ca. 11,000 personer. Vi er for eksempel en nøgleaktør inden for trombose og kørsel af adgang til biosimilars, som kan tilbyde vigtige og ofte mere overkommelige behandlingsalternativer - med en af ​​branchens største og mest forskelligartede biosimilar-porteføljer.

Bæredygtighed for os refererer til den langsigtede holdbarhed af vores samlede præstation, drevet af vores mission og driftsmodel. Dette forudsætter respekt for de naturressourcer, vi stoler på, og de samfundsmæssige bidrag, vi yder gennem vores arbejde.

Forurening er et af temaerne i EU Green Week i år. Hvor stort et helbredsproblem er forurening, og hvad håber du, at begivenheden opnår med hensyn til at tackle dette globale problem?

Som også nævnt i handlingsplanen for nul forurening, der blev lanceret af EF i midten af ​​maj, er forurening den største miljøårsag til flere psykiske og fysiske sygdomme og for tidlige dødsfald.

Som en del af vores forpligtelse opretholder vi bæredygtig og ansvarlig drift og arbejder flittigt for at reducere vores miljøpåvirkning. Vi har en integreret tilgang fokuseret på styring af vores vandforbrug, luftemissioner, affald, klimaændringer og energipåvirkning. nogle eksempler på vores indsats er: vi øgede brugen af ​​vedvarende energi med 485% i de sidste fem år, og alle steder fra vores ældre virksomhed Mylan i Irland - et land hvor vi har det højeste antal steder i Europa - bruger 100% vedvarende energi.

Når det er sagt, har EU Green Week 2021 været og fortsætter med at være en mulighed for at udveksle viden og engagere sig med interessenter og interesserede borgere om, hvordan vi kan arbejde sammen for at gøre ambitionen om et nul forurenings- og giftfrit miljø til virkelighed.

Vi kan ikke gøre det alene - derfor samarbejder vi med industrien og den akademiske verden for at fremme risiko- og videnskabsbaseret politik og praksis.

For eksempel går vi ind for etablerede industriinitiativer om god miljøpraksis, herunder ansvarlig produktion og spildevandshåndtering, samt partnerskab med medicinalindustrien for at øge anvendelsen.

Hvad er specifikt din virksomheds engagement i Green Week 2021 og mere generelt med EU? Hvor realistisk er EU's nulforureningsambition? Kunne EU gøre mere på dette område?

Da det var en meget indsigtsfuld uge, er min opfordring at bruge EUGreenWeek energi til at påtage os de miljømæssige udfordringer og være inspireret af den beslutsomhed og forpligtelse, lægemiddelindustrien har lagt bag COVID-19. Lægemiddelindustrien skal spille en rolle i at lede denne indsats, da vi søger at sikre levering af højkvalitetsmedicin og opretholde ansvarlig miljøadfærd.

Vores arbejde på Bruxelles-niveau kombinerer fortaler for etableret god praksis, herunder ansvarlig produktion og håndtering af spildevand. Vi mener, at dette er den bedste måde at skalere anvendelsen af ​​god miljøpraksis og lette effektiviteten på tværs af værdikæden for at hjælpe med at reducere den administrative byrde og begrænse omkostningerne - som alle tjener de to overordnede mål om stabil og rettidig adgang til høj kvalitet og overkommelig medicin og ansvarlig adfærd.

For eksempel arbejder vi sammen med de europæiske lægemiddelindustriforeninger - Medicines for Europe, Association of the European Self-Care Industry (AESGP) og European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) - og udviklede en holistisk ramme for forudsigelse og prioritering af lægemidler til at understøtte evalueringer af deres potentielle risici i vandsystemer og et rumligt eksplicit miljøeksponeringsværktøj, der gør det muligt for brugerne at forudsige API-koncentrationer (aktiv farmaceutisk ingrediens) i vandsystemer. Opfølgningsprojektet PREMIER, offentlig-privat partnerskab, samfinansieret af Europa-Kommissionen og startet i september 2020, vil gøre de tilgængelige miljødata mere synlige og tilgængelige for alle interessenter.

Kan du kort forklare, hvordan din virksomhed forsøger at afbalancere mellem imødekomme presserende sundhedsbehov og tackle miljøudfordringer?

Miljø- og menneskers sundhed er sammenkoblet, et forhold understreget af klimaændringer, forurening og vandstress. Europa-Kommissionen har sat ambitiøse mål i den europæiske klimalov - at medtage målet for reduktion af emissioner fra 2030 på mindst 55% som et springbræt i 2050-klimaneutralitetsmålet; det vil helt sikkert bidrage til at drive et grønnere Europa og bidrage til at forbedre folkesundheden.

Med hensyn til lægemidler sigter den ambitiøse handlingsplan for nul forurening til at løse forurening fra lægemidler i vand ud over EU's en sundhedshandlingsplan mod antimikrobiel resistens (AMR). Derudover er EU-borgere og vores kunder og forretningspartnere mere miljøbevidste og kræver, at virksomheder tager stilling og viser engagement i dette emne.

Da lægemidler er en stærkt reguleret industri, bidrager fremstilling af spildevand kun marginalt til tilstedeværelsen af ​​lægemidler i miljøet. Det meste af virkningen kommer fra menneskelig udskillelse. For at opnå effektive resultater bør kommuner etablere rensningsanlæg.

Vi er forpligtet til at gøre vores del, når vi arbejder på at udføre vores mission om at tackle miljøets indvirkning på vores industri, samtidig med at vi giver adgang til patienter uanset geografi eller omstændigheder.

Bevarelse af vand og proaktiv spildevandsforvaltning er centrale komponenter til styring af bæredygtige operationer samt til fremme af adgang til medicin og godt helbred. For eksempel implementerede vi i 2020 foranstaltninger på flere af vores websteder i Indien for at reducere vores vandforbrug, øge effektiviteten og sikre, at intet ubehandlet spildevand kommer ind i miljøet. Disse initiativer vidner om vores forpligtelse til at bevare vand og proaktiv spildevandshåndtering globalt.

Et andet område, som vi finder afgørende for at samarbejde med, er at bekæmpe antimikrobiel resistens (AMR), som opstår, når bakterier udvikler sig til at modstå virkningerne af antibiotika. Mange faktorer bidrager til AMR, herunder dårlig infektionskontrol, overudskrivning af antibiotika og antibiotika i miljøet. De fleste antibiotika i miljøet er resultatet af udskillelser fra mennesker og dyr, mens en væsentlig mindre mængde kommer fra fremstilling af aktive farmaceutiske ingredienser (API) og deres formulering til lægemidler. Vi har undertegnet Davos-erklæringen om bekæmpelse af AMR og et stiftende bestyrelsesmedlem i AMR Industry Alliance. Vi har vedtaget AMR Industry Alliance Common Antibiotic Manufacturing Framework og er et aktivt medlem af dets fremstillingsarbejdsgruppe. The Common Antibiotic Manufacturing Framework giver en fælles metode til at vurdere potentiel risiko ved udledning af antibiotika og til at træffe passende handlinger, når det er nødvendigt.

Som et nystiftet selskab ser vi frem til at sætte videnskabeligt baserede præstationsmål, der oprindeligt var fokuseret på klima, vand og affald. Viatris har også for nylig godkendt FN's Global Compact CEO Water Mandate. Det er et vigtigt, globalt initiativ, der er forpligtet til at reducere vandstress ved at identificere og reducere kritiske vandrisici, udnytte vandrelaterede muligheder og bidrage til FN's bæredygtige udviklingsmål.

Hvilke, hvis nogen, er de erfaringer, der kan drages af pandemien med hensyn til miljømæssig bæredygtighed og bekæmpelse af forurening? Vil verden være bedre rustet til at tackle en anden pandemi som denne?

Pandemien har understreget presserende spørgsmål om global sundhedssolidaritet, sikkerhed og retfærdighed, og de økonomiske virkninger af den vil have langvarige konsekvenser. Som virksomhed fokuserede vi i 2020 på vores politiske indsats i forbindelse med COVID-19 på at sikre kontinuitet i adgangen til medicin for patienter over hele verden, overvinde et stadigt skiftende landskab af grænsebegrænsninger, myndighedskrav og forstyrrelser i sundhedssystemet.

Indsatsen fra hundreder af tusinder af sundhedspersonale overalt i verden kan ikke understreges nok. Deres utrættelige indsats og samarbejdet mellem offentlige og private partnere, herunder den globale medicinalindustri, beviser, at når vi tilpasser os et fælles mål, kan vi få det til at ske.

Ser du på fremtiden, hvad ser du som de vigtigste problemer / udfordringer for politiske beslutningstagere og din sektor?

For at overvinde eventuelle udfordringer eller problemer skal vi føre en åben og konstruktiv dialog med interessenter i hele Europa, stræbe efter at finde løsninger, der garanterer adgang til medicin og reagerer på sundheds- og miljøudfordringerne. Det er min stærke overbevisning om, at forretning kan være en styrke til det gode. Vi er klar til at samarbejde om et grønnere og mere retfærdigt Europa.

Continue Reading

Covid-19

EU Digital COVID-certifikat - 'Et stort skridt mod en sikker genopretning'

Udgivet

on

I dag (14. juni) deltog formændene for Europa-Parlamentet, Rådet for EU og Europa-Kommissionen til den officielle underskrivelsesceremoni for forordningen om EU's digitale COVID-certifikat, der markerer afslutningen på lovgivningsprocessen.

Portugals premierminister Antonio Costa sagde: ”I dag tager vi et stort skridt mod en sikker genopretning, for at genvinde vores bevægelsesfrihed og for at øge den økonomiske opsving. Det digitale certifikat er et inkluderende værktøj. Det inkluderer mennesker, der er kommet sig efter COVID, personer med negative tests og vaccinerede mennesker. I dag sender vi en fornyet følelse af tillid til vores borgere om, at vi sammen vil overvinde denne pandemi og nyde rejsen igen, sikkert og frit i hele Den Europæiske Union. ”

Kommissionens præsident, Ursula von der Leyen sagde: ”På denne dag for 36 år siden blev Schengen-aftalen underskrevet, fem medlemslande på det tidspunkt besluttede at åbne deres grænser for hinanden, og dette var begyndelsen på, hvad i dag er for mange, mange borgere, en af ​​de største resultater i Europa, muligheden for at rejse frit inden for vores union. Det europæiske digitale COVID-certifikat beroliger os med denne ånd i et åbent Europa, et Europa uden barrierer, men også et Europa, der langsomt men sikkert åbner sig efter den sværeste tid. Certifikatet er et symbol på et åbent og digitalt Europa. ”

Tretten medlemsstater er allerede begyndt at udstede EU Digital COVID-certifikater, inden de 1. juli vil de nye regler være gældende i alle EU-stater. Kommissionen har oprettet en gateway, der giver medlemsstaterne mulighed for at kontrollere, at certifikaterne er autentiske. Von der Leyen sagde også, at certifikatet også kan tilskrives succesen med den europæiske vaccinationsstrategi. 

EU-lande vil stadig være i stand til at indføre begrænsninger, hvis de er nødvendige og står i et rimeligt forhold til at beskytte folkesundheden, men alle stater bliver bedt om at undlade at indføre yderligere rejsebegrænsninger på indehaverne af EU Digital COVID Certificate

EU Digital COVID-certifikat

Målet med EU Digital COVID Certificate er at lette sikker og fri bevægelighed inden for EU under COVID-19-pandemien. Alle europæere har ret til fri bevægelighed, også uden certifikatet, men certifikatet letter rejser og fritager indehavere fra begrænsninger som karantæne.

EUs digitale COVID-certifikat vil være tilgængeligt for alle, og det vil:

  • dække COVID-19 vaccination, test og restitution
  • være gratis og tilgængelig på alle EU-sprog
  • være tilgængelige i et digitalt og papirbaseret format
  • være sikker og inkludere en digitalt underskrevet QR-kode

Derudover forpligtede Kommissionen sig til at mobilisere 100 millioner euro under instrumentet til nødhjælp til at støtte medlemsstaterne i at levere overkommelige tests.

Forordningen finder anvendelse i 12 måneder fra den 1. juli 2021.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading

EU

EAPM: 2. broformandskabskonference om 'innovation, offentlig tillid og bevis' vinker: Tilmeld dig nu!

Udgivet

on

Godmorgen, sundhedskolleger og en varm velkomst til opdateringen af ​​European Alliance for Personalised Medicine (EAPM). Vi har spændende nyheder i morges, da en kommende 2. broformandskabskonference under det slovenske formandskab for EU finder sted den 1. juli, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

Brokonference: Innovation, offentlig tillid og evidens: Generering af tilpasning for at lette personlig innovation i sundhedssystemer - Åben registrering

Temaet for EAPM's 2nd Bridging formandskabskonference, som vil blive afholdt torsdag den 1. juli i regi af det slovenske formandskab for EU, vil være 'Innovation, offentlig tillid og bevis: generering af tilpasning for at lette personlig innovation inden for sundhedspleje '

Konferencen er opdelt i fem sessioner, der dækker følgende områder: 

  • Session 1: Generering af tilpasning i reguleringen af ​​personlig medicin: RWE og Citizen Trust
  • Session 2: At slå prostatakræft og lungekræft - EU's rolle at slå kræft: Opdatering af EU-rådets konklusioner om screening
  • Session 3: Sundhedsfærdighed - Forståelse af ejerskab og fortrolighed af genetiske data
  •  Session 4: Sikring af patientadgang til avanceret molekylær diagnostik

Hver session vil omfatte paneldiskussioner samt Q & A-sessioner for at give den bedst mulige involvering af alle deltagere, så det er nu tid til at tilmelde sig, her, og download din dagsorden her!

Så hvad er blandt emnerne på bordet?

Den nuværende COVID-19-krise har kastet mange europæiske og faktisk globale sundhedsspørgsmål i skarp lettelse. Det har også rejst vigtige spørgsmål, ikke nødvendigvis nye, men spørgsmål, der er skiftet mere i fokus under pandemien.

Et sådant spørgsmål er, om EU skal spille en større rolle inden for folkesundhed - og især inden for levering af sundhedsteknologi. Dette ville naturligvis påvirke den nøje bevogtede medlemsstats kompetence inden for sundhedsydelser, så hvis det skulle ske, hvordan ville det være?

Et andet spørgsmål er, hvordan kan de nu meget tydelige huller broes for bedre at beskytte Europas sundhed inden en ny krise, og hvordan identificerer vi potentielle patienter? Hvad er prioriteterne? Bør EU udvikle retningslinjer for screening af lunger og prostatacancer? Det bredere spørgsmål, som nævnt ovenfor, er, om det er tid til at give EU en større rolle i Europas sundhedsbeskyttelse.

I mellemtiden er kernen i personlig medicin den enormt voksende brug af sundhedsdata. Dette er et følsomt emne. Der er bestemt et behov for sundhedsvidenskabelig samfund til at tale mere åbent om brug af personlige sundhedsdata i forskning for at forbedre menneskers sundhed og udrydde sygdomme som kræft, og offentligheden skal være i centrum for enhver diskussion.

Mange nationale og internationale initiativer er afhængige af omfattende dataanalyse til at drive evidensbaserede løsninger for at forbedre sundhedsresultaterne.

Ved siden af ​​vores mange gode talere, vil deltagere blive trukket fra førende eksperter inden for den personaliserede medicin arena - inklusive patienter, betalere, sundhedsfagfolk, plus industri, videnskab, akademi og forskningsområdet. Vi diskuterer på et tidspunkt i løbet af dagen det meste eller alt det, vi vil tale om nedenfor.

Du kan tilmelde dig her, og download vores dagsorden her!

I andre nyheder ...

500 millioner BioNTech / Pfizer doser indstillet til global distribution fra USA

Biden-administrationen planlægger at købe 500 millioner doser af Pfizer coronavirus-vaccine for at distribuere til andre nationer, hvilket i væsentlig grad tilføjer sin fortsatte bestræbelse på at inokulere befolkninger rundt om i verden ifølge tre personer, der er bekendt med planerne. Flytningen fra den amerikanske regering kan føre til, at der sendes 200 millioner Pfizer-doser over hele verden i år, efterfulgt af yderligere 300 millioner i første halvdel af 2022 ifølge de personer, der er bekendt med planen. Præsident Joe Biden vil annoncere planen forud for G-7-mødet i Storbritannien. 

Pfizer og dets udviklingspartner BioNTech har i de seneste uger pralet af, at de udvider produktionskapaciteten kraftigt og forventer at levere milliarder af doser inden for de næste par år.

EU Digital COVID-certifikat

MEP'er ser EU's digitale COVID-certifikat som et redskab til at genoprette friheden og opfordrer EU-lande til at gennemføre det inden den 1. juli. Certifikatet sigter mod at muliggøre lettere og sikrere rejser ved at bevise, at nogen er blevet vaccineret, haft en negativ COVID-test eller kommet sig efter sygdommen. Infrastrukturen til den er på plads, og 23 lande er teknisk klar, hvor ni allerede udsteder og verificerer mindst en type certifikat. 

I en plenarmøde den 8. juni sagde Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spanien), den ledende MEP vedrørende certifikatet, at fri bevægelighed er højt værdsat af EU-borgere, og at forhandlingerne om COVID-certifikatet "er afsluttet i rekord tid". 

"Vi vil sende beskeden til de europæiske borgere, at vi gør alt, hvad vi kan for at genoprette den frie bevægelighed." 

Justiskommissær Didier Reynders sagde: "Certifikatet, der er gratis, udstedes af alle medlemslande og skal accepteres i hele Europa. Det vil bidrage til en gradvis ophævelse af begrænsninger." Medlemsstaterne skal anvende reglerne COVID-certifikatet er "det første skridt i retning af at slippe af med restriktioner, og det er gode nyheder for mange mennesker i Europa - folk, der rejser på arbejde, familier, der bor i grænseområder og for turisme," sagde MEP Birgit Sippel (S&D, Tyskland). 

Hun sagde, at det nu er op til EU-landene at harmonisere reglerne for rejser. ”Alle borgere i EU forventer med rette at være i stand til at bruge dette system i starten af ​​sommeren, og medlemslandene skal levere,” sagde Jeroen Lenaers (PPE, Holland). Han sagde, at dette ikke kun betyder den tekniske implementering af certifikatet, men meget mere: "Europæiske borgere vil endelig have en vis koordinering og forudsigelighed ved vores indre grænser."

Plenarmøde om afkald

MEP'erne vil i dag (10. juni) stemme om en beslutning om TRIPS-undtagelsesdiskussioner - Europa-Parlamentet godkendte en beslutning onsdag (9. juni), der opfordrede til en midlertidig ophævelse af COVID-19-vaccinepatenter, mens Kommissionen fortsat var fast i sin opposition til sådanne foranstaltninger og sagde, at det har forskellige planer om at fremskynde den globale udbredelse af vaccine. 

Parlamentet stemte for at fravige COVID-19 vaccine immaterielle rettigheder (IP) med 355 til 263 og 71 hverken for eller imod. Afstemningen kom efter en debat om, hvorvidt EU skulle slutte sig til andre lande som Sydafrika og Indien for at kræve afkald på IP-rettigheder i forbindelse med Verdenshandelsorganisationen (WTO). MEP'erne var stort set splittede: mens nogle opfordrede Kommissionen til at støtte frafaldet, andre, især fra det centrum-højre europæiske folkeparti (EPP), hævdede, at dette ikke ville fremskynde udbuddet af vacciner og ville skade innovation. 

Lovgivere i Europa-Parlamentets handelsudvalg gav udtryk for deres undtagelsesposition den 25. maj efter at have vedtaget en rapport om de handelsrelaterede aspekter og konsekvenser af COVID-19. Rapporten opfordrede EU til at indgå i konstruktive drøftelser med WTO om en midlertidig ophævelse af IPR-beskyttelsen af ​​COVID-19-vacciner for at sikre, at landene ikke udsættes for gengældelse over COVID-19-relaterede patentovertrædelser. Ifølge De Grønne leder er et værktøj til at fremme dette og øge den globale vaccineproduktion det midlertidige frafald af aftalen om handelsrelaterede aspekter af intellektuelle ejendomsrettigheder (TRIPS) samt obligatorisk licensering og videndeling for lande i syd af verden.

Og det er alt for denne uge fra EAPM - glem ikke at tilmelde dig det kommende EAPM / slovenske EU-formandskab her og se dagsordenen herog har en sikker og meget behagelig weekend.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending