Følg os

Kunstig intelligens

Den belgiske AI-virksomheds banebrydende nye sprogmodel registrerer hadefuld tale på nettet på alle EU-sprog

DEL:

Udgivet

on

Universitetet i Antwerpens AI spin-off, Textgain, har taget endnu et stort skridt fremad i kampen mod hadefulde ytringer og desinformation på internettet. Det vandt en prestigefyldt konkurrence for europæiske AI-udviklere i juni. Det bygger nu et robust AI-værktøj fra bunden. Dette værktøj vil opdage online hadefulde ytringer på alle officielle europæiske sprog.

Tekstforøgelse bygger CaLICO over de næste tolv måneder; det vil være verdens første avancerede store sprogmodel (LLM), der genkender og behandler hadefulde ytringer på alle officielle EU-sprog. Virksomheden sigter mod at blive markedsleder inden for flersproget AI-baseret hadspeech-detektion på lang sigt.

CEO Guy De Pauw sagde "store sprogmodeller, især kommercielle, nægter at behandle giftigt sprog. Dette gør det næsten umuligt at bruge dem til at behandle hadefulde ytringer. Vi bygger nu en sprogmodel fra bunden, der kan behandle denne type indhold - men uden at generere det. Det er det, der gør os anderledes”.

Textgain fik for nylig et stærkt løft som en af ​​de fire vindere af Large AI Grand Challenge, en prestigefyldt konkurrence for europæiske AI-udviklere, hvor 94 internationale virksomheder deltog. Den vandt ikke kun €250,000, men også to millioner timers udviklingstid på en europæisk supercomputer, hvilket giver mulighed for meget hurtigere træning af nye AI-modeller. 

COO Redouan el Hamouchi sagde "i vores digitaliserede verden er der et stigende behov for avancerede værktøjer til at moderere indhold. Flersprogethed er afgørende i denne henseende. Vi er glade for, at vi kan træne vores ansøgning hurtigere, så den kan håndtere forskellige sprog og kulturer inden for EU”.

Tekstforøgelse har store ambitioner. Det kommende år vil fokusere på udviklingen af ​​AI 'Hate Speech'-modellen med en nominel værdi på flere millioner euro. Med henblik på international ekspansion vil virksomheden herefter – fra et udsigtspunkt som markedsleder – fokusere på videreudvikling af SaaS-applikationer.

reklame

"Vi har en unik position på det mættede marked for AI-udbydere," sagde De Pauw: "For det første fordi vi udvikler vores egen sprogmodel i stedet for at bygge videre på eksisterende AI-modeller. Dette positionerer os umiddelbart sammen med store aktører som OpenAI, Google og Meta. Vi udmærker os også gennem vores akademiske tilgang. Vi arbejder sammen med politikere, sikkerhedstjenester, sociale organisationer og videnskabsmænd. Pålidelighed og præcision er vigtige frem for generiske løsninger og urealistiske løfter”.

Tekstforøgelse er fortsat engageret i at kortlægge sociale problemer ved hjælp af AI-teknologi. "Den Europæiske Union har fastsat strenge standarder," sagde De Pauw. "Teknologien skal være gennemsigtig, forklarlig, og etiske. Disse værdier er også i vores DNA. Det er den eneste måde at give folk tillid til ny teknologi." el Hamouchi bekræftede: "Vores stærke ambition minder os også om vores enorme ansvar. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at sikre, at vi lever op til de højeste etiske standarder. Vi bygger og vil opretholde meget strenge processer for at beskytte privatlivets fred."


Textgain er en AI-spin-off fra universitetet i Antwerpen. Virksomheden stammer fra universitetets Computational Linguistics & Psycholinguistics (CLiPS) Research Center, hvor innovative forskningsteknikker inden for NLP udvikles. Textgain fokuserer på at anvende disse teknologier til at løse samfundsmæssige udfordringer, såsom at opdage hadefulde ytringer, desinformation og voldelig ekstremisme. Textgain er placeret på Antwerpen, Belgien

 
 Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending