Slut med os

Kunstig intelligens

Europa, der passer til den digitale tidsalder: Kommissionen foreslår nye regler og aktioner for ekspertise og tillid til kunstig intelligens

DEL:

Udgivet

on

Kommissionen foreslår nye regler og aktioner, der sigter mod at gøre Europa til det globale knudepunkt for pålidelig kunstig intelligens (AI). Kombinationen af ​​den første nogensinde juridisk ramme om AI og en ny Koordineret plan med medlemsstaterne vil garantere sikkerhed og grundlæggende rettigheder for mennesker og virksomheder og samtidig styrke AI-optagelse, investeringer og innovation i hele EU. Nye regler om Maskineri vil supplere denne tilgang ved at tilpasse sikkerhedsreglerne for at øge brugernes tillid til den nye, alsidige generation af produkter. Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Om kunstig intelligens er tillid et must, ikke rart at have. Med disse milepælsregler står EU i spidsen for udviklingen af ​​nye globale normer for at sikre, at AI kan stole på. Ved at sætte standarderne kan vi bane vejen for etisk teknologi over hele verden og sikre, at EU forbliver konkurrencedygtig undervejs. Fremtidssikret og innovationsvenligt vil vores regler gribe ind, hvor det er strengt nødvendigt: når EU-borgernes sikkerhed og grundlæggende rettigheder står på spil. ” Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: ”AI er et middel, ikke et mål. Det har eksisteret i årtier, men har nået nye kapaciteter, der drives af computerkraft. Dette giver et enormt potentiale i områder så forskellige som sundhed, transport, energi, landbrug, turisme eller cybersikkerhed. Det udgør også en række risici. Dagens forslag sigter mod at styrke Europas position som et globalt knudepunkt for ekspertise inden for AI fra laboratoriet til markedet, sikre at AI i Europa respekterer vores værdier og regler og udnytte AI's potentiale til industriel brug. ” I årevis har Kommissionen gjort det lettere og forbedret samarbejdet om kunstig intelligens i hele EU for at øge sin konkurrenceevne og sikre tillid baseret på EU-værdier. Den nye AI-regulering vil sikre, at europæere kan stole på, hvad AI har at tilbyde. Forholdsmæssige og fleksible regler vil adressere de specifikke risici, der er forbundet med AI-systemer og sætte den højeste standard på verdensplan. Den koordinerede plan skitserer de nødvendige politiske ændringer og investeringer på medlemsniveauer for at styrke Europas førende position inden for udvikling af menneskecentreret, bæredygtig, sikker, inklusiv og pålidelig AI. Du finder mere information om pressemeddelelse, Spørgsmål og svar-dokument og faktaside, eller ved at spørger chatbotten.

reklame

Kunstig intelligens

Uddannelse: Kommissionen lancerer ekspertgruppe til at udvikle etiske retningslinjer for kunstig intelligens og data til undervisere

Udgivet

on

Den 8. Juli afholdt Kommissionen det første møde i Kommissionen ekspertgruppe om kunstig intelligens (AI) og data inden for uddannelse. Ekspertgruppen er en del af Handlingsplan for digital uddannelse (2021-2027), som yderligere vil fremme forståelsen af ​​brugen af ​​nye teknologier og øge bevidstheden om mulighederne og risiciene ved at bruge AI og data i uddannelse. De 25 eksperter, der udvælges via et åbent opkald, skal udarbejde etiske retningslinjer for AI og data, der specifikt er målrettet mod uddannelsessektoren. Ved at anerkende potentialet og risiciene ved AI-teknologier og data vil gruppen tackle udfordringer relateret til ikke-diskrimination samt etiske, sikkerhedsmæssige og privatlivsproblemer.

Det vil også imødekomme det presserende behov for undervisere og studerende at have en grundlæggende forståelse af AI og dataforbrug for at engagere sig positivt, kritisk og etisk i denne teknologi. Mariya Gabriel, kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, sagde: ”Kunstig intelligens og læringsanalyse er teknologier, der ændrer spil. De revolutionerer den måde, studerende lærer på. Samtidig er mange undervisere, forældre og studerende forståeligt nok bekymrede over, hvem der indsamler, kontrollerer og fortolker de data, der genereres om dem. Det er her vores nye ekspertgruppe kommer ind: deres arbejde vil være medvirkende til at udarbejde praktiske etiske retningslinjer for undervisere, der f.eks. Tager fat på bias i beslutningsprocessen.

"Mødet var et vigtigt skridt i retning af at implementere vores handlingsplan for digital uddannelse - sammen vil vi sikre, at AI imødekommer reelle uddannelsesmæssige behov og bruges sikkert og etisk af elever og undervisere i hele Europa."

reklame

Mødet var det første af fire, der fandt sted i løbet af de næste 12 måneder. Retningslinjerne, der præsenteres i september 2022, vil blive ledsaget af et træningsprogram for forskere og studerende om de etiske aspekter af AI og inkluderer et mål om 45% af kvindernes deltagelse i aktiviteter. Gruppen vil også sikre, at retningslinjerne tager hensyn til Kommissionens april 2021 forslag til AI-juridisk ramme og ny koordineret plan med medlemslandene. Oplysninger om lanceringen og ekspertgruppens arbejdsprogram er tilgængelige online, yderligere information om AI og uddannelse er tilgængelig her.

reklame
Læs

Kunstig intelligens

EIT Health siger, at AI er afgørende for at beskytte EU's sundhedssystemer

Udgivet

on

Onsdag (23. april) fremlagde Europa-Kommissionen nye regler og aktioner, der sigter mod at gøre Europa til det globale knudepunkt for pålidelig kunstig intelligens (AI). Den første juridiske ramme nogensinde om AI sigter mod at garantere sikkerhed og grundlæggende rettigheder for mennesker og virksomheder og samtidig styrke AI-optagelse, investeringer og innovation i hele EU. 

Et Europa, der passer til Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Med hensyn til kunstig intelligens er tillid et must, EU står foran udviklingen af ​​nye globale normer for at sikre, at AI kan stole på. Ved at sætte standarderne kan vi bane vejen for etisk teknologi over hele verden og sikre, at EU forbliver konkurrencedygtig undervejs. Fremtidssikret og innovationsvenligt vil vores regler gribe ind, hvor det er strengt nødvendigt: når EU-borgernes sikkerhed og grundlæggende rettigheder står på spil. "

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: ”AI er et middel, ikke et mål. Det har eksisteret i årtier, men har nået nye kapaciteter, der drives af computerkraft. Dagens forslag sigter mod at styrke Europas position som et globalt knudepunkt for ekspertise inden for AI fra laboratoriet til markedet, sikre at AI i Europa respekterer vores værdier og regler og udnytte AI's potentiale til industriel brug. ” 

reklame

Vi talte med Jan-Philipp Beck, administrerende direktør for EIT Health, et 'videns- og innovationsfællesskab' (KIC) fra Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT). EIT Health har opfordret europæiske sundhedsudbydere til at omfavne AI og teknologi, efter at pandemien fremhæver skrøbelighed i sundhedssystemerne.

COVID-19-pandemien har fremskyndet vedtagelsen af ​​AI i nogle områder, men den brede effekt forbliver sparsom. EIT Health hævder, at fremskridt inden for AI og teknologi kan være til enorm fordel for de nuværende sundhedssystemer og give frontlinjearbejdere mulighed for at bruge mere tid på patientpleje. Et fælles EIT Health og McKinsey indberette argumenterer for, at AI-automatisering kan hjælpe med at afhjælpe mangel på arbejdsstyrken, fremskynde forskningen og udviklingen af ​​livreddende behandlinger og hjælpe med at reducere tiden brugt på administrative opgaver. Aktiviteter, der i øjeblikket optager mellem 20-80% af læge- og sygeplejersketiden, kunne strømlines eller endda elimineres ved hjælp af AI.

EIT Health har lanceret en ny AI-rapport, der skitserer det presserende behov for en post-pandemisk teknologisk revolution for at forhindre, at EU's sundhedssystemer kæmper i det næste årti.

reklame

Jan-Philipp Beck sagde: ”Resultaterne af AI-tænketankrapporten har givet os klare og konsekvente beskeder om, hvordan vi kan drive AI og teknologi frem inden for europæiske sundhedssystemer. Vi ved allerede, at AI har potentialet til at transformere sundhedsydelser, men vi er nødt til at arbejde hurtigt og samarbejde for at bygge det ind i de nuværende europæiske sundhedsstrukturer.

”Pandemiens udfordring har utvivlsomt bidraget til at fremskynde vækst, vedtagelse og skalering af AI, da interessenter har kæmpet for at levere pleje både hurtigt og eksternt. Dette momentum skal imidlertid opretholdes for at sikre, at fordele for sundhedssystemerne er indlejret på lang sigt og hjælpe dem med at forberede sig på fremtiden - noget, der vil være til gavn for os alle. ”

Læs

Kunstig intelligens

Europæisk datastrategi: Hvad Parlamentet ønsker

Udgivet

on

Find ud af, hvordan MEP'er ønsker at forme EU's regler for ikke-personlig datadeling for at øge innovation og økonomi og samtidig beskytte privatlivets fred. Data er kernen i EU's digitale transformation, der påvirker alle aspekter af samfundet og økonomien. Det er nødvendigt for udviklingen af kunstig intelligens, som er en af ​​EU's prioriteter og giver betydelige muligheder for innovation, genopretning efter Covid-19-krisen og vækst, for eksempel inden for sundhed og grønne teknologier.

Læs mere om big data muligheder og udfordringer.

Svar på Europa-Kommissionens Europæisk strategi for dataopfordrede Parlamentet til lovgivning med fokus på mennesker baseret på europæiske værdier for privatlivets fred og gennemsigtighed, der gør det muligt for europæere og EU-baserede virksomheder at drage fordel af potentialet i industrielle og offentlige data i en rapport vedtaget den 25. marts.

reklame

Fordelene ved en EU-dataøkonomi

MEP'er sagde, at krisen har vist behovet for effektiv datalovgivning, der vil støtte forskning og innovation. Der findes allerede store mængder kvalitetsdata, især ikke-personlige - industrielle, offentlige og kommercielle i EU, og deres fulde potentiale er endnu ikke undersøgt. I de kommende år vil der genereres meget mere data. MEP'er forventer, at datalovgivningen hjælper med at udnytte dette potentiale og gøre data tilgængelige for europæiske virksomheder, herunder små og mellemstore virksomheder og forskere.

Aktivering af datastrøm mellem sektorer og lande vil hjælpe europæiske virksomheder af alle størrelser med at innovere og trives i Europa og videre og hjælpe med at etablere EU som en førende inden for dataøkonomien.

reklame

Kommissionen planlægger, at dataøkonomien i EU kan vokse fra 301 mia. Euro i 2018 til 829 mia. Euro i 2025, hvor antallet af dataprofessionelle stiger fra 5.7 til 10.9 mio.

Europas globale konkurrenter, såsom USA og Kina, innoverer hurtigt og anvender deres måder til dataadgang og -brug. For at blive førende inden for dataøkonomien bør EU finde en europæisk måde at frigøre potentialet på og sætte standarder.

Regler til beskyttelse af privatlivets fred, gennemsigtighed og grundlæggende rettigheder

MEP'erne sagde, at reglerne burde være baseret på privatliv, gennemsigtighed og respekt for grundlæggende rettigheder. Den frie deling af data skal være begrænset til ikke-personlige data eller irreversibelt anonymiserede data. Enkeltpersoner skal have fuld kontrol over deres data og være beskyttet af EU-databeskyttelsesregler, især den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR).

Parlamentet opfordrede Kommissionen og EU-landene til at samarbejde med andre lande om globale standarder for at fremme EU's værdier og principper og sikre, at Unionens marked forbliver konkurrencedygtigt.

Europæiske datarum og big data-infrastruktur

MEP'er opfordrede Kommissionen og EU-landene til at oprette den frie strøm af data for at være det ledende princip og oprette sektorielle datarum, der gør det muligt at dele data under overholdelse af fælles retningslinjer, juridiske krav og protokoller. I lyset af pandemien sagde MEP'erne, at der skulle lægges særlig vægt på det fælles europæiske sundhedsdatarum.

Da datastrategiens succes i vid udstrækning afhænger af infrastruktur for informations- og kommunikationsteknologi, opfordrede MEP'er til at fremskynde den teknologiske udvikling i EU, såsom cybersikkerhedsteknologi, optiske fibre, 5G og 6G, og hilste forslag velkommen for at fremme Europas rolle inden for supercomputering og kvantecomputering . De advarede om, at den digitale kløft mellem regioner skulle tackles for at sikre lige muligheder, især i lyset af opsvinget efter COVID.

Miljømæssigt fodaftryk af store data

Mens data har potentiale til at støtte grønne teknologier og EU's mål om at blive klimaneutralt inden 2050, er den digitale sektor ansvarlig for mere end 2% af den globale drivhusgasemission. Når det vokser, skal det fokusere på at sænke sit kulstofaftryk og reduktion af e-affaldSagde MEP'erne.

EU-lovgivning om datadeling

Kommissionen fremlagde en europæisk strategi for data i februar 2020. Strategien og hvidbogen om kunstig intelligens er de første søjler i Kommissionens digitale strategi.

Læs mere om muligheder for kunstig intelligens og hvad Parlamentet ønsker.

Parlamenterne forventer, at der tages hensyn til rapporten i den nye datalov, som Kommissionen vil forelægge i anden halvdel af 2021.

Parlamentet arbejder også på en betænkning om Lov om datastyring som Kommissionen fremlagde i december 2020 som en del af strategien for data. Det sigter mod at øge datatilgængeligheden og styrke tilliden til datadeling og til formidlere.

En europæisk strategi for data 

Data Governance Act: europæisk datastyring 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending