Følg os

vaccineteknologi

Ukraine: Kommissionen donerer Mpox-vacciner for at beskytte sårbare befolkningsgrupper

DEL:

Udgivet

on

Kommissionens sundhedsberedskabs- og indsatsmyndighed (HERA) har doneret 10,000 hætteglas med Bavarian Nordics Mpox-vaccine til Ukraine.

Kommissionen og Ukraine underskrev en aftale tilknyttede Ukraine til EU4Sundhed program i juli 2022. Ukraine er derfor berettiget til at modtage støtte fra HERA til anden runde af Mpox-donationer, sammen med 27 andre modtagerlande. Kommissionen er fortsat fokuseret på at forhindre Mpox i at blive endemisk i Europa, som skitseret i november sidste år i en fælles erklæring af sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides og WHO's regionsdirektør for Europa Dr. Hans Kluge.

Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides, sagde: "Hver dag i et år har Ruslands brutale krig i Ukraine fortsat med at ødelægge hospitaler og medicinske institutioner, sætte mennesker i fare og fratage patienter behandling. Sundhed må aldrig være et mål for krig. Vi har arbejdet hånd i hånd for at levere afgørende, livreddende behandling til næsten 2,000 ukrainske patienter, der er evakueret til EU og EØS, og støtte med mental sundhed og psykologisk hjælp. Takket være vores styrkede sundhedssamarbejde med Ukraine kan vi yde yderligere støtte gennem finansiering fra EU4Health, herunder i dag en donation af 10,000 hætteglas med Mpox-vacciner. Kommissionens støtte til Ukraine og det ukrainske folk forbliver urokkelig."

Ukraines sundhedsminister Viktor Liashko sagde: "Ukraine tilslutter sig den globale strategi for at forhindre spredning af Mpox. Sundhedsministeriet fortsætter med at beskytte folk mod sygdomme, der kan forebygges med vacciner. Denne levering af vaccinen har til formål at beskytte sundhedspersonale og sårbare befolkningsgrupper. Jeg er taknemmelig for vores partnere fra EU for deres fortsatte støtte til Ukraines sundhedssystem."

Med aftale Ved at knytte Ukraine til EU4Health-programmet er de ukrainske sundhedsmyndigheder og det bredere sundhedssamfund i stand til fuldt ud at drage fordel af finansieringsmulighederne under programmet på lige vilkår som deres modparter fra EU-medlemsstaterne, Norge og Island. EU4Health-programmet behandler øjeblikkelig kamprelaterede skader på sundheds- og sundhedssystemer og finansierer ukrainske offentlige og private projekter, der hjælper med Ukraines genopbygning efter krigen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending