Følg os

Europa-Kommissionen

Donation af næsten 100 millioner vacciner finansieret af Team Europe som en del af de 500 millioner annonceret af præsident von der Leyen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Team Europe og Gavi Vaccine Alliance har annonceret en donation på 99.6 millioner doser af Johnson & Johnson-vaccinen, der skal leveres inden årets udgang. Dette er en del af EU's forpligtelse til at dele mindst 500 millioner doser vacciner med lav- og mellemindkomstlande indtil midten af ​​2022. De første partier bliver nu leveret til Niger (496,800), Djibouti (50,400), Nigeria (2,764,800), Togo (633,600), Den Centralafrikanske Republik (302,400), Den Demokratiske Republik Congo (230,400), Republikken Guinea (496,800), og Mauretanien (144,000), og vil fortsætte i andre lande på det afrikanske kontinent i de kommende uger.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: "Europa-teamet skubber den globale solidaritetsindsats mod COVID-19 fremad. Disse næsten 100 millioner doser af Johnson & Johnson, som vil blive leveret gennem COVAX, er blandt de 500 millioner doser, vi har forpligtet os til at levere til de mest sårbare lande i de kommende måneder. De første doser er ankommet til Niger, og vil nå andre lande i denne uge. Vi vil fortsætte med at dele vacciner. Samtidig støtter vi styrkelsen af ​​den globale vaccineproduktionskapacitet, især i Afrika. Denne nye donation vil give COVAX mulighed for at fremskynde sine leveringer i 2021 og begyndelsen af ​​2022. Team Europe fortsætter sit stærke engagement i lige adgang til vacciner."

Del denne artikel:

Europa-Kommissionen

Industrial Forum fremmer arbejdet med implementeringen af ​​EU's opdaterede industristrategi

Udgivet

on

EU's industriforum har holdt sit tredje virtuelle møde i nærværelse af kommissær Thierry Breton. Forummet samler eksperter fra forskellige områder for at hjælpe Kommissionen med at implementere EU's nye industristrategi og dens opdatering. Mødet fokuserede på arbejdet med at adressere Europas strategiske afhængigheder og udvikle overgangsveje for at lette de grønne og digitale overgange på tværs af industrielle økosystemer. Forummet fremsatte også anbefalinger om nøglepræstationsindikatorer på nøgleområder til gennemførelse og overvågning af EU's industristrategi og forbereder dets bidrag til Industridage 2022 i februar.

A Europe Fit for the Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager (afbilledet) sagde: "Vi har allerede sat Europa på en stærk vej med grøn og digital transformation. Dette forum tilbyder et afgørende rum, hvor vigtige industrielle og samfundsmæssige interessenter kan udveksle ekspertise, erfaring og talent for at hjælpe med at forme vores vej frem mod dette fælles mål."

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Det industrielle forum kan hjælpe Kommissionen med at samle talenter fra virksomheder, store som små, fra forskningsinstitutioner, fra civilsamfundet. Og alle disse talenter bør bruges til at støtte industrielle ambitioner: et Europa, der har lederskab inden for teknologier, der er centrale for den grønne og digitale omstilling af vores økonomi og samfund. Et Europa, hvor vi bevæger os fra innovationsekspertise til at lette masseudbredelse, skabe eksportpotentiale og kvalitetsjob."

Industriforum er en inkluderende og åben mekanisme til co-design af løsninger med interessenter, annonceret i EU's industrielle strategi. Den samler en bred vifte af interessenter, herunder industri, ngo'er, forskningsinstitutioner og arbejdsmarkedets parter fra forskellige industrielle økosystemer, der er identificeret i EU's opdaterede industristrategi med det formål at lette dialogen og koordinere rådgivningen til Kommissionen.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Retsstatsprincippet: Kommissionen åbner høring for 2022-rapporten om retsstaten

Udgivet

on

Europa-Kommissionen lancerede en målrettet høring at indsamle information om udviklingen relateret til retsstatsprincippet i medlemslandene, i lyset af 2022 Rule of Law Report. Høringen henvender sig til interessenter som blandt andet dommerforeninger, civilsamfundet, ngo'er, internationale organisationer og EU-agenturer. De modtagne oplysninger vil indgå i Kommissionens vurdering af situationen i medlemslandene. Retsstatsrapporten er i centrum for retsstatsmekanismen, en årlig cyklus til at fremme retsstatsprincippet og forhindre problemer i at dukke op eller forværres. Som bekendtgjort af præsident von der Leyen i hende 2021-statens adresse2022-rapporten vil komme med specifikke anbefalinger til medlemslandene. For tidligere udgaver i retsstatsrapporten gav de målrettede interessenthøringer værdifulde horisontale og landespecifikke oplysninger. Det konsultation er tilgængelig online indtil 24 januar 2022.

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Tyrkiet: EU yder yderligere 325 millioner euro i humanitær bistand til flygtninge

Udgivet

on

EU har afsat yderligere 325 millioner euro til at forlænge programmet for det sociale sikkerhedsnet for nødsituationer (ESSN) indtil begyndelsen af ​​2023. ESSN giver mere end 1.5 millioner flygtninge i Tyrkiet månedlige pengeoverførsler for at dække deres væsentlige behov. Det er det største humanitære program i EU's historie og verdens største humanitære kontanthjælpsprogram. Under sit besøg i Ankara den 2. december sagde krisestyringskommissær Janez Lenarčič: "Sårbare flygtninge i Tyrkiet har nu været i stand til at stole på vores humanitære bistand i mere end fem år, og vi vil ikke svigte dem. Takket være de midler, der blev annonceret i dag, vil EU fortsætte ESSN-programmet indtil begyndelsen af ​​2023. Denne støtte er en kritisk livline for hundredtusindvis af familier, hvoraf mange er blevet særligt hårdt ramt af coronavirus-pandemien. Denne kontanthjælp sætter dem i stand til selv at bestemme, hvad de har mest brug for, samtidig med at de bidrager til den tyrkiske økonomi. Dette er en stor bedrift for EU, for vores humanitære partnere og Tyrkiets regering."

Kommissær Lenarčič skal møde repræsentanter for EU-finansierede humanitære organisationer samt højtstående tyrkiske regeringsembedsmænd. Pressemeddelelsen er tilgængelig online.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending