Følg os

coronavirus

EU -udsending siger, at Rusland forsinker EMA Sputnik V -vaccinekontroller - medier

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En sundhedsmedarbejder forbereder en dosis Sputnik V (Gam-COVID-Vac) vaccine mod coronavirus-sygdommen (COVID-19) på et vaccinationscenter i Gostiny Dvor i Moskva, Rusland 6. juli 2021. REUTERS/Tatyana Makeyeva/File Foto

Rusland har gentagne gange forsinket inspektioner foretaget af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), der er nødvendige for certificering af dets Sputnik V COVID-19-vaccine i EU, blev EU's ambassadør i Moskva citeret fredag ​​den 8. oktober, Reuters, skriver Olzhas Auyezov, Anton Zverev og Andrew Osborn i Moskva og Jo Mason i London.

Sputnik V -vaccinen, der er meget udbredt i Rusland og godkendt til brug i mere end 70 lande, undergår en gennemgang af Verdenssundhedsorganisationen og EMA.

reklame

Rusland har anklaget Vesten for at nægte at certificere sin flagskibsvaccine af politiske årsager. Uden EMA -godkendelse er det sværere for russere at rejse i hele EU.

"Dette er en teknisk frem for en politisk proces," sagde EU -ambassadør Markus Ederer til Ruslands RBC -medie i et interview.

"Når russiske embedsmænd taler om, at processen er forsinket og politiseret af europæisk side, tror jeg nogle gange, at de stort set refererer til sig selv, fordi det er dem, der gør dette om politik."

reklame

Ruslands suveræne formuefond, Russian Direct Investment Fund (RDIF), markedsfører Sputnik V i udlandet. Det nægtede at kommentere.

EMA sagde, at det ikke umiddelbart kunne kommentere sagen.

Fem personer med kendskab til europæisk indsats for at vurdere stoffet fortalte Reuters tidligere på året, at udviklere af Sputnik V havde gentagne gange undladt at levere data, som tilsynsmyndighederne anser for at være standardkrav i lægemiddelgodkendelsesprocessen. Læs mere

RDIF sagde dengang, at Reuters 'rapportering indeholdt "falske og unøjagtige udsagn" baseret på anonyme kilder, der forsøgte at skade Sputnik V som en del af en desinformationskampagne.

Den russiske sundhedsminister Mikhail Murashko sagde i denne måned, at alle hindringer for at registrere Sputnik V hos WHO var blevet ryddet, og at der kun var nogle papirer tilbage. Læs mere

Nyhedsbureauet TASS citerede sundhedsministeriet på fredag, at EMA -inspektører muligvis ville aflægge et besøg i Rusland i december.

coronavirus

Pfizer begynder undersøgelse af oral medicin til forebyggelse af COVID-19

Udgivet

on

Pfizer Inc. (PFE.N) sagde mandag (27. september), at den har startet en stor undersøgelse, der testede sit orale antivirale lægemiddel til forebyggelse af COVID-19-infektion blandt dem, der har været udsat for virussen.

Lægemiddelproducenten og dens konkurrenter, herunder USA-baserede Merck & Co Inc. (MRK.N) og schweizisk lægemiddel Roche Holding AG (ROG.S), har kapperet om at udvikle en let at administrere antiviral pille til COVID-19. Læs mere.

Studiet i midten til sent vil teste Pfizers lægemiddel, PF-07321332, i op til 2,660 raske voksne deltagere på 18 år og ældre, der bor i samme husstand som et individ med en bekræftet symptomatisk COVID-19-infektion.

reklame

I forsøget vil PF-07321332, der er designet til at blokere aktiviteten af ​​et nøgleenzym, der er nødvendigt for at coronavirus kan formere sig, administreres sammen med en lav dosis ritonavir, en ældre medicin, der er meget udbredt i kombinationsbehandlinger mod HIV-infektion.

Til dato har Gilead Sciences Inc. (GILD.O) intravenøst ​​lægemiddel remdesivir er den eneste godkendte antivirale behandling af COVID-19 i USA.

Pfizer har også startet en anden undersøgelse af PF-07321332 hos ikke-indlagte, symptomatiske voksne patienter.

reklame

Merck og partner Ridgeback Biotherapeutics lancerede for nylig en sen fase af deres eksperimentelle lægemiddel molnupiravir til forebyggelse af COVID-19-infektionen. Læs mere.

Molnupiravir er også ved at blive undersøgt i en sen fase af forsøg med ikke-indlagte patienter for at se, om det reducerer risikoen for hospitalsindlæggelse eller død.

Læs

coronavirus

EU Digital COVID -certifikat: Kommissionen tildeler € 95 millioner for at øge adgangen til test

Udgivet

on

Kommissionen har tildelt tilskud til 20 medlemslande på i alt 95 millioner euro til køb af COVID-19 diagnostiske tests for at lette levering af EU Digital COVID-certifikat. Dette går hånd i hånd med den fortsatte udrulning af COVID-19-vaccinationer og er en del af Kommissionens forpligtelse til at støtte overkommelig adgang til hurtig og præcis testning for de borgere, der endnu ikke er fuldt vaccineret, især dem, der ikke kan blive vaccineret af medicinske årsager.

Tilskuddene, finansieret gennem sit Nødstøtteinstrument (ESI), giver medlemsstaterne mulighed for at levere tests. Denne støtte, kanaliseret gennem de nationale myndigheder, vil imødekomme de forskellige behov i de forskellige medlemsstater. Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: ”EU’s digitale COVID -certifikat tillod europæere at genoptage sikre rejser hen over sommeren og er blevet et symbol på et åbent og sikkert Europa. Selvom vaccination er nøglen og vores stærkeste aktiv for at sætte en stopper for pandemien, er hurtig og præcis test stadig vigtig for at tackle spredningen af ​​COVID-19. De 20 millioner hurtige tests, vi købte til medlemsstaterne tidligere på året og dagens meddelelser om yderligere midler, beviser, at vi står fast på vores forpligtelse til at sikre, at borgerne har adgang til tests, og at vores digitale certifikater er tilgængelige for alle, især dem, der ikke kan blive vaccineret. ”

Justitskommissær Didier Reynders sagde: ”Over 400 millioner europæere har hidtil nydt godt af certifikatet, og 42 lande er allerede knyttet til EU -certifikatsystemet. Dette er en stor europæisk bedrift, som har været højt værdsat af vores borgere. Dagens tilskud vil yderligere bidrage til brugen af ​​certifikaterne og sikre, at folk fortsat kan bevæge sig frit og sikkert. Jeg glæder mig over denne beslutning, og jeg opfordrer de 20 medlemsstater til at udnytte disse yderligere tests bedst muligt. ”

reklame

ESI leverer en behovsbaseret, koordineret beredskabsindsats for at hjælpe medlemsstaterne med at imødekomme behov i forbindelse med den umiddelbare akutte fase af COVID-19-pandemien samt afslutning, genopretning og forebyggelse af genopblussen.

reklame
Læs

coronavirus

USA-EU-dagsorden for at slå den globale pandemi: Vaccinere verden, redde liv nu og opbygge bedre sundhedssikkerhed

Udgivet

on

Vaccination er den mest effektive reaktion på COVID -pandemien. USA og EU er teknologiske ledere inden for avancerede vaccineplatforme i betragtning af årtiers investeringer i forskning og udvikling.

Det er afgørende, at vi aggressivt forfølger en dagsorden for at vaccinere verden. Koordineret ledelse i USA og EU vil hjælpe med at udvide udbuddet, levere på en mere koordineret og effektiv måde og håndtere begrænsninger for forsyningskæder. Dette vil vise kraften i et transatlantisk partnerskab for at lette global vaccination og samtidig muliggøre flere fremskridt ved hjælp af multilaterale og regionale initiativer.

Med udgangspunkt i resultatet af G2021 Global Health Summit i maj 20, G7- og USA-EU-topmøderne i juni og på det kommende G20-topmøde vil USA og EU udvide samarbejdet om global indsats mod vaccination af verden og redde liv nu, og opbygge bedre sundhedssikkerhed.  

reklame

Søjle I: En fælles forpligtelse mellem EU og USA om vaccinationsdeling: USA og EU vil dele doser globalt for at øge vaccinationsraterne, med en prioritet på deling gennem COVAX og forbedring af vaccinationsrater hurtigt i lav- og lavere mellemindkomstlande. USA donerer over 1.1 milliarder doser, og EU donerer over 500 millioner doser. Dette er ud over de doser, vi har finansieret gennem COVAX.

Vi opfordrer nationer, der er i stand til at vaccinere deres befolkning, til at fordoble deres dosisdelingsforpligtelser eller yde meningsfulde bidrag til vaccinationsparathed. De vil lægge en præmie på forudsigelig og effektiv dosisdeling for at maksimere bæredygtighed og minimere spild.

Søjle II: En fælles EU/USA -forpligtelse til vaccinationsparathed: USA og EU vil både støtte og koordinere med relevante organisationer for vaccinationslevering, koldkæde, logistik og immuniseringsprogrammer for at omsætte doser i hætteglas til skud i arme. De vil dele erfaringer fra dosisdeling, herunder levering via COVAX, og fremme en ligelig fordeling af vacciner.

reklame

Søjle III: Et fælles partnerskab mellem EU og USA om styrkelse af den globale vaccintilførsel og terapi: EU og USA vil udnytte deres nyligt lancerede Joint COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde til at støtte vaccine og terapeutisk fremstilling og distribution og overvinde udfordringer i forsyningskæden. Samarbejdsindsatsen, der er skitseret herunder, vil omfatte overvågning af globale forsyningskæder, vurdering af global efterspørgsel mod forsyning af ingredienser og produktionsmaterialer og identificering og håndtering i realtid af flaskehalse og andre forstyrrende faktorer for global produktion af vacciner og terapier samt koordinering af potentielle løsninger og initiativer til at øge den globale produktion af vacciner, kritiske input og supplerende forsyninger.

Søjle IV: Et fælles forslag mellem EU og USA om opnåelse af global sundhedssikkerhed. USA og EU vil støtte oprettelsen af ​​en finansiel mellemfond (FIF) inden udgangen af ​​2021 og vil støtte dets bæredygtige kapitalisering. EU og USA vil også støtte global pandemiovervågning, herunder konceptet om en global pandemisk radar. EU og USA vil gennem HERA og henholdsvis Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority samarbejde i overensstemmelse med vores G7 -forpligtelse til at fremskynde udviklingen af ​​nye vacciner og fremsætte anbefalinger om at forbedre verdens kapacitet til levere disse vacciner i realtid. 

Vi opfordrer partnere til at deltage i etablering og finansiering af FIF til støtte til at forberede lande på COVID-19 og fremtidige biologiske trusler.

Søjle V: En fælles køreplan for EU/USA/Partners for regional vaccineproduktion. EU og USA vil koordinere investeringer i regional produktionskapacitet med lande med lav og lavere mellemindkomst samt målrettet indsats for at øge kapaciteten til medicinske modforanstaltninger under Build Back and Better World-infrastrukturen og det nyetablerede Global Gateway-partnerskab. EU og USA vil tilpasse bestræbelserne på at styrke den lokale produktionskapacitet for vacciner i Afrika og gå videre med diskussioner om at udvide produktionen af ​​COVID-19 vacciner og behandlinger og sikre deres rimelige adgang.

Vi opfordrer partnere til at deltage i at støtte koordinerede investeringer for at udvide global og regional fremstilling, herunder til mRNA, viral vektor og/eller protein-underenhed COVID-19 vacciner.

Mere information

Fælles erklæring om lanceringen af ​​den fælles COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde

Læs
reklame
reklame
reklame

trending