Slut med os

coronavirus

G7: Samarbejde, ikke konkurrence er nøglen til COVID-vaccinationer

DEL:

Udgivet

on

G7-topmøderne i verdens rigeste lande er generelt ikke kendt for epokale beslutninger, der påvirker global politik i de kommende år. I den forstand kan dette års udgave i Storbritannien betragtes som en sjælden undtagelse fra reglen på grund af forenet front Det Forenede Kongerige, Tyskland, Frankrig, Japan, Italien, Canada og De Forenede Stater præsenteret mod Kina, betragtet i stigende grad som deres systemiske rival, skriver Colin Stevens.

Opkald om Kina til at "respektere menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder" samt en "rettidig, gennemsigtig, ekspertledet og videnskabsbaseret" undersøgelse af årsagerne til coronaviruspandemien, bekræftede G7-lederne en modstridende holdning til Kinas stigende globale indflydelse. I sit svar Beijing overraskende fordømte topmødet som ”politisk manipulation” og ”grundløse beskyldninger” mod det.

Mens den antikinesiske holdning har dybe geopolitiske implikationer, druknede den stærke opmærksomhed på slag, der blev handlet mellem G7-blokken og Kina, i vid udstrækning - hvis ikke aktivt undermineret - en anden lige så vigtig politisk beslutning på topmødet: spørgsmålet om øget global Covid-19-vaccination satser. På trods af at dette er hovedformålet med topmødet, faldt verdensledere af mærket.

reklame

Bliver kort med 10 milliarder doser

På topmødet G7-ledere lovede at levere 1 milliard doser Covid-vaccine til verdens fattigste lande gennem forskellige delingsordninger, hvor den franske præsident Emmanuel Macron meddelte, at Tyskland og Frankrig ville forpligte yderligere 30 millioner doser hver. Meget åbenlyst om behovet for at vaccinere verden, hvis pandemien skal bringes under kontrol inden begivenheden, krævede Macron også at give afkald på vaccinepatenter for at nå målet om at vaccinere 60 procent af Afrika inden udgangen af ​​marts 2022.

Selvom disse krav og løftet om 1 milliard doser synes imponerende, er den hårde virkelighed, at de ikke vil være nær nok til at føre til en meningsfuld vaccinationsrate i hele Afrika. Ifølge skøn fra kampagner har lande med lav indkomst mindst brug for 11 milliarder doser til en værdi af $ 50 mia. Dette betyder, at på et tidspunkt, hvor infektionsfrekvenser i Afrika stiger uden fortilfælde hastigheder, de doser, der er lovet af G7, er kun en dråbe i havet.

Donationer, IP-afvigelser og udvidelse af produktionen

Det er dog ikke alt undergang og dysterhed. G7 tilføjede et uventet twist i den endelige kommunikation: en opfordring til at øge produktionen af ​​vacciner "på alle kontinenter". Den bagvedliggende idé er, at verden bliver mere modstandsdygtig, hvis den er mere smidig og hurtigt kan opskalere produktionen i tilfælde af behov - for eksempel til boosterskud eller til den næste pandemi.

Denne model for distribueret produktion vil ikke kun kunne stole på Indiens Serum Institute. Heldigvis har andre lande engageret sig, idet De Forenede Arabiske Emirater (UAE) blev tidligere på året det første arabiske land, der fremstiller en vaccine - Hayat-Vax ', den oprindeligt producerede version af Sinopharm-vaccinen.

De Forenede Arabiske Emirater begyndte at fremstille Hayat-Vax i slutningen af ​​marts i år, og efter podningen af ​​størstedelen af ​​befolkningen er positionering sig selv som en hovedeksportør af vaccinen til lande med lavere indkomst som en del af det globale COVAX-initiativ. Flere afrikanske lande har allerede gjort det modtaget doser fra UAE, ligesom flere latinamerikanske lande har, som Emiraterne og Kina planlægger at uddybe deres samarbejde med Forøg regional vaccineproduktion. Der er ingen tvivl om, at andre lande vil deltage i denne historiske indsats.

G7's skæve prioriteter

Da Macron talte om at udvide produktionen af ​​vacciner over hele verden, henviste han sandsynligvis til de skridt, der blev taget af regionale vaccineproducenter som De Forenede Arabiske Emirater. I betragtning af hvor presserende situationen er, er dette års G7 en dyr mistet mulighed for at bevæge det globale vaccinediplomati frem på en meningsfuld måde.

Det er allerede tydeligt, at EU, USA og Japan ikke alene kan producere nok vaccinedoser til eksport, mens deres egne nationale vaccinationsprogrammer stadig er i gang. Dette har været særlig tydeligt i Europa, hvor interne politiske spændinger er opstået som debatten om, hvorvidt EU-unge skal være prioriteret over de utallige millioner i det globale syd er steget fremtrædende, hvilket indikerer, at Europa i øjeblikket ikke er i stand til at se det større billede i kampen mod virussen - nemlig at hver dosis tæller.

Desuden skal eksportrestriktioner for visse ingredienser, der er vigtige i produktionen af ​​vacciner, behandles uden forsinkelse. Det samme gælder det (vanskelige) spørgsmål om patenter og intellektuel ejendom.

Hvis G7-nationer mislykkes på begge disse punkter, vil verdens største økonomier have undermineret deres egen troværdighed på et tidspunkt, hvor vaccination af verden skulle være øverst på dagsordenen. Udover at engagere sig med ikke-vestlige producenter, skal dette nødvendigvis også omfatte deling af amerikansk og europæisk vaccineteknologi med tredjelande, hvilket især Tyskland har stonewalled.

Hvis dette års G7 viser verden en ting, så er det, at de trængende ikke kan købe noget med de overvældende løfter, der er givet. Gode ​​intentioner er simpelthen ikke nok: Nu er det tid til handling.

coronavirus

Norge udsætter igen afslutningen på COVID -lockdown

Udgivet

on

By

En mand iført en beskyttelsesmaske bærer indkøbsposer, mens han går på gaderne i Oslo efter et udbrud af coronavirus-sygdommen (COVID-19) i Oslo, Norge. NTB Scanpix/Hakon Mosvold Larsen via REUTERS

Norge udsatte onsdag (28. juli) for anden gang et planlagt sidste trin i genåbningen af ​​sin økonomi fra pandemisk lockdown på grund af den fortsatte spredning af Delta-varianten af ​​COVID-19, sagde regeringen, skriver Terje Solsvik, Reuters.

"En ny vurdering vil blive foretaget i midten af ​​august," sagde sundhedsminister Bent Hoeie på et pressemøde.

reklame

Foranstaltninger, der vil blive holdt på plads for at standse spredningen af ​​COVID-19, omfatter barer og restauranter, der er begrænset til bordservering og grænser for 20 personer på sammenkomster i private hjem.

Regeringen lancerede i april en firetrinsplan for gradvist at fjerne de fleste pandemiske restriktioner og havde afsluttet de første tre af disse trin i midten af ​​juni.

Den 5. juli sagde premierminister Erna Solberg, at det fjerde trin tidligst kunne komme i slutningen af ​​juli eller begyndelsen af ​​august på grund af bekymringer om Delta coronavirus -varianten. Læs mere.

Omkring 80% af de voksne i Norge har modtaget en første dosis af en COVID-19-vaccine, og 41% af de voksne er fuldt vaccineret, ifølge Norwegian Institute of Public Health.

Takket være en tidlig lockdown i marts 2020 og stramme restriktioner, der fulgte, har nationen på 5.4 millioner mennesker set en af ​​Europas laveste dødelighedsgrader som følge af virussen. Omkring 800 nordmænd er døde af COVID-19.

Læs

coronavirus

EU -skilte handler med GSK om levering af potentielt COVID -stof

Udgivet

on

By

Virksomhedslogo for medicinalfirmaet GlaxoSmithKline ses på deres Stevenage-facilitet, Storbritannien 26. oktober 2020. REUTERS / Matthew Childs / File Photo

Den Europæiske Union har underskrevet en kontrakt med GlaxoSmithKline (GSK.L) for levering af op til 220,000 behandlinger af dets undersøgelsesmonoklonale antistofterapi sotrovimab mod COVID-19, sagde det onsdag (28. juli), skriv Francesco Guarascio med yderligere rapportering af Jo Mason, Reuters.

Lægemidlet, der er udviklet sammen med det amerikanske firma Vir Biotechnology (VIR.O), kan ifølge Kommissionen anvendes til behandling af patienter med høj risiko for coronavirus med milde symptomer, der ikke kræver supplerende ilt.

Handlen er et boost til GSK's arbejde med potentielle behandlinger for COVID-19, efter at virksomheden spillede en begrænset rolle i udviklingen af ​​vacciner. I stedet for at lave sit eget coronavirus -skud har GSK fokuseret på at levere sin booster til andre udviklere og har indgået et partnerskab med Sanofi (SASY.PA) at udvikle en jab.

reklame

GSK bekræftede aftalen i en erklæring onsdag og sagde, at den repræsenterede "et afgørende skridt fremad til behandling af tilfælde af COVID-19" i Europa.

Lægemidlet vurderes i øjeblikket af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) under en løbende gennemgang.

Det har modtaget akutgodkendelse i USA til behandling af mild til moderat COVID-19 patienter, der har høj risiko for at udvikle en alvorlig infektion.

Kontrakten er bakket op af 16 af de 27 EU-stater, som kun kan købe stoffet, efter at det er godkendt af EMA eller af nationale lægemiddelregulatorer. Den aftalte pris for potentielle køb er ikke oplyst. En talsmand for Kommissionen nægtede at kommentere sagen.

Monoklonale antistoffer efterligner naturlige antistoffer, som kroppen genererer for at bekæmpe infektion.

Aftalen med GSK følger en kontrakt, EU underskrev i april med den schweiziske lægemiddelgigant Roche (ROG.S) at sikre omkring 55,000 doser af en mulig behandling baseret på en cocktail af monoklonale antistoffer udviklet af Roche sammen med den amerikanske lægemiddelproducent Regeneron (REGN.O). Læs mere.

Bortset fra monoklonale behandlinger er det eneste andet anti-COVID-lægemiddel, som EU har købt, Gileads (GILD.O) remdesivir, en antiviral medicin. Sidste år reserverede EU en halv million kurser, efter at stoffet fik en betinget EU -godkendelse.

Læs

coronavirus

Desinfektion af coronavirus: Online platforme tager nye handlinger og opfordrer flere spillere til at deltage i adfærdskodeksen

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort rapporterne fra Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft og Google om foranstaltninger, der blev truffet i juni for at bekæmpe desinformation om coronavirus. De nuværende underskrivere og Kommissionen opfordrer også nye virksomheder til at slutte sig til Kodeks for desinformation da det vil hjælpe med at udvide dens indflydelse og gøre det mere effektivt. Værdier og gennemsigtighed Vicepræsident Věra Jourová sagde: ”Programmet til overvågning af desinformation til COVID-19 har gjort det muligt at holde styr på vigtige handlinger iværksat af onlineplatforme. Med nye varianter af spredningen af ​​virussen og vaccinationer fortsat i fuld fart, er det afgørende at opfylde forpligtelserne. Vi ser frem til en styrkelse af Code of Practice. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton tilføjede: ”EU stod fast ved sit løfte om at levere nok doser til sikkert at vaccinere alle EU -borgere. Alle interessenter skal nu påtage sig deres ansvar for at slå vaccinationstvil, der er ansporet af desinformation. Mens vi styrker kodeksen med platforme og underskrivere, opfordrer vi til nye underskrivere til at deltage i kampen mod desinformation ”. 

For eksempel nåede TikToks kampagne til støtte for vaccination med den irske regering over en million visninger og over 20,000 likes. Google fortsatte med at arbejde med offentlige sundhedsmyndigheder for at vise oplysninger om vaccinationssteder i Google Søgning og Maps, en funktion tilgængelig i Frankrig, Polen, Italien, Irland og Schweiz. På Twitter kan brugerne nu træne automatiserede systemer til bedre at identificere overtrædelser af platformens COVID-19-desinformationspolitik.

reklame

Microsoft forlængede sit partnerskab med NewsGuard, en Edge -udvidelse, der advarer om, at websteder spreder desinformation. Facebook samarbejdede med internationale sundhedsmyndigheder for at øge offentlighedens bevidsthed om vaccinens effektivitet og sikkerhed og med Michigan State University (MSU) forskere for bedre at opdage og tilskrive deepfakes. Denne fælles indsats skal fortsættes i lyset af de vedvarende og komplekse udfordringer, som online desinformation stadig frembyder. Kommissionens program til overvågning af desinformation til COVID-19 er blevet forlænget indtil udgangen af ​​2021, og rapporter vil nu blive offentliggjort hver anden måned. Det næste sæt rapporter udkommer i september. Efter for nylig offentliggjorte vejledning, har underskriverne startet processen med at styrke kodeksen og lanceret en fælles indkaldelse af renter for potentielle nye underskrivere.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending