Følg os

Tobak

EU's røgfri mål mislykkes med 60 år: presserende revurdering nødvendig

DEL:

Udgivet

on

Den seneste Eurobarometer 2024 afslører en opsigtsvækkende fiasko i EU's tilgang til at nå sit mål for røgfrihed på en rygerate på 5 %. Med den nuværende tendens vil rygereden kun falde til under 5 % i år 2100 - 60 år efter målet i 2040.

"Ved stædigt at målrette skadesreducerende produkter i stedet for at fokusere på det virkelige problem, fejler EU ikke bare, men saboterer aktivt folkesundhedsindsatsen," sagde Michael Landl, direktør for World Vapers Alliance. "Denne katastrofale tilgang skal afsluttes nu. I stedet for at bekæmpe produkter som vaping- eller nikotinposer, skal de blive en hjørnesten i fremtidige folkesundhedsstrategier. Ellers vil kampen mod rygning være tabt."

De vigtigste resultater af Eurobarometer 2024:

· Opvarmede tobaksprodukter: Brugt af 2 % af europæerne.

· Vaping: 3% af europæerne er vapere.

· Nikotinposer: Prøvet af 4 % af europæerne.

reklame

EU's fokus på disse produkter er malplaceret. Med en gennemsnitlig rygerate på 24 % i EU bør prioriteringen være at hjælpe rygere med at skifte til mindre skadelige alternativer.

·       Sveriges rygertal er tre gange lavere end EU-gennemsnittet (mens 26 % af folk bruger snus og 20 % har prøvet nikotinposer)

· Vaping-produkter, opvarmede tobaksprodukter og nikotinposer er ikke generelt appellerer til ikke-brugere men er essentielle værktøjer for rygere, der ønsker at holde op med eller reducere cigaretforbruget.

·       Vaping er 2.5 gange mere effektivt for rygestop sammenlignet med traditionel nikotinerstatningsterapi (NRT).

Rapporten viser tydeligt, at EU's nuværende strategi fejler. Det er tid til at prioritere skadesreduktion og foretage effektive ændringer for at redde liv.

· World Vapers' Alliance (WVA) forstærker vapers stemmer over hele verden og giver dem mulighed for at gøre en forskel i deres lokalsamfund. Vores medlemmer er vapersforeninger såvel som individuelle vapers fra hele verden. Mere information vedr www.worldvapersalliance.com 

· Michael Landl er direktør for World Vapers' Alliance. Han er fra Østrig og har base i Wien. Han er en erfaren politikprofessionel og en passioneret vaper. Han studerede ved universitetet i St. Gallen og arbejdede for adskillige offentlige politiske forretninger og det tyske parlament. 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending