Følg os

Tobak

Udgivelse af hvidbogens arvebog fra Europa-Parlamentets arbejdsgruppe om tobak.

DEL:

Udgivet

on

På World No Tobacco Day 2024, hvilken ideel lejlighed til at sætte vores hvidbogs arvebog om tobak på nettet som en påmindelse om den vedvarende tobaksslukning, der involverer Europa-Kommissionen. Mens Qatargate ser ud til at være stoppet, fortsætter Tobaccogate.

Alligevel er ingen af ​​revisionerne af de to tobaksdirektiver blevet iværksat på trods af udbredt indignation og gentagne krav fra folkesundhedsforkæmpere. Den Europæiske Union har sat sig som mål om en "tobaksfri generation" inden 2040. Dette ambitiøse mål kræver nye og hurtige antirygeforanstaltninger. Europa-Parlamentet har i flere år ventet på, at Kommissionen sætter revisionen af ​​to europæiske direktiver om tobak på den parlamentariske dagsorden: Tobaksafgiftsdirektivet fra 2011 (TTD) og direktivet om tobaksvarer fra 2014 (TPD).

Vores tekster skal tage højde for fremkomsten af ​​"nye tobaksprodukter" såsom elektroniske cigaretter, puffs, varmetobaks- og nikotinposer, samt eksplosionen af ​​parallelhandel, for det meste organiseret af tobaksproducenter, og viden om miljøskader forårsaget af tobaksdyrkning, fremstilling af nye tobaksvarer og deres forbrug.

For at føje til den politiske diskussion og definere de nødvendige foranstaltninger mødtes en gruppe af MEP'er ledet af Michèle Rivasi (De Grønne/EFA), Anne-Sophie Pelletier (Venstre) og Pierre Larouturou (S&D) mellem 2021 og 2023 med deltagelse af folkesundhedsforeningerne Smoke Free Partnership (SFP), Alliance Contre le Tabac (ACT), Tobacco Control Research Group (TCRG) fra University of Bath, Corporate Europe Observatory (CEO) og uafhængige eksperter.

Temaerne for parallelhandel med tobak, "Dentsu Tracking/Jan Hoffmann"-skandalen, lobbyvirksomhed fra tobaksselskaber og deres tilknyttede selskaber og miljøskader forårsaget af tobak blev især undersøgt. Resuméet af disse rundborde har taget form af en Legacy Book, som vi gør tilgængelig for dig i dag i en digital version.

Legacy Book demonstrerer, at Europa-Kommissionen åbner dørene for let for tobakslobbyen og er særlig modtagelig over for dens krav, selv om disse er i modstrid med de 27 medlemsstaters folkesundhed og offentlige finanser og mod den korrekte administration af vores institutioner. Som en reference til Qatargate kan vi tale om en Tobaccogate, der involverer Europa-Kommissionen.

reklame

Vores arvebog om tobak vil blive distribueret på fransk og engelsk til de 27 medlemsstater, Kommissionen, politiske grupper, nuværende og fremtidige MEP'er, ngo'er og medierne med ambitionen om at tilskynde til fremkomsten af ​​et tobaksfrit Europa.

Med den digitale udgivelse af deres arvebog vil medlemmerne af Europa-Parlamentets arbejdsgruppe om tobak gerne skåne en tanke til Michèle Rivasi, sjælen i dette kollektiv, hvis alt for tidlige død har bevæget dem dybt. Denne arvebog er først og fremmest frugten af ​​hendes engagement: den skal nu deles, så hendes kamp kan føres videre mod de værste lobbyer og for folkesundheden.

For yderligere information og adgang til Legacy Book og dens bilag:

Anne-Sophie Pelletier: [e-mail beskyttet]

Fuld hvidbog: scribd.com/document/741941387/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-310524-Rivasi-Pelletier-Larrouturou-Final-Txt

Bilag A: scribd.com/document/741941885/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-a-Presentations-Cover

Bilag B: scribd.com/document/741941885/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-a-Presentations-Cover

Bilag C: scribd.com/document/741941367/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-C-Dentsu-Tracking-Jan-Hoffmann-RevolvingDoors-Case-Cover

Pakke med hvidbog plus bilag: scribd.com/document/741941708/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-310524-Rivasi-Pelletier-Larrouturou-Fuld-Final

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending