Følg os

Tobak

Globale sundhedsøkonomiske og politiske eksperter fremhæver de offentlige fordele ved at erstatte cigaretter med bedre alternativer

DEL:

Udgivet

on

At tilskynde rygere til at skifte fra cigaretter til alternative produkter såsom e-cigaretter og opvarmet tobak er ikke kun godt for individets helbred, men sparer landes sundhedssystemer for enorme mængder af penge. Fordelene kommer fra at trække på erfaringer fra den virkelige verden, få beskeden rigtigt og pitche skatteincitamenterne korrekt, ifølge nogle af verdens førende eksperter, skriver politisk redaktør Nick Powell.

Brunel First Annual Health Economics and Policy Forum blev afholdt i London, organiseret i fællesskab af Brunel University Business School og Nuffield Department of Primary Care Health Services ved Oxford University. I sine indledende bemærkninger gav professor Francesco Moscone, Brunels leder inden for sundhedsledelse og velværeområde, resultaterne af sin forskning i både Storbritannien og Italien.

Hvis halvdelen af ​​alle cigaretrygere skiftede til e-cigaretter og opvarmet tobak, ville National Health Service i England spare 500 millioner pund om året i direkte omkostninger, det tilsvarende tal i Italien ville være 600 millioner euro. "Du kan skære ned på hospitalsindlæggelser, behandlingsomkostninger og lidelser for patienter og deres familier," sagde prof Moscone.

reklame

Forbedring af sundhedsvæsenet er "ikke kun et spørgsmål om at øge antallet af læger og sygeplejersker", tilføjede han, "det handler også om efterspørgselssiden". Der vil også være yderligere indirekte besparelser til det offentlige, da der vil være færre alvorligt syge patienter, der ikke kan arbejde.

At sætte umulige mål og forbud fremmedgør rygere og gør intet for at forbedre sundhedstjenesternes bæredygtighed, hvorimod pragmatiske og moderate tilgange vil gøre det. Yderligere besparelser samt fordele for folkesundheden kunne opnås ved at reducere alkoholforbruget og øge den fysiske aktivitet, hvilket måske ville bringe den samlede direkte besparelse i Italien op på 1 mia. EUR. Men prof Moscone advarede "Jeg tror ikke på at forbyde noget".

I en præsentation ledet af professor Ae Sun Shin, professor i forebyggende medicin ved Seoul National University, blev ulemperne ved forbud og en tvangstilgang udforsket. Hun har undersøgt de potentielle konsekvenser af at reducere risikoadfærd på forekomsten af ​​ikke-smitsomme sygdomme i Sydkorea.

Hvis al rygning og tungt drikke kunne stoppes natten over, ville der være 116,600 færre patienter at behandle det år. Men "vi observerer, hvad der sker i virkeligheden". Verdenssundhedsorganisationen har "meget strenge, strenge mål, hvor de ønsker at forbyde skadelige produkter".

Hvis en sådan tilgang virkede, ville den have "en massiv indvirkning, men folk vil ikke følge anvisningerne på den måde". En mere moderat tilgang -en der faktisk virkede - er at tilskynde folk til at skifte til mindre skadelige alternativer, såsom drikkevarer med lavt alkoholindhold og alternative tobaksprodukter som e-cigaretter og opvarmet tobak. Det ville efterlade det sydkoreanske sundhedssystem med 73,400 færre tilfælde at behandle på et år.

Det er vigtigt at huske, at det højere tal er for et teoretisk forbud, der fungerer fuldstændigt. I praksis vil hospitaler skulle håndtere konsekvenserne af, at folk indtager ulovlig alkohol og cigaretter, som ofte indeholder yderligere skadelige ingredienser og også unddrager sig beskatning.

De bredere offentlige fordele ved en realistisk tilgang er også slående. Over 60 % af disse tilfælde, der kunne forebygges, ville have været blandt sydkoreanere i alderen 20-64 - befolkningen i den arbejdsdygtige alder, der driver nationens økonomiske motor. Da landet står over for en faldende arbejdsstyrke på grund af lave fødselsrater og restriktive immigrationspolitikker, er sikringen af ​​denne demografiske sundhed af afgørende betydning.

Prof Shins analyse fremhæver den økonomiske nødvendighed, der ligger til grund for folkesundhedspolitikker. Med et aldrende samfund og et forventet fald i arbejdsstyrken på 350,000 fra 2021 til 2022 alene, kan afbødning af forebyggelige sygdomme gennem skadesreduktion hjælpe med at bygge bro over over 20 % af denne kløft.

En vigtig udfordring for alle lande er at få skattepolitikken i orden, så folk tilskyndes til at træffe fornuftige valg og ikke får perverse incitamenter til at henvende sig til kriminelle, såsom dem, der smugler eller forfalsker cigaretter. Prof Catia Nicodemo, professor i sundhedsøkonomi ved Oxford University, beskrev vendepunktet for såkaldte syndskatter, som når en rimelig politik bliver "paternalistisk overdreven". Hvis de, der fastsætter sådanne skatter, ikke ønsker at møde "helvede", som hun udtrykte det, må de udholde "risikoens skærsild", med andre ord udtænke et system med risikoproportional beskatning.

Dr. Zafira Kastrinaki talte ud fra sin erfaring som medlem af Council of Economics Experts ved Ministeriet for Økonomi og Finans i Grækenland, som allerede anvender differentieret beskatning til fordel for ikke-brændbare tobaksvarer sammenlignet med brændbare. "Vi er nødt til at blive enige om, hvad der er de sikrere alternativer til cigaretter," sagde hun. Tricket var at finde "en god skattebalance for at imødegå de negative effekter".

Dagens diskussion var bemærkelsesværdig for sin åbne, tværfaglige tilgang til de store udfordringer, som folkesundheden og håndteringen af ​​ikke-smitsomme sygdomme står over for. Der var ikke noget af den flokmentalitet, der nogle gange kendetegner akademiske diskussioner om cigaretter og de mere sikre alternativer.

Der var snarere et reelt fokus på at fastslå, hvad der rent faktisk virker, og hvad der er opnåeligt. Måske afholdt forummet på en handelsskole medførte noget af den resultatdrevne tilgang, der oftere forbindes med virksomheder på det frie marked, som har gjort så meget for at udvikle alternative produkter, som giver dramatisk forbedrede resultater for folkesundheden.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending