Slut med os

Europæisk alliance for Personlig Medicin

EAPM - Bilateral vaccine handler i skarpt fokus, milliarder brugt på vacciner

Udgivet

on

Hej, sundhedskolleger, og velkommen til den første European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) opdatering i ugen, den første af mange, i de mange uger fremad i 2021, som jeg er sikker på, at vi alle håber bliver et langt bedre år end sin forgænger. Sundheds- og sundhedspolitik venter ikke, så videre med showet, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

EU-vaccineforhandler benægter bilaterale forsyningsaftaler

EU's vigtigste vaccineforhandler har sagt, at Kommissionen ikke har kendskab til, at nogen individuel medlemsstat underskriver bilaterale aftaler om Covid-19-jabs. Sandra Gallina, leder af GD SANTE og ledende vaccineforhandler for Kommissionen, fortalte MEP'erne i dag (12. januar), at trods medieindberetninger havde Bruxelles hverken set eller hørt om nogen lande, der underskrev "parallelle kontrakter" om vaccinen ud over Kommissionens egne ordrer . "Disse parallelle kontrakter har været meget rygter. Jeg har endnu ikke set en. 

Og jeg tror ikke, jeg nogensinde vil se en. Det er noget, der efter min mening ikke eksisterer, "sagde Gallina, der tilføjede, at Kommissionen havde" god intelligens "om, hvad der foregik i sine medlemslande.

Bruxelles underskrev avancerede indkøbstilbud med vigtige vaccineudviklere sidste år og har sikret 300m doser af Pfizer / BioNTech jab, med yderligere 300m kommende. Moderna jab er også ryddet af Det Europæiske Lægemiddelagentur. Vaccinerne distribueres til medlemslandene baseret på befolkningens størrelse.

Gallina i varmt sæde

Og Gallina vil være under skud i sundhedsudvalget i dag efter kritik over EU's vaccineaftaler.

Kommissionen er i nogle kvartaler blevet beskyldt for ikke at have købt nok vacciner, men på trods af at den sikrede yderligere 300 millioner doser af BioNTech / Pfizer-vaccinen i sidste uge, var Kommissionen derefter under skud for at have taget så meget af de tysk-amerikanske virksomheders 2021-vaccine levere. Gallina, der er kendt for sin ikke-nonsens holdning, vil helt sikkert få sit arbejde udskåret, der er en bonus - MEP'erne kan se CureVac-kontrakten fra i dag, som sundhedskommissær Stella Kyriakides meddelte mandag (11. januar). 

Alle MEP'er er berettigede til at se CureVac-kontrakten, men det er op til sundhedsudvalget at arrangere adgang til de 705 MEP'er. ”Spørgsmålet er, hvordan man producerer det, hvor hurtigt man producerer det. Og hvis du havde bestilt mere, kunne det ikke have været produceret hurtigere, ”sagde Hanno Kautz, talsmand for sundhedsministeriet. ”Manglen skyldes manglende produktionskapacitet.” 

Frankrig også i parlamentsmedlemmerne

Fransk dagligt Le Monde viser, hvordan i Frankrig nogle hospitaler ikke har tilstrækkelig forsyning af vaccinen, og hvordan nåleudleveringer overskrides ved doser af vaccinen. Faktisk hævder oppositionen i Frankrig, at strategien er for langsom og forsigtig sammenlignet med sine europæiske naboer. 

Og spørgsmål om bilaterale aftaler er stadig meget i nyhederne, idet en talsmand fra Kommissionen den 11. januar sagde, at sundhedskommissær Stella Kyriakides ville sende et brev til alle sundhedsministre og "bede dem om at give os al nødvendig gennemsigtighed på vej ind som de overholder bestemmelserne i vores vaccinestrategi med hensyn til kontakter eller manglende kontakter snarere med de farmaceutiske virksomheder, som vi har været eller forhandler med ”. 

UK's udgifter til COVID-vacciner rammer næsten 12 mia. £

Det britiske skub for at sikre og administrere hundreder af millioner af doser af coronavirusvacciner anslås at have kostet op til £ 11.7 milliarder indtil videre ifølge den offentlige udgiftshund. Regeringen har underskrevet aftaler om fem vacciner, der leverer op til 267 millioner doser til en forventet pris på 2.9 mia. £, med ikke-bindende aftaler med to andre virksomheder, der er beregnet til at bringe den samlede levering til doser på 357 mio., Sagde National Audit Office.

Yderligere omkostninger inklusive omkostninger forbundet med sponsorering af forsøg, distribution og administration af vaccinerne hævede det samlede forbrug til £ 11.7 mia. I forhandlingerne med EU fulgte narkotikaproducenterne en lignende tilgang. Både Storbritannien og EU afviste anmodninger om fuldstændig immunitet. 

Kommissionen offentliggør kræftplan

Kommissionens plan for europæisk slagkræft er planlagt til 4. februar, som er verdens kræftdag, sagde GD SANTEs direktør for folkesundhed, John Ryan, til Parlamentets kræftudvalg. 

Hvert år diagnosticeres 3.5 millioner mennesker med kræft i Den Europæiske Union. Det er et alvorligt sundhedsspørgsmål, der direkte vil påvirke 40% af EU-borgere med vigtig indvirkning på de europæiske sundhedssystemer og økonomier. Da op til 40% af kræfttilfældene tilskrives årsager, der kan forebygges, er handlingsmulighederne og potentialet til at reducere antallet af tilfælde i EU enorme. 

Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen, sagde: ”Alle har en ven, en kollega eller en slægtning, der har gennemgået dette. Alle har oplevet den samme følelse af tristhed og hjælpeløshed. Men der er noget, vi kan gøre - individuelt og samlet. På medlemsstatsniveau og gennem vores Europæiske Union. Selvfølgelig starter vi ikke fra bunden. Men der er meget mere, vi kan gøre, end vi gør i øjeblikket. ”

At fremme vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”Kræft vedrører os alle på en eller anden måde. At fremme vores europæiske livsstil handler også om værdier, værdighed og synergier; det er, hvad enhver politik for kræft skal bygge på. Europas slagkræftplan er en ny stor indsats for at få dette til at ske ved at åbne en ny æra inden for kræftforebyggelse og -pleje. Lad os sammen forme en patientcentreret slagkræftplan, der giver håb og livsmuligheder for alle patienter, deres familier og deres venner i Europa. Vi kan vinde denne kamp! ” 

'Vaccinepas' giver anledning til diskussioner om 'risiko'

Efter indikationer fra lovgivere og mindst et luftfartsselskab om, at vaccination mod coronavirus kan blive et krav for internationale rejser, sagde World Travel and Tourism Council (WTTC) mandag den 11. januar, at mandatorisk vaccination ville være diskriminerende. 

I en Reuters-paneldiskussion, hvor sundhedseksperter også udtrykte en lang vej til global flokkeimmunitet, opfordrede lederen af ​​organisationen til global prioritering af "sårbare grupper" og formanede dem, der udråbte potentielle vaccinebehov for at vende tilbage til rejsen. ”Vi bør aldrig kræve vaccination for at få et job eller rejse,” sagde WTTCs administrerende direktør Gloria Guevara i Reuters videopanel. "Hvis du har brug for vaccination inden rejsen, fører det os til diskrimination."

 Belgien går ind for et "verificerbart COVID-19-vaccinationscertifikat" på EU eller endda globalt plan. Og i de seneste uger meddelte den spanske regering, at den ville implementere en omvendt slags vaccinepas ved at registrere dem, der nægtede vaccinen og dele dataene med andre europæiske partnere. Frankrig har en lignende plan, men med begrænsninger for, hvor længe disse data er lagret, og specificerer hvilke myndigheder der kan få adgang til dem, mener dets databeskyttelsesmyndighed, at det kan overholde reglerne om beskyttelse af personlige oplysninger.

Lande tilslutter sig rescEU

Belgien, Holland og Slovenien er alle blevet værtslande for rescEU - tiltrædelse af Danmark, Tyskland, Grækenland, Rumænien, Ungarn og Sverige. RescEU-forsyninger inkluderer over 65 millioner medicinske masker og 280 millioner par medicinske handsker. I en meddelelse den 11. januar sagde Kommissionen, at Tyskland også havde tilføjet en anden medicinsk reserve. 

Og det er alt fra EAPM for nu, har en fremragende uge, bliv sikker og godt, vi ses snart.

Europæisk alliance for Personlig Medicin

EAPM: Stor plan om at slå kræft indstillet til stor lancering, koronavirusrestriktioner strammes op

Udgivet

on

Godmorgen, sundhedskolleger, og velkommen til ugens første opdatering fra European Alliance for Personalized Medicine (EAPM). Det er en stor uge for sundhed generelt i næste uge, da Europa-Kommissionen fra den 3. februar offentliggør officielt sin EU-slagkræftplan, og der er stadig spørgsmål om, hvorvidt EU-slagkræftplanen vil behandle screening af lungekræft tilstrækkeligt, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

Lungekræft - transformation i lokalt og land med støtte fra de nødvendige EU-politikker.  

I Europa er lungekræft (LC) langt fremme som den største dødsårsag fra sygdommen og forårsager mere end 266,000 dødsfald hvert år - 21% af alle kræftrelaterede dødsfald. 

Det er ikke helt så højt som COVIDs dødsrate i 2020, men disse lungekræftdødsfald er ikke en engangskrise, der har provokeret en hidtil uset mobilisering for at bringe den under kontrol. EAPM skubber meget hårdt for et øget fokus på lungekræft (LC), som har brug for en transformation i nationale plejeveje såvel som lokale politikker og landepolitikker. LC-pleje får høj prioritet inden for få nationale sundhedsstrategier. 

Men det er stort set op til medlemsstaterne - tilskyndet af EU - at erkende, at omorganisering og omfordeling af sundhedsressourcer er berettiget af de nuværende enorme omkostninger for enkeltpersoner og samfundet af den voksende forekomst af denne type kræft. Dette er nøglespørgsmål, der bør tages i betragtning, da det fremhæves af det multistakeholder-engagement, som EAPM har påtaget sig. 

 Screening er den mest oplagte vej til at standse denne ødelæggelse af livet og er et spørgsmål om at lede efter kræft, før en person har nogen symptomer. Dette kan hjælpe med at finde kræft på et tidligt tidspunkt. Når unormalt væv eller kræft findes tidligt, kan det være lettere at behandle. På det tidspunkt, hvor symptomer opstår, kan kræft være begyndt at sprede sig.  

Det samme gælder for lungekræft.

I løbet af de sidste to årtier er beviset blevet overvældende, at screening kan transformere ofre for lungekræft. Foruroligende tøver EU-landene dog stadig over vedtagelsen, og det er fortsat lavt på politiske prioriteter nationalt og på EU-niveau. Som følge heraf forbliver finansiering til det og refusion af screeningtjenester ujævn og utilstrækkelig, og det er endnu ikke integreret tilfredsstillende i sundhedssystemet.

Værktøjerne er der for at forbedre situationen. Som EAPM har fremhævet med sine medlemmer over for beslutningstagere: "Effektivitet er bevist. Spild ikke mere tid! Nu har vi alle beviser for, at vi kunne blive beskyldt for at gøre noget." 

EU-slagkræftplanen bør tage fat på dette uopfyldte problem. 

EMA-ekspert, der ikke er imponeret over EU's COVID-forsøg

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har oprettet dedikerede arbejdsgrupper til at håndtere de videnskabelige, lovgivningsmæssige og operationelle udfordringer skabt af COVID-19-pandemien og igangsat sin forretningskontinuitetsplan. Formålet med disse foranstaltninger er at beskytte agenturets kerneaktiviteter i forbindelse med evaluering og overvågning af medicin under pandemien og til ressourcer, der beskæftiger sig med COVID-19.

Imidlertid har EMA's Senior Medical Officer Hans-Georg Eichler været ujævn i sin vurdering af EU's track record for kliniske forsøg under coronaviruspandemien: ”Sammenlignet med andre regioner var EU ikke særlig succesrig med at gennemføre store meningsfulde ... forsøg for COVID-19 medicin. ” 

”Hvis du ser på, hvad vi har med hensyn til meningsfulde forsøgsresultater, kommer de hovedsageligt uden for det nuværende EU,” tilføjede han. 

Hvis Europa ønsker at forbedre sig, sagde Eichler, har det brug for infrastruktur og regeringsførelse samt finansiering til store, samlede EU-forsøg. Det har også brug for virkelige verdensdata om sundhedspleje, der kan hjælpe med at besvare spørgsmål omkring f.eks. Den langsigtede vaccine og behandling. 

Det Europæiske Råds præsident udtrykker tvivl om vaccinationen af ​​70% om sommeren 

Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd, fremsatte sine bemærkninger, da EU står over for sin langsomme udrulning af coronavirusvacciner, uger efter at Storbritannien satte bolden i gang. Tale søndag (24. januar) sagde Michel til Europe1 radio: "Der er vanskeligheder med produktionslinjerne i de kommende uger, og det vil gøre processen mere kompleks. Men hvis det lykkes os at mobilisere produktionslinjerne, kan vi muligvis lykkes .Det bliver svært. ” EU har endnu ikke givet klarsignal til vaccinen Oxford / AstraZeneca.

'Mere dødbringende' britisk variantpåstand nedlagt af forskere 

Forskere siger, at tegn på, at en ny coronavirus-variant er mere dødbringende, end den tidligere version ikke skulle være en "spilskifter" i Storbritanniens svar på pandemien. Storbritanniens premierminister Boris Johnson har sagt, at der er "nogle beviser", at varianten kan være forbundet med "en højere grad af dødelighed". Men medforfatteren af ​​undersøgelsen, som PM henviste til, sagde, at variantens dødelighed forblev et "åbent spørgsmål". En anden rådgiver sagde, at han var overrasket over, at Johnson havde delt resultaterne, da dataene var "ikke særlig stærke". En tredje toplæge sagde, at det var "for tidligt" til at være "helt klart".

Den brasilianske variant giver anledning til bekymring 

Paul Hunter, professor i medicin ved University of East Anglia, sagde, at han troede, at det sandsynligt er, at den brasilianske variant også vil vise øget resistens over for antistoffer. ”Vi vil sandsynligvis se gradvis ophobning af varianter, der mere og mere er i stand til at undslippe vaccineinduceret immunitet og faktisk naturligt induceret immunitet,” sagde Hunter. 

Kommissionen foreslår strengere koronavirus-rejsebegrænsninger 

Europa-Kommissionen har foreslået at styrke koronavirusrestriktioner for rejsende inden for blokken såvel som dem, der kommer fra tredjelande. Mandag sagde justiskommissær Didier Reynders: "Der er et presserende behov for at reducere risikoen for rejserelaterede infektioner for at mindske byrden for overbelastede sundhedssystemer."  

Monoklonale antistoffer 

En undersøgelse på amerikanske plejehjem har for første gang vist, at monoklonale antistoffer, masseproduceret i et laboratorium, kan beskytte folk mod at udvikle symptomatisk COVID-19. Deres producent, Eli Lilly, håber, at disse antistoffer vil give en yderligere måde at beskytte mennesker med risiko for alvorlig sygdom mod pandemisk coronavirus. Men i betragtning af succesen med COVID-19-vacciner og deres stigende tilgængelighed er det ikke klart, at den dyre og noget besværlige intervention vil blive brugt i vid udstrækning. 

Både Eli Lillys monoklonale antistof og en lignende to-antistof-cocktail fra Regeneron Pharmaceuticals - kendt for at behandle den tidligere amerikanske præsident Donald Trump i oktober 2020 - har allerede modtaget nødbrugstilladelse (EUA) som et terapeutisk middel til dem, der er blevet smittet og er i høj risiko for at udvikle svær COVID-19. Indtil videre bruges de ikke i vid udstrækning, fordi de skal gives tidligt i infektionen og infunderes på et hospital eller klinik. Men nu hvor de ser ud til at være effektive til at forebygge selv mild sygdom, planlægger Eli Lilly at bede den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration om at udvide EUA til også at omfatte anvendelse som et præventivt middel.

Og det er alt fra EAPM for nu - få en fornøjelig, sikker uge, bliv godt og se dig på fredag ​​for flere opdateringer.

Continue Reading

Europæisk alliance for Personlig Medicin

EAPM: Blodet er livets nøglearbejde med kræft i blodet med hensyn til den kommende europæiske slagkræftplan

Udgivet

on

God eftermiddag, og velkommen til den anden opdatering i ugen fra European Alliance for Personalised Medicine (EAPM). Med den kommende Europas slagkræftplan (planlagt til dens formelle lancering den 3. eller 4. februar, afhængigt af om GD SANTE eller Kommissionen har ret i deres forudsigelser), vil sundhedsdiskussioner uundgåeligt dreje sig om, hvordan kampens ædle mål sandsynligvis vil opnås, og EAPM administrerende direktør Dr. Denis Horgan vender sin særlige opmærksomhed mod kræft i blodet. 

Slår blodkræft

I årenes løb har EAPM arbejdet meget sammen med sine medlemmer, især Den Europæiske Hæmatologiforening samt de relevante patientorganisationer fokuserer på behovet for løbende arbejde for at reducere og bekæmpe forekomsten af ​​blodkræft. Sådanne kræftformer (hæmatologiske maligniteter (HM'er) til give dem deres korrekte moniker) overses ofte, og efter nylige diskussioner forstås det, at det måske ikke er så tydeligt dækket, som de burde være.  

HM'er er en heterogen gruppe af sygdomme med forskellig forekomst og prognose, og sammenligning af HM-forekomst på tværs af regioner og over tid er kompliceret af eksistensen af ​​forskellige sygdomsklassifikationssystemer. Naturligvis er forekomsten et af de største og bedste byrdemål i en befolkning, der tjener som en vigtig vejledning til tildeling af ressourcer.

Statistikker tyder på, at sundhedsomkostningerne for hver patient med blodkræft når dobbelt så mange som de gennemsnitlige kræftomkostninger. De samlede omkostninger ved blodsygdomme for den europæiske økonomi var omkring 23 mia. € i 2012 og stiger kun.

Blodkræft er blandt de ti mest almindelige kræftformer og er ansvarlig for cirka 100,000 dødsfald i Europa hvert år. Nogle af de mest kritiske kræftformer er multipelt myelom, akut myeloid leukæmi, akut lymfoblastisk leukæmi, kronisk lymfocytisk leukæmi, ikke-Hodgkins lymfom, myelodysplastisk syndrom og pædiatriske hæmatologiske maligniteter.

Disse kræftformer udgør en alvorlig medicinsk og økonomisk udfordring og tegner sig for omkring 40% af kræfttilfælde hos børn og en tredjedel af den samlede kræftdødsfald. Imidlertid er det blevet foreslået, at den kommende Europas slagkræftplan endnu ikke er så opmærksom på blodkræft som den burde.

EAPM og dets vigtigste interessenter mener, at dette er et hul, der hurtigst muligt bør tages op i den kommende EU-plan for at slå kræft, da blodsygdomme ikke kun er en byrde for patienterne, men også for samfundet som helhed, hvor ca. 80 millioner mennesker har enten maligne eller ikke-maligne hæmatologiske lidelser. Vi er nødt til hurtigst muligt at intensivere, hvordan Europa tackler dette, og den europæiske slagkræftplan kan støtte denne fælles EU-indsats.

Transformerende lungekræftpleje

Europas tilgang til lungekræft (LC) har brug for en transformation i nationale plejeveje såvel som lokale politikker og landepolitikker. LC-pleje får høj prioritet inden for få nationale sundhedsstrategier. Men det er stort set op til medlemsstaterne - tilskyndet af EU - at erkende, at omorganisering og omfordeling af sundhedsressourcer er berettiget af de nuværende enorme omkostninger for enkeltpersoner og samfundet af den voksende forekomst af denne type kræft.

Forbedringer i resultaterne er inden for rækkevidde, men afhænger stærkt af: 

  • En mere ensartet tilgang til nationale risikobaserede screeningsprogrammer for at identificere patienter tidligt og mindske antallet af patienter, der er diagnosticeret i avancerede / metastatiske faser;

  • tidlig adgang til omfattende genomisk profilering;

  • identifikation af mest hensigtsmæssige behandlingsveje baseret på patientens tumorgenetik gennem multidisciplinære molekylære tumortavler;

  • hurtig og bred adgang til de mest gavnlige behandlingsmuligheder

  • tilstrækkelig overvågning af patienter inklusive patientrapporterede resultater, der giver mulighed for målrettede interventioner, og

  • integration af patientdata for at få yderligere indsigt i forskning, validitet af kliniske behandlingsveje og omkostningseffektivitet ved omfattende diagnostik og målrettede lægemidler.

Dette er nøglespørgsmål, der bør tages i betragtning, da det fremhæves af det multistakeholder-engagement, som EAPM har påtaget sig. 

Stop med at pege med fingrene over vaccinationen og gå på arbejde, siger Kommissionen

"Vi kører mod tiden, ikke mod hinanden, ”sagde sundhedskommissær Stella Kyriakides tirsdag (19. januar). ”Tværtimod er det et løb, som vi i EU kører sammen, som et hold og i enhed. Som et team er det vigtigt at sætte klare og ambitiøse mål. ”

Og Kommissionen har opstillet vaccinationsmål for marts og sommeren og bakket op om et bare-bone vaccine certifikat. Vicepræsident Margaritis Schinas lod døren være åben for senere at bruge dem til rejser.

Ledere overvejer rejseforbud og hurtigere udrulning af vaccinen 

Ursula von der Leyen og formanden for Det Europæiske Råd Charles Michel afsluttede et virtuelt møde mellem EU-lederne torsdag (21. januar). Europæiske ledere, der kæmpede med en langsom vaccinationsindsats og frygtede, at meget smitsomme koronavirusvarianter hurtigt kunne overvælde deres medicinske systemer, flyttede til at begynde at genindføre grænsebegrænsninger og for at fremskynde distributionen af ​​vacciner - selv dem, der endnu ikke er godkendt til brug.

"Vi er i stigende grad bekymrede over forskellige varianter af virussen, ”sagde von der Leyen til journalister efter et virtuelt topmøde med EU-ledere og sagde, at selvom blokken har til hensigt at holde grænser åbne for handel, kan det begrænse ikke-vigtige rejser. Lederne holdt tilbage fra at godkende en specifik plan for grænser.

Men Tyskland - som som det rigeste og mest folkerige EU-medlem ofte driver sine diskussioner - foreslog strenge, midlertidige forbud mod rejser til EU fra lande, hvor muterede former for coronavirus allerede er udbredt, inklusive Storbritannien. Forslaget vil begrænse EU-borgere fra at vende tilbage til deres hjemlande, hvis de i øjeblikket befinder sig i et berørt land, og vil derfor være strengere end tidligere grænseforanstaltninger. 

Coronavirus-situationen forværres så dårligt i nogle medlemsstater, at EU-ledere er enige om at oprette en ny "mørkerød" zone, der indikerer, at virussen spredes på et "meget højt niveau", meddelte kommissionsformand Ursula von der Leyen torsdag aften (21. januar) ). Folk, der rejser fra en mørkerød til en anden zone, kan blive bedt om at tage en test inden de forlader og skal muligvis sætte karantæne ved ankomsten. 

Frankrig pålægger EU-rejsende COVID-test

Frankrikes præsident Emmanuel Macron har annonceret nye koronavirusregler for rejsende fra EU, idet landet kræver, at europæiske besøgende såvel som dem uden for blokken skal have en negativ Covid-19-test udført mindre end tre dage før de kommer ind i landet. 

De nye restriktive foranstaltninger, der træder i kraft søndag formiddag (24. januar), blev annonceret af Elysée-paladset sent på torsdag og følger et EU-topmøde ved videokonference, hvor ledere diskuterede foranstaltninger til at kontrollere pandemien med fortsat vaccinationsprogrammer og kontrol med fri bevægelse. Indtil nu havde Macron forsøgt at opretholde fri bevægelighed inden for Europa, men pres på hospitaler og spredning af nye, mere smitsomme varianter af virussen har overbevist ham om behovet for at udvide testningen til næsten alle dem, der krydser nationale grænser. 

Ungarn først i EU til at godkende russisk vaccine

Ungarn er blevet det første land i EU, der giver foreløbig godkendelse af den russiske koronavirus-vaccine, Sputnik V. På torsdag bekræftede premierminister Viktor Orbans stabschef både den russiske jab og Oxford-AstraZeneca-vaccinen havde fået grønt lys af sundhedsmyndighederne. Udenrigsminister Peter Szijjarto rejser til Moskva for yderligere samtaler, hvor han forventes at diskutere en forsendelses- og distributionsaftale.  

Og det hele kommer fra EAPM i denne uge - have en fremragende, sikker weekend, bliv godt og se dig næste uge.

Continue Reading

coronavirus

EAPM sætter første fokus i 2021 på lungekræft

Udgivet

on

Velkommen, kære sundhedskolleger, til ugens første opdatering fra European Alliance for Personalised Medicine (EAPM). Efter offentliggørelsen af ​​EU's plan for slagkræft (4. februar) har EAPM fuldt fokus på lungekræft, der finder sted denne uge med sine medlemmer, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

Screening - mest effektiv måde at bekæmpe største kræftdræber på

Mens der muligvis kan være et antal værdige ordninger og taktikker i Europa for at bekæmpe den forfærdelige skade, der er forårsaget af kræft, forsømmes en af ​​de mest lovende modus operandi for lungekræft - og mange europæere dør unødigt som en konsekvens.

Lungekræft, den største kræftdræber, er stadig løs, stort set ukontrolleret, og den mest effektive metode til bekæmpelse af den - screening - bliver sat på sidelinjen. I betragtning af at screening er meget vigtig ved behandling af lungekræft, fordi de fleste tilfælde opdages for sent til enhver effektiv intervention, vil dette være det centrale emne i hjertet af EAPM's engagement i denne uge. Screening er brugen af ​​test eller eksamen for at finde en sygdom hos mennesker, der ikke har symptomer.

Regelmæssige bryst røntgenstråler er blevet undersøgt for screening af lungekræft, men de hjalp ikke de fleste mennesker med at leve længere. I de senere år er en test kendt som en lavdosis CAT-scanning eller CT-scanning (LDCT) blevet undersøgt hos mennesker med en højere risiko for at få lungekræft. LDCT-scanninger kan hjælpe med at finde unormale områder i lungerne, der kan være kræft.

Forskning har vist, at brug af LDCT-scanninger til screening af mennesker med højere risiko for lungekræft reddede flere liv sammenlignet med røntgenstråler fra brystet. For personer med højere risiko hjælper årlige LDCT-scanninger, før symptomerne starter, med at mindske risikoen for at dø af lungekræft.

70% af patienterne diagnosticeres i et avanceret uhelbredeligt stadium, hvilket resulterer i, at en tredjedel af patienterne dør inden for tre måneder. I England diagnosticeres 35% af lungekræft efter nødpræsentation, og 90% af disse 90% er trin III eller IV. Men detektering af sygdom længe før symptomerne vises tillader behandling, der forhindrer metastase, hvilket drastisk forbedrer resultaterne med kurrater over 80%. I betragtning af potentialet for et så stort antal liv at blive positivt påvirket af en rettidig diagnose af en behandlingsbar sygdom i et tidligt stadium, initiering af disse programmer bør prioriteres højest af sundhedsinstitutioner og udbydere.

Den nye EU-screeningsordning for kræft, der er planlagt i BCP, bør have sin vision ud over screening af bryst, livmoderhalskræft og kolorektal til lungekræft. Kommissionens forslag om at gennemgå Rådets henstilling om kræftscreening bør endelig anerkende LC-screening. EU slår kræftplan, der beskriver Den Europæiske Unions strategi for kræftpleje, lanceres den 4. februar. EAPM vil offentliggøre en række publikationer i de næste uger for at falde sammen med denne publikation fra Kommissionen.

Den Europæiske Revisionsret vurderer COVID-19-svaret

Den Europæiske Revisionsret (Revisionsretten) har gennemgået EU's oprindelige reaktion på COVID-19-krisen og henleder opmærksomheden på visse udfordringer, som EU står over for i sin støtte til medlemsstaternes folkesundhedshandlinger. 

Disse omfatter fastlæggelse af en passende ramme for grænseoverskridende sundhedstrusler, lettere levering af passende forsyninger i en krise og støtte udviklingen af ​​vacciner. EU's folkesundhedskompetencer er begrænsede.   Det understøtter hovedsageligt koordineringen af ​​medlemsstaternes aktioner (gennem Health Security Committee), letter indkøb af medicinsk udstyr (ved at oprette fælles indkøbsrammekontrakter) og indsamler information / vurderer risici (gennem Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme - ECDC). 

Siden starten af ​​COVID-19-pandemien tog EU yderligere skridt til at imødegå presserende problemer og lette levering af medicinsk udstyr og informationsudveksling mellem medlemslandene samt fremme test, behandling og vaccineforskning. 

Den tildelte 3% af sit årlige budget inden 30. juni 2020 til støtte for folkesundhedsrelaterede foranstaltninger. ”Det var en udfordring for EU at hurtigt supplere de foranstaltninger, der blev truffet inden for dets formelle ansvarsområde, og støtte folkesundhedsreaktionen på COVID-19-krisen, ”Sagde Joëlle Elvinger, ECA-medlem, der er ansvarlig for gennemgangen. "Det er for tidligt at revidere igangværende handlinger eller vurdere virkningen af ​​COVID-19-relaterede EU-initiativer inden for folkesundhed, men disse erfaringer kan give lektioner for enhver fremtidig reform af EU's kompetencer på dette område."

Kommissionen opfordrer medlemsstaterne til at 'opskalere' vaccinationsambitioner

Europa-Kommissionen vil i dag (19. januar) opfordre medlemslandene til at udvide deres ambitioner i kampen mod pandemien ved at sætte et mål om at vaccinere mindst 70% af EU's befolkning om sommeren. I henhold til udkastet til dets seneste anbefalinger, som vi har set, vil gruppens udøvende myndighed også tilslutte sig Grækenlands forslag til et "vaccinationscertifikat", der gør det muligt for dem, der får jab at rejse. For resten af ​​os bør alle ikke-væsentlige rejser forblive uden for grænserne i overskuelig fremtid, vil Kommissionen sige. Ud over dette er "kommunikationen" fyldt med vage løfter for at øge vaccineproduktionskapaciteten og beder medlemslandene om at foretage mere genom-sekventering for at spore potentielt farlige mutationer. Nyttige som sådanne løfter og mål kan være, kan de ikke overvinde regeringens ineffektivitet i administration af vacciner. 

Proceduren, som verden bruger til at erklære nødsituationer ”skal bringes ind i den digitale tidsalder,” sagde det uafhængige panel for beredskab og reaktion på pandemi i en rapport mandag den 18. januar: ”Et system med distribueret information, fodret af mennesker i lokale klinikker og laboratorier og understøttet af realtidsdataindsamlings- og beslutningstagningsværktøjer er nødvendige for at muliggøre reaktion med den krævede hastighed - som er dage, ikke uger - for at konfrontere epidemisk risiko. ” Brug og opskalering af digitale sundhedsløsninger kan revolutionere, hvordan mennesker verden over opnår højere sundhedsstandarder og får adgang til tjenester for at fremme og beskytte deres helbred og velbefindende. 

Digital sundhed giver muligheder for at fremskynde vores fremskridt med at nå sundheds- og trivselsrelateret bæredygtig udviklingsmål (SDG'er), især SDG 3, og opnå tredobbelt milliardmål for 2023 som beskrevet i dets trettende generelle arbejdsprogram (GPW13). Formålet med en global strategi for digital sundhed er at fremme et sundt liv og velbefindende for alle, overalt og i alle aldre. For at levere sit potentiale skal nationale eller regionale digitale sundhedsinitiativer styres af en robust strategi, der integrerer økonomiske, organisatoriske, menneskelige og teknologiske ressourcer.

Vaccinationsattest

Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen støtter ideen om et fælles vaccinationscertifikat, som kan oprettes af EU og udstedes af medlemslandene til enhver person, der bliver vaccineret mod COVID-19. I et interview for portugisiske medier blev Von der Leyen spurgt om forslaget fra den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis om at indføre et fælles dokument, der ville blive udstedt til EU-borgere, der modtager vaccinen mod COVID-19.

 "Det er et medicinsk krav at have et certifikat, der beviser, at du er blevet vaccineret, ”sagde von der Leyen, og hilste forslaget fra premierminister Mitsotakis om et gensidigt anerkendt vaccinationscertifikat velkommen. For en uge siden sendte den græske premierminister et brev til Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen, hvori han opfordrede Europa-Kommissionen til at indføre et Coronavirus-vaccinationscertifikat for at lette rejsen mellem blokken.

Belgisk minister kræver bøde for rejsende, der nægter koronavirus-test

Den belgiske justitsminister Vincent Van Quickenborne har opfordret til, at der pålægges en bøde for rejsende, der nægter at tage obligatoriske koronavirus-tests. Som tidligere i denne måned kræver Belgien, at folk, der opholder sig i en såkaldt “rød zone” i mere end 48 timer, tager en test ved ankomsten til landet og en anden test efter syv dage. Hvis rejsende ikke overholder dem, skal de blive pålagt en bøde på € 250, sagde Van Quickenborne. "Enhver, der vender tilbage til Belgien i dag, skal udfylde passagerplaceringsformularen ... hver rejsende modtager en kode, der giver dem ret til to tests," sagde Van Quickenborne. "Vores systemer ved, hvem der ikke bruger disse koder."

Coronavirus-variant fra Storbritannien 'må ikke komme ud af hånden' advarer EU

Bekymringer blev også delt under det virtuelle møde mellem EU's sundhedsministre om en "betydelig underrapportering" af den nye variant af medlemslandene, hvor Kommissionen opfordrede sundhedsministerierne til at prioritere afsløring af mutationen. Tysklands sundhedsminister Jens Spahn citerede den UK-opdagede variant, da han understregede behovet for, at folk yderligere reducerede deres kontakt med andre og sagde, at landet ikke ville være i stand til at ophæve alle foranstaltninger, der sigter mod at begrænse pandemien inden udgangen af ​​måneden.

Og det er alt fra EAPM indtil videre - nyd en sikker start på din uge, vi ses senere på ugen.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending