Følg os

Mad

Serverer en godbid - 2024-vinderne af Brusselicious-mærket

DEL:

Udgivet

on

En række restauranter i hovedstadsregionen Bruxelles kan nu stolt hævde at være indehavere af mærket "Brusselicious". Mærket identificerer Bruxelles-restauranter, der serverer belgisk kvalitetskøkken.

I alt er omkring 30 virksomheder blevet tildelt mærket i år. Restoerne er kendt for at servere belgiske klassiske retter som rejekroketter, vol-au-vent eller Americain tilbered.

Folk kan genkende dem på Brusselicious-logoet, der vises i eller på deres vinduer.

Ud over denne anerkendelse er en af ​​dem blevet tildelt titlen som Årets Brusselicious Restaurant.  

Brusselicious-mærket blev lanceret for syv år siden af ​​visit.burssels med det formål at liste en række restauranter, der eksemplificerede Bruxelles, og i forlængelse heraf det belgiske køkken. 

Mærkets navn er en reference til Gastronomiåret 2012 i Bruxelles.  

reklame

Nu er etiketten tilbage i søgelyset. 

En talsmand for besøg i Bruxelles sagde: "Det belgiske køkken er et reelt aktiv for Bruxelles. Mange besøgende fra ind- og udland er på udkig efter en autentisk belgisk oplevelse i hovedstaden, og det inkluderer køkkenet. Som svar på denne efterspørgsel er mærket blevet relanceret."

Den seneste shortliste over Bruxelles-restauranter blev ikke besluttet fra den ene dag til den anden. 

Et panel af madjournalister gennemførte en omhyggelig udvælgelsesproces, hvor restauranter, der serverede typiske belgiske retter, blev screenet for kvaliteten og ægtheden af ​​deres retter. Kriterierne, der blev taget i betragtning, omfattede produkternes kvalitet, oprindelse og friskhed, men også tilberedningsteknikken, etablissementets belgiske karakter og værdi for pengene.  

Juryen udarbejdede en liste med omkring 30 restauranter i hele hovedstadsregionen Bruxelles. I dag er disse restauranter blevet tildelt mærket og viser det stolt frem i vinduerne på deres etablissementer. 

"De udvalgte 30 etablissementer garanterer folk en autentisk belgisk gastronomisk oplevelse af høj kvalitet," siger talsmanden og tilføjer: "Det er en vidunderlig mulighed for at øge deres profil og besøge.brussels' andre kanaler."

Listen vil blive opdateret hvert år. 

Hvert år tildeles titlen som Årets Bruxelles Restaurant også til det etablissement i Bruxelles, der bedst har promoveret det belgiske køkken på nationalt og internationalt plan.

I år valgte juryen Les Brigittines, lige over for Kapelkirken i Bruxelles. Kokken Dirk Myny har i årevis haft held med at skabe en personlig og autentisk fortolkning af det belgiske køkken. 

Han har, sagde talsmanden, gjort Les Brigittines til et vartegn for belgisk og Bruxelles gastronomi - især med sin berømte 'zennepot' - ved at kombinere tradition og kreativitet i varme og autentiske omgivelser.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending