Følg os

Europa-Kommissionen

Sundhedsunion: Kommissionen underskriver fælles indkøbskontrakt med HIPRA for COVID-19-vacciner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

HERA, den Europa-Kommissionens Health Preparedness and Response Authority, har underskrevet en fælles indkøbsrammekontrakt med virksomheden HIPRA MENNESKES SUNDHED til levering af deres protein COVID-19 vaccine. 14 medlemsstater og lande deltager i dette fælles indkøb, hvorunder de kan købe op til 250 millioner doser. Da antallet af tilfælde igen er stigende i Europa, vil denne aftale gøre HIPRA-vaccinen hurtigt tilgængelig for de deltagende lande, så snart denne vaccine har modtaget en positiv vurdering af det europæiske lægemiddelagentur.

Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides, sagde: "Med COVID-19-infektioner stigende i Europa, er vi nødt til at sikre maksimalt beredskab, når vi går ind i efterårs- og vintermånederne. HIPRA-vaccinen tilføjer endnu en mulighed for at komplementere vores brede vaccineportefølje til vores medlemsstater og borgere. En stigning i vaccination og boosting er afgørende i løbet af de kommende måneder. Vi arbejder utrætteligt på at sikre, at der er vacciner til alle. Dette er vores europæiske sundhedsunion i aktion - forbereder sig og er klar til at handle."

Den fælles indkøbskontrakt med HIPRA supplerer en allerede bred portefølje af vacciner sikret gennem EU's vaccinestrategi, herunder de kontrakter, der allerede er underskrevet med AstraZenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVBioNtech-Pfizer, moderne, novavax Valneva. Omkring 4.2 milliarder doser er blevet sikret under EU's vaccinestrategi. Denne diversificerede vaccineportefølje vil sikre, at Europa fortsat er godt forberedt til COVID-19-vaccination ved at bruge vacciner, der har vist sig at være sikre og effektive. Deltagende lande kan beslutte at donere vaccinerne til lav- og mellemindkomstlande eller omdirigere dem til andre europæiske lande.

HIPRA bivalent rekombinant proteinvaccine, som i øjeblikket er under løbende revision af det europæiske lægemiddelagentur, udvikles som en boosterdosis til tidligere immuniserede personer på 16 år og ældre. HIPRA-vaccinen opbevares ved nedkølet temperatur mellem 2 og 8ºC, hvilket letter opbevaring og distribution i Europa og i hele verden.

Næste skridt

COVID-19-vaccinen fra HIPRA er i øjeblikket under løbende gennemgang af det europæiske lægemiddelagentur (EMA). Hvis vaccinen modtager en markedsføringstilladelse, vil de deltagende lande være i stand til at købe vaccinen gennem den gældende rammekontrakt.

Baggrund

reklame

HERA er en central søjle i Den Europæiske Sundhedsunion og et grundlæggende aktiv til at styrke EU's sundhedsberedskab og beredskab. HERA blev etableret i september 2021 for at erstatte ad hoc-løsninger til pandemihåndtering og -respons med en permanent struktur med tilstrækkelige værktøjer og ressourcer til at planlægge EU-indsatsen i tilfælde af sundhedsnødsituationer.

EU's Joint Procurement Agreement giver de 36 deltagende lande mulighed for i fællesskab at indkøbe medicinske modforanstaltninger som alternativ eller supplement til indkøb på nationalt plan. Der er tidligere indgået rammekontrakter for COVID-19-terapi med Hoffmann-La Roche og GlaxoSmithKline Ltd om køb af monoklonale antistoffer samt med Gilead om køb af et antiviralt middel. HERA arbejder fortsat tæt sammen med de deltagende lande for at identificere og implementere prioriteter for fælles indkøb.

Mere information

Europa-Kommissionens tiltag for at sikre tilstrækkelig forsyning af medicinske modforanstaltninger til at understøtte COVID-19-reaktionen

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

HERA hjemmeside

HIPRA Human Health

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending