Følg os

Belgien

Kommissionen godkender en flamsk ordning på 59 millioner euro til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirus-pandemien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har godkendt en flamsk ordning på 59 millioner euro til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirus-pandemien, og de begrænsninger, der er indført for at begrænse spredningen af ​​virussen. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Foranstaltningen vil være åben for virksomheder, der er aktive inden for visse sektorer såsom begivenheder, turisme, kultur, sport og gambling. Under ordningen vil den offentlige støtte tage form af direkte tilskud. For at være berettiget skal virksomheder enten (i) have været lukket i første kvartal af 2022; eller (ii) har lidt et fald i omsætningen på mindst 30 % i første kvartal 2022 og især på mindst 60 %, når driftsrestriktioner var på plads, sammenlignet med de samme perioder i 2019.

Støttebeløbet for virksomheder, der måtte forblive lukkede, beregnes pro rata, afhængigt af varigheden af ​​den obligatoriske lukning. På den anden side er virksomheder, der kunne forblive åbne, men hvis aktiviteter var berørt af restriktionerne, berettiget til at modtage et støttebeløb svarende til 10 % af omsætningen registreret i den relevante referenceperiode i 2019. Det maksimale støttebeløb pr. støttemodtager vil blive beregnet baseret på dens størrelse. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Især vil støtten (i) ikke overstige 2.3 mio. EUR pr. virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 30. juni 2022. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b). TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Yderligere oplysninger om den midlertidige ramme og andre tiltag, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske konsekvenser af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.101863 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending