Følg os

Belgien

Kommissionen godkender en belgisk ordning på 5 mio. EUR til støtte for begivenheder og kulturelle sektorer, der er berørt af coronavirus-pandemien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk ordning på 5 millioner euro til støtte for begivenheder og kulturelle sektorer, der er berørt af coronavirus-pandemien. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Foranstaltningen vil være åben for små og mellemstore virksomheder ("SMV'er"), der er etableret i hovedstadsregionen Bruxelles, og som er aktive inden for begivenheds- og kultursektoren. Støtteberettigede modtagere vil være berettiget til at modtage tilbagebetalingspligtige forskud op til €150,000.

Støttebeløbet pr. støttemodtager vil blive beregnet på grundlag af dennes forretningsplan. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Støtten: (i) vil ikke overstige 2.3 mio. EUR pr. modtager; og ii) vil blive givet senest den 30. juni 2022. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b). TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af afgørelsen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummer SA.100716 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending