Følg os

coronavirus

Hvordan Delta-varianten hæver antagelser om coronavirus

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En ung får en vaccination mod coronavirus sygdommen (COVID-19) på et mobilt vaccinationscenter, da Israel fortsætter med at kæmpe mod spredningen af ​​Delta-varianten i Tel Aviv, Israel 6. juli 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Hospitalspersonale foretager røntgen af ​​lungerne hos en patient, der lider af coronavirus-sygdommen (COVID-19) på Hospital del Mar, hvor der er åbnet en ekstra afdeling for at håndtere en stigning i coronaviruspatienter i Barcelona, ​​Spanien 15. juli, 2021. REUTERS / Nacho Doce / File Photo

Delta-varianten er den hurtigste, stærkeste og mest formidable version af coronavirus, der forårsager COVID-19, som verden er stødt på, og det antager antagelser om sygdommen, selvom nationer løsner begrænsninger og åbner deres økonomier ifølge virologer og epidemiologer. skriver Julie Steenhuysen, Alistair Smout og Ari Rabinovitch.

Vaccinebeskyttelse er fortsat meget stærk mod svære infektioner og indlæggelser forårsaget af enhver version af coronavirus, og de, der er mest udsatte, er stadig de uvaccinerede, ifølge interviews med 10 førende COVID-19 eksperter.

Den største bekymring for Delta-varianten, der først blev identificeret i Indien, er ikke, at den gør folk sygere, men at den spreder sig langt lettere fra person til person, hvilket øger infektioner og indlæggelser blandt de uvaccinerede.

reklame

Der er også beviser for, at det er i stand til at inficere fuldt vaccinerede mennesker i højere grad end tidligere versioner, og der er rejst bekymring for, at de endda kan sprede virussen, sagde disse eksperter.

"Den største risiko for verden i øjeblikket er simpelthen Delta," sagde mikrobiolog Sharon Peacock, der kører Storbritanniens bestræbelser på at sekvensere genomerne af coronavirusvarianter og kalder det den "stærkeste og hurtigste variant endnu."

Virus udvikler sig konstant gennem mutation, med nye varianter opstår. Nogle gange er disse farligere end originalen.

reklame

Indtil der er flere data om Delta-variantoverførsel, siger sygdomseksperter, at der igen kan være behov for masker, social distancering og andre foranstaltninger, der er afsat i lande med brede vaccinationskampagner.

Public Health England sagde fredag, at ud af i alt 3,692 mennesker, der var indlagt i Storbritannien med Delta-varianten, var 58.3% uvaccineret og 22.8% fuldt vaccineret.

I Singapore, hvor Delta er den mest almindelige variant, regeringsembedsmænd rapporterede fredag (23. juli), at tre fjerdedele af dets koronavirus tilfælde opstod blandt vaccinerede individer, skønt ingen var alvorligt syge.

Israelske sundhedsembedsmænd har sagt, at 60% af de nuværende indlagte COVID-tilfælde er hos vaccinerede mennesker. De fleste af dem er 60 år eller ældre og har ofte underliggende sundhedsmæssige problemer.

I USA, der har oplevet flere COVID-19 tilfælde og dødsfald end noget andet land, repræsenterer Delta-varianten ca. 83% af nye infektioner. Indtil videre udgør uvaccinerede mennesker næsten 97% af de alvorlige tilfælde.

"Der er altid en illusion om, at der er en magisk kugle, der løser alle vores problemer. Coronavirus lærer os en lektion," sagde Nadav Davidovitch, direktør for Ben Gurion University's skole for folkesundhed i Israel.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-vaccine, en af ​​de hidtil mest effektive mod COVID-19, syntes kun 41% effektiv til at standse symptomatiske infektioner i Israel i løbet af den sidste måned, da Delta-varianten spredte sig ifølge de israelske regeringsdata. Israelske eksperter sagde, at disse oplysninger kræver mere analyse, før konklusioner kan drages.

"Beskyttelsen for den enkelte er meget stærk; beskyttelsen for at inficere andre er betydeligt lavere," sagde Davidovitch.

En undersøgelse i Kina viste, at mennesker, der er inficeret med Delta-varianten, bærer 1,000 gange mere virus i deres næse sammenlignet med den forfædres Wuhan-stamme, der først blev identificeret i den kinesiske by i 2019.

"Du kan faktisk udskille mere virus, og det er derfor, det er mere overførbart. Det undersøges stadig," sagde Peacock.

Virolog Shane Crotty fra La Jolla Institute for Immunology i San Diego bemærkede, at Delta er 50% mere smitsom end Alpha-varianten, der først blev opdaget i Storbritannien.

"Det overgår alle andre vira, fordi det bare spreder sig så meget mere effektivt," tilføjede Crotty.

Genomics-ekspert Eric Topol, direktør for Scripps Research Translational Institute i La Jolla, Californien, bemærkede, at Delta-infektioner har en kortere inkubationsperiode og en langt højere mængde virale partikler.

"Det er grunden til, at vaccinerne vil blive udfordret. De mennesker, der vaccineres, må være særlig forsigtige. Dette er hårdt," sagde Topol.

I USA er Delta-varianten ankommet, da mange amerikanere - vaccineret og ikke - er holdt op med at bære masker indendørs.

”Det er dobbelt whammy,” sagde Topol. "Den sidste ting, du vil have, er at løsne begrænsningerne, når du konfronterer den mest formidable version af virussen endnu."

Udviklingen af ​​meget effektive vacciner kan have fået mange til at tro, at når COVID-19 var vaccineret, udgjorde de en lille trussel mod dem.

"Da vaccinerne først blev udviklet, troede ingen, at de skulle forhindre infektion," sagde Carlos del Rio, professor i medicin og epidemiologi ved infektionssygdomme ved Emory University i Atlanta. Målet var altid at forhindre alvorlig sygdom og død, tilføjede del Rio.

Vaccinerne var imidlertid så effektive, at der var tegn på, at vaccinerne også forhindrede transmission mod tidligere koronavirusvarianter.

"Vi blev forkælet," sagde del Rio.

Dr. Monica Gandhi, en læge ved infektionssygdomme ved University of California, San Francisco, sagde: "Folk er så skuffede lige nu, at de ikke er 100% beskyttet mod milde gennembrud" - bliver smittet på trods af at de er blevet vaccineret.

Men, tilføjede Gandhi, det faktum, at næsten alle amerikanere, der er indlagt med COVID-19 lige nu, er uvaccinerede "er ret forbløffende effektivitet".

coronavirus

Coronavirus: 200. EU -desinfektionsrobot leveret til europæisk hospital, yderligere 100 bekræftet

Udgivet

on

Den 21. september leverede Kommissionen den 200. desinfektionsrobot - til Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí -hospitalet i Barcelona. Robotterne, doneret af Kommissionen, hjælper med at desinficere COVID-19-patientrum og er en del af Kommissionens indsats for at levere hospitaler i hele EU for at hjælpe dem med at håndtere virkningerne af coronavirus-pandemien. Yderligere til disse indledende 200 robotter annonceret i November sidste år, sikrede Kommissionen købet yderligere 100, hvilket bragte de samlede donationer til 300.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President for Margrethe Vestager, sagde: “At hjælpe medlemsstater med at overvinde udfordringerne ved pandemien er fortsat en prioritet nummer et, og disse donationer - en meget håndgribelig form for støtte - er et glimrende eksempel på, hvad kan opnås. Dette er europæisk solidaritet i aktion, og jeg er glad for at se, at Kommissionen kan gå den ekstra mil med at donere yderligere 100 desinfektionsrobotter til hospitaler i nød. ”

15 desinfektionsrobotter har allerede arbejdet nat og dag i Spanien siden februar for at hjælpe med at tackle spredningen af ​​coronavirus. Næsten alle EU -medlemsstater har nu modtaget mindst en desinfektionsrobot, som desinficerer et standardpatientrum på under XNUMX minutter, letter hospitalspersonale og tilbyder dem og deres patienter større beskyttelse mod potentiel infektion. Denne handling er muliggjort gennem Nødstøtteinstrument og enhederne leveres af det danske firma UVD -robotter, som vandt et udbud om indkøb i nødstilfælde.

reklame

Læs

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen underskriver kontrakt om levering af en monoklonal antistofbehandling

Udgivet

on

Kommissionen har underskrevet en fælles indkøbskontrakt med lægemiddelvirksomheden Eli Lilly om levering af en monoklonal antistofbehandling til coronavirus -patienter. Dette markerer den seneste udvikling i dette første portefølje med fem lovende terapier, der blev annonceret af Kommissionen under EU's COVID-19 terapeutiske strategi i juni 2021. Lægemidlet er i øjeblikket under løbende revision af Det Europæiske Lægemiddelagentur. 18 medlemsstater har tilmeldt sig det fælles indkøb for køb af op til 220,000 behandlinger.

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: “Over 73% af EU's voksne befolkning er nu fuldt vaccineret, og denne sats vil stadig stige. Men vacciner kan ikke være vores eneste svar på COVID-19. Folk bliver stadig smittet og bliver syge. Vi skal fortsætte vores arbejde med at forebygge sygdom med vacciner og samtidig sikre, at vi kan behandle det med terapeutiske midler. Med dagens underskrift afslutter vi vores tredje indkøb og leverer vores forpligtelse under EU's terapeutiske strategi til at lette adgangen til state-of-the-art medicin for COVID-19-patienter. ”

Selvom vaccination stadig er det stærkeste aktiv både mod virussen og dens varianter, spiller terapi en kritisk rolle i COVID-19-responsen. De hjælper med at redde liv, fremskynde genopretningstiden, reducere indlæggelsestiden og i sidste ende lette byrden for sundhedssystemer.

reklame

Produktet fra Eli Lilly er en kombination af to monoklonale antistoffer (bamlanivimab og etesevimab) til behandling af coronavirus-patienter, der ikke har brug for ilt, men har stor risiko for alvorlig COVID-19. Monoklonale antistoffer er proteiner udtænkt i laboratoriet, der efterligner immunsystemets evne til at bekæmpe coronavirus. De smelter sammen med piggproteinet og blokerer dermed virusets tilknytning til de menneskelige celler.

I henhold til EU's fælles indkøbsaftale har Europa -Kommissionen indtil nu indgået næsten 200 kontrakter om forskellige medicinske modforanstaltninger med en samlet værdi på over 12 mia. EUR. I henhold til den fælles indkøbskontrakt, der er indgået med Eli Lilly, kan medlemsstaterne købe kombinationsproduktet bamlanivimab og etesevimab, hvis og når det er nødvendigt, når det enten har modtaget en betinget markedsføringstilladelse på EU -plan fra Det Europæiske Lægemiddelagentur eller en godkendelse til brug i nødstilfælde i det pågældende medlemsland.

Baggrund

reklame

Dagens fælles indkøbskontrakt følger kontrakten indgået med Roche for produktet REGN-COV2, en kombination af Casirivimab og Imdevimab, den 31. marts 2021 og kontraktenh Glaxo Smith Kline den 27. juli 2021 til levering af sotrovimab (VIR-7831), udviklet i samarbejde med VIR bioteknologi.

EU-strategien om COVID-19 Therapeutics, der blev vedtaget den 6. maj 2021, har til formål at opbygge en bred portefølje af COVID-19-terapier med det mål at have tre nye terapier til rådighed inden oktober 2021 og muligvis yderligere to inden årets udgang. Det dækker hele livscyklussen for lægemidler fra forskning, udvikling, udvælgelse af lovende kandidater, hurtig myndighedsgodkendelse, fremstilling og implementering til endelig brug. Det vil også koordinere, opskalere og sikre, at EU handler sammen om at sikre adgang til terapi via fælles indkøb.

Strategien er en del af en stærk europæisk sundhedsunion, der anvender en koordineret EU -tilgang til bedre at beskytte vores borgeres sundhed, ruste EU og dets medlemsstater til bedre at forebygge og håndtere fremtidige pandemier og forbedre modstandsdygtigheden over for Europas sundhedssystemer. Med fokus på behandlingen af ​​patienter med COVID-19 fungerer strategien sammen med den vellykkede EU-vaccinationsstrategi, hvorigennem sikre og effektive vacciner mod COVID-19 er blevet godkendt til brug i EU til at forhindre og reducere overførsel af tilfælde samt hospitalsindlæggelse og dødsfald forårsaget af sygdommen.

Den 29. juni 2021 leverede strategien sit første resultat med annoncering af fem kandidatterapier der snart vil være tilgængelig til behandling af patienter i hele EU. De fem produkter er på et avanceret udviklingsstadium og har et stort potentiale for at være blandt de tre nye COVID-19-terapier til at modtage godkendelse inden oktober 2021, målet fastsat under strategien, forudsat at de endelige data viser deres sikkerhed, kvalitet og effektivitet .

Globalt samarbejde om terapi er afgørende og en nøglekomponent i vores strategi. Kommissionen er forpligtet til at arbejde sammen med internationale partnere om COVID-19-terapi og gøre dem tilgængelige globalt. Kommissionen undersøger også, hvordan man understøtter det gunstige miljø for fremstilling af sundhedsprodukter, samtidig med at forskningskapaciteten i partnerlande rundt om i verden styrkes.

Mere information

EU-terapeutisk strategi

Coronavirus-respons

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

Læs

coronavirus

SURE: Rapport bekræfter instrumentets succes med at beskytte job og indkomster

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort sin anden rapport om virkningen af ​​SURE, instrumentet på 100 milliarder euro, der er designet til at beskytte job og indkomster, der er berørt af COVID-19-pandemien.

Rapporten finder ud af, at SURE har haft succes med at dæmpe de alvorlige socioøkonomiske konsekvenser som følge af COVID-19-pandemien. Nationale arbejdsmarkedsforanstaltninger, der støttes af SURE, anslås at have reduceret arbejdsløsheden med næsten 1.5 millioner mennesker i 2020. SURE har bidraget til effektivt at dæmme op for stigningen i arbejdsløsheden i modtagerlandene under krisen. Takket være SURE og andre støtteforanstaltninger har denne stigning i arbejdsløshed vist sig at være betydeligt mindre end under den globale finanskrise, på trods af det meget større fald i BNP.

SURE er et afgørende element i EU's omfattende strategi for at beskytte borgerne og afbøde de negative konsekvenser af COVID-19-pandemien. Det giver økonomisk støtte i form af lån ydet på gunstige vilkår fra EU til medlemsstaterne til finansiering af nationale korttidsarbejde, lignende foranstaltninger til bevarelse af arbejdspladser og understøttelse af indkomster-især for selvstændige og nogle sundhedsrelaterede foranstaltninger .

reklame

I alt 94.3 mia. Euro i finansiel bistand er hidtil blevet godkendt til 19 medlemsstater, hvoraf 89.6 mia. Euro er blevet udbetalt. SURE kan stadig yde næsten 6 mia. Euro i finansiel bistand til medlemsstaterne ud af den samlede kuvert på 100 mia.

vigtigste resultater

reklame

SURE har støttet cirka 31 millioner mennesker i 2020, hvoraf 22.5 millioner er ansatte og 8.5 millioner selvstændige. Dette repræsenterer mere end en fjerdedel af det samlede antal ansatte i de 19 modtagermedlemsstater.

Desuden har omkring 2.5 millioner virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien, nydt godt af SURE, så de kan beholde arbejdere.

I betragtning af EU's stærke kreditvurdering har modtagermedlemsstater sparet anslået 8.2 mia.EUR i rentebetalinger takket være SURE.

Kommissionen indsamlede yderligere 36 mia. EUR på tværs af tre udstedelser siden tidspunktet for udarbejdelsen af ​​den første rapport i marts 2021. Disse udstedelser var stort set overtegnet. Alle midler er blevet skaffet som sociale obligationer, hvilket giver investorer tillid til, at deres penge går til et socialt formål, og gør EU til verdens største udsteder af sociale obligationer.

Den 4. marts 2021 fremlagde Kommissionen en Anbefaling om effektiv aktiv støtte til beskæftigelse efter COVID-19-krisen (EASE). Det skitserer en strategisk tilgang til gradvis overgang mellem nødforanstaltninger, der er truffet for at bevare arbejdspladser under pandemien, og nye foranstaltninger, der er nødvendige for en jobrig genopretning. Med EASE fremmer Kommissionen jobskabelse og job-til-job-overgange, herunder over for den digitale og grønne sektor, og opfordrer medlemsstaterne til at bruge tilgængelige EU-midler.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: “SURE -ordningen har bevist sit værd og fortsætter med at opfylde sit formål. Vi skabte det under en nødsituation for at støtte folks indkomst, beskytte deres familier og bevare deres levebrød, når de havde mest brug for det. Dets succes kan måles ved tallene i dagens rapport, der viser, at SURE formåede at holde mange millioner europæere i et job under den værste krise. Det har spillet en stor rolle i Europas samlede reaktion, som vi også skal takke de nationale regeringer for. Når vi forlader pandemien, bør vores tilgang gradvist fokusere på at fremme jobskabelse af høj kvalitet og lette job-til-job-overgange gennem uddannelse og andre foranstaltninger. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit sagde: ”SURE -instrumentet har vist sig at være både innovativt og uundværligt. Det er et lysende eksempel på et Europa, der beskytter og arbejder for mennesker. Rapporten, der blev offentliggjort i dag, siger, at det at stille finansiering til rådighed for medlemsstaterne via SURE var med til at undgå, at op til 1.5 millioner flere mennesker kom ind i arbejdsløshed i 2020. SURE var med til at dæmme op for denne strøm. Nu skal vi handle lige så resolut og hurtigt for at indføre aktive arbejdsmarkedspolitikker for en jobrig genopretning på det skiftende arbejdsmarked. ”

Baggrund

Kommissionen foreslog SURE -forordningen den 2. april 2020 som en del af EU's første reaktion på pandemien. Det blev vedtaget af Rådet den 19. maj 2020 og blev tilgængeligt, efter at alle medlemsstater havde underskrevet garantiaftalerne den 22. september 2020. Den første udbetaling fandt sted fem uger efter, at SURE blev tilgængelig.

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: ”Det er betryggende, at de penge, der er indsamlet på markedet under SURE, har hjulpet EU -landene med at opnå imponerende resultater på kort tid. For Kommissionen har SURE sat scenen for lån under det meget større NextGenerationEU -genopretningsinstrument. Med 49 milliarder euro udbetalt til 13 EU -lande hidtil og et par milliarder til EU -budgetprogrammer, sørger NextGenerationEU også for, at genopretningen fungerer for alle. ”

Dagens rapport er den anden rapport om SURE rettet til Rådet, Europa -Parlamentet, Det Økonomiske og Finansielle Udvalg (EFC) og Beskæftigelsesudvalget (EMCO). I henhold til artikel 14 i SURE -forordningen er Kommissionen juridisk forpligtet til at udsende en sådan rapport inden for 6 måneder efter den dag, hvor instrumentet blev tilgængeligt. Det første rapport blev offentliggjort den 22. marts 2021. Efterfølgende rapporter følger hvert halve år, så længe SURE forbliver tilgængelig.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: “Denne anden rapport om virkningen af ​​SURE bekræfter værdien af ​​dette hidtil usete solidaritetsinstrument. Tallene taler for sig selv: 1.5 millioner færre arbejdsløse, 31 millioner arbejdere og 2.5 millioner virksomheder støttet og mere end 8 milliarder euro i rentebesparelser. Jeg er stolt over den europæiske succeshistorie, der er SIKKER: en succeshistorie, som vi skal bygge videre på! ”

Kommissionen udsteder sociale obligationer til finansiering af SURE-instrumentet og bruger provenuet til at yde back-to-back lån til modtagerlandene. Yderligere information om disse obligationer samt et fuldt overblik over de midler, der er indsamlet under hver udstedelse og modtagerlandene, er tilgængelige online her.

Mere information

Anden rapport om implementeringen af ​​SURE

SIKKER websted

Faktaark om SURE

SIKKER regulering

EU som låntagerwebsted

Læs
reklame
reklame
reklame

trending