Slut med os

coronavirus

Israel ser sandsynlig sammenhæng mellem Pfizer-vaccine og myocarditis-tilfælde

DEL:

Udgivet

on

Israels sundhedsministerium sagde tirsdag (1. juni), at det havde fundet det lille antal tilfælde af hjertebetændelse, der hovedsagelig blev observeret hos unge mænd, der modtog Pfizers (PFE.N) COVID-19 vaccine i Israel var sandsynligvis knyttet til deres vaccination, skriver Jeffrey Heller.

Pfizer har sagt, at det ikke har observeret en højere grad af tilstanden, kendt som myocarditis, end normalt ville forventes i den almindelige befolkning.

I Israel blev der rapporteret 275 tilfælde af myokarditis mellem december 2020 og maj 2021 blandt mere end 5 millioner vaccinerede mennesker, sagde ministeriet i offentliggørelsen af ​​resultaterne af en undersøgelse, som det bestilte at undersøge sagen.

reklame

De fleste patienter, der oplevede hjertebetændelse, tilbragte ikke mere end fire dage på hospitalet, og 95% af tilfældene blev klassificeret som milde, ifølge undersøgelsen, som ministeriet sagde blev udført af tre eksperthold.

Undersøgelsen fandt "der er en sandsynlig sammenhæng mellem modtagelse af den anden dosis (af Pfizer) vaccine og udseendet af myocarditis blandt mænd i alderen 16 til 30," sagde det i en erklæring. Ifølge resultaterne blev en sådan forbindelse observeret mere blandt mænd i alderen 16 til 19 år end i andre aldersgrupper.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) sagde i sidste uge, at hjerteinflammation efter vaccination med Comirnaty ikke havde været nogen grund til bekymring, da de fortsatte med at ske i en hastighed, der typisk ramte den generelle befolkning. Det tilføjede på det tidspunkt, at unge mænd var særlig tilbøjelige til tilstanden. Læs mere

En rådgivende gruppe for amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse anbefalede i sidste måned yderligere undersøgelse af muligheden for en forbindelse mellem myocarditis og mRNA-vacciner, som inkluderer dem fra Pfizer og Moderna Inc.

CDC-overvågningssystemer havde ikke fundet flere tilfælde end forventet i befolkningen, men den rådgivende gruppe sagde i en erklæring, at medlemmerne mente, at sundhedsudbydere skulle gøres opmærksom på rapporter om en "potentiel bivirkning." Læs mere.

Pfizer sagde i en erklæring, at de er opmærksomme på de israelske observationer af myokarditis og sagde, at der ikke er fastslået nogen årsagsforbindelse med dens vaccine.

Bivirkninger gennemgås grundigt, og Pfizer mødes regelmæssigt med det israelske sundhedsministeriums vaccinesikkerhedsafdeling for at gennemgå data.

Israel havde holdt ud med at gøre sin 12 til 15-årige befolkning berettiget til vaccinerne i afventning af rapporten fra sundhedsministeriet. Parallelt med offentliggørelsen af ​​disse resultater godkendte et ministeriums udvalg vaccination af unge, sagde en højtstående embedsmand.

"Udvalget gav grønt lys til vaccination af 12 til 15-årige, og dette vil være muligt fra næste uge," sagde Nachman Ash, Israels koordinator for pandemisvar, til Radio 103 FM. "Effekten af ​​vaccinen opvejer risikoen."

Israel har været verdens førende inden for vaccination.

Med COVID-19-infektioner ned til kun en håndfuld dag og samlede aktive tilfælde på kun 340 over hele landet, er økonomien åbnet helt, selvom der stadig er begrænsninger for indgående turisme.

Omkring 55% af Israels befolkning er allerede blevet vaccineret. Fra tirsdag blev restriktioner på social afstand og behovet for speciel grøn vaccinationspas for at komme ind på visse restauranter og spillesteder fjernet.

coronavirus

Norge udsætter igen afslutningen på COVID -lockdown

Udgivet

on

By

En mand iført en beskyttelsesmaske bærer indkøbsposer, mens han går på gaderne i Oslo efter et udbrud af coronavirus-sygdommen (COVID-19) i Oslo, Norge. NTB Scanpix/Hakon Mosvold Larsen via REUTERS

Norge udsatte onsdag (28. juli) for anden gang et planlagt sidste trin i genåbningen af ​​sin økonomi fra pandemisk lockdown på grund af den fortsatte spredning af Delta-varianten af ​​COVID-19, sagde regeringen, skriver Terje Solsvik, Reuters.

"En ny vurdering vil blive foretaget i midten af ​​august," sagde sundhedsminister Bent Hoeie på et pressemøde.

reklame

Foranstaltninger, der vil blive holdt på plads for at standse spredningen af ​​COVID-19, omfatter barer og restauranter, der er begrænset til bordservering og grænser for 20 personer på sammenkomster i private hjem.

Regeringen lancerede i april en firetrinsplan for gradvist at fjerne de fleste pandemiske restriktioner og havde afsluttet de første tre af disse trin i midten af ​​juni.

Den 5. juli sagde premierminister Erna Solberg, at det fjerde trin tidligst kunne komme i slutningen af ​​juli eller begyndelsen af ​​august på grund af bekymringer om Delta coronavirus -varianten. Læs mere.

Omkring 80% af de voksne i Norge har modtaget en første dosis af en COVID-19-vaccine, og 41% af de voksne er fuldt vaccineret, ifølge Norwegian Institute of Public Health.

Takket være en tidlig lockdown i marts 2020 og stramme restriktioner, der fulgte, har nationen på 5.4 millioner mennesker set en af ​​Europas laveste dødelighedsgrader som følge af virussen. Omkring 800 nordmænd er døde af COVID-19.

Læs

coronavirus

EU -skilte handler med GSK om levering af potentielt COVID -stof

Udgivet

on

By

Virksomhedslogo for medicinalfirmaet GlaxoSmithKline ses på deres Stevenage-facilitet, Storbritannien 26. oktober 2020. REUTERS / Matthew Childs / File Photo

Den Europæiske Union har underskrevet en kontrakt med GlaxoSmithKline (GSK.L) for levering af op til 220,000 behandlinger af dets undersøgelsesmonoklonale antistofterapi sotrovimab mod COVID-19, sagde det onsdag (28. juli), skriv Francesco Guarascio med yderligere rapportering af Jo Mason, Reuters.

Lægemidlet, der er udviklet sammen med det amerikanske firma Vir Biotechnology (VIR.O), kan ifølge Kommissionen anvendes til behandling af patienter med høj risiko for coronavirus med milde symptomer, der ikke kræver supplerende ilt.

Handlen er et boost til GSK's arbejde med potentielle behandlinger for COVID-19, efter at virksomheden spillede en begrænset rolle i udviklingen af ​​vacciner. I stedet for at lave sit eget coronavirus -skud har GSK fokuseret på at levere sin booster til andre udviklere og har indgået et partnerskab med Sanofi (SASY.PA) at udvikle en jab.

reklame

GSK bekræftede aftalen i en erklæring onsdag og sagde, at den repræsenterede "et afgørende skridt fremad til behandling af tilfælde af COVID-19" i Europa.

Lægemidlet vurderes i øjeblikket af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) under en løbende gennemgang.

Det har modtaget akutgodkendelse i USA til behandling af mild til moderat COVID-19 patienter, der har høj risiko for at udvikle en alvorlig infektion.

Kontrakten er bakket op af 16 af de 27 EU-stater, som kun kan købe stoffet, efter at det er godkendt af EMA eller af nationale lægemiddelregulatorer. Den aftalte pris for potentielle køb er ikke oplyst. En talsmand for Kommissionen nægtede at kommentere sagen.

Monoklonale antistoffer efterligner naturlige antistoffer, som kroppen genererer for at bekæmpe infektion.

Aftalen med GSK følger en kontrakt, EU underskrev i april med den schweiziske lægemiddelgigant Roche (ROG.S) at sikre omkring 55,000 doser af en mulig behandling baseret på en cocktail af monoklonale antistoffer udviklet af Roche sammen med den amerikanske lægemiddelproducent Regeneron (REGN.O). Læs mere.

Bortset fra monoklonale behandlinger er det eneste andet anti-COVID-lægemiddel, som EU har købt, Gileads (GILD.O) remdesivir, en antiviral medicin. Sidste år reserverede EU en halv million kurser, efter at stoffet fik en betinget EU -godkendelse.

Læs

coronavirus

Desinfektion af coronavirus: Online platforme tager nye handlinger og opfordrer flere spillere til at deltage i adfærdskodeksen

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort rapporterne fra Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft og Google om foranstaltninger, der blev truffet i juni for at bekæmpe desinformation om coronavirus. De nuværende underskrivere og Kommissionen opfordrer også nye virksomheder til at slutte sig til Kodeks for desinformation da det vil hjælpe med at udvide dens indflydelse og gøre det mere effektivt. Værdier og gennemsigtighed Vicepræsident Věra Jourová sagde: ”Programmet til overvågning af desinformation til COVID-19 har gjort det muligt at holde styr på vigtige handlinger iværksat af onlineplatforme. Med nye varianter af spredningen af ​​virussen og vaccinationer fortsat i fuld fart, er det afgørende at opfylde forpligtelserne. Vi ser frem til en styrkelse af Code of Practice. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton tilføjede: ”EU stod fast ved sit løfte om at levere nok doser til sikkert at vaccinere alle EU -borgere. Alle interessenter skal nu påtage sig deres ansvar for at slå vaccinationstvil, der er ansporet af desinformation. Mens vi styrker kodeksen med platforme og underskrivere, opfordrer vi til nye underskrivere til at deltage i kampen mod desinformation ”. 

For eksempel nåede TikToks kampagne til støtte for vaccination med den irske regering over en million visninger og over 20,000 likes. Google fortsatte med at arbejde med offentlige sundhedsmyndigheder for at vise oplysninger om vaccinationssteder i Google Søgning og Maps, en funktion tilgængelig i Frankrig, Polen, Italien, Irland og Schweiz. På Twitter kan brugerne nu træne automatiserede systemer til bedre at identificere overtrædelser af platformens COVID-19-desinformationspolitik.

reklame

Microsoft forlængede sit partnerskab med NewsGuard, en Edge -udvidelse, der advarer om, at websteder spreder desinformation. Facebook samarbejdede med internationale sundhedsmyndigheder for at øge offentlighedens bevidsthed om vaccinens effektivitet og sikkerhed og med Michigan State University (MSU) forskere for bedre at opdage og tilskrive deepfakes. Denne fælles indsats skal fortsættes i lyset af de vedvarende og komplekse udfordringer, som online desinformation stadig frembyder. Kommissionens program til overvågning af desinformation til COVID-19 er blevet forlænget indtil udgangen af ​​2021, og rapporter vil nu blive offentliggjort hver anden måned. Det næste sæt rapporter udkommer i september. Efter for nylig offentliggjorte vejledning, har underskriverne startet processen med at styrke kodeksen og lanceret en fælles indkaldelse af renter for potentielle nye underskrivere.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending