Slut med os

Afrika

G7: EU til at støtte COVID-19 vaccinationsstrategier og kapacitet i Afrika

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Europa-Kommissionen, præsident Ursula von der Leyen, har meddelt 100 millioner euro i humanitær bistand til støtte for udrulningen af ​​vaccinationskampagner i Afrika, som er ledet af Africa Centers for Disease Control and Prevention (Africa CDC). Med forbehold af budgetmyndighedens samtykke vil denne finansiering støtte vaccinationskampagnerne i lande med kritiske humanitære behov og skrøbelige sundhedssystemer. Finansieringen vil blandt andet bidrage til at sikre kølekæderne, udrulning af registreringsprogrammer, uddannelse af medicinsk personale og supportpersonale samt logistik. Dette beløb kommer på toppen af ​​€ 2.2 mia., Der leveres af Team Europe til COVAX.

Ursula von der Leyen sagde: ”Vi har altid været tydelige på, at pandemien ikke ophører, før alle er beskyttet globalt. EU er klar til at støtte vaccinationsstrategierne i vores afrikanske partnere med eksperter og levering af medicinske forsyninger efter anmodning fra Den Afrikanske Union. Vi undersøger også potentiel støtte til at øge den lokale produktionskapacitet for vacciner under licensordninger i Afrika. Dette ville være den hurtigste måde at øge produktionen overalt til gavn for dem, der har mest brug for det. ”

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič sagde: ”International vaccinesolidaritet er et must, hvis vi effektivt skal tackle COVID-19-pandemien. Vi ser på måder at bruge vores humanitære hjælp og civilbeskyttelsesværktøjer til at hjælpe med udrulningen af ​​vaccinationskampagner i Afrika. Det er en moralsk pligt at sikre ligelig adgang til vacciner for sårbare mennesker, også i områder, der er svære at få adgang til. Vi vil bygge på vores værdifulde erfaring med at levere humanitær hjælp i et udfordrende miljø, for eksempel via Humanitære Air Bridge-flyvninger. ”

International partnerskabskommissær Jutta Urpilainen tilføjede: ”Team Europe har stået ved siden af ​​vores afrikanske partnere fra pandemiens begyndelse og vil fortsætte med at gøre det. Vi har allerede mobiliseret mere end 8 mia.EUR til at tackle COVID-19-pandemien i Afrika. Vi styrker sundhedssystemerne og beredskabskapaciteten, hvilket er absolut nøglen til at sikre effektive vaccinationskampagner. Og vi undersøger nu support gennem det nye NDICI, og hvordan man kan udnytte investeringer i den lokale produktionskapacitet gennem den eksterne aktion-garanti. ”

EU har også en række instrumenter til rådighed, såsom EU's humanitære luftbro, EU's civilbeskyttelsesmekanisme og EU's humanitære budget. Disse værktøjer er blevet brugt i vid udstrækning i forbindelse med COVID-19 til at levere vigtig materiel og logistisk hjælp til partnere i Afrika.

Kommissionen undersøger i øjeblikket muligheder for at støtte afrikanske lande på mellemlang sigt med at etablere lokal eller regional produktionskapacitet for sundhedsprodukter, især vacciner og beskyttelsesudstyr. Denne støtte vil komme under det nye instrument for naboskab, udvikling og internationalt samarbejde (NDICI) og Den Europæiske Fond for Bæredygtig Udvikling plus (EFSD +).

Baggrund

EU har styrket sit humanitære engagement i Afrika siden COVID-19-krisen. En vigtig del af denne indsats er EU's humanitære luftbro, som er et integreret sæt tjenester, der muliggør levering af humanitær bistand til lande, der er berørt af coronaviruspandemien. Luftbroen transporterer medicinsk udstyr og humanitær last og personale, der yder humanitær hjælp til de mest sårbare befolkninger, hvor pandemien pålægger transport og logistik begrænsninger. Luftbroflyvningerne finansieres fuldt ud af EU. Indtil videre har næsten 70 flyvninger leveret over 1,150 tons medicinsk udstyr samt næsten 1,700 medicinske og humanitære medarbejdere og andre passagerer. Fly til Afrika har hjulpet Den Afrikanske Union, Burkina Faso, Centralafrikanske Republik, Tchad, Côte d'Ivoire, Den Demokratiske Republik Congo, Guinea-Bissau, Nigeria, São Tomé og Príncipe, Somalia, Sydsudan, Sudan.

Continue Reading

Den Centralafrikanske Republik (CAR)

Humanitær krise i Den Centralafrikanske Republik fortsætter

Candice Musungayi

Udgivet

on

Den humanitære krise i Centralafrikanske Republik (CAR) ser ikke ud til at ende. CAR har været under angreb fra væbnede grupper i to måneder, lige siden den væbnede CPC (koalitionen af ​​patrioterne i Den Centralafrikanske Republik) iværksatte adskillige angreb på nøglebyer, herunder hovedstaden, Bangui, der havde til formål at afbryde valget den 27. december 2020 Selvom regeringen i Den Centralafrikanske Republik håbede på fredelige valg, var den nationale hær rede til at forsvare landets sikkerhed.

Ifølge FN-ekspert Yao Agbetsi krænker CPC rutinemæssigt menneskerettigheder og begår forbrydelser mod civilbefolkningen i CAR, da beboere har været udsat for afpresning, røveri, voldtægt og bortførelse. CPC-krigere kidnapper regelmæssigt pressebandebørn i deres rækker og bruger dem som menneskelige skjolde.

CAR-præsident Faustin-Archange Touadéra fremsendte en opfordring til hjælp til nabolande og til internationale partnere. Det nylige bilaterale partnerskab i sikkerhedssektoren med Den Russiske Føderation var en af ​​resultaterne fra den centralafrikanske regering, som hjalp med at give et boost til de nationale forsvarsstyrker (FACA).

Tilstedeværelsen af ​​De Forenede Nationers multidimensionelle integrerede stabiliseringsmission i Den Centralafrikanske Republik (MINUSCA) synes på samme tid overhovedet ikke tilfredsstillende for befolkningen i CAR. Selv de seneste nyheder om den mulige stigning i MINUSCA-antallet fremkaldte bred diskussion blandt lokalbefolkningen og sikkerhedseksperter.

Yao Agbetsi rapporterer: ”FN-personale i CAR (MINUSCA) viste deres lave effektivitet til at løse krisen i landet. Mere end 14,000 mennesker i MINUSCA-kontingenten kostede det internationale samfund omkring 1 mia. Dollar om året, og de bidrager ikke til genoprettelsen af ​​freden i CAR ”.

Agbetsi bemærker også, at CAR's allierede, Rusland og Rwanda, har ydet effektiv militær støtte i kampen mod oprørerne. Det kan være en fordel for CAR at engagere Rusland mere aktivt i at løse sine regionale sikkerhedsproblemer.

Marie-Therese Keita-Bocoum, uafhængig ekspert på menneskerettighedssituationen i CAR, deler også holdningen med Agbetsi. I en udtalelse til African Associated Press (AAP) skrev Keita-Bocoum:

”Regeringen ledet af præsident Touadera gjorde det klart, at det ville være i dets folks interesser at bringe krigen til en sejrende afslutning. Alle grupper vil blive ødelagt, og deres ledere vil blive stillet for retten. Dette giver genklang med landets befolkning, hvilket bekræftes af regelmæssige pro-Touadera demonstrationer af tusinder af beboere. Afrikanske lande bør støtte den lovligt valgte regerings handlinger på grund af det faktum, at præsidenten har bevist, at folks interesser er i spidsen for hans sind. ”

Hun kritiserer også Det Økonomiske Fællesskab i Centralafrikanske Stater (ECCAS), som efter hendes mening "søger at blande sig i CARs interne anliggender."

Keita-Bocoum: ”ECCAS under ledelse af Angolan Gilberto Da Piedade Verissimo er et redskab til at forfølge Angolas politiske interesser. For at aflede befolkningens opmærksomhed fra interne problemer griber Angolas regering ind i situationen i CAR og handler på side af kriminelle og terrorister. ”

Den afrikanske ekspert følte rollen for de internationale allierede i CAR: "Takket være FACA, uddannet af russiske instruktører og rwandiske allierede, er CPC-lejesoldaters fremskridt stoppet, og de lider tab."

Timothy Longman, professor i statskundskab og internationale relationer ved Boston University og internationalt anerkendt ekspert på det rwandiske folkedrab, opfordrer også til at stoppe volden i CAR.

Longman: ”Præsident Touadera gjorde det klart, at det ville være i dets folks interesse at bringe krigen til en sejrende afslutning. Alle grupper vil blive ødelagt, og deres ledere vil blive stillet for retten. Dette giver genklang med landets befolkning, hvilket bekræftes af regelmæssige pro-Touadera demonstrationer af tusinder af beboere. Afrikanske lande bør støtte den lovligt valgte regerings handlinger på grund af det faktum, at præsidenten har bevist, at folks interesser er i spidsen for hans sind. ”

Continue Reading

Afrika

Team Europe indgår partnerskab med Equity Bank for at støtte kenyansk forretning og landbrug midt i COVID-19

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den Europæiske Union og Den Europæiske Investeringsbank, der arbejder sammen som Team Europe, yder 120 millioner euro (KES 15.8 mia.) Ny støtte til Equity Bank for at forbedre finansieringen til kenyanske virksomheder, der er mest påvirket af COVID-19-krisen.

Finansieringspakken vil understøtte adgang til finansiering på passende betingelser for kenyanske SMV'er, herunder i landbrugssektoren, gennem 100 mio. EUR lån fra Den Europæiske Investeringsbank til Equity Bank og 20 mio. EUR fra EU (EU) yder støtte. 

Ny teknisk bistand med støtte fra Den Europæiske Union vil yderligere styrke Equity Banks kapacitet til at vurdere, gennemføre og overvåge langsigtede investeringsprojekter inden for landbrugsværdikæder og videreudvikle levering af langsigtet finansiering til landbruget.

”Som en inkluderende regional finansiel institution styrker disse faciliteter Equity's position til yderligere at styrke styrken af ​​MSME'er, som er nøgleaktører i værdikæder og økosystemer i økonomien. Ved at sikre deres overlevelse og vækst vil MSME'er fortsat beskytte arbejdspladser, skabe flere arbejdspladser og støtte liv og levebrød i samfundet og tjene til at skabe modstandsdygtighed, når pandemien aftager, vacciner bliver tilgængelige i Kenya og markedsvækst vender tilbage. Vi værdsætter vores langsigtede partnerskab med EIB og EU, der har gået med os og vores kunder på vores vej til vedvarende menneskelig udvikling i mange år, herunder deres investering i skalering af Kilimo Biashara. Vi takker dem for at støtte vores bestræbelser på at styrke MSME'ers rolle for at stimulere økonomien tilbage til velstand og dermed støtte liv og levebrød gennem markedsvækst, ”sagde Equity Group Holdings Plc Koncernchef og sort Group Chief Executive Officer Dr. James Mwangi.

”Ny EIB og EU-støtte til førende kenyansk partner Equity Bank vil hjælpe iværksættere, små og små landbrugere i hele Kenya med at få adgang til finansiering og bedre modstå de økonomiske udfordringer og forretningsusikkerhed forårsaget af COVID-19. Dagens nye aftaler viser, at Team Europe og Kenya går sammen om at slå COVID-19 og hjælpe forretningen med at blomstre, ”sagde Thomas Östros, vicepræsident for Den Europæiske Investeringsbank.

”EU arbejder på at modernisere vores samarbejde med vores afrikanske partnere for at tackle de fælles udfordringer, der påvirker folks liv, især de unge. Vi ønsker at opbygge bedre sammen fra COVID-19-pandemien for at garantere et bæredygtigt, grønt og retfærdigt opsving. SMV-sektoren er en livline for beskæftigelse, herunder for de mest sårbare befolkninger og især i kritiske sektorer såsom landbrug. Aftaler som den, der blev underskrevet i dag for at støtte kenyanske SMV'er med henblik på at afbøde COVID-19's negative virkning og vil hjælpe os med at opnå dette, ”sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen.

Kenya's National Treasury observerede en nedgangsvækst fra 6.1% til 2.5% i 2020, hvilket gør det til det værste år for landet i mere end et årti. Små og mellemstore virksomheder (SMV'er), der opretholder den højeste andel af beskæftigelsen i regionen, er de mest sårbare med begrænset adgang til ekstern finansiering.  

Kenya – Team Europe COVID-19-responsadgang til finansiering og Kenya Agriculture Value Chain Facility-initiativer blev formelt underskrevet i Equity Bank HQ Nairobi ved en COVID-19-kompatibel begivenhed, der deltog af Den Europæiske Unions ambassadør i Kenya, EIB's regionale repræsentant i Østafrika og Kenyanske interessenter. EIB's næstformand Thomas Östros deltog eksternt.

Forbedring af landbrugets adgang til finansiering

Landbrug bidrager med ca. 51% til Kenyas BNP (26% direkte og yderligere 25% indirekte), 60% af beskæftigelsen og 65% af eksporten. Væksten inden for landbrugsbaseret økonomisk aktivitet er begrænset af begrænset langsigtet finansiering, der forsinker dens udvikling og modernisering.

At øge den private sektors adgang til langsigtet finansiering er afgørende for at frigøre udviklingspotentiale i alle sektorer, der er påvirket af COVID-19-pandemien, herunder landbrug og værdikæder i landbruget.

Forbedring af den økonomiske modstandsdygtighed i den kenyanske virksomhed i COVID-19

Det nye finansieringsinitiativ fra den private sektor, der blev afsløret i dag, vil styrke adgangen til finansiering for kenyanske SMV'er og øge forretningens modstandsdygtighed på et tidspunkt med global økonomisk afmatning og investeringsusikkerhed.

Derudover vil det nye samarbejde med Equity Bank stimulere investeringer, skabe anstændige job og bidrage til landets genopretningsindsats og bæredygtig udvikling.

Det program, der blev annonceret i dag, er en del af det større EU-svar på € 300 mio. På COVID-19-krisen i Kenya og målrettet EIB-støtte til økonomisk modstandsdygtighed i hele Afrika.

Andre partnerskaber med banker for at give adgang til finansiering kan være kommende.

Styrkelse af samarbejdet med førende kenyanske finansielle institutioner

Equity Bank er den største partner for EIB-støttet privat sektorstøtte i Kenya. 

I løbet af de sidste 10 år har EIB arbejdet med 17 kenyanske banker og finansielle institutioner for at øge adgangen til finansiering for iværksættere, små indehavere og forretningsudvidelse gennem målrettede kreditgrænser og finansieringsinitiativer.

Siden 1976 har Den Europæiske Investeringsbank ydet mere end 1.5 mia. Euro i finansiering til støtte for private og offentlige investeringer i hele Kenya.

Baggrundsoplysninger

EU og Kenya har et mangeårigt partnerskab. EU's samarbejde med Kenya beløber sig til 435 millioner euro for perioden 2014-2020, der dækker sektorerne jobskabelse og modstandsdygtighed, bæredygtig infrastruktur og styring. Landet støttes også af EU Emergency Trust Fund for Africa; med over € 58.3 mio. for 2015-2019.

Meddelelsen illustrerer forpligtelsen fra EU og dets medlemsstater, der er til stede i Kenya, til at støtte landets vigtigste mål, der er skitseret i 'Big 4-dagsordenen'. I 2018 blev den anden fase af den fælles programmeringsstrategi underskrevet, der søgte at øge produktionen, mad og ernæring, sikkerhed, overkommelige boliger og universel sundhedsdækning.

Team Europes samlede globale svar på COVID-19 ligger på næsten € 38.5 mia. Og kombinerer ressourcer fra EU, dets medlemsstater, Den Europæiske Investeringsbank og Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling. Omkring 8 mia. € af denne bistand er tildelt afrikanske lande. Programmet, der blev annonceret i dag, er en del af det større EU-svar på € 300 mio. På COVID-19-krisen i Kenya.

Mere information

EU-samarbejde med Kenya

Continue Reading

Afrika

Luanda bør stoppe med at lægge pres på den legitime regering for CAR og støtte oprørerne

Avatar

Udgivet

on

Efter den militære succes for den nationale hær i CAR i kampen mod de væbnede gruppers militante ser idéen om en dialog med oprørerne, fremsat af CEEAC og ICGLR, absurd ud. Kriminelle og fredens fjender skal arresteres og bringes for retten. Centralafrikanske Republik Præsident Faustin-Archange Touadera overvejer ikke muligheden for forhandlinger med de væbnede grupper, der tog våben og handlede imod befolkningen i CAR. I mellemtiden forsøgte Gilberto Da Piedade Verissimo, præsidenten for Det Økonomiske Fællesskab i Centralafrikanske Staters kommission, på den angolanske side stædigt at starte en dialog med lederne af væbnede grupper, der har dannet koalitionen.

Under dække af at hjælpe med at løse den centralafrikanske krise fremmer Angola sine interesser. Præsident João Lourenço, António Téte (ministeren for eksterne forbindelser, der gik til Bangui og derefter til N'Djamena) og Gilberto Da Piedade Verissimo, præsident for Det Økonomiske Fællesskab i Centralafrikanske Staters kommission, forsøger at åbne en kanal for kommunikation mellem de forskellige aktører i Bangui. Hvad er Angolas rolle i løsningen af ​​sikkerhedssituationen i Den Centralafrikanske Republik?

Det er værd at bemærke, at Angola er den anden olieproducent i Afrika efter Nigeria. På trods af denne kendsgerning er landet i økonomisk tilbagegang, men landets præsident og hans elite har en stor personlig kapital af ukendt oprindelse. Der er rygter om, at den politiske elite har beriget sig i løbet af det sidste årti med skyggefulde våbenhandler med forskellige terrorgrupper fra nabolandene.

Der er en stærk mulighed for, at den nuværende centralafrikanske regering ikke er i et gunstigt humør for samarbejde med Angola inden for naturressourcer inden for rammerne af CEEAC. Derfor kunne den velvillige og søge hjælp fra hele den tidligere leder af CAR, Francois Bozize, give privilegier til Angola. Ellers hvordan man ellers skal forklare forhandlingerne fra den angolanske delegation med Jean-Eudes Teya, generalsekretæren for Kwa na Kwa (partiet af tidligere præsident Francois Bozize).

En af de betingelser, som koalitionen havde foreslået, var frigørelsen af ​​CAR-Cameroun-korridoren. Faktum er, at regeringsstyrkerne allerede kontrollerer dette område, og at der ikke er behov for at forhandle med de militante. Derudover udtrykker bilbefolkningen fuldstændig uenighed om åbningen af ​​en dialog med oprørerne. I løbet af den sidste måned er der afholdt flere stævner i Bangui, hvor folk råbte "ingen dialog med oprørerne": de, der kom ud mod befolkningen i CAR med våben, skulle bringes for retten.

Regeringen planlægger sammen med støtte fra det internationale samfund at genoprette statsmagt i hele landet, og det er kun et spørgsmål om tid.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending