Slut med os

coronavirus

Den nederlandske premierminister fordømmer nedlåsteoptøjer som 'kriminel vold'

Reuters

Udgivet

on

Den nederlandske premierminister Mark Rutte (billedet) mandag (25. januar) fordømte optøjer over hele landet i weekenden, hvor demonstranter angreb politiet og satte ild for at protestere mod et udgangsforbud om natten for at bremse spredningen af ​​coronavirus og kalde dem "kriminel vold" skriver .

Politiet sagde, at hundreder af mennesker var blevet tilbageholdt efter hændelser, der begyndte lørdag aften og varede indtil de tidlige timer mandag, herunder nogle, hvor oprørere kastede sten og i det ene tilfælde knive mod politiet og brændte ned en COVID-19 teststation.

”Dette har intet med protest at gøre, dette er kriminel vold, og vi vil behandle det som sådan,” sagde Rutte til journalister uden for sit kontor i Haag.

Skoler og ikke-vigtige butikker i Holland har været lukket siden midten af ​​december efter lukningen af ​​barer og restauranter to måneder tidligere.

Ruttes regering tilføjede udgangsforbudet som en ekstra låsemetode fra lørdag over frygt for, at den britiske variant af COVID-19 snart kan føre til en stigning i antallet af sager.

Der har været 13,540 dødsfald i Holland på grund af COVID-19 og 944,000 infektioner.

Politiets fagforening NPB sagde, at der kunne være flere protester fremover, da folk bliver mere og mere frustrerede over landets måneder lange lås.

”Vi har ikke set så meget vold i 40 år,” sagde fagforeningsbestyrelsesmedlem Koen Simmers i tv-programmet Nieuwsuur.

Politiet brugte vandkanoner, hunde og officerer på hesteryg til at sprede en protest i det centrale Amsterdam søndag eftermiddag. Næsten 200 mennesker, hvoraf nogle kastede sten og fyrværkeri, blev tilbageholdt i byen.

I den sydlige by Eindhoven plyndrede plyndrere butikker på togstationen og satte fyr på biler og cykler.

Da politiet sagde, at demonstranterne overtrådte landets nuværende regler om nedlukning, ”tog de våben ud af deres lommer og angreb straks politiet”, sagde Eindhoven borgmester John Jorritsma.

coronavirus

Polen slår aftale om produktion af Novavax COVID-19-vaccine

Reuters

Udgivet

on

By

Det polske biotekfirma Mabion har underskrevet en foreløbig aftale om fremstilling af Novavax's COVID-19-vaccine med økonomisk støtte fra en statsdrevet fond, da regeringen bestræber sig på at fremskynde sit vaccinationsprogram. skriver Agnieszka Barteczko og Anna Koper.

EU-lande som Polen har kæmpet for at sikre forsyninger af COVID-19-vacciner fra Bruxelles, hvilket har fået nogle til at intensivere deres egen indsats.

Mabion sagde onsdag, at det havde underskrevet en rammeaftale med Novavax om overførsel af det amerikanske selskabs COVID-19-vaccinationsteknologi.

Statligt drevet PFR vil give Mabion 40 millioner zloty (11 millioner dollars) i lån og egenkapital, så virksomheden kan fordoble sin produktionskapacitet i det centrale Polen.

”Den største udfordring, når det gælder tilgængeligheden af ​​vaccinationer, er produktionskapaciteten. Dette er, hvad alle vaccineproducenter kæmper med, og dette er årsagen til forsinkelser. Denne investering er et direkte svar på disse problemer, ”sagde PFRs administrerende direktør Pawel Borys på en konference.

Polen rapporterede om et spring i nye sager om coronavirus onsdag. Med en befolkning på omkring 38 millioner har den hidtil podet over tre millioner mennesker, hovedsagelig med vacciner fra Pfizer, Moderna og AstraZeneca.

Det har også sikret otte millioner doser af Novavax's vaccine som en del af EU's fælles indkøb. Vaccinen er endnu ikke godkendt af EU-regulatorer.

”Vi ser frem til et tæt samarbejde med Novavax, som kan bane vejen for produktion i kommerciel skala, forudsat at teknologioverførsel og teknisk batch er afsluttet”, sagde Mabions administrerende direktør Dirk Kreder i en erklæring.

Mabion sagde, at det forventede, at teknologioverførslen og verifikationen ville være afsluttet i midten af ​​2021.

Ved 1046 GMT steg Mabion-aktierne med 56% til 48.7 zloty, hvilket vurderede virksomheden til omkring 669 millioner zloty.

Borys sagde, at PFR sandsynligvis ville yde mere økonomisk støtte til Mabion, hvis det var nødvendigt, og investere i lignende virksomheder.

”Dette er et af de mest interessante projekter og en af ​​de største chancer for Polen for realistisk at starte produktionen af ​​COVID-19-vacciner,” sagde Borys.

($ 1 = 3.7526 zloty)

Continue Reading

coronavirus

EU-revisorer undersøger beskyttelsen af ​​flypassagerers rettigheder under COVID-19-krisen

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den Europæiske Revisionsret (ECA) har iværksat en revision for at vurdere, om Europa-Kommissionen effektivt har beskyttet rettighederne for borgere, der rejste med fly eller bookede flyvninger under koronaviruskrisen. Revisorerne vil undersøge, om de nuværende regler om flypassagerers rettigheder er egnede til formål og modstandsdygtige nok til at håndtere en sådan krise. De vil kontrollere, om Kommissionen overvågede, at flypassagerers rettigheder blev respekteret under pandemien, og tog skridt hertil. Derudover vil de vurdere, om medlemsstaterne har taget højde for passagerrettigheder, når de yder nødstatsstøtte til rejse- og transportbranchen.

”I tider med COVID-19 har EU og medlemslandene været nødt til at finde en balance mellem at bevare flypassagerers rettigheder og støtte de skrantende luftfartsselskaber,” sagde Annemie Turtelboom, ECA-medlem, der leder revisionen. "Vores revision vil kontrollere, at millioner af flyrejsendes rettigheder i EU ikke var sikkerhedsskader i kampen for at redde kæmpende flyselskaber."

COVID-19-udbruddet og de sundhedsforanstaltninger, der blev truffet som reaktion, har medført store rejseforstyrrelser: flyselskaberne aflyste omkring 70% af alle flyvninger og nye bookinger styrtede ned. Folk kunne ikke længere eller ville rejse, heller ikke på grund af de ofte ukoordinerede nødforanstaltninger fra forskellige lande, såsom flyforbud, grænselukninger i sidste øjeblik eller krav om karantæne.

EU-medlemsstater indførte yderligere nødforanstaltninger for at holde deres kæmpende transportindustri flydende, herunder luftfartsselskaber, for eksempel ved at give dem hidtil usete mængder statsstøtte. Nogle skøn viser, at luftfartsselskaber - herunder ikke-EU - gennem hele krisen indtil december 2020 havde opnået eller opnåede op til 37.5 mia. Euro i statsstøtte. Derudover underrettede tolv medlemsstater Kommissionen om statsstøtteforanstaltninger for at støtte deres rejsearrangører og rejsebureauer på omkring 2.6 mia. €.

Medlemsstaterne tillod også flyselskaberne større fleksibilitet med hensyn til tilbagebetaling af passagerer, hvis fly blev annulleret. Kommissionen udsendte retningslinjer og anbefalinger, herunder det faktum, at udbuddet af kuponer ikke påvirker passagerernes ret til kontant refusion. Imidlertid blev passagererne, hvis fly var blevet aflyst, ofte presset af flyselskaberne til at acceptere kuponer i stedet for at modtage en kontant refusion. I andre tilfælde refunderede flyselskaberne ikke passagerer til tiden eller slet ikke.

EU-revisors beretning forventes inden sommerferien med det formål at støtte flypassagerer i krisetider og iværksætte et generelt forsøg på at genoprette tilliden til luftfarten. I forbindelse med denne revision kontrollerer revisorerne også, om de henstillinger, de fremsatte i deres 2018-rapport om passagerrettigheder er blevet omsat i praksis.

Baggrundsoplysninger

Beskyttelse af passagerrettigheder er en EU-politik med direkte indvirkning på borgerne og dermed meget synlig på tværs af medlemslandene. Det er også en politik, som Kommissionen anser for at være en af ​​dens store succeser med at styrke forbrugerne, da deres rettigheder er garanteret. EU sigter mod at give alle lufttransportbrugere det samme beskyttelsesniveau. Reguleringen om luftpassagerers rettigheder giver flyrejsende ret til kontant refusion, til omdirigering og support på stedet såsom gratis måltider og indkvartering, hvis deres fly annulleres eller væsentligt forsinkes, eller hvis de nægtes boarding. Lignende beskyttelse findes via et europæisk direktiv for folk, der booker pakkerejser (f.eks. Et fly plus hotel).

For flere detaljer, se revisionseksemplet 'Flypassagerers rettigheder under COVID-19-krisen', tilgængelig i Engelsk her. Eksempler på revisioner er baseret på forberedende arbejde inden revisionen påbegyndes og bør ikke betragtes som revisionsobservationer, konklusioner eller anbefalinger. Revisionsretten offentliggjorde for nylig to gennemgange af EU's reaktion på COVID-19-krisen, den ene om sundhed og den anden økonomisk aspekter. Dens arbejdsprogram for 2021 meddelte, at en ud af fire af sine nye revisioner i år vil være relateret til COVID-19 og genopretningspakken.

Continue Reading

coronavirus

Forståelse af COVID-19s indvirkning på kvinder

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Find ud af, hvordan COVID-19-pandemien har øget kønsforskellene i EU i vores infografik.

Et år efter udbruddet af coronavirus kan det sociale og økonomiske nedfald have en langsigtet indvirkning på ligestilling mellem kønnene, hvilket truer de opnåede fremskridt og potentielt skubber en yderligere 47 millioner kvinder og piger under fattigdomsgrænsen på verdensplan.

Sidste år markeret 25-årsdagen for vedtagelsen af ​​FN's Beijing-erklæring rettet mod fremme af kvinder over hele kloden, men der er stadig en lang vej at gå, før ligestilling mellem mænd og kvinder opnås. Ifølge Det Europæiske Institut for Ligestilling Indeks 2020 (baseret på data fra 2018), scorer EU 67.9% på ligestilling mellem kønnene og er mindst 60 år væk fra at nå fuldstændig lighed i det nuværende tempo.

Find ud af, hvordan Europa-Parlamentet kæmper for ligestilling mellem kønnene.

Flere kvinder på COVID-19 frontlinjen

Af de 49 millioner plejearbejdere i EU, der har været mest udsat for virussen, omkring 76% er kvinder.

Den største ubalance i EU var i Letland - kvinder udgør 88% af sundhedsarbejdsstyrken sammenlignet med 53% i Malta).

Derudover er kvinder overrepræsenteret i vigtige tjenester lige fra salg til børnepasningssteder, som forblev åbne under pandemien. I EU tegner kvinder sig for 82% af alle kasserer og repræsenterer 95% af arbejdstagerne inden for husholdningsrengøring og hjemmehjælp.

Infografik om frontlinearbejdere: plejesektoren og salgssektoren i EU
Infografik, der viser størstedelen af ​​arbejdstagerne i pleje- og salgssektoren i EU er kvinder  

Øget jobusikkerhed for kvinder

Omkring 84% af de erhvervsaktive kvinder i alderen 15-64 er beskæftiget i serviceydelser, herunder i de vigtigste Covid-hit-sektorer, der mister jobtab. Karantæne har også berørte sektorer af økonomien, hvor traditionelt flere kvinder har været ansat, herunder børnehave, sekretær og husarbejde

Mere end 30% af kvinderne i EU arbejder deltid og besætter en stor del af job i den uformelle økonomi, der har tendens til at have færre arbejdstagerrettigheder samt mindre sundhedsbeskyttelse og andre grundlæggende fordele. De er også meget mere tilbøjelige til at tage fri pleje af børn og pårørende og under lockdowns måtte ofte kombinere fjernarbejde og børnepasning.

Lær mere om lønforskellen mellem kønnene i EU og sort hvad Parlamentet gør for at indsnævre det.

Infografik om usikre job i EU
Infografik, der viser risikoen for arbejdsløshed og job usikkerhed, er højere for kvinder på grund af koronaviruspandemien 

Eskalering af vold mod kvinder

Cirka 50 kvinder mister livet for vold i hjemmet hver uge i EU, og dette er steget under nedlukning. Begrænsningerne har også gjort det sværere for ofrene at få hjælp.

Samtidig har større internetbrug under pandemien øget kønsbaseret online vold og online seksuelt misbrug af børn og især piger.

Nogle EU-lande er indstillet yderligere foranstaltninger til bekæmpelse af kønsbaseret vold under pandemien.

På parlamentet

I år markerer Europa - Parlamentet den internationale kvindedag under plenarforsamlingen den 8. Marts, mens kvinders rettighedsudvalg markerer dagen med sin Vi er stærke: Kvinder, der fører kampen mod COVID-19 begivenhed den 4. marts.

Find ud af mere 

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending