Følg os

Kræft

Meddelelse: CAN.HEAL – at blive hurtigere vinder mod kræft i bredere forstand, for patienter og samfund 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Et nyt europæisk forsøg er på vej for at få mere indpas i den enorme internationale indsats, der er afsat til at bekæmpe kræft.

De enorme fremskridt inden for diagnose og behandling, som er bragt af hurtige fremskridt inden for videnskab og teknologi, har medført betydelige forbedringer, bakket op af store investeringer i forskning og de talrige initiativer og projekter og handlinger, der er blevet etableret rundt om i verden.

Men resultatet er stadig suboptimalt, og kræft fortsætter med at hærge samfundet i og uden for Europa.  

CAN.HEAL, et program finansieret af EU, driver en radikal forpligtelse til at samarbejde på tværs af discipliner og territorier, ikke blot for at fremme innovation, men for hurtigt at bringe den i effektiv brug i sundhedssystemer.

Kræftbehandling kan nu skræddersyes til individuelle patienters specifikke behov, men denne tilgang skal nitreres ind i sundhedssystemerne, så patienter – og sundhedsvæsenets økonomi – opnår de deraf følgende fordele.

Indførelsen af ​​innovative medicinske interventioner kan give bedre behandling og forebygge uønskede bivirkninger, samtidig med at det fremmer et mere effektivt og omkostningseffektivt sundhedsvæsen, der fokuserer på såvel forebyggelse som behandling.

Det nye ved CAN.HEAL er, at det skaber hidtil usete forbindelser mellem verden af ​​klinisk videnskab og verden af ​​folkesundhed. Det sigter mod at skabe bro mellem to flagskibe i den europæiske plan for slag mod kræft – 'Adgang og diagnostik for alle' og 'Public Health Genomics' – så banebrydende udvikling inden for forebyggelse, diagnosticering og behandling af kræft bliver tilgængelig hurtigere og mere bredt. .

reklame

Øjeblikket er rigtigt, eftersom det europæiske sundhedsvæsen gennemgår en én gang i en generation forandring med videnskabelige fremskridt ledsaget af en dybtgående revision af den politiske kontekst. Muligheder åbner op for nytænkning og nye tilgange, efterhånden som de lovgivningsmæssige rammer gennemgår reevaluering, med diskussioner om ny lægemiddellovgivning, deling af sundhedsdata og kampen mod antimikrobiel resistens.

Det, der er blevet mere og mere klart, er, at der er en implementeringskløft mellem, hvad der kunne gøres, og hvad der opnås, og – som Europa-Kommissionen har været insisterende på i sine revisioner af politikken, er der behov for nye former for samarbejde. Næste trin er at bygge bro over de implementeringshuller, der eksisterer på landeniveau, hvad angår engagement og national parathed til at finansiere innovation og dens anvendelse.

I jagten på den nødvendige nærmere forståelse bragte CAN.HEAL mere end 100 interessenter sammen på sin første arbejdskonference, onsdag og torsdag den 26.-27. april, på Italiens National Institute of Health i Rom. 

Udover videnskabsmænd og klinikere inkluderede deltagerne beslutningstagere i folkesundheden, repræsentanter for Kommissionen, medlemmer af Europa-Parlamentet, patientorganisationer og europæiske paraplyorganisationer, der repræsenterede interessegrupper og foreninger, der var aktivt engageret i området. 

As Marc Van den Bulcke, og projektkoordinator, fortalte mødet, "Vi sigter efter at maksimere ekspertise gennem koordinering. Der er et presserende behov for samarbejde og udveksling, så adskilte arbejdskanaler kan konvergere."

"Der er ingen mangel på projekter involveret i at fremme kampen mod kræft," sagde Marco Marsella, Enhedschef, eHealth, Wellbeing, and Aging i Europa-Kommissionens GD Connect. "Men det centrale spørgsmål er, hvordan man får dem til at arbejde sammen. Vi skal ikke se på innovation for innovationens skyld, men fokusere på, hvordan vi bruger den innovation til at gøre sundhedssystemerne bedre og mere effektive".

I vurderingen af Dr. Carmen Laplaza Santos, Enhedschef, Health Innovations & Ecosystems i Europa-Kommissionens GD RTD, "Europa har store styrker, som det kan anvende i sin samarbejdskultur, dets sundhedsplejeøkosystem, graden af ​​patientengagement og dets solide videnskabelige grundlag. Alle ingredienserne er der for at tage innovative tilgange til at tackle kræft op."

Ruggero De Maria, Præsident for Alleanza Contro il Cancro, bemærkede, at konferencen var vært for repræsentanter for 17 lande og har en enorm rækkevidde gennem sine 45 partnere – herunder hospitaler, universiteter, forskningsorganisationer, offentlige sundhedsinstitutter, offentlige tjenester, patientorganisationer og regeringsministerier.

Stefania Boccia, Professor i hygiejne og folkesundhed ved Università Cattolica del Sacro Cuore i Rom fremhævede den – stadig undervurderede – betydning af at integrere forebyggelse i kampen mod kræft. "Dette kræver involvering af alle aktører - videnskabsmænd, politiske beslutningstagere, sundhedsprofessionelle, videnskabelige samfund og investorer", sagde hun.

Til Francesco de Lorenzo, formand for European Cancer Patient Coalition, var anerkendelsen af ​​patienternes rolle og deres involvering central i processen. "Vi må se, hvordan vi kan blive mere inkluderende i den måde, vi kommer videre på, både i kræftforskning og politik," sagde han.

Denis Horgan, EAPM administrerende direktør, og formanden for en af ​​CAN.HEAL-arbejdsgrupperne, understregede behovet for også at bringe medlemslandene ind i processen, så de forpligter deres støtte. "Hver partner skal gøre sig klar til at bidrage til en bedre fremtid," sagde han.

Matthias Schuppe, Projektteamleder for kræft i Europa-Kommissionens GD Santé, sagde, at missionen "kan opnås, hvis alle interessenter arbejder sammen".

VandenBulcke afsluttede det to-dages møde med den sikre erklæring, at "Vi er nu et sted, hvor vi sammen kan begynde at skabe nye løsninger."


Reduktion af uligheder på tværs af Den Europæiske Union – en konference med interessenter på højt niveau
Onsdag den 26. april, torsdag den 27. april

Projektet er finansieret af Europa-Kommissionens EU4Health Program 2021-2027 under tilskud nr. 101080009

For mere information, kontakt venligst:


Els Van Valckenborgh (projektleder): [e-mail beskyttet]

Denis Horgan (WP LEAD): e-mailadresse [e-mail beskyttet]

For at se CAN.HEALs hjemmeside, klik venligst her: https://canheal.eu

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending