Følg os

Mad

Lokale løsninger til at løse Storbritanniens ernæringskrise     

DEL:

Udgivet

on

I Storbritannien viser forskning, at vi er nødt til at øge vores frugt- og grøntsagsforbrug med anslået 86% per person - skriver Sak Narwal , Medstifter af VANA Sundhed

Men vores globaliserede fødevaresystem prioriterer umiddelbar tilgængelighed på bekostning af ernæringskvalitet. Vi er blevet alt for afhængige af produkter uden for sæsonen, der alt for ofte er kemisk behandlet, transporteret over absurde lange afstande og efterladt til at sygne hen i ugevis på supermarkedernes hylder.

Der er et presserende behov for at genoverveje vores tilgang til at indtage vores daglige kvote af essentielle næringsstoffer. For at imødekomme disse udfordringer skal vi identificere, bygge og udvikle innovative hjemmedyrkede løsninger, der sikrer, at vores ernæringsbehov bliver dækket tilstrækkeligt. Som det ser ud, resulterer den måde, Storbritannien importerer sine "friske" produkter på, ofte i alvorlige ernæringsmæssige underskud, der sætter vores langsigtede sundhed og velvære i fare.

For at imødekomme efterspørgslen i Storbritannien høstes produkterne for tidligt og tåler alt for lange rejser, der resulterer i frugter og grøntsager, der er undermodne og ernæringsmæssigt ugyldige. Ydermere mindsker udsættelse for varme, lys og forlænget opbevaring under transport yderligere kostbehov, og enhver efterfølgende behandling ved ankomst forværrer dette problem.

For eksempel er nogle af de vigtigste næringsstoffer til at understøtte langsigtet sundhed en stærk gruppe af antioxidanter kendt som polyfenoler. De findes i næringstætte superfoods som reishi-svampe, rødbeder og hyben og hjælper med at mindske risikoen for kroniske kardiovaskulære og neurodegenerative sygdomme som hypertension og Alzheimers, mens de leverer potente anticancer-egenskaber.

Men kombinationen af, hvordan vores mad høstes, transporteres og opbevares, underminerer biotilgængeligheden af ​​disse kritiske sundhedsbyggesten. At tackle disse udfordringer kræver en fælles indsats for at prioritere friske produkter, der er dyrket til modenhed og høstet på det rigtige tidspunkt for at sikre optimal opbevaring af næringsstoffer og understøtte den generelle sundhed.

reklame

En hjemmedyrket løsning er simpelthen at dyrke herhjemme. Lokale råvarer i sæsonen høstes på dets højeste modenhed og bevarer højere niveauer af polyfenoler; forbedrer smagen og giver større sundhedsfordele sammenlignet med varer, der tåler langvarig transport. Når sæsonbestemt spisning kombineres med bæredygtig landbrugspraksis kan det desuden bidrage til lokal miljømæssig og økonomisk modstandskraft gennem reducerede emissioner og større fødevaresikkerhed. En win-win for alle.

Selvom ideen om at dyrke alle vores egne frugter og grøntsager er tiltalende, er der stadig praktiske udfordringer. For det første mangler Storbritannien et vækstmiljø for de mange forskellige polyphenol-superfoods - som aroniabær og syrlige kirsebær - der ville hjælpe dem med at nå deres højest mulige niveauer af næringsstoftæthed. Disse polyphenol-superfoods har brug for den perfekte kombination af sollys, fugt og jordsammensætning for effektivt og effektivt at levere fordele, der neutraliserer frie radikaler, forbedrer kolesterol og endda bremser aldring.

Alligevel, som nævnt, er det uholdbart at importere dem, da de enten plukkes for tidligt eller behandles på skadelige måder. For at maksimere deres styrke og sikre, at briterne har eksponering for det bredeste udvalg af polyphenolrige superfoods, må vi innovere på måder, der går ud over manglerne ved import og lokalt landbrug.

Sundhedstilskud, når de er ekspertudviklede, tilbyder en levedygtig løsning ved at levere koncentrerede former for polyfenoler og andre essentielle næringsstoffer, der findes i produkter af høj kvalitet. Innovative teknologiske tilgange til produktion og levering, som dem, der bruges af ernæringsstart-up VANA Health, giver os mulighed for at fange fordelene ved superfoods, der er høstet på deres højeste modenhed og leveret til kroppen med maksimal ernæringsmæssig fordel. Disse forskningsstøttede fremskridt sikrer ensartet adgang til vital næring uanset afstand eller sæsonbestemt tilgængelighed. Ved at omfavne sådanne banebrydende strategier kan vi bygge bro over ernæringsmæssige kløfter og fremme bedre sundhedsresultater på tværs af befolkningen.

Det er på tide at genoverveje vores tilgang til madforbrug, ikke kun for personlige sundhedsmæssige fordele, men også for at styrke vores modstandskraft mod eksterne forstyrrelser og fremme en sundere fremtid for alle.

Sak Narwal er medstifter af VANA Health- https://vanahealth.com/- et premium flydende kosttilskudsselskab produceret i East Midlands.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending