Følg os

Helse

Kommissionen hilser enighed om stærkere globale sundhedssikkerhedsregler velkommen

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har glædet sig over aftalen om de reviderede internationale sundhedsregulativer, som blev indgået på Verdenssundhedsforsamlingen i Genève den 1. juni. Verdenssundhedsforsamlingen samlede over 190 lande, herunder alle EU-medlemsstater, som tilsammen vedtog en ambitiøs pakke af ændringer til de internationale sundhedsregulativer efter to års intense forhandlinger.


De internationale sundhedsregulativer er et juridisk bindende sæt internationale regler til håndtering af globale sundhedskriser, som blev vedtaget for næsten 20 år siden. COVID-19-pandemien afslørede det presserende behov for at styrke denne ramme for moderne realiteter. Dagens aftale markerer et betydeligt fremskridt i, hvordan lande rundt om i verden arbejder sammen om at forberede sig på og reagere på store sundhedstrusler.

Stella Kyriakides, kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, sagde, at hun bifaldt aftalen, som leverer på et af hovedmålene i EU's globale sundhedsstrategi og væsentligt styrker den eksterne dimension af Den Europæiske Sundhedsunion. "Dette er et signal om, at international solidaritet og samarbejde om vigtige sundhedsspørgsmål forbliver stærk," sagde hun.

"Som vi alle har set i de seneste år, respekterer de store sundhedsudfordringer, vi står over for i dag, ikke grænser, og multilaterale løsninger er den eneste måde at konfrontere dem på. Vi skal bygge videre på dagens succesfulde resultat og fortsætte med at styrke den globale sundhedsarkitektur for at beskytte mennesker verden over”.

Ved at styrke reglerne er målet at forbedre håndteringen af ​​folkesundhedsnødsituationer af international interesse og at beskytte alle borgere bedre mod alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler – en nøgleprioritet i EU's globale sundhedsstrategi. Den reviderede IHR vil hjælpe lande med at forebygge og reagere på akutte folkesundhedsrisici og forbedre den globale sundhedssikkerhedsarkitektur.


Kommissionen har også glædet sig over Verdenssundhedsforsamlingens aftale om at fortsætte forhandlingerne om pandemiaftalen med det mål at nå til konsensus ved den næste Verdenssundhedsforsamling i maj 2025. EU er fortsat forpligtet til forhandlingerne, som vil bygge på de håndgribelige fremskridt lavet over de sidste to år, og vil fortsætte arbejdet med alle partnere og interessenter med henblik på at skabe en stærkere, mere modstandsdygtig og mere retfærdig global sundhedsarkitektur for fremtiden, hvor beslutninger er drevet af stater, der er part i aftalen.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending