Følg os

Sundhed

Navigering i mental sundhedsepidemien: Udfordringer og løsninger til en forbundet verden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I dag er vi konfronteret med den alarmerende trussel om psykiske lidelser og en voksende social kløft på verdensplan. Chokerende nok er en ud af hver ottende individ på planeten ramt af en form for mental sundhed, og tragisk nok tager nogen deres eget liv, hvert 40. sekund. skriver Gurudev Sri Sri Ravi Shankar (billedet).

Et stigende antal individer oplever følelser af at være fortabt, ensomme eller usynlige. Mennesker bliver mere adskilt fra hinanden, såvel som fra deres eget indre. Dette fører til øget stress på en persons nervesystem, hvilket i sidste ende kan føre til en nedadgående spiral af utilfredshed, depression og endda selvmordstanker. Et sådant negativt syn på livet bidrager kun til yderligere samfundsmæssig polarisering og vold.

Mens verden svinger mellem ekstremer af aggression og depression, forårsager den voksende virkning af denne endemiske udbredte socioøkonomiske forstyrrelser. Udfordringerne er kun blevet intensiveret i kølvandet på den globale pandemi. Derfor er det afgørende, at vi prioriterer mental sundhed og tager proaktive tiltag for at imødegå det.

Konventionelle metoder, der bruges til at løse psykiske problemer verden over, har vist sig at være utilstrækkelige. Dette nødvendiggør en grundlæggende ændring i vores samarbejdstilgang. Psykiske problemer påvirker mennesker af alle nationaliteter, sociale baggrunde, religioner og køn. Derfor skal løsningen være inkluderende og universel og let tilgængelig uden at pålægge statens ressourcer en væsentlig belastning.

Vi skal arbejde for at mindske det sociale og kulturelle stigmatisering, der hindrer fremskridt i at opnå robust mental sundhed. Dette nødvendiggør en samarbejdstilgang, der involverer regeringer, sundhedspersonale, samfundsorganisationer og enkeltpersoner. Vi skal i fællesskab øge bevidstheden, uddanne folk og tilskynde til åben kommunikation for at skabe et sikkert og inkluderende miljø for at søge hjælp. I sidste ende er det alles ansvar at bekæmpe tabu og diskrimination inden for mental sundhed.

Lad os forestille os et stress- og voldsfrit samfund. Og at opnå et sådant samfund begynder med at dyrke sunde og robuste individer, der også er fri for stress.

På et individuelt niveau kan det at dyrke indre ro og opretholde høje energiniveauer være nyttigt til at eliminere stress. Når sindet er roligt og klart, er folk bedre rustet til at træffe informerede beslutninger med en forståelse af livets indbyrdes sammenhæng. Nøglen til at få adgang til denne indre ro ligger i vores eget åndedræt. Vores åndedræt har magten til at regulere følelser og tanker, reducere angst og eliminere stress og spændinger. Vi skal uddanne og styrke individer i at anvende en holistisk tilgang til at opretholde deres mentale hygiejne. Individer, der transformerer deres mentale velvære gennem sådanne praksisser, udmærker sig ikke kun i deres personlige liv, men bliver også magtfulde agenter for social forandring.

reklame

"Mental Health in a Fragmented World" - temaet for den kommende Tænketank, arrangeret af World Forum for Ethics in Business, er en platform til at tage fat på alvorlige udfordringer, som det internationale samfund står over for. Denne indbyrdes forbundne krise kræver, at alle hænder på dækket kan forbedre mental sundhed og opbygge fred.

Omkostningerne ved manglende handling eller utilstrækkelig handling er for store til at ignorere. Indvirkningen af ​​psykiske problemer påvirker ikke kun enkeltpersoner og deres familier, men har også bredere konsekvenser for samfundet og økonomien. Lad os arbejde sammen om at skabe en mere forbundet og medfølende verden, hvor mennesker er modstandsdygtige, de føler sig støttet og kan sameksistere med en følelse af formål og tilhørsforhold.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar, er grundlægger af The Art of Living Foundation (1981) og International Association for Human Values ​​(1997), aktiv i 180 lande. Anset af Forbes som den femte mest indflydelsesrige indianer, grundlagde han World Forum for Ethics in Business, som regelmæssigt mødes gennem konferencer i Europa-Parlamentet og rundt om i verden.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending