Følg os

afghanistan

Mental sundhed, Ukraine og Afghanistan i hjertet af World Education Day 2023

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

International Day of Education markeres globalt for at øge bevidstheden om betydningen af ​​uddannelse og fremme lige adgang til uddannelse for alle. I år blev den internationale uddannelsesdag holdt den 24. januar og havde særligt fokus på afghanske kvinder og piger.

Europa-Kommissionen og vicepræsident Josep Borrell afgav en erklæring forud for den internationale uddannelsesdag, hvor de anerkendte, at adgang til uddannelse er en grundlæggende menneskeret. Den Europæiske Union er fortsat forpligtet til at fremskynde fremskridt hen imod bæredygtig udviklingsmål 4 (SDG 4) om kvalitetsuddannelse, som den anerkender som en af ​​de mest kraftfulde investeringer, samfund kan foretage i deres fremtid.

På trods af EU's indsats er den globale udvikling mod SDG 4 imidlertid gået i stå, og angreb mod uddannelse er steget verden over. I mange lande bliver piger, minoriteter og fordrevne og flygtningebørn stadig nægtet deres ret til uddannelse på grund af systematiske barrierer og kønsbaseret diskrimination. EU har fordømt alle sådanne angreb og er forpligtet til at investere i konkrete, transformative tiltag for uddannelse, herunder at øge sine eksterne investeringer og støtte den FN-sponsorerede ungdomserklæring om transformation af uddannelse.

Borell tilføjede: "Ruslands uprovokerede og uberettigede militære aggression mod Ukraine har resulteret i, at mindst 3,045 uddannelsesfaciliteter har været udsat for bombning eller beskydning siden 24. februar 2022." Sådanne tal vil være utroligt svære at erstatte og vil sandsynligvis føre til skadelige langsigtede virkninger på ukrainske børns akademiske og sociale præstationer.

EU gør også en betydelig indsats for at gøre uddannelsessystemerne egnede til den digitale tidsalder og den grønne omstilling gennem programmer som Erasmus+ og Horizon Europe. EU investerer også i lærere, da de er centrale for at forbedre kvaliteten af ​​læring og sikre modstandsdygtige uddannelsessystemer. Fokus skal dog også rettes mod den voksende mentale sundhedskrise både i Europa og i lande, der er ramt af krig i udlandet.

Udover EU har UNICEF understreget vigtigheden af ​​at prioritere uddannelse for at investere i børn. Året 2023 markerer midtpunktet i FN's 2030-dagsorden for mennesker, planet og velstand, og den internationale uddannelsesdag opfordrer til at opretholde en stærk politisk mobilisering omkring uddannelse og omsætte globale forpligtelser til handling.

En central brik i puslespillet med at opbygge et mere modstandsdygtigt og effektivt uddannelsessystem er at sikre, at børn er i den rigtige mentale indstilling til at lære. Psykiske problemer kan være sværere at diagnosticere hos børn, og mange går tabt i systemet. Desuden er problemer som angst, depression og PTSD forbundet med krigszoner og fattigdom, hvilket betyder, at de, der har mindst adgang til uddannelse og mentale sundhedsydelser, sandsynligvis vil være dem, der har det største behov for det. På trods af EU's forpligtelse til at investere mindst 10 % af den samlede finansiering af Global Europe og af dets humanitære bistandsbudget til uddannelse, er finansieringen stadig knappe, og yderligere nationale ressourcer vil sandsynligvis ikke gå til oversøisk bistand i det politiske miljø med besparelser og inflation herhjemme .

reklame

Der er heller ingen oplagte muligheder, når det kommer til at sikre, at retten til uddannelse respekteres i fjendtlige regimer som i Afghanistan eller i fuldt krigsmobiliserede lande som Ukraine.

Som sådan skal man stole på billigere, kortsigtede løsninger i en overskuelig fremtid. Det er altafgørende at opmuntre børn og elever til at træne regelmæssigt – fysisk aktivitet er med til at reducere stress og angst og forbedre humøret. At praktisere mindfulness-teknikker som dyb vejrtrækning og meditation kan hjælpe børn med at styre deres følelser og følelser. Selv den tilsyneladende enkle handling med at tygge sukkerfrit tyggegummi kan hjælpe i mindfulness-meditation ved at fokusere på handlingen ved at tygge og ved at give stimuli såsom smag og tekstur at skærpe ind på.

At forbinde sig med jævnaldrende, have støttende venner og deltage i sociale aktiviteter kan hjælpe børn med at føle sig forbundet og reducere følelser af ensomhed og isolation. Mens mange forældre bliver ængstelige, hvis deres barn bliver afvist af sine jævnaldrende, er andre forældre ofte sympatiske og villige til at hjælpe med at integrere dem i en ny vennegruppe.

At finde fritidsaktiviteter, de nyder, og deltage i skoleklubber eller hold kan øge selvværdet og give en følelse af formål. Forskere har fundet ud af, at forbedringen af ​​angst og depression fra sådanne aktiviteter er størst hos drenge.

Selvom det således er beundringsværdigt for vores store institutioner at fokusere på langsigtede strategier og internationale bistandsproblemer i deres budskaber, uden midlerne til at bakke det op, kan man ikke undgå at føle, at tanken er noget spildt. Måske er det tid til enklere, mere handlingsrettede budskaber om mental sundhed, som alle børn kan integrere i deres liv.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending