Følg os

Sundhed

At skabe en 'røgfri' fremtid i tobaksindustrien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Neuchâtel i Schweiz er et spændende teknologisk knudepunkt og nøglested for fremtiden for tobaksindustrien. Philip Morris International har udnyttet omhyggelig forskning og udvikling på The Cube-anlægget i over et årti og har for nylig sat sig et ambitiøst mål om at få sine røgfrie produkter til at tegne sig for 50 % af den samlede omsætning i 2025. Virksomhedens ambition er fuldstændig udfase cigaretter og erstatte dem med bedre produkter. Ifølge PMI kan det ske inden for de næste 15 år i lande, hvor der tages en progressiv tilgang til regulering. PMI er den første og eneste tobaksvirksomhed, der har forpligtet sig til at afslutte netop det produkt, der formede denne industri, skriver Tori Macdonald, EU Reporter.

Hovedårsagen? Et retorisk spørgsmål selvfølgelig, men det faktum, at prioritering af folkesundhed burde have været en motiverende nok faktor, nu hvor vi kommer ud på den anden side af en global pandemi, som hovedsageligt fokuserede på lungesundhed, må vi sikre, at alle mulige tiltag bliver truffet for at forbedre vores kollektive velfærd over for fremtidige risici.

IQOS e-cigaret vs almindelig cigaret

PMI har allerede arbejdet på en røgfri transformation i mere end et årti efter at have været banebrydende for IQOS, dets flagskibs opvarmede tobaksprodukt. I 2021 udgjorde røgfri produkter omkring 29 % af dens samlede nettoomsætning, baseret på de frigivne data i maj 2022, er virksomhedens røgfri produkter nu tilgængelige på 71 markeder verden over.

En almindelig misforståelse om rygning er, at den farligste komponent i cigaretten er nikotin, men en af ​​PMI's førende videnskabsmænd, Gizelle Baker, afslører, at det er giftstofferne i cigaretrøg, der er de sande syndere af rygerelaterede sygdomme. Nøgleudviklingen i IQOS, PMI's førende 'heat not burn'-tobaksprodukt, er eliminering af forbrænding. I stedet opvarmes tobakspinden til en temperatur, der er lav nok til at undgå forbrænding, men høj nok til at producere en nikotinholdig aerosol, der har væsentligt færre og lavere niveauer af giftstoffer, end der er til stede i røgen fra den klassiske afbrændingsprocedure med cigaretter. PMI's omfattende røgfri forskning var blevet offentliggjort i mere end 425 peer-reviewede publikationer og bogkapitler. Men da der stadig er misinformation, fortsætter nogle lande som Belgien med at regulere cigaretter og røgfrie produkter, såsom IQOS, på samme måde.

EU har i år lanceret en ambitiøs plan med titlen Europe's Beating Cancer Plan, der sigter mod at vende den voksende tendens inden for kræftdiagnostik. ¼ af verdens tobaksdødsfald er europæiske på trods af, at de kun er 1/10 af verdens befolkning. Hvert år bliver 2.7 millioner europæere diagnosticeret med kræft, men 40 % kan forebygges, ifølge Kommissionen. Målet er at reducere antallet af rygere i Europa fra den nuværende sats på 25 % til 5 % inden 2040.

Men for at dette mål kan nås, er det bydende nødvendigt, at videnskab, teknologi og udvikling udnyttes over hele verden. Dette begynder med at fjerne misforståelserne ved at sikre differentieret regulering mellem cigaretter og røgfri alternativer.

Effekter af en gennemsnitlig cigaretrøg vs aerosol ved at bruge IQOS på filtrene (Venstre: IQOS, Højre klassisk cigaret)

Det kunne f.eks. se ud som at anvende et sund fornuftsprincip om beskatning baseret på produkternes risikoprofil. Regeringer bør gøre dette til et nøgleprincip, samtidig med at de tilskynder til innovation og teknologiadoption.

reklame

Ironisk nok har Belgien ikke opvarmede tobaksprodukter (HTP'er) til rådighed. En tabt mulighed for 2 millioner rygere i Belgien, da de ikke har adgang til bedre alternativer i modsætning til de fleste lande i EU. I Litauen for eksempel – et af de mest avancerede lande med hensyn til indførelse af røgfri produkter, er markedsandelen for IQOS allerede mere end 25 %, og kun i Vilnus er den tæt på 40 %.

Et andet eksempel er New Zealand, hvor regeringen har gjort en betydelig indsats for at forhindre unges påbegyndelse og helt udfase rygning ved at implementere et nyt røgfrit regelsæt, ophøre med lige meddelelser på emballagen til cigaretter og HTP'er og i stedet forkaste de grafiske sundhedsadvarsler til tekst advarsel om HTP'er for at differentiere produkterne efter risikoniveau. Regeringen lancerede sidste år Røgfri Aotearoa 2025-handlingsplan, der sigter mod at accelerere fremskridtene mod en røgfri fremtid i landet. Dette omfatter incitamenter for nuværende voksne rygere, som ikke kan holde op, til at skifte til røgfri alternativer som en måde at komme væk fra cigaretter.

Spørgsmålet er, om det samme kunne ske i EU?

Det, der er vigtigt, er, at EU-regulering og beskatning giver rygere adfærdsmæssige incitamenter til at gå væk fra cigaretter, så spørgsmålet om cigaretforbrug i EU bliver behandlet. Det er væsentligt, at der etableres en solid ramme for omfattende regulering, der gør det muligt at lette substitution til røgfri metoder, ellers vil initiativet virke kontraproduktivt. Ideen bør være ikke at efterlade nogen og gøre overgangen tilgængelig uanset rygerens socioøkonomiske status. PMI stræber efter at spille en nøglerolle i denne overgang ved at opmuntre eksisterende rygere til at skifte til røgfri alternativer med en langsigtet vision om at udrydde klassiske cigaretter. $9 milliarder+ er blevet investeret i innovation, fremstilling og videnskabelig dokumentation af røgfrie produkter siden 2008 med $120 millioner, der tegner sig for opførelsen af ​​den banebrydende 'Cube'-forskningsfacilitet i Neuchâtel, Schweiz.

"Cube"-forskningsfaciliteten, Neuchâtel, Schweiz

Hvis nøglen til at reducere antallet af rygere ligger i forebyggende foranstaltninger, må vi overveje, hvad der formulerer afhængighed i første omgang. At forstå menneskelig psykologi er afgørende i denne proces. Formulering af afhængighed er naturligvis subjektiv, men nogle af de faktorer, der spiller en afgørende rolle, er social, kognitiv, familieorienteret og risikovillig adfærd.

At forebygge dårlige livsstilsvalg er uden tvivl en stor udfordring. Mange rygere ved, at rygning er dårligt for dem, men de stopper stadig ikke. Brugen af ​​erstatninger for at minimere konsekvenser eller risici er et solidt, håndgribeligt udgangspunkt, men vi skal også gribe problemet uhåndgribeligt an. Det er nødvendigt at give uddannelse såvel som følelsesmæssig udforskning af individets psyke for bedre at forstå, hvor tankerne og overbevisningerne stammer fra, som gør, at emnet stoler så meget på deres rygevane.

Afslutningsvis, for at blive en mere bæredygtig verden, skal der etableres en solid, sammenhængende ramme for at skabe effektive forandringer. At fortsætte udviklingen af ​​mindre skadelige alternativer til cigaretter er det første skridt, efterfulgt af øget bevidsthed og adgang for voksne rygere, som ellers vil fortsætte med at ryge for permanent at gå over til røgfrie produkter. Det er de mest praktiske kortsigtede løsninger, men på lang sigt kræves øget kreativ kapacitet til at innovere yderligere, samtidig med at man målrettet forpligter sig til helt at udfase cigaretter.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending