Følg os

Sundhed

EMA er begyndt at evaluere Pfizer COVID-19-vaccinen til børn i alderen 5 til 11 år

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EMA er begyndt at evaluere en ansøgning om at udvide brugen af ​​BioNTech/Pfizers COVID-19-vaccine, Comirnaty, til børn i alderen 5 til 11 i dag (18. oktober).

Comirnaty er i øjeblikket godkendt til brug hos personer i alderen 12 og ældre. Et messenger-RNA (mRNA) kommer ind i cellen og producerer et protein, kendt som spike-proteinet, som naturligt er til stede i SARS-CoV-2, den virus, der forårsager COVID-19. Pfizer ser ud til at være effektiv over en længere tid end AstraZeneca -vaccinen, især hos yngre mennesker.

Dette skridt er imidlertid ikke ukontroversielt, idet verdensomspændende mangel på vacciner sætter nogle spørgsmålstegn ved prioriteringen af ​​børn, når den voksne befolkning allerede stort set er vaccineret. I det hele taget har børn vist sig modstandsdygtige og usandsynligt at udvikle de alvorligste manifestationer af sygdommen. 

Meddelelsen kommer den dag, hvor Europa -Kommissionen afgav en erklæring om sin ambition sammen med den amerikanske Biden -administration om at sigte mod en global vaccinationsrate på 70% inden næste år. 

reklame

Baggrund

EMAs humanmedicinske udvalg (CHMP) vil gennemgå data om vaccinen, herunder resultater fra et igangværende klinisk studie med børn i alderen 5 til 11 år, for at afgøre, om det vil anbefale at forlænge brugen. Det CHMPudtalelse vil derefter blive sendt til Europa -Kommissionen, som træffer en endelig afgørelse.

EMA vil kommunikere om resultatet af sin evaluering, som forventes om et par måneder, medmindre der er behov for supplerende oplysninger.

reklame

Comirnaty blev først godkendt i EU i december 2020. Flere oplysninger om vaccinen er tilgængelig på EMA's websted.

Del denne artikel:

Europæisk alliance for Personlig Medicin

Coronavirus – Det er ikke den eneste pandemi, der plager verden og styrker data

Udgivet

on

Godmorgen, sundhedskolleger, og velkommen til opdateringen af ​​European Alliance for Personalized Medicine (EAPM). En gavnlig påmindelse i denne opdatering om, at COVID-19 ikke er den eneste pandemi i byen, hvad med ikke-smitsomme sygdomme (NCD'er) og kræft (en rystende kendsgerning er, at hver tredje person på et tidspunkt i deres liv får kræft) . Disse er begge igangværende problemer for EAPM, og reglerne kan forbedres for at sikre tidlig diagnose og behandling, Mere om dette nedenfor skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

Kommissionens politiske køreplan for at målrette individuelle NCD'er

Kommissionens sundhedsafdeling, GD SANTE, skal offentliggøre en politisk køreplan rettet mod individuelle ikke-smitsomme sygdomme (NCD'er).

I henhold til planerne i Kommissionens notat er en "Køreplan for gennemførelse af politik" for NCD'er, der skal lanceres i juni 2022. WHO støtter integrationen af ​​ikke-smitsomme sygdomme (NCD)-tjenester i primær sundhedspleje. I september har 283 arbejdere fra 64 primære sundhedsfaciliteter taget WHO-uddannelsen for bedre at kunne reagere på den stigende forekomst af NCD'er. Den voksende byrde af NCD'er - såsom kardiovaskulære og kroniske luftvejssygdomme, diabetes, kræft - har ført til et skift af fokus i nødberedskab. 

Bortset fra at forbedre adgangen til sundhedsydelser, forebygge for tidlige dødsfald og forbedre velfærden for flygtningesamfund, har de vellykkede resultater af dette program bidraget til standardiseringen af ​​praksis, der skal gentages i andre humanitære omgivelser. Kræft er udelukket, fordi den allerede var dækket af en separat plan, der blev offentliggjort tidligt på året.

Med undtagelse af kræftplanen markerer denne sygdomsfokuserede tilgang en ændring for GD SANTE. Ifølge dokumentet har Kommissionens sundhedsdirektorat foretrukket at undgå at behandle NCD'er diskret, fordi tilgangen risikerer at underlevere på grund af fragmentering mellem forskellige sygdomme.

Ifølge dokumentet vil der i december 2022 blive lanceret handlingsforslag for hjerte-kar-sygdomme, diabetes og livsstilsrisikofaktorer. Et år senere, i december 2023, ville det blive fulgt op af aktioner mod luftvejssygdomme og psykiske og neurologiske sygdomme.

reklame

Digitalt transformationsmarked til en værdi af 1,247.5 milliarder dollars i 2026 – hvilket rum for sundhed?

Det digitale transformationsmarked efter vertikal er blevet kategoriseret i bank, IT og telekom, og vigtigst af alt for EAPM, sundhedspleje og biovidenskab. At argumentere for digital transformation i sundhedsvæsenet - eksterne chok som COVID-19-pandemien og fremskridt inden for nye digitale og medicinske teknologier, såsom kunstig intelligens og hele genomsekventering, skaber betingelserne for forstyrrelse og transformation i sundhedsvæsenet. 

Overvej blot nogle få eksempler på digital transformation: desinficering af robotter under COVID-19-pandemien; on-demand adfærdsterapi sessioner på en smartphone; planlægningsapps, der sender påmindelser om patientaftaler; AI, der kan krydshenvise til alle peer-reviewede papirer, der nogensinde er skrevet. Både for nye deltagere og etablerede virksomheder er anvendelse af digitale teknologier til at løse din patientpleje og forretningsproblemer vejen til at trives i denne industri. At tage digitale værktøjer til diagnose, behandling og styring er afgørende – faktisk kan det være livreddende – men det er stadig på ingen måde rutine for mange organisationer.

reklame

EU 'klar til at møde Omicron', siger EMA...

"Vi ved, at vira muterer, og vi er forberedt," sagde Emer Cooke, administrerende direktør for Det Europæiske Lægemiddelagentur, i en henvendelse til Europa-Parlamentets sundhedsudvalg (ENVI).

Cooke specificerede, at regler, der var på plads siden februar, ville gøre det muligt for vaccineproducenter at fremskynde godkendelse af modificerede vacciner - hvis det er nødvendigt - inden for tre til fire måneder efter, at processen er startet. "Der skal først tages en beslutning, om det er nødvendigt, og det er ikke en beslutning for Det Europæiske Lægemiddelagentur," sagde hun og bemærkede, at dette vil afhænge af mange faktorer såsom den epidemiologiske situation, cirkulationen af ​​varianten og effektiviteten af nuværende vacciner.

Bliv i mellemtiden boostet: Mens medlemslandene udruller deres booster-kampagner, arbejder EMA og ECDC på en fælles erklæring, der forventes allerede i slutningen af ​​denne uge om mix-and-match booster-strategier, hvor boostervaccinen adskiller sig fra den første vaccination. 

EU-lovgivere indgår aftale om lov om datadeling

Forhandlere fra Europa-Parlamentet og Rådet indgik en aftale sent tirsdag (30. november), som skulle fremme datatilgængeligheden i hele blokken. EU's Data Governance Act blev indført af Kommissionen i slutningen af ​​sidste år og har til formål at låse op for data fra den offentlige sektor for virksomheder, samtidig med at den pålægger regler om datadelingstjenester, der mægler data på en neutral måde.

Disse tjenester skal opføres i et register med det formål at øge tilliden til frivillig datadeling. Der er også nye kontraktlige ordninger for videreanvendelse af data fra den offentlige sektor, som Kommissionen også vil oprette et register for.

EU's privatlivsvagthund ønsker at forene blokkens reguleringsbeføjelser mod Big Tech

Det er alt for én, én for alle for europæiske regulatorer, der overvåger Big Tech.

Den Europæiske Unions databeskyttelsestilsynsførende opfordrer privatlivs-, konkurrence- og forbrugervagthunde fra hele blokken til at gå sammen i et forsøg på at styrke regionens kamp mod misbrug og skader i teknologisektoren.

"Næste år vil vi have det nye 'Digital Clearinghouse'-forslag," har Wojciech Wiewiórowski, der leder European Data Protection Supervisor (EDPS), sagt.

EU-vagthunden ønsker at lancere det nye initiativ i anden halvdel af 2022, tilføjede Wiewiórowski.

Nyheden kommer, efterhånden som bekymringen vokser om, at Europas splittede tilgang til digital regulering hæmmer forsøg på at tøjle magtfulde teknologivirksomheder.

Wiewiórowski nægtede at blive trukket på, om han ville foretrække et mere centraliseret håndhævelsessystem - som at give magten til at granske Big Techs privatlivsbeskyttelse til en enkelt, paneuropæisk vagthund - og sagde, at det kun var "et af de mulige resultater."

Adspurgt om hans kontor ville acceptere flere håndhævelsesansvar under et nyt system, sagde han: "Jeg kan kun svare, at vi accepterer flere beføjelser hvert år."

Kommissionen står over for klage over GDPR 'manglende handling'

Europa-Kommissionen bliver anklaget for ikke at overvåge anvendelsen af ​​EU's databeskyttelsesregelbog, viser en ny klage indgivet til EU-ombudsmanden. Klagen blev udstedt af det irske råd for borgerlige frihedsrettigheder (ICCL) og hævdede, at EU-ledere forsømte at handle mod Irlands påståede mangler med hensyn til at anvende blokkens databeskyttelsesregler. Det hævdede også, at Kommissionen ikke indsamlede dataene for at overvåge, hvordan GDPR håndhæves i hele EU. 

"Kommissionen har taget øjet fra bolden, og GDPR er nu i uorden," sagde Johnny Ryan, Senior Fellow fra ICCL. Klagen kommer i hælene på en rapport fra ICCL tidligere på året, som fandt, at 98 procent af større GDPR-sager, der henvises til Irlands databeskyttelsesmyndighed, forbliver uafklarede. Organisationen siger, at den havde gjort EU's justitskommissær Didier Reynders opmærksom på resultaterne af undersøgelsen, men ikke modtaget noget svar. 

"Ikke kun undlod Kommissionen at handle, men den udstyrede ikke engang sig selv med den nødvendige viden for at træffe beslutningen om at handle," sagde Ryan.

EU-ombudsmanden kan beslutte at indlede en undersøgelse som svar på klagen. Den har beføjelse til at udstede en konklusion om fejl eller forsømmelser mod Kommissionen.

Kommissionsformand: Børnevacciner kommer i midten af ​​december

Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde i dag, at coronavirus-vacciner til børn var på vej, med de første leveringer til at starte den 13. december.

I en appellerende til europæere om at blive vaccineret og få deres booster-skud sagde Kommissionens formand til journalister, at en ny stigning i infektioner i Europa kombineret med fremkomsten af ​​den nye Omicron-variant udgør en "dobbelt trussel".

Det Europæiske Lægemiddelagentur anbefalede i sidste uge, at BioNTech/Pfizer-vaccinen godkendes til børn i alderen 5-11 år. Den modificerede vaccine har en lavere dosis - indeholder en tredjedel af den aktive ingrediens i et voksenskud.

Von der Leyen sagde, at hun havde talt med BioNTech og Pfizer om børnevaccinen, og lægemiddelproducenterne havde indikeret, at de var i stand til at levere børnenes doser tidligt fra den 13. december.

12 millioner venter på behandling i 2025 - Post Brexit England

Det er prognosen i England, hvis kun 50 procent af de manglende henvisninger til elektiv pleje under pandemien vender tilbage til National Health Service, og aktiviteten inden for NHS vokser i overensstemmelse med præ-pandemiske planer, ifølge en rapport udsendt i dag fra National Revisionskontoret (NAO).  

Tilvejebringelse af ekstra senge og operationsstuekapacitet ud over de niveauer, der var planlagt før COVID-19-pandemien; styring af det igangværende pres på NHS-arbejdsstyrken, herunder langvarig personalemangel; og at sikre, at eksisterende uligheder på sundhedsområdet ikke opretholdes eller forværres, hævder rapporten.

Gode ​​nyheder til slut: EU's forhandlere indgår aftale om at udvide ECDC's mandat

Forhandlere fra Europa-Parlamentet og Rådet nåede sent mandag aften (29. november) til en aftale om forslaget om at udvide mandatet for Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC). Aftalen betyder, at ECDC vil hjælpe med at koordinere reaktioner på og dataindsamling om trusler om smitsomme sygdomme på EU-plan.

Forslaget indebærer også oprettelse af en ny EU-sundhedstaskforce "til at bistå med beredskab og indsatsplanlægning samt med lokal reaktion på udbrud." Mere kontroversielt ville agenturet få ansvaret for at overvåge nationale sundhedssystemer for deres evne til at reagere på sygdomsudbrud. 

European Chronic Disease Alliance havde presset på for også at inkludere ikke-smitsomme sygdomme i agenturets mandat. Parlamentets pressemeddelelse antyder, at det ikke skete, med agenturets mandat stadig begrænset til smitsomme sygdomme.

Og det er alt fra EAPM for nu - vi ses snart igen.

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Tyske intensivafdelinger forventer, at COVID-toppunktet rammer hospitaler i julen

Udgivet

on

By

Tyskland vil sandsynligvis nå toppen af ​​sin fjerde bølge af COVID-19-infektioner i midten af ​​december, og det kan betyde 6,000 intensivsenge optaget til jul, sagde landets forening for intensivmedicin (DIVI) onsdag (1. december). skriver Paul Carrel og Emma Thomasson, Reuters.

Andreas Schuppert, en prognoser for DIVI-foreningen, fortalte på et pressemøde, at han var "moderat optimistisk", at toppen af ​​nye tilfælde ville komme i de næste to uger, men advarede om, at det ville tage tid at få sin fulde indflydelse på hospitalerne.

"Det er en ildevarslende situation," sagde DIVI-præsident Gernot Marx til journalister. "Vi vil være klogt i at reagere med det samme. Vi skal være på forkant med situationen."

Omkring 4,600 intensivsenge er i øjeblikket optaget af COVID-19-patienter, sammenlignet med et tidligere højdepunkt på 5,745 den 3. januar, da Tyskland var i fuld lockdown.

reklame

Imidlertid sagde DIVI, at mangel på plejepersonale betyder, at Tyskland nu kun har omkring 9,000 senge, hvor patienter kan modtage kunstigt åndedræt, ned fra 12,000 for et år siden.

Robert Koch Instituttet, Tysklands statslige agentur for infektionssygdomme, rapporterede onsdag 67,186 nye COVID-19-tilfælde, en stigning på 302 fra for en uge siden, og 446 dødsfald, det højeste daglige tal siden 18. februar - hvilket bringer det samlede dødstal til 101,790.

Imidlertid faldt forekomsten af ​​syv dage pr. 100,000 for en anden dag til 442.9 personer, fra 452.2 personer tirsdag.

reklame

Tysklands føderale og regionale regeringer blev tirsdag enige om at tage skridt, herunder at optrappe vaccinationskampagnen og begrænse kontakten, især for uvaccinerede mennesker.

Allerede kritiseret af videnskabsmænd for at handle for sent, blev lederne enige om at tage faste beslutninger torsdag om forslag som at tvinge kunder til at vise bevis for vaccination eller helbredelse i butikker og begrænse antallet af mennesker ved store begivenheder.

Fire personer i det sydlige Tyskland er testet positive for den nyligt identificerede Omicron-coronavirus-variant, selvom de var fuldt vaccineret, oplyser det offentlige sundhedskontor i delstaten Baden-Wuerttemberg.

Tre af de smittede vendte tilbage fra en forretningsrejse til Sydafrika henholdsvis den 26. og 27. november, og den fjerde person er familiemedlem til en af ​​de hjemvendte. Alle fire viste moderate symptomer på COVID-19.

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

ACI EUROPE opfordrer indtrængende regeringer til at overholde WHOs vejledning og afvise generelle rejseforbud

Udgivet

on

Lufthavnshandelsorganet ACI EUROPE har givet sin stærkeste støtte til Verdenssundhedsorganisationens opfordring til et roligt og afbalanceret svar på Omicron-varianten og opfordret regeringerne til at reagere i overensstemmelse hermed. Specifikt udtaler WHO i sin opdaterede COVID-19-rejseråd: "Lande bør fortsætte med at anvende en evidens-informeret og risikobaseret tilgang, når de implementerer rejseforanstaltninger. Generelle rejseforbud vil ikke forhindre den internationale spredning, og de placerer en tung byrde på liv og levebrød Europas lufthavne er i frontlinjen af ​​et lands rejsepolitik.De har på egen hånd set den dramatiske og uforholdsmæssige virkning af rejseforbud og andre ekstreme rejserestriktioner - specielt karantæner - som har ringe effekt på den epidemiologiske situation. "

WHO's utvetydige vejledning til lande om ikke at gå på knæ i indrejseforbud er yderst velkommen. Det opdaterede råd kommer, da ACI EUROPE hilste Europa-Kommissionens nye rejseordningsforslag udstedt i sidste uge, som lægger vægt på en rejsendes sundhedsstatus frem for deres afrejseland. Samfundsmæssige og økonomiske skader opstår, når ekstreme rejserestriktioner som dem, der for nylig er pålagt af nogle lande, tilsidesætter erfaringerne fra pandemien til dato.

ACI EUROPEs generaldirektør Olivier Jankovec sagde: "Vi ved uden enhver tvivl fra erfaringerne fra de seneste 20 måneder, at generelle rejseforbud og karantæner ikke er effektive til at forhindre spredning af nye varianter. Selvom de ikke har nogen indflydelse på den epidemiologiske situation, har de dramatiske konsekvenser for levebrød. Vi opfordrer indtrængende alle lande til at følge WHO-rådene og sørge for, at de følger evidens-informerede og risikobaserede tilgange, når de gennemgår deres rejseregimer, som en del af forholdsregler i forhold til Omicron-varianten. Især bør målrettet test før afrejse foretrækkes frem for rejseforbud og karantæner. Effektiv koordinering og tilpasning på EU-niveau, der involverer alle EØS-lande, Schweiz og også Storbritannien er et must”.

ACI EUROPE pegede også på, at det haster med at opnå større udbredelse af vaccinationer, ikke kun i Europa, men globalt. Jankovec kommenterede: "Det ville være svært ikke at forbinde fremkomsten og spredningen af ​​Omicron-varianten med den nuværende situation med global vaccinationsulighed - hvilket smerteligt beviser pointen om, at 'ingen er sikker, før alle er sikre' som gentagne gange sagt af kommissionsformand von der Leyen. Men det betyder, at EU og andre europæiske lande skal gøre meget mere for at sikre, at COVAX får vacciner hurtigt til lavindkomstlande. Dette kunne potentielt også kræve, at EU tilslutter sig USA med henblik på at udsende patenter og andre intellektuelle ejendomsrettigheder om COVID-19-vacciner og -behandlinger. Sikring af bredere og mere retfærdig adgang til vaccination og behandlinger over hele verden er en absolut forudsætning for effektivt at mindske risikoen for, at andre varianter af bekymring dukker op. Luftfarts- og rejse- og turismesektoren er de mest direkte udsatte for tilbagegang i COVID-19-pandemien. Sådan kan vi bare ikke fortsætte."

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending