Følg os

Kost

Sund livsstil: Kommissionen lancerer en europæisk kampagne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har lanceret Sund Livsstil4Alle kampagne for at fremme en sund livsstil for alle, på tværs af generationer og sociale grupper, med det formål at forbedre europæernes sundhed og trivsel. Denne toårige kampagne, der forbinder sport og aktiv livsstil med sundhed, mad og andre politikker, involverer civilsamfundet, ikke-statslige organisationer, nationale, lokale og regionale myndigheder og internationale organer. Alle involverede vil gennemføre flere tiltag for at europæere skal være mere aktive og mere opmærksomme på deres helbred.

Aktionerne understøtter de tre mål for Sund Livsstil4Alle kampagne:

  • Skab mere opmærksomhed for sund livsstil på tværs af alle generationer;
  • Support en lettere adgang til sport, fysisk aktivitet og sunde kostvaner, med særligt fokus på inklusion og ikke-diskrimination for at nå og involvere dårligt stillede grupper;
  • Fremme en global tilgang på tværs af politikker og sektorer, der forbinder mad, sundhed, velvære og sport.

Alle deltagende organisationer kan indsende tilsagn om konkrete handlinger i online panteliste. Flere EU-lande og organisationer, såsom de internationale og europæiske olympiske komitéer, World Anti-Doping Agency (WADA), International School Sports Federation, Fédération Internationale de Football Association (FIFA), Union of European Football Association (UEFA) , og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har allerede indsendt deres bidrag, og mange flere kan forventes.

Som koordinator for kampagnen vil Kommissionen gennemføre flere tiltag i de næste to år, herunder f.eks .:

reklame
  • Forøg finansiering til projekter, der understøtter en sund livsstil i Erasmus+, Horizon Europe og EU4Sundhed For 2021-2027 vil der være 470 mio. EUR til rådighed for sportsaktiviteter under Erasmus+, 290 mio. EUR under Horisont Europa og 4.4 mio. EUR under EU4Health;
  • opret en ny #BeActive Across Generations Award at erkende sportens betydning på tværs af forskellige aldre;
  • lancere en EU -mobilapp til forebyggelse af kræft at øge bevidstheden om betydningen af ​​sund livsstil for kræftforebyggelse, støtte målene om Europas slående kræftplan;
  • udvikle og opdatere en fødevareingrediensdatabase indeholdende oplysninger om ernæringskvaliteten af ​​forarbejdede fødevarer, der sælges i EU for at fremme sundere fødevarer og reducere forbruget af mindre sunde fødevarer med et højt indhold af sukker, fedt og salt. EN harmoniseret obligatorisk ernæringsmærkning foran i pakken vil yderligere understøtte dette mål såvel som EU's adfærdskodeks for ansvarlig fødevareforretning og markedsføringspraksis der trådte i kraft i juli 2021
  • behandle spørgsmålet om sunde og bæredygtige kostvaner og betydningen af ​​fysisk aktivitet og mental sundhed i skolerne. Kommissionen vil gennemgå EU Skolefrugt, grøntsager og mælk og vil strømline begrebet sund livsstil i sin anbefaling om uddannelse, og;
  • Støt evidensbaseret politik for sund livsstil med Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse Knowledge Gateway og Videncenter om kræft.

Lanceringen af ​​kampagnen falder sammen med starten af Europæisk Sportsuge 2021, der finder sted fra 23. til 30. september i hele Europa under protektion af tre store europæiske atleter: Beatrice Vio, Jorge Pina og Sergey Bubka. Tusindvis af begivenheder, online og in situ, vil fremhæve kraften i fysisk aktivitet til at bringe glæde, opbygge modstandskraft og forbinde generationer. Siden den første udgave i 2015 er den europæiske sportsuge blevet den største europæiske kampagne for at fremme sport og fysisk aktivitet. European Week of Sport (EWoS) 2020 havde en rekorddeltagelse på 15.6 millioner aktive deltagere i over 32,000 begivenheder i hele Europa.

Fremme af den europæiske livsform Vice President Margaritis Schinas sagde: “Sport og fysisk aktivitet bidrager til vores fysiske og psykiske velbefindende. Manglen på fysisk aktivitet har ikke kun en negativ indvirkning på samfundet og menneskers sundhed, men resulterer også i økonomiske omkostninger. Derudover har sport potentialet til at styrke tolerancebeskeder og styrke medborgerskab i hele Europa. Dagens HealthyLifestyle4All -kampagne er et vidnesbyrd om Kommissionens betydning for en sund livsstil for enhver borger. ”

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, Mariya Gabriel, lancerede kampagnen ved siden af ​​European Week of Sports i Slovenien i går: ”Folks bevidsthed om sportens og fitnessens rolle for en sund livsstil er kun vokset med årene, ikke mindst på grund af pandemien. Vi er nødt til at bevare momentum. Europa -Kommissionen vil fortsat arbejde for at øge bevidstheden om den centrale rolle, sport spiller for vores samfund; for menneskers sundhed, social inklusion og trivsel. Initiativet HealthyLifestyle4All inviterer nøglesektorer, der fremmer sport, fysisk aktivitet og sunde kostvaner, til at slutte sig til Kommissionen for at fremme handlinger, der kan forbedre vores sunde vaner. ”

reklame

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: "Godt helbred er grundlaget for stærke samfund og stærke økonomier. Og forebyggelse vil altid være bedre end helbredelse. Derfor er sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse en afgørende komponent i vores arbejde med sundhed, og et stort fokus i Europas plan for bekæmpelse af kræft. HealthyLifestyles4All -initiativet vil hjælpe os med at belyse vigtigheden af ​​en sund livsstil på tværs af alle generationer og sociale grupper. fremme ansvarlig madvirksomhed og marketingpraksis. ”

Baggrund

Ifølge de seneste Eurobarometer-undersøgelse, næsten halvdelen af ​​europæerne dyrker aldrig eller dyrker sport, og andelen er steget gradvist i de seneste år. Kun 1 ud af 7 personer på 15 år eller derover spiser mindst fem portioner frugt eller grønt hver dag, mens 1 ud af 3 ikke spiser frugt eller grønt hver dag. Sund livsstil bidrager til at reducere forekomsten af ​​en række ikke-smitsomme sygdomme. For eksempel er det et fastslået faktum, at over 40% af kræftformer kan forebygges, og usund kost og stillesiddende livsstil er vigtige faktorer. Effektive kræftforebyggende strategier kan forhindre sygdom, redde liv og reducere lidelse. Europas plan for bekæmpelse af kræft er forpligtet til at give folk de oplysninger og værktøjer, de har brug for til at træffe sundere valg, når det kommer til kost og motion.

Sport er anerkendt for at styrke immunsystemet, hjælpe med at forbedre mental sundhed og lære os vigtige værdier om inklusion og deltagelse. På EU -plan støtter Kommissionen fremme af fysisk aktivitet gennem økonomisk støtte via Erasmus+, Horizon Europe og EU4Health. Siden 2014 har Erasmus+ finansieret 1175 projekter og nået 3700 organisationer til en værdi af € 250 mio. Kommissionen oprettede også #BeActive -priser at støtte projekter og enkeltpersoner, der er dedikeret til at fremme sport og fysisk aktivitet i hele Europa.

Kommissionen støtter medlemsstaterne og interessenter i at fremme sunde kostvaner gennem en række tiltag, såsom omformulering af fødevarer, reduktion af aggressiv (digital) markedsføring af fødevarer med højt indhold af fedt, salt og sukker, offentlige indkøb af skolemad, fremme af fysisk aktivitet og forbrugerinformation, herunder mærkning. En oversigt over politikken initiativer om ernæring og fysisk aktivitet viser, at det kan bidrage til at reducere byrden ved ikke-smitsomme sygdomme, såsom kræft, hjerte-kar-sygdomme, fedme og diabetes. Det Farm to Fork-strategi har til formål at fremskynde vores overgang til et bæredygtigt fødevaresystem, hvor alle har adgang til tilstrækkelig, sikker, nærende og bæredygtig mad.

Mere information

Sund Livsstil4Alle

Den europæiske uge for sport

Ernæring og fysisk aktivitet

Europas slående kræftplan

Del denne artikel:

Kost

MEP'er opfordrer til en EU-fødevarestrategi for at fremme planterig kost

Udgivet

on

To kraftfulde udvalg i Europa-Parlamentet opfordrede Europa-Kommissionen til at fremme sunde planterige kostvaner som led i en bæredygtig EU-fødevarestrategi. NGO Compassion in World Farming EU glæder sig over denne opfordring, da ambitiøse foranstaltninger er nødvendige for at forbedre vores fødevaresystemer til gavn for mennesker, dyr og planeten.

Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og Udvalget for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter vedtog en fælles holdning til Europa -Kommissionens fødevarepolitik, Farm to Fork-strategi for et 'fair, sundt og miljøvenligt fødevaresystem'.

Et "befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre er påkrævet", såsom "øget forbrug af […] plantebaserede fødevarer", understregede de to udvalg og fremhævede behovet for at tage fat på "overforbrug af kød" og andre usunde produkter til fordel for vores sundhed, miljø og dyrevelfærd (punkt 20).

20 kød- og mejerivirksomheder udsender faktisk mere drivhusgas end Tyskland, Storbritannien eller Frankrig, som fremhævet tidligere på ugen af ​​en ny rapport af Heinrich Böll Stiftung, Friends of the Earth Europe og Bund für Umwelt und Naturschutz. Forskere understrege, at hasteforanstaltninger til fremme af planterige kostvaner er afgørende for at sikre planetarisk og menneskers sundhed. Dette vil også bidrage til at reducere det enorme antal dyr, der bruges til landbrug på grund af det nuværende intensive landbrugssystem.

reklame

Betænkningen, som hele Parlamentet vil stemme om senere på året, opfordrer også Kommissionen til at fremsætte lovgivning, der udfaser brugen af ​​bure til husdyr (punkt 5 a). Dette afspejler opfordringen til den succesfulde 'Afslut burtiden' European Citizens 'Initiative, der har opnået 1.4 millioner verificerede underskrifter fra mennesker i alle EU -medlemsstater samt en tidligere resolution af EU -parlamentet om spørgsmålet og a engagement fra Europa -Kommissionen for at gøre denne opfordring til virkelighed.

Rapporten understreger også nødvendigheden af ​​højere standarder for fisk. Det opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at forbedre fiskevelfærden, især ved at støtte bedre "metoder til fangst, landing, transport og slagtning af fisk og marine hvirvelløse dyr" (punkt 10).

Leder af Medfølelse i Verdens Landbrug EU Olga Kikou sagde: ”Jeg glæder mig stærkt over opfordringen fra disse to vigtige udvalg til nødvendigheden af ​​at gå over til mere planterig kost og forbedre dyrevelfærden. Der er naturligvis plads til forbedringer i MEP'ernes krav, da der er behov for større ambitioner. Ikke desto mindre leder MEP'er og Europa -Kommissionen allerede efter løsninger i den rigtige retning. Vi vil være på vagt for at sikre, at opfølgningshandlingerne er dristige og rettidige. Frøene til en bedre fremtid er der allerede - nu er det et spørgsmål om at sikre, at de bliver til noget. ”

reklame

Farm to Fork-strategien for et fair, sundt og miljøvenligt fødevaresystem er en central søjle i den europæiske grønne aftale, der beskriver, hvordan man kan gøre Europa til CO2050-neutralt i XNUMX. Strategien søger at fremskynde overgangen til en bæredygtig fødevare system, der ville medføre miljømæssige, sundhedsmæssige, sociale og økonomiske fordele. I erkendelse af, at bedre dyrevelfærd forbedrer dyresundheden og fødevarekvaliteten, forpligter Kommissionen sig i strategien til at revidere EU -lovgivningen om dyrevelfærd med det endelige mål at sikre et højere dyrevelfærdsniveau.

I løbet 50 år, Medfølelse i Verdens landbrug har kæmpet for husdyrvelfærd og bæredygtig mad og landbrug. Med over en million tilhængere har vi repræsentanter i 11 europæiske lande, USA, Kina og Sydafrika.

Der kan findes fotos og videoer af husdyr her.

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Da # COVID-19 driver handling mod fedme, kunne 'sodavand' fungere for mad?

Udgivet

on

I begge UK og Frankrig, en række parlamentsmedlemmer presser på for nye skatter på visse fødevarer og bygger på eksemplet med eksisterende sodavand, der opkræver afgifter for drikkevarer med højt sukkerindhold. Fortalere for politikkerne ønsker, at regeringer skal udnytte deres indflydelse på prisfastsættelse og adressere europæernes ekspanderende taljer via deres tegnebøger.

I hele EU søger ernæringseksperter og embedsmænd i den offentlige sundhed nye måder at fremme sundere spisevaner, herunder indførelsen af ​​restriktioner for reklamering for junkfood og tilskud til frugt og grøntsager. Den offentlige mening synes at være for en interventionistisk tilgang: 71% af briterne støtte subsidiering af sunde fødevarer og næsten halvdelen (45%) går ind for at beskatte usunde. Lignende tendenser er blevet observeret i hele Europa.

Selvom disse ideer ser ud til at have en logisk forstand på overfladen, medbringer de et langt tyndere sæt spørgsmål. Hvordan vil europæiske regeringer faktisk bestemme, hvilke fødevarer der er sunde og hvilke som er usunde? Hvilke produkter beskatter de, og hvilke subsidierer de?

At tackle fedme head-on

Det er ikke meget overraskende, at den britiske regering nu planlægger at tackle fedmeepidemien. I 2015 57 % af den britiske befolkning var overvægt med Verdenssundhedsorganisationen forudsige denne procentdel når op på 69% i 2030; en i 10 Britiske børn er overvægtige, før de endda begynder deres skolegang. Coronavirus-pandemien har yderligere understreget farerne ved usund spisning. 8% af de britiske COVID-syge er sygelige overvægtige, på trods af at kun 2.9% af befolkningen falder ind i denne vægtklassificering.

Statsministeren har selv personlig erfaring med farerne ved netop denne komorbiditet. Boris Johnson var indrømmede til intensiv pleje med coronavirussymptomer tidligere på året, og mens han resterne klinisk overvægtige, har hans holdninger til at tackle problemet klart ændret sig. I tillæg til kaste 14 kg, Johnson har udført en omvendt stilling til sine synspunkter på fødevarelovgivning efter tidligere eftersynkronisering afgifter på usunde produkter "syndestealth-afgifter", der var symptomatiske på en "snigende barnepige".

Johnson går nu ind for en strammere regulering af markedsføring af junkfood og klarere kaloritællinger på restaurant-menupunkter, mens kampagner opfordre ham at overveje at subsidiere sundere muligheder. En rapport fra ikke-kommercielle tyndtankdemos viste, at næsten 20 millioner mennesker i Det Forenede Kongerige ikke har råd til at spise sundere produkter, mens nyere forskning angiver, at subsidiering af sundere fødevarer ville være mere effektive til bekæmpelse af fedme end at beskatte usunde.

Frankrig ser ud til at følge et lignende handlingsforløb. EN senatorial rapport frigivet i slutningen af ​​maj modtog tværgående godkendelse og kunne være nedfældet i fransk lovgivning i den nærmeste fremtid. Ved siden af ​​en detaljeret analyse af Frankrigs forværrede diæter indeholder rapporten 20 konkrete forslag til løsning af krisen. Et af disse forslag involverer beskatning af usunde fødevarer, som undersøgelsens forfattere oplyser bør defineres i overensstemmelse med det franske mærkningssystem Nutri-Score front of pack (FOP) - en af ​​de kandidater, der i øjeblikket overvejes af Europa-Kommissionen til brug i hele EU Union.

Slaget ved FOP-mærkerne

Mens den nyligt afslørede Farm 2 Fork (F2F) -strategi opstiller en proces til vedtagelse af et ensartet FOP-system i hele EU, har Kommissionen hidtil afstået fra at tilslutte sig enhver kandidat. Debatten om etiketter kunne have en drastisk indflydelse på, hvordan de enkelte medlemslande besvarer disse centrale spørgsmål, ikke mindst fordi det bringer kompleksiteten ved at definere, hvad der udgør en afbalanceret diæt, i skarpt fokus.

Nutri-Score FOP-systemet fungerer på en farvekodet glideskala, med fødevarer, der opfattes som den højeste ernæringsværdi, klassificeret "A" og skraveret mørkegrøn, mens de med det dårligste indhold får en "E" -certificering og markeret med rødt. Fortalere argumenterer for Nutri-Score hurtigt og klart demonstrerer ernæringsdata til kunderne og hjælper dem med at tage informerede beslutninger. Systemet er allerede vedtaget på frivillig basis af lande, herunder Belgien, Luxembourg og naturligvis Frankrig.

Systemet har imidlertid adskillige forringere. Blandt disse er mest Italien, som hævder, at mange af landets signaturfødevarer (inklusive dets berømte olivenolier og kureret kød) straffes af Nutri-Score, selvom landets traditionelle middelhavsdiett er hyldet som en af ​​de sundeste i verdenen.

Som et alternativ har Italien foreslået sin egen Nutrinform FOP-etiket, der ikke kategoriserer fødevarer som 'god' eller 'dårlig', men snarere præsenterer ernæringsoplysninger i form af et opladende batteri infografisk. Nutrinform var godkendt af Europa-Kommissionen (EF) til kommerciel brug lige denne måned, mens landbrugsministrene fra andre sydlige EU-lande, herunder Rumænien og Grækenland, har udtalt sig til fordel for den italienske holdning.

Frankrig ser ud til at have bemærket de potentielle følger af Nutri-Score, når det kommer til landets vigtigste kulinariske produkter - og især dens oste. Ved den franske regerings egen optagelse er Nutri-Score-algoritmen til beregning af karakterer blevet "tilpasset”Når det kommer til produkter som ost og smør, så underminerer systemet appel for franske mejeriprodukter.

Denne særlige behandling har ikke tilfredsstillet alle Nutri-Score's franske kritikere, dog med tal som den franske senator Jean Bizet, der advarer om potentielt "negative virkninger”På mejerisektoren. Nutri-Score's virkelige verden i påvirkning af forbrugerbeslutninger er også blevet sat spørgsmålstegn ved med forskere finde FOP-mærket forbedrede kun “ernæringskvaliteten” for de fødevarer, forbrugerne til sidst købte med 2.5%.

Denne forhandlings opvarmede karakter hjælper med at forklare, hvorfor Kommissionen er kæmper for at standardisere FOP-mærkning på tværs af europæiske hylder. Det afspejler også de dybe niveauer af uenighed om, hvad der udgør en afbalanceret, sund kost, både mellem og inden for de enkelte EU-medlemslande. Før lovgivere eller tilsynsmyndigheder i London, Paris eller andre europæiske hovedstæder kan træffe konkrete politiske beslutninger om beskatning eller subsidiering af bestemte fødevarer, bliver de nødt til at finde tilfredsstillende svar på de spørgsmål, der uundgåeligt vil omringe deres valgte kriterier.

Del denne artikel:

Læs

Kost

#Fish Mikronæringsstoffer 'glider gennem hænderne' på underernærede mennesker

Udgivet

on

Millioner af mennesker lider af underernæring til trods for, at nogle af de mest næringsrige fiskearter i verden fanges i nærheden af ​​deres hjem, ifølge ny forskning offentliggjort i Nature.

Børn i mange tropiske kystområder er særlig sårbare og kunne se betydelige sundhedsforbedringer, hvis blot en brøkdel af de fisk, der blev fanget i nærheden, blev omdirigeret til deres kost.

Ud over omega-3-fedtsyrer er fisk også en kilde til vigtige mikronæringsstoffer, for eksempel jern, zink og calcium. Alligevel lider mere end 2 milliarder mennesker over hele verden af ​​mikronæringsmæssige mangler, som er knyttet til mødredødelighed, forkrøbt vækst og præeklampsi. For nogle nationer i Afrika anslås sådanne mangler at reducere BNP med op til 11%.

Denne nye forskning antyder, at der allerede fiskes nok næringsstoffer ud af verdenshavene til at reducere underernæring betydeligt, og på et tidspunkt, hvor verden bliver bedt om at tænke mere om, hvor og hvordan vi producerer vores mad, er fiskeriet måske ikke svaret.

Hovedforfatter professor Christina Hicks fra Lancaster Universitys miljøcenter sagde: ”Næsten halvdelen af ​​verdens befolkning bor inden for 100 km fra kysten. Halvdelen af ​​disse lande har moderat til svær mangelrisiko; alligevel viser vores forskning, at de næringsstoffer, der i øjeblikket fiskes ud af deres farvande, overstiger diætkravene for alle under fem-årige inden for deres kystbånd. Hvis disse fangster var mere tilgængelige lokalt, kunne de have en enorm indflydelse på den globale fødevaresikkerhed og bekæmpe underernæringsrelateret sygdom hos millioner af mennesker. ”

Det Lancaster University-ledede forskerteam, indsamlede data om koncentrationen af ​​syv næringsstoffer i mere end 350 arter af havfisk og udviklede en statistisk model til at forudsige, hvor meget ernæring en given fiskeart indeholder, baseret på deres diæt, havvandstemperatur og energiudgifter.

Denne forudsigelige modellering, ledet af Aaron MacNeil fra Dalhousie University, tillod forskere nøjagtigt at forudsige den sandsynlige næringsstofsammensætning af tusinder af fiskearter, der aldrig er blevet analyseret ernæringsmæssigt før.

Ved hjælp af aktuelle fiskelandingsdata brugte de denne model til at kvantificere den globale distribution af næringsstoffer, der er tilgængelige fra eksisterende marine fiskerier. Denne information blev derefter sammenlignet med udbredelsen af ​​næringsmangel overalt i verden.

Deres resultater viste, at vigtige næringsstoffer var let tilgængelige i fiskene, der allerede blev fanget, men de nåede ikke mange lokale populationer, som ofte var mest i nød.

For eksempel var den mængde fisk, der i øjeblikket fanges ud for den vestafrikanske kyst - hvor folk lider af høje niveauer af mangler på zink, jern og A-vitamin - tilstrækkelig til at imødekomme de ernæringsmæssige behov hos de mennesker, der bor inden for 100 km fra havet.

Dele af Asien, Stillehavet og Caribien var blot nogle af de andre kystregioner, der viste et lignende mønster af høj underernæring til trods for tilstrækkelig fiskeernæring i den lokale fangst.

Forskere siger, at et komplekst billede af internationalt og ulovligt fiskeri, handel med fisk og skaldyr - sammen med kulturel praksis og normer - står mellem underernærede mennesker og de mere end tilstrækkelige næringsstoffer, der fanges på deres dør.

Dr. Andrew Thorne-Lyman, en ernæringsfysiolog og medforfatter fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health sagde: “Fisk betragtes af mange som et protein, men vores fund antyder, at det faktisk er en vigtig kilde til mange vitaminer, mineraler og fedtsyrer. som vi ofte ser mangler i kosten for fattige befolkninger i hele verden. Det er på tide, at beslutningstagere af fødevaresikkerhed anerkender den næringsrige mad, der svømmer lige under deres næse og tænker over, hvad der kan gøres for at øge disse befolkningers adgang til fisk. ”

Dr Philippa Cohen fra WorldFish sagde: ”Vores forskning viser tydeligt, at den måde, fisken fordeles på, skal ses nøje. I øjeblikket er det lykkedes mange af verdens fiskerier at få mest indtægter, ofte ved at rette deres bestræbelser på at fange de dyreste arter og skovle fiskelandinger mod de riges mund i byer eller fodre kæledyr og husdyr i rigere lande. Det glider gennem hænderne på mindre fiskere og underernærede mennesker. Vi er nødt til at finde en måde at sætte menneskelig ernæring på kernen i fiskeripolitikkerne. ”

Undersøgelsen fremhæver behovet for fiskeripolitikker, der er fokuseret på at forbedre ernæring snarere end blot at øge mængderne af producerede fødevarer eller indtægterne fra fiskeeksport.

Lektor Aaron MacNeil fra Ocean Frontier Institute ved Dalhousie University sagde: ”Da efterspørgslen efter havressourcer er steget op til grænsen for, hvad der kan høstes bæredygtigt, viser projekter som dette, at der er muligheder for at fiske strategisk for at tackle grundlæggende udfordringer til menneskers sundhed og velvære.

”Denne globale forskning viser, hvordan tværfaglig havvidenskab kan bruges til direkte at tackle trusler mod menneskers sundhed på lokale skalaer. Lokale befolknings evne til at løse lokale problemer ved hjælp af lokale ressourcer er enorm, og vi kunne ikke have gjort det uden et så forskelligt team af forskere, der samarbejdede. ”

Avisen "Udnyttelse af det globale fiskeri for at tackle mangel på næringsstoffer" offentliggøres i Natur (3rd Oktober 2019) vil være tilgængelig her

Mere information.

Forskningen blev finansieret af European Research Council (ERC), Australian Research Council (ARC), Royal Society University Research Fellowship (URF), Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada (NSERC), Australian Center for International Agricultural Research (ACIAR) og United States Agency for International Development (USAID). Arbejdet blev udført som en del af CGIAR Research Program (CRP) på Fish Agri-Food Systems (FISH) ledet af WorldFish, støttet af bidragydere til CGIAR Trust Fund.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending