Følg os

Kræft

EAPM: Overskriftshændelse på toppen af ​​en bølge i kampen mod kræft!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

God eftermiddag, sundhedskollegaer og velkommen til opdateringen af ​​European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) - den kommende EAPM -begivenhed er i morgen, 17. september! Det hedder 'Behovet for forandring: Definering af sundhedsøkosystemet for at bestemme værdi', og det vil finde sted under ESMO-kongressen, detaljer nedenfor, skriver EAPM administrerende direktør Denis Horgan.

Kræftscreening, kræftprioriteter på politisk plan

EAPM -arrangementet kommer på et gunstigt tidspunkt for fremskridt inden for kræft - Kommissionens præsident Ursula von der Leyen har annonceret et nyt initiativ til opdatering af en 17-årig rådsanbefaling om kræftscreening. De nye 2022 -initiativer blev foreslået i en hensigtserklæring, der blev offentliggjort under præsidentens tale om Unionens tilstand i går (15. september).  

reklame

Desuden er det politiske parti EPP har tydeliggjort sine kræftpolitiske prioriteter i et 15-punktsprogram. Politikdokumentet skitserer foreslåede ændringer af kræftudvalgets initiativbetænkning. Dette sammen med reform af det grænseoverskridende sundhedsdirektiv - som i teorien gør det muligt for patienter i et medlemsland at blive behandlet i et andet - og datadeling er nøglen til at anvende kunstig intelligens og maskinlæringsværktøjer til forskning og muliggøre digital transformation af sundhedsvæsenet, har været emner meget i spidsen for EAPM's seneste arbejde med at tackle forskelle i kræftforebyggelse, brug af data, diagnose og behandling rundt om i Europa. 

Arrangementet finder sted fra 8:30 til 16:XNUMX CET i morgen; her er link til registrering og her er link til dagsordenen

Parlamentet vedtager yderligere to sager fra Den Europæiske Sundhedsunion

Yderligere to forslag fra Den Europæiske Sundhedsunion flytter til triloger, efter at de blev vedtaget i Parlamentets plenarmøde i dag (16. september). Forslagene til forordningen om alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler blev vedtaget med 594 stemmer for, 85 imod og 16 hverken / eller. I mellemtiden blev mandatændringen for European Center for Disease Prevention and Council (ECDC) vedtaget med 598 stemmer for, 84 imod og 13 hverken / eller.

Det første forslag om at øge mandatet for Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er allerede i triloger. Det andet møde afholdes senere på måneden.

reklame

Lov om datastyring

Som forberedelse til et forslag til en ny datalov, der forventes i december 2021, har Europa -Kommissionen indledt en offentlig høring.

Hovedformålet med dette initiativ er at støtte datadeling inden for EU's økonomi, især business-to-business og business-to-government, med et horisontalt omfang (f.eks. Dækning af industrielle data, tingenes internet osv.). 

Det sigter mod at supplere andre datarelaterede filer, f.eks. Datastyringsloven, GDPR- og ePrivacy-forordningen, konkurrencelovgivning (f.eks. Retningslinjerne for horisontalt samarbejde) og loven om digitale markeder. Som rapporteret i politico vil dette blive tacklet af viceambassadører i Coreper I den 1. oktober. En EU -embedsmand, der er bekendt med processen, sagde, at nogle få lande bad om mindre ændringer af dataformidlere og internationale dataoverførsler.

'Risikofyldt' kunstig intelligens 

FN's menneskerettighedschef opfordrer til et moratorium for brugen af ​​kunstig intelligens-teknologi, der udgør en alvorlig risiko for menneskerettighederne, herunder ansigtsscanningssystemer, der sporer mennesker i det offentlige rum. Michelle Bachelet, FN's højkommissær for menneskerettigheder, sagde også onsdag, at lande udtrykkeligt bør forbyde AI -applikationer, der ikke overholder international menneskerettighedslovgivning. Applikationer, der burde være forbudt, omfatter statslige ”social scoring” -systemer, der bedømmer mennesker ud fra deres adfærd og visse AI-baserede værktøjer, der kategoriserer mennesker i klynger, f.eks. Efter etnicitet eller køn. 

AI-baserede teknologier kan være en kraft for det gode, men de kan også "have negative, endda katastrofale virkninger, hvis de bruges uden tilstrækkelig hensyntagen til, hvordan de påvirker folks menneskerettigheder," sagde Bachelet i en erklæring. 

Hendes kommentarer kom sammen med en ny FN -rapport, der undersøger, hvordan lande og virksomheder har skyndt sig at anvende AI -systemer, der påvirker menneskers liv og levebrød uden at opstille passende sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre diskrimination og andre skader. "Det handler ikke om ikke at have AI," Peggy Hicks, fortalte rettighedskontorets direktør for tematisk engagement, journalister, da hun præsenterede rapporten i Genève. ”Det handler om at erkende, at hvis AI skal bruges i disse menneskerettigheder - meget kritiske - funktionsområder, skal det gøres på den rigtige måde. Og vi har simpelthen endnu ikke indført rammer, der sikrer, at det sker. ”

EU's digitale mål for 2030

Kommissionen har foreslået en plan for at overvåge, hvordan EU-lande går videre med blokens digitale mål for 2030. EU vil fremme sin menneskecentrerede digitale dagsorden på den globale scene og fremme tilpasning eller konvergens med EU's normer og standarder. Det vil også sikre sikkerheden og robustheden i sine digitale forsyningskæder og levere globale løsninger. 

Disse vil blive opnået ved at oprette en værktøjskasse, der kombinerer lovgivningsmæssigt samarbejde, adresserer kapacitetsopbygning og færdigheder, investeringer i internationalt samarbejde og forskningspartnerskaber, design af digitale økonomipakker finansieret gennem initiativer, der samler EU og kombinerer EU's interne investeringer og eksternt samarbejde instrumenter, der investerer i forbedret forbindelse med EU's partnere. Kommissionen vil snart iværksætte en omfattende diskussions- og høringsproces, herunder med borgerne, om EU-visionen og de digitale principper.

EIB støtter penge til vacciner 

Den Europæiske Investeringsbanks (EIB) bestyrelse har godkendt 647 millioner euro til at hjælpe lande med at købe og distribuere COVID-19-vacciner og andre sundhedsprojekter. Vaccinedistribution vil gavne Argentina såvel som sydasiatiske lande som Bangladesh, Bhutan, Sri Lanka og Maldiverne. I begyndelsen af ​​krisen begyndte Den Europæiske Investeringsbanks medarbejdere at arbejde på sundhedstilstanden og den økonomiske nedtur på samme tid. Banken opdelte sin støtte til bioteknologi og medicinske virksomheder i tre hovedsektorer: vacciner, terapier og diagnostik. Formålet: at spore infektioner, stoppe spredningen af ​​sygdommen og pleje dem, der bliver syge.

Tidligere på året godkendte banken 5 milliarder euro i ny finansiering til støtte for hasteforanstaltninger på områder som sundhedspleje og medicinsk innovation for COVID-19. Siden da er mere end 40 bioteknologiske eller medicinske virksomheder og projekter blevet godkendt til EIB -finansiering til en værdi af cirka 1.2 mia. EUR. Dette satte banken i spidsen for kampen mod COVID-19.

Den Europæiske Investeringsbank støtter også globale programmer til distribution af COVID-19-vacciner, især i udviklingslandene. For eksempel godkendte banken for nylig en aftale på 400 millioner euro med COVAX, et globalt initiativ, der støttes af hundredvis af lande, den private sektor og filantropiske organisationer for at fremme lige adgang til en vaccine.

Gode ​​nyheder at afslutte - Coronavirus -vacciner reducerer risikoen for lang Covid, finder undersøgelse 

At blive fuldt vaccineret mod COVID-19 reducerer ikke kun risikoen for at fange det, men også for at en infektion bliver til lang Covid, foreslår forskning ledet af King's College London. Det viser, at i mindretallet af mennesker, der får Covid på trods af to stik, reduceres oddsen for at udvikle symptomer, der varer længere end fire uger, med 50%. Dette sammenlignes med mennesker, der ikke er vaccineret. 

Indtil videre har 78.9% af de over 16 år i Storbritannien haft to doser af en Covid-vaccine. Mange mennesker, der får Covid, kommer sig inden for fire uger, men nogle har symptomer, der fortsætter eller udvikler sig i uger og måneder efter den første infektion - undertiden kendt som lang Covid. Det kan ske, efter at folk oplever endda milde symptomer på coronavirus. Forskerne, hvis arbejde blev offentliggjort i Lancet-infektionssygdomme, siger det er klart, at vaccinationer redder liv og forhindrer alvorlig sygdom, men vaccinernes indvirkning på at udvikle langvarig sygdom har været mindre sikker.

Det er alt fra EAPM for denne uge - vi ser meget frem til arrangementet i morgen og rapporterer om det i næste uge. Indtil da, vær sikker, godt, og her er link til registrering og her er link til dagsordenen

Kræft

Europæisk plan for bekæmpelse af kræft: Kommissionen reducerer tilstedeværelsen af ​​kræftfremkaldende forurenende stoffer i fødevarer

Udgivet

on

Kommissionen fastsætter nye maksimumsniveauer for cadmium og bly i en lang række fødevarer. Disse foranstaltninger har til formål at reducere tilstedeværelsen af ​​kræftfremkaldende kontaminanter yderligere i fødevarer og gøre sund mad mere tilgængelig. Dette ønske stammer fra de tilsagn, der er givet inden for rammerne af den europæiske plan for bekæmpelse af kræft. Disse foranstaltninger finder anvendelse fra den 30. august for det maksimale blyindhold og for 31. august for cadmium.

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: ”Vi ved, at en usund kost øger risikoen for kræft. Dagens beslutning har til formål at sætte forbrugerne i spidsen ved at gøre vores fødevarer mere sikre og sunde, som vi forpligtede os til i henhold til den europæiske plan for bekæmpelse af kræft. Det er også et yderligere skridt i at styrke EU's allerede høje standarder i verdensklasse i EU's fødekæde og levere mere sikre, sundere og mere bæredygtige fødevarer til forbrugerne. vores borgere. De maksimale niveauer af cadmium, en kræftfremkaldende miljøforurening, der potentielt er indeholdt i fødevarer som f.eks. Frugt, grøntsager, korn og oliefrø, vil blive sænket for nogle af disse fødevarer. Visse varer skal også opfylde dette krav fra datoen for den nye forordnings ikrafttræden. Denne foranstaltning vil øge sikkerheden ved fødevarer, der sælges og forbruges i EU, og hjælper med at trække fødevarer med de højeste cadmiumkoncentrationer fra markedet. Desuden vil de maksimale niveauer af bly i mange fødevarer, herunder fødevarer beregnet til spædbørn og små børn, blive reduceret. "

Der vil også blive etableret nye maksimale blyniveauer for flere fødevarer, såsom vilde svampe, krydderier og salt. De trufne beslutninger følger mange års kontinuerligt arbejde fra Kommissionen, medlemsstaterne og Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet samt konsultationer med fødevarevirksomheder. Cadmium er et giftigt tungmetal, der findes i miljøet, både naturligt og som følge af landbrugs- og industrielle aktiviteter. Den vigtigste kilde til cadmium-eksponering for ikke-rygere er mad. Da bly også er en naturligt forekommende forurening i miljøet, er fødevarer den vigtigste kilde til menneskelig eksponering for bly.

reklame

Læs

Kræft

EAPM: Virtuelt kræftinstitut på kort, EMA-reform og agentur for smitsomme sygdomme

Udgivet

on

God eftermiddag og velkommen, sundhedskolleger, til European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) opdatering - det er det sidste råb til den kommende EAPM-slovenske EU-formandskabskonference (1. juli), så glem ikke at registrere og downloade din dagsorden, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

EAPM formandskabskonference et par dage væk ...

EAPM - konferencen fungerer som en brobegivenhed mellem EU - formandskaberne i Portugal og Slovenien torsdag den 1. juli.

reklame

Vi vil på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen diskutere det meste eller hele det, vi taler om nedenfor. Konferencen er opdelt i sessioner, der dækker følgende områder:   Session 1: Generering af tilpasning i reguleringen af ​​personlig medicin: RWE og Citizen Trust; Session 2: At slå prostatakræft og lungekræft - EU's rolle at slå kræft: Opdatering af EU-rådets konklusioner om screening; Session 3: Sundhedsfærdighed - Forståelse af ejerskab og fortrolighed af genetiske data og Session 4: Ssikring af patientens adgang til avanceret molekylær diagnostik.

Hver session vil omfatte paneldiskussioner samt Q & A-sessioner for at give den bedst mulige involvering af alle deltagere, så det er nu tid til at registrere her, og download din dagsorden her.

Virtuelt kræftinstitut foreslået af udvalgets udkast til betænkning 

reklame

Som fremhævet sidste fredag ​​blev udkastet til betænkning fra Europa-Parlamentets særlige kræftudvalg gjort tilgængeligt i sidste uge. I øjeblikket vil dette være åbent for ændringer fra europæiske politikere. 

Et yderligere aspekt, der var inkluderet i rapporten, var forslaget om oprettelse af et "virtuelt europæisk kræftinstitut", der blev offentliggjort i dag (29. juni). EAPM understøtter dette. 

Som diskuteret i sidste uge gentager rapporten, der er skrevet af Frankrigs MEP Véronique Trillet-Lenoir (Renew Europe), mange af de punkter og betænkeligheder, der er rejst i Kommissionens plan for slagkræft.

I rapporten, der sigter mod at styrke EU's reaktion på sygdommen, foreslår Trillet-Lenoir oprettelsen af et virtuelt kræftinstitut. Organisationens mål er at skabe en køreplan for at koordinere "store forebyggelseskampagner og effektive kommunikationskampagner om sundhedsfremme i uddannelsesprogrammer." 

Det planlagte institut vil også være ansvarligt for at forbinde og hjælpe med at gennemføre mange af de elementer, der er indført i Kommissionens kræftplan. For eksempel kan det være vært for det planlagte Videncenter om kræft. Det kan også hjælpe med at skabe bedste praksis mellem europæiske referencenetværk og omfattende kræftcentre. Instituttet kunne også hjælpe med "at identificere forskningsprioriteter og muligvis muliggøre udvikling af en koordineret og effektiv kræftforskningsstyrke i Europa." 

Naturligvis og som altid behandles spørgsmålet om budgettering også i betænkningen med en opfordring til medlemslandene om at afsætte nok penge til at gennemføre Kommissionens plan samt deres egne kræftplaner på nationalt niveau. ”Højst 30 [procent] af Europas slagkræftplan skal afsættes til gennemførelsen af ​​de [nationale kræftkontrolprogrammer]”. Der afsættes et begrænset budget på 4 mia. EUR på EU-niveau. 

Parlamentets sundhedsudvalg OKs mandatændring for agenturet for infektionssygdomme

Europa-Parlamentets sundhedsudvalg stemte i dag (29. juni) for styrkelse af mandatet for Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC). XNUMX MEP'er stemte for, otte imod og en stemte hverken for, ifølge sundhedskomiteens pressetjeneste. 

Rettigheder og forkerte ting under pandemi

Kommissionens næstformand Margaritis Schinas talte med MEP'erne i sundhedsudvalget mandag (28. juni) og redegjorde for Kommissionens dokument om erfaringerne COVID-19 om rettigheder og forkerter i pandemien i de sidste 16 måneder. Den samlede lektion? EU har ”ikke taget sundhedsberedskab alvorligt nok før pandemien”, sagde Schinas. 

Schinas holdt sig ikke tilbage, da han sagde, at EU's tidlige reaktion var "fragmenteret, ad hoc, midlertidig", og foranstaltninger "var ujævn og ukoordineret" på EU-niveau. Han mindede MEP'erne om eksportforbudene og kampene med personlige værnemidler, der farvede pandemiens tidlige dage, hvilket var en forlegenhed for EU. 

Schinas brugte erfaringerne til at presse på for mere sundhedskoordinering på EU-niveau og argumenterede for, at kun en person med "dårlig tro ... ville udfordre", at tingene var bedre, når lande arbejdede sammen. Schinas trak en parallel til finanskrisen i 2008, som fik EU til at oprette ”bankunionen” og sagde: ”Der var EU-handlingen igen afgørende.” 10 forskellige forslag i de indhøstede erfaringer vil hjælpe med at oprette en lignende sundhedsunion.

 EPP's Peter Liese beskyldte både De Grønne og Venstre for at være forsigtige med forudgående indkøbsaftaler for vacciner. Han pressede også på for flere investeringer i produktionskapacitet og pegede på, hvordan EU tillod eksport "uden nogen kontrol" for længe. Michele Rivasi fra De Grønnei mellemtiden ønsket mere i Kommissionens meddelelse om forsinkelser med vaccineudlevering og "fiaskoen" om fælles indkøb af vacciner samt gennemsigtigheden - eller manglen på dem - over deres kontrakter og omkostninger. 

WHO siger, at forudindtaget AI-sundhedsteknologi kan skade fattige lande

Mens kunstig intelligens har potentialet til at gøre sundhedsvæsenet mere tilgængeligt og effektivt, er det også sårbart over for de sociale, økonomiske og systemiske bias, der er forankret i samfundet i generationer.

Sandheden er, at mennesker vælger de data, der går ind i en algoritme, hvilket betyder, at disse valg stadig er underlagt utilsigtede fordomme, der kan have negativ indvirkning på underrepræsenterede grupper. Disse forstyrrelser kan forekomme i enhver fase af AI-udvikling og implementering, uanset om det bruger forudindtagede datasæt til at opbygge en algoritme eller anvende en algoritme i en anden sammenhæng end den, den oprindeligt var beregnet til. Den mest almindelige kilde til bias er data, der ikke tilstrækkeligt repræsenterer målpopulationen. 

Dette kan have negative følger for visse grupper. For eksempel er kvinder og folk i farve typisk underrepræsenteret i kliniske forsøg. Som andre har påpeget, hvis algoritmer, der analyserer hudbilleder, blev trænet i billeder af hvide patienter, men nu anvendes bredere, kunne de muligvis savne maligne melanomer hos folk i farve.

Italienske premierminister Draghi støtter EMA-reformen 

"Vi har brug for en styrkelse og reform af EMA," Italiens premierminister Mario Draghi har sagt. Hvad angår vacciner: ”Kontroversen er, at Sputnik ikke fik EMA-godkendelse og sandsynligvis aldrig vil. Den kinesiske vaccine er ikke nok til at bekæmpe epidemien. ” 

”Epidemien er ikke forbi, vi er ikke ude endnu. For et par uger siden havde Storbritannien mere eller mindre lige sager sammenlignet med Frankrig i dag. I dag er de tyve gange mere sandsynlige, så epidemien har brug for mere beslutsomhed, opmærksomhed og opmærksomhed. 

”Vi er nødt til at holde presset på swapsne høje, og vi fortsætter med at gøre dem. Det er meget vigtigt straks at identificere udviklingen af ​​nye varianter og infektioner. Vi anvender meget mere, ” Dragons tilsat. 

Draghi svarede senere på et spørgsmål om, hvordan den annoncerede EMA-reform ville fungere. ”Det er meget hurtigt at sige, men jeg rejste dette spørgsmål selv. Der har været en vis koordinering. Jeg håber, at andre agenturer bruger det i andre lande og tænker over USA.

Det hele kommer fra EAPM for nu - nyd resten af ​​din uge, bliv sikker og godt, og glem ikke, det er din sidste chance for at tilmelde dig EAPM slovenske EU-formandskabskonference den 1. juli her, og download din dagsorden her!

Læs

Brystkræft

EU's sundhedschef: Adgang til gynækologisk kræftbehandling varierer meget i EU

Udgivet

on

Der er en stor ulighed i adgangen til kvinders kræftydelser og behandlinger i hele EU, ifølge blokens sundhedschef, der understregede den rolle, som Europas plan for kræftbekæmpelse spiller for at bygge bro over disse forskelle.

Sundhedskommissær Stella Kyriakides sagde, at der er behov for at "bryde tavsheden" og tale åbent om gynækologisk kræft. 

EU, tilføjede hun, "skal forsikre, at alle kvinder i alle hjørner af EU får støtte, har adgang til screening og vaccination, informationen og den tværfaglige pleje, de skal have".

reklame

Hendes håb er ved Europa's slår kræftplan, som skal medføre "reel forandring". 

”Dette er, hvad europæiske borgere forventer af os. Og jeg tror også, at vi ikke har ret til at svigte dem. Vi har en mulighed, og vi er nødt til at gribe den, ”sagde Kyriakides.

EuropaPlanen om at slå kræft blev oprettet i 2020 for at tackle hele sygdomsvejen fra forebyggelse til behandling med det mål at udjævne adgangen til pleje, diagnose og behandling af høj kvalitet over hele blokken.

reklame

Uligheder på tværs af blokken

Adgangen til kræftpåvisning og -behandling er i øjeblikket meget forskellig på tværs af blokken. 

Antonella Cardone, direktør for den europæiske kræftpatientkoalition (ECPC), sagde screeningsprogrammer fører til en bemærkelsesværdig reduktion i forekomst og dødelighed, men "der er store forskelle i screening mellem de forskellige EU-medlemsstater".

Dette betyder, at mange kvinder ikke bliver diagnosticeret tidligt nok, når sygdommen stadig kan behandles og "ofte helbredes".

Den højeste forekomst blandt alle kvindelige kræftformer er brystcancer, der tegner sig for 88% af kræfttilfældene blandt kvinder. 

Men adgangen til screening, der hjælper med tidlig påvisning af kræft for mennesker i fare, spænder fra 6% til 90% blandt medlemslandene. Screening for livmoderhalskræft for mennesker i risiko spænder fra 25% til 80% i EU.

”Disse statistikker repræsenterer [...] tidlig påvisning, hvilket fører til tidlig behandling og liv reddet. Eller sen opdagelse, hvilket ofte fører til tabt liv, ”sagde Kyriakides. Cirka 40% af kræfttilfælde kan forebygges gennem effektive kræftforebyggelsesstrategier. 

Kommissæren tilføjede, at EU's kræftplan “sigter mod at tilbyde brystcancer screening til 90% af de mennesker, der er berettiget til det inden 2025. ”

Hertil kommer nye europæiske retningslinjer for brystcancer screeningsdiagnosen er ved at blive afsluttet og vil blive lanceret i slutningen af ​​juni.

Efter flere år bør retningslinjer for kolorektal og livmoderhalskræft også frigives. 

De skulle ”resultere i bedre screening og diagnose, bedre information og opmærksomhed for kvinder og bedre træning for sundhedsarbejdere”, sagde Kyriakides.

Behandling såvel som påvisning er også ulige mellem medlemslandene. 

For eksempel overlevelsesrater efter behandling for brystcancer varierer med 20% blandt EU-landene. 

”Jeg er fast besluttet på, at alle patienter har de samme muligheder for pleje, uanset hvor de bor i EU. Kræftplanen sigter mod at støtte dette mål, ”sagde Kyriakides og tilføjede, at“ psykologiske, sociale, ernæringsmæssige, seksuelle rådgivning og rehabiliteringsprogrammer ”vil blive tilbudt patienterne.

Mere skal gøres for at tackle kvindekræft

Opdagelse og behandling er ikke de eneste dele af planen, der specifikt fokuserer på kvinder. 

Humant papillomavirus er et andet mål. Det forårsager livmoderhalskræft, som er den næst hyppigste kræft blandt kvinder i alderen 15 til 39 år.

Målet, sagde Kyriakides, “er at eliminere livmoderhalskræft forårsaget af humane papillomavirus ved at vaccinere mindst 90% af EU's målpopulation af piger inden 2030 ″. 

Romana Jerković, den kroatiske socialistiske MEP og medlem af intergruppen om kræft, sagde, at selvom livmoderhalskræft kan forebygges med immunisering, er vaccinationsraterne mod det humane papillomavirus bekymrende lave i nogle europæiske lande. Det er på tide, at medlemslandene afslutter deres indsats og sørger for, at deres målpopulation vaccineres ”.

Kyriakides tilføjede, at planen også adresserer "udfordringer, som kræftoverlevende står over for". 

”Vi sigter mod at lancere initiativerne om 'bedre liv for kræftpatienter', herunder oprettelsen af ​​et virtuelt europæisk digitalt kræftpatientcenter. Dette vil støtte udvekslingen af ​​patientdata og overvågning af de overlevendes sundhedsmæssige forhold, ”sagde hun. 

Jerković understregede også vigtigheden af ​​digitalisering og bedre datahåndtering. 

”Bedre og hurtigere udveksling af data og information kan være livreddende faktorer i andres behandling,” sagde hun og tilføjede, at det europæiske sundhedsdatarum vil spille en enorm rolle i kræftpatienters sundhedsdataadgang. 

sra Urkmez, den tidligere medformand for Det Europæiske Netværk af Gynækologisk Kræftfremmende Grupper (ENGAGe), advarede om, at EuropaBeating Cancer Plan løser problemerne godt, ”det er lettere sagt end gjort”. Hun understregede vigtigheden af ​​at forblive forenet "når det kommer til sådanne mål".

EuropaBeating Cancer Plan vil have 4 mia. EUR i finansiering, inklusive 1.25 mia. EUR fra det fremtidige EU4Health-program.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending