Følg os

coronavirus

AstraZeneca indgår forlig med EU om levering af COVID-19-vacciner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

AstraZeneca (AZN.L) og Europa-Kommissionen har indgået et forlig om levering af 200 millioner afventende COVID-19-vaccindoser af lægemiddelproducenten, der sluttede en række om mangel, der havde tynget virksomheden og regionens vaccinationskampagne, skriver Pushkala Aripaka, Keith Weir og Ludwig Burger.

Striden bragte EU i krise tidligere på året, da stater, under pres for at fremskynde vaccinationer, kæmpede efter skud. Det forårsagede også en PR -krise for AstraZeneca, som ledes af franskmanden Pascal Soriot.

Efter at have reduceret sin oprindelige afhængighed af den engelsk-svenske lægemiddelproducent, sagde Bruxelles, at dele af de mængder, der blev begået under aftalen, ville blive overført uden for EU for at lette den globale ulighed i vaccinen. Blokens vaccinforsyning kommer nu hovedsageligt fra Pfizer/BioNTech (PFE.N), (22UAy.DE).

reklame

Som en del af fredagens (3. september) afregning, AstraZeneca har forpligtet sig til at levere 60 millioner doser af sin vaccine, Vaxzevria, ved udgangen af ​​tredje kvartal i år, 75 millioner ved udgangen af ​​fjerde kvartal og 65 millioner ved udgangen af ​​første kvartal af 2022.

Når planen inkluderer leverancer, der allerede er foretaget, kortlægger denne tidsplan, at en 300 millioner dosis bulk -indkøbskontrakt blev opfyldt for et år siden mellem virksomheden og EU efter måneders konflikt om forsinkelser.

Europa -Kommissionen indledte retssager mod AstraZeneca i april for ikke at respektere denne kontrakt og for ikke at have en "pålidelig" plan for at sikre rettidige leverancer.

reklame

EU's udøvende organ sagde at i henhold til den nye aftale ville medlemsstaterne blive forsynet med regelmæssige leveringsplaner, og hvis der var forsinkede doser, ville der blive begrænset rabatter. EU -medlemmer med lave podningsrater ville blive prioriteret, tilføjede det.

Hætteglas mærket "AstraZeneca coronavirus sygdom (COVID-19) vaccine" placeret på vist EU-flag ses på dette illustrationbillede taget 24. marts 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

"Der er betydelige forskelle i vaccinationsraterne mellem vores medlemsstater, og den fortsatte tilgængelighed af vacciner, herunder AstraZenecas, er fortsat afgørende," sagde sundhedskommissær Stella Kyriakides.

Hun sagde også, at nogle leverancer under forliget ville gå til lande med lavere indkomst uden for EU.

"Vi vil fortsætte med at hjælpe resten af ​​verden. Vores mål er at dele mindst 200 millioner doser vacciner gennem COVAX med lav- og mellemindkomstlande indtil slutningen af ​​dette år," sagde hun og henviste til vaccindelingsfacilitetsdrift af GAVI Vaccine Alliance og Verdenssundhedsorganisationen. Europa -Kommissionen har indhentet sin kampagneplan og sagde i denne uge, at 70% af Den Europæiske Unions voksne befolkning var blevet fuldstændigt vaccineret og nåede et mål, der blev sat i begyndelsen af ​​året. Læs mere.

Forliget giver mulighed for distribution, mens den stærkt smitsomme Delta-variant af coronavirus forårsager en stigning i antallet af tilfælde, og vacciner undersøges for lang levetid.

EU's vaccinebehov har for det meste været betjent af Pfizer og BioNTech, fordi partnerne har formået at øge produktionen til rigelige forsyninger. Bekymringer over meget sjældne tilfælde af alvorlig blodprop i forbindelse med Astra-skuddet, der er udviklet sammen med Oxford University, har afvejet efterspørgslen efter det.

Brugen af ​​Astra-skuddet i regionen faldt yderligere, da Tyskland i juli besluttede, at modtagere af et indledende Astra-skud ville fuldføre deres to-shot-regime med en dosis Pfizer eller Moderna.

"Jeg er meget glad for, at vi har kunnet nå frem til en fælles forståelse, som gør det muligt for os at komme videre og arbejde i samarbejde med Europa -Kommissionen for at hjælpe med at overvinde pandemien," sagde Ruud Dobber, topchef i AstraZeneca.

Omkring 92 millioner doser af AstraZenecas vaccine er blevet distribueret til EU -medlemsstater hidtil, ifølge European Center for Disease Prevention and Control. Det er langt under de 437 millioner doser, Pfizer/BioNTech leverede, men foran de 77 millioner Moderna (MRNA.O) leverede vaccinedoser.

Astra sagde, at det havde frigivet mere end 140 millioner doser til dato uden gevinst for EU, herunder doser, der endnu ikke skal leveres til medlemsstaterne og EU-forsendelser til COVAX eller til andre lande uden for EU.

coronavirus

Rumænien har den højeste COVID -dødelighed i verden

Udgivet

on

Sundhedskrisen i Rumænien har taget en dramatisk drejning. Koordinatoren for Rumæniens vaccinationskampagne, Valeriu Gheorghiţă, siger, at Rumænien allerede befinder sig i samme scenario som Italien var sidste år, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

I foråret 2020, ved begyndelsen af ​​COVID -pandemien i Europa, var Italien det mest berørte land. Antallet af infektioner voksede hurtigt, og hospitalerne blev overvældet.

En anden top rumænsk embedsmand, der beskæftiger sig med COVID-pandemi- chefen for landets beredskabsenhed- sagde, at en sammenligning mellem den nuværende situation i Rumænien og i den italienske region Lombardiet ikke er overdrevet og indrømmer, at situationen er meget alvorlig.

reklame

Efter en forkert kommunikationskampagne opfordrer alle embedsmænd til, at folk bliver vaccineret og siger, at det er den eneste måde at overvinde den fjerde bølge af pandemien, som er blevet så virulent, fordi Delta -varianten spredes meget lettere.

Hospital og ICU'er i hele landet er overvældet af medier, der konstant rapporterer, at der ikke er tilgængelige ICU -senge. Situationen er som sådan, at ICU -senge normalt først bliver tilgængelige, når en patient dør.

Den Europæiske Union har hidtil sendt Rumænien 250 iltkoncentratorer og over og 5,000 flasker monoklonale antistoffer, som hjælp fra EU's strategiske reserve, til behandling af COVID -patienter, der er alvorligt syge. Mere end 20 fans og iltkoncentratorer ankom til landet, ifølge en erklæring fra Europa -Kommissionen. EU -kommissæren for krisehåndtering siger, at bistanden også er en form for gensidighed til Rumæniens bestræbelser på at yde bistand til andre EU -lande under pandemien.

reklame

“Siden begyndelsen af ​​pandemien har EU's civilbeskyttelsesmekanisme koordineret og medfinansieret levering af over 190 millioner personlige værnemidler og medicinsk udstyr, forstærket hospitaler med yderligere medicinsk personale og leveret vacciner og andet vigtigt udstyr til mere end 55 lande. Desuden oprettede EU en strategisk rescEU medicinsk reserve- og distributionsmekanisme under paraplyen af ​​EU's civilbeskyttelsesmekanisme. Reserven muliggør hurtig levering af medicinsk udstyr, der er vært for Belgien, Danmark, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Rumænien, Slovenien, Sverige og Holland. ”, EF -erklæring læser.

Regionen Østeuropa er ikke så slem som Rumænien og er langt det værst ramte i Europa. Østeuropa (Litauen, Rumænien, Bulgarien, Bosnien -Hercegovina) viser rødt en stigning i COVID -tilfælde. Disse lande har et stort antal dødsfald i forhold til deres befolkning. Således har Rumænien det højeste gennemsnit på 16.6. Det er det højeste gennemsnit i Europa, men desværre er det ifølge de seneste data også det højeste gennemsnit i verden.

Rumænien følges i Europa af Bulgarien med et gennemsnit på 12.37 dødsfald ifølge Vores verden i data. Litauen har også en temmelig vanskelig situation med et gennemsnit på 10.14 dødsfald, da forekomsten af ​​COVID-19 er høj i dette land.

På den anden side har Vesteuropa, Frankrig, Italien, Storbritannien, Portugal presset pandemien ned med dødeligheden meget lav. I Storbritannien er det under 2, selvom antallet af tilfælde er sammenligneligt med antallet af den tidligere bølge af pandemien. Antallet af dødsfald i Storbritannien, hvor befolkningen stort set er vaccineret, er nu endda 20 gange lavere.

Læs

Belgien

Kommissionen godkender 45 millioner euro belgisk ordning til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk ordning på 45 millioner euro til støtte for virksomheder, der er aktive i Bruxelles-hovedstadsregionen, der er ramt af coronavirus-udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den belgiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Den offentlige støtte blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen, der går under navnet 'la prime Relance', vil støtten have form af direkte tilskud. Støtteberettigede er virksomheder i alle størrelser, der er aktive i følgende sektorer: natklubber, restauranter og caféer (»ReCa«) og nogle af deres leverandører, events, kultur, turisme, sport og persontransport. For at være berettiget skal virksomheder have været registreret i Centralbanken for virksomheder ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senest den 31. december 2020. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige Ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64775 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen foreslår yderligere finansiering til støtte for global vaccination og til at reagere på globale nødsituationer

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har foreslået at ændre EU -budgettet for 2021 for at yde yderligere støtte til politikområder, der skal forstærkes i lyset af den seneste udvikling og yderligere behov. Konkret vil dette udkast til ændringsbudget 6 hjælpe med at fremskynde globale vaccinationer. Det vil give yderligere 450 millioner euro for at nå de 1.3 milliarder euro, der er nødvendige for at sikre yderligere 200 millioner doser vacciner mod COVID-19 til lav- og mellemindkomstlande gennem COVAX, som annonceret af præsident von der Leyen i hendes State of the Union tale. I dette udkast til ændringsbudget 6 foreslås også en styrkelse af EU's civilbeskyttelsesmekanisme med € 57.8 mio. Midlerne på budgettet til håndtering af nødsituationer skal øges for at dække omkostningerne ved reaktionen på nødsituationer og naturkatastrofer, der fandt sted sidste sommer, herunder hjemsendelsesflyvninger for EU -borgere med base i Afghanistan, operationer i Haiti efter det seneste jordskælv og kampe skovbrande i Europa. Udkastet til ændringsbudget skal godkendes af Europa -Parlamentet og af EU -medlemsstaterne i Rådet. Der er et spørgsmål og svar med flere oplysninger her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending