Følg os

coronavirus

Republikken Senegal og Team Europe er enige om at bygge et produktionsanlæg til produktion af vacciner mod COVID-19 og andre endemiske sygdomme

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Senegal Team Europe Pasteur-logoer
  • Republikken Senegals præsident, hans eksellens Macky Sall, glæder sig over støtten fra Team Europe og andre partnere, herunder USA og Verdensbankgruppen, i opførelsen i Senegal af et anlæg til fremstilling af vacciner mod COVID-19 og anden endemisk sygdomme
  • Præsident for Republikken Senegal, EU-kommissær for det indre marked, direktør for Den Europæiske Investeringsbank og USA underskriver tilskudsaftaler om oprettelse af et stort projekt til produktion af vacciner
  • En del af Team Europe-initiativet om fremstilling og adgang til vacciner, lægemidler og sundhedsteknologier i Afrika, der skal reducere Afrikas afhængighed af 99% importerede vacciner og styrke produktionen i Afrika
  • Projektet vil øge Afrikas kapacitet til medicinsk produktion og vaccine betydeligt og reducere dets afhængighed af import, der tegner sig for 99% af vaccinebehovet
  • Institut Pasteur de Dakar er vært for regionalt produktionscenter
  • Senegals regering og internationale finansieringspartnere til støtteordning

Producering af COVID-19-vacciner i Afrika kom et skridt nærmere, efter at Team Europe formelt blev enige om at støtte store investeringer i vaccineproduktion af Institut Pasteur i Dakar sammen med andre støtteforanstaltninger. Det nye produktionsanlæg bør reducere Afrikas 99% afhængighed af vaccineimport og styrke fremtidig pandemisk modstandsdygtighed på kontinentet.

Aftalen er en del af en større pakke af investeringer i vaccine- og lægemiddelproduktion i Afrika, der blev lanceret af Team Europe i maj, der samler Europa-Kommissionen, EU-medlemsstaterne og Den Europæiske Investeringsbank og andre finansielle institutioner i tråd med EU's strategi med Afrika og strategien fra Africa Centers for Disease Control and Prevention (Africa CDC) og Partnerships for African Vaccine Manufacturing (PAVM).

Team Europe har sammen med andre internationale partnere forpligtet sig til en betydelig pakke af støtte til projektets bæredygtighed på mellemlang og lang sigt. Dette inkluderer: 

reklame

Tysklands forbundsministerium for økonomisk samarbejde og udvikling (BMZ) støtter produktionsnavet i Senegal med et tilskud på 20 millioner euro gennem KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), den tyske udviklingsbank.

Frankrig har gennem Agence Française de Développement (AFD) allerede tildelt to indledende finansieringspakker på i alt 1.8 mio. € til MADIBA-projektet (Manufacturing in Africa for Disease Immunization and Building Autonomy) på Pasteur Institute i Dakar til gennemførlighedsundersøgelser og initialinvesteringer . AFD Group og dets private datterselskab, Proparco, arbejder også inden for gruppen af ​​tekniske og finansielle partnere for at strukturere projektet for at nå økonomisk støtte i større skala.

Belgien vil støtte Senegal i at strukturere initiativer til produktion af vacciner og lægemidler, såsom Pharmapolis pharma hub. Belgien bifalder også det faktum, at et belgisk biotekfirma i nye bio-fremstillingsplatforme smeder med støtte fra Wallonia et partnerskab med Institut Pasteur i Dakar, som en nøglepartner til opbygning af kapacitet og overførsel af teknologi.

reklame

Europa-Kommissionen drøfter med de senegalesiske myndigheder muligheden for at mobilisere yderligere økonomisk støtte inden udgangen af ​​2021 under det nye NDICI / Global Europe-instrument til støtte for dette projekt. Dette er en del af Team Europe-initiativet på 1 mia. € til at øge produktionen af ​​og adgangen til vacciner, medicin og sundhedsteknologier i Afrika, som Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen annoncerede i maj 2021.

Ved en ceremoni i præsidentpaladset i Dakar, præsidenten for republikken Senegal, hans ekspertise Macky Sall, EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton og repræsentanter for Tyskland, Frankrig, Belgien, Den Europæiske Investeringsbank og andre udviklingsfinansieringsinstitutioner, inklusive IFC, bekræftede i dag detaljer om Team Europe support til at fremskynde projektforberedelse, udvide produktionskapacitet og udføre teknisk gennemførlighedsarbejde. Disse vil være afgørende for at frigøre store investeringer i det nye anlæg. Dette vil blive bygget i løbet af de næste 18 måneder og vil udstyre det afrikanske kontinent med et avanceret anlæg til produktion af autoriserede COVID-19-vacciner.

I dag yder Team Europe € 6.75 mio. I tilskudsstøtte for at muliggøre tekniske gennemførlighedsundersøgelser og projektforberedelse til det nye anlæg ved Institut Pasteur i Dakar. Dette beløb inkluderer € 4.75 mio. Fra Europa-Kommissionen og Den Europæiske Investeringsbank, 200,000 € fra Tyskland og € 1.8 mio. Fra Frankrig. Dette gør det også muligt at definere og aftale de samlede investeringsomkostninger og finansielle strukturer med senegalesiske og internationale partnere. Opførelsen af ​​det nye anlæg forventes at starte senere på året, og der produceres 25 millioner vaccinedoser hver måned inden udgangen af ​​2022.

Senegals økonomiminister Amadou Hott annoncerede kontrakterne: ”For at styrke kampen mod pandemier i Afrika er Senegals regering forpligtet til at muliggøre produktion af COVID-19-vacciner ved Institut Pasteur i Dakar. Dette projekt er en del af visionen for hans excellens Macky Sall, præsident for republikken Senegal, om at lægge grundlaget for landets - og kontinentets - farmaceutiske og medicinske suverænitet. Det støttes stærkt af mine kolleger med ansvar for økonomi og sundhed, der ser det som et andet middel til at tackle COVID-19-pandemien mere effektivt. Indledende finansiering og ekspertise fra Team Europe og andre partnere, såsom USA, Verdensbankgruppen og regionale donorer, vil fremskynde opførelsen af ​​det nye produktionsanlæg, øge adgangen til overkommelige vacciner i Afrika og gøre det muligt for vaccineproduktion at reagere hurtigt til nye pandemier. ”

”Afrika importerer i øjeblikket 99% af sine vacciner. Men med dagens aftale hjælper Team Europe Senegal med at komme et vigtigt skridt tættere på at producere sine egne vacciner og beskytte afrikanere mod COVID-19 og andre sygdomme. Og mere vil komme. Dette er kun den første del af et meget bredere Team Europe-initiativ til at støtte produktionen af ​​medicin og vacciner i hele Afrika, ”sagde kommissionspræsident Ursula von der Leyen.

”Opskalering af lokal produktion af COVID-19-vacciner er afgørende for at tackle pandemien. Som en del af Team Europe bifalder Den Europæiske Investeringsbank dagens aftale, der vil frigøre store investeringer ved Institut Pasteur i Dakar til fremstilling af vacciner i Senegal og forbedring af sundheden i hele Afrika. Den Europæiske Investeringsbank ser frem til endnu tættere teknisk og finansielt samarbejde med senegalesiske og internationale partnere for at levere dette visionære projekt. Dette er en vigtig milepæl i EIB's globale indsats for at tackle COVID-19's sundhedsmæssige og økonomiske udfordringer og opbygge en bedre fremtid, ” sagde formanden for Den Europæiske Investeringsbank, Werner Hoyer.

”Team Europe er stolt af at støtte regeringen i Senegals visionære ambition om at muliggøre licenseret COVID-19-vaccineproduktion ved Institut Pasteur i Dakar. Initiativet vil ikke kun understøtte Afrikas autonomi i produktionen af ​​livreddende vacciner, men også tjene som en vigtig byggesten i Senegals nye sundhedsindustrielle økosystem, ”sagde Thierry Breton, kommissær for det indre marked, der var førende for Europa-Kommissionens taskforce for den industrielle opskalering af vaccineproduktionen.

”Team Europe er mobiliseret til at støtte afrikanske partnere gennem hele COVID-19-krisen i tråd med prioriteterne i vores Afrika-strategi. At øge den lokale fremstilling af vacciner, medicin og sundhedsteknologier er en af ​​pandemiens vigtigste lektioner. Vi trækker på vores kombinerede økonomiske ildkraft og ekspertise til at ledsage Senegal og Institut Pasteur i Dakar til produktion af vacciner for at bringe pandemien til ophør. Det er afgørende at tage en integreret 360-graders tilgang ved yderligere at investere med vores afrikanske partnere i områder som muliggør miljø, styrkelse af lovgivningen, incitamenter til den private sektor, forskning og udvikling, uddannelse og innovative job, ”sagde International Partnerskabskommissær Jutta Urpilainen.

”Som en del af Team Europe er Den Europæiske Investeringsbank glad for at støtte tekniske gennemførligheds- og projektforberedelsesundersøgelser for Afrikas første COVID-19 vaccinefremstillingsanlæg ved Institut Pasteur i Dakar. I løbet af de kommende måneder vil vi intensivere samarbejdet med regeringen for Senegal og international finansiering, tekniske og farmaceutiske partnere for at låse op for større finansiering for at bringe afrikansk vaccineproduktion til virkelighed og reducere Afrikas afhængighed af importerede vacciner, ”sagde Den Europæiske Investeringsbanks vicepræsident Ambroise Fayolle.

”COVID-19 udgør en voksende trussel i Afrika. Så Afrika har brug for en vaccinekampagne - ved hjælp af afrikansk producerede vacciner. Nu har kontinentet for første gang en realistisk chance for at etablere sine egne produktionsfaciliteter. Senegals Institut Pasteur har afsløret en handlingsstrategi til lancering af licenseret COVID-19-vaccineproduktion i Afrika. De 20 millioner euro, vi yder til frøfinansiering, vil være vigtige for at hjælpe med at få projektet i gang. Tyskland støtter det mål, som Senegal og det internationale samfund deler, hvilket er, at vi skal komme stærkere ud af denne pandemi, ”sagde Tysklands udviklingsminister Gerd Müller.

”At tackle vaccineproduktionskapacitet er et nøgleaspekt i vores strategi for at dæmme op for pandemien, som præsidenten for Republikken har udtalt. Ved at støtte vaccineproduktion i Afrika med en europæisk tilgang hjælper vi med at opbygge vores partners evne til autonomt at levere vacciner til deres borgere. Så jeg er meget glad for at se dette vaccineplanteprojekt tage form, et projekt, der er resultatet af samarbejde mellem Pasteur Institute i Dakar, Senegal og Team Europe, ”sagde fransk Europa og udenrigsminister Jean-Yves le Drian.

”Vi tilslutter os fuldt ud Team Europe. Vaccinelighed er nøglen til min politik og en stor global udfordring. Afrika har brug for adgang til overkommelige, kvalitetssikrede sundhedsprodukter. Belgiens indsats går ud over at øge kapaciteten til produktion af vacciner. De prioriterer folkesundheden, styrker epidemisk beredskab og styrker lokale sundhedssystemer. Vi vil støtte vores senegalesiske partnere med struktureringen af ​​deres medicinalindustri og lanceringen af ​​et lægemiddelproduktionscenter, ”sagde belgiske udviklingssamarbejde og minister for politik for større byer Meryame Kitir.

Baggrund

Team Europe har været i spidsen for reaktionen på COVID-19 i Afrika, som en af ​​de førende donorer til COVAX-faciliteten, det globale initiativ til at sikre fair og retfærdig adgang til COVID-19-vacciner i lande med lav indkomst og mellemindkomst.

Institut Pasteur de Dakar nøglepartner til vaccineproduktion i Afrika

Institut Pasteur i Dakar producerer allerede vacciner fra Verdenssundhedsorganisationen og er blevet identificeret af regeringen i Senegal og de afrikanske centre for sygdomsbekæmpelse og beskyttelse som en potentiel vært for det nye vaccineproduktionsanlæg. Det nye anlæg forventes at blive bygget på jord ved siden af ​​eksisterende forskningsfaciliteter.

Efter underskrivelsesceremonien i præsidentpaladset i dag besøgte en delegation Institut Pasteur de Dakar for at drøfte planer for vaccineproduktion med Amadou Sall, generaladministrator for Institut Pasteur de Dakar. Den Europæiske Investeringsbank og Tysklands KfW-udviklingsbank samarbejder allerede med Institut Pasteur de Dakar for at opskalere produktionen af ​​hurtige diagnostiske testsæt til brug for frontlinje sundhedsarbejdere i hele Afrika.

Frankrig er en langvarig partner af netværket af Pasteur Institutes og især Pasteur Foundation i Dakar, som det støtter i dets bestræbelser på at øge sin vaccineproduktionskapacitet. AFD har medfinansieret Africamaril-projektet til opførelse af et nyt produktionsanlæg til vaccine med gul feber i den nye by Diamniadio i over fem år. Dette anlæg vil supplere de historiske faciliteter i Pasteur Foundation i Dakar, der har produceret disse vacciner siden 1937. Udstyret med omfattende erfaring og på grund af dette mangeårige forhold støtter Frankrig nu Pasteur Institute of Dakar i denne nye fase i kamp mod COVID-19, hvis erfaring vil være nødvendig for at imødegå den nuværende udfordring med at øge den lokale produktionskapacitet i Afrika.

Reduktion af Afrikas afhængighed af vaccineimport

Afrika, et kontinent med 54 lande og 1.2 milliarder mennesker, producerer i øjeblikket kun 1% af de vacciner, det administrerer. De resterende 99% importeres.

COVID-19-pandemien har yderligere udsat Afrikas sårbarheder ved at sikre overkommelig adgang til vitale stoffer, vacciner og sundhedsteknologier. At øge den lokale produktion vil redde liv, øge folkesundheds- og sundhedssystemerne og styrke afrikanske økonomier, herunder støtte til lokale job og forbedre delingen af ​​vigtige teknologier.

Afrikansk, europæisk og international støtte til ny facilitet

Den første fase af det nye vaccineproduktionsanlæg forventes at blive finansieret af regeringen i Senegal og internationale partnere, herunder Europa-Kommissionen, gennem Den Europæiske Investeringsbank, Agence Française de Développement, Tysklands forbundsministerium for økonomisk samarbejde og udvikling (BMZ), International Finance Corporation (IFC) og US Development Finance Corporation (DFC). Ledende farmaceutiske og tekniske partnere arbejder allerede med Institut Pasteur de Dakar for at muliggøre eksisterende vaccineproduktion, specialpakning og distributionsteknologi på det nye anlæg. Europa-Kommissionen finansierer i øjeblikket to projekter til støtte for Institut Pasteur de Dakar.

Bredere Team Europe-støtte til sundhedsmodstandsdygtighed i Afrika

Som Team Europe adresserer Europa-Kommissionen, Den Europæiske Investeringsbank og europæiske udviklingsfinansieringspartnere Afrikas behov for at øge den lokale produktionskapacitet til at producere vacciner for at styrke Afrikas sundhedssikkerhed.

Gennem den nye ordning for bæredygtig sundhed for modstandsdygtighed i Afrika (SHIRA) yder EIB finansiering og teknisk støtte til at tackle barrierer for regional produktion.

Mere information

Faktaark: Team Europe Initiative om fremstilling og adgang til vacciner, medicin og sundhedsteknologier i Afrika

Pressemeddelelse om Team Europe-initiativ på 1 mia. € til at øge produktionen og adgangen til vacciner, medicin og sundhedsteknologier i Afrika  

Pressemeddelelse om ny ordning for bæredygtig sundhed for modstandsdygtighed i Afrika (SHIRA)

Pressemeddelelse til NDICI-Global Europe: Europa-Kommissionen glæder sig over den endelige vedtagelse af EU's nye langsigtede budget for ekstern handling for 2021-2027

coronavirus

USA-EU-dagsorden for at slå den globale pandemi: Vaccinere verden, redde liv nu og opbygge bedre sundhedssikkerhed

Udgivet

on

Vaccination er den mest effektive reaktion på COVID -pandemien. USA og EU er teknologiske ledere inden for avancerede vaccineplatforme i betragtning af årtiers investeringer i forskning og udvikling.

Det er afgørende, at vi aggressivt forfølger en dagsorden for at vaccinere verden. Koordineret ledelse i USA og EU vil hjælpe med at udvide udbuddet, levere på en mere koordineret og effektiv måde og håndtere begrænsninger for forsyningskæder. Dette vil vise kraften i et transatlantisk partnerskab for at lette global vaccination og samtidig muliggøre flere fremskridt ved hjælp af multilaterale og regionale initiativer.

Med udgangspunkt i resultatet af G2021 Global Health Summit i maj 20, G7- og USA-EU-topmøderne i juni og på det kommende G20-topmøde vil USA og EU udvide samarbejdet om global indsats mod vaccination af verden og redde liv nu, og opbygge bedre sundhedssikkerhed.  

reklame

Søjle I: En fælles forpligtelse mellem EU og USA om vaccinationsdeling: USA og EU vil dele doser globalt for at øge vaccinationsraterne, med en prioritet på deling gennem COVAX og forbedring af vaccinationsrater hurtigt i lav- og lavere mellemindkomstlande. USA donerer over 1.1 milliarder doser, og EU donerer over 500 millioner doser. Dette er ud over de doser, vi har finansieret gennem COVAX.

Vi opfordrer nationer, der er i stand til at vaccinere deres befolkning, til at fordoble deres dosisdelingsforpligtelser eller yde meningsfulde bidrag til vaccinationsparathed. De vil lægge en præmie på forudsigelig og effektiv dosisdeling for at maksimere bæredygtighed og minimere spild.

Søjle II: En fælles EU/USA -forpligtelse til vaccinationsparathed: USA og EU vil både støtte og koordinere med relevante organisationer for vaccinationslevering, koldkæde, logistik og immuniseringsprogrammer for at omsætte doser i hætteglas til skud i arme. De vil dele erfaringer fra dosisdeling, herunder levering via COVAX, og fremme en ligelig fordeling af vacciner.

reklame

Søjle III: Et fælles partnerskab mellem EU og USA om styrkelse af den globale vaccintilførsel og terapi: EU og USA vil udnytte deres nyligt lancerede Joint COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde til at støtte vaccine og terapeutisk fremstilling og distribution og overvinde udfordringer i forsyningskæden. Samarbejdsindsatsen, der er skitseret herunder, vil omfatte overvågning af globale forsyningskæder, vurdering af global efterspørgsel mod forsyning af ingredienser og produktionsmaterialer og identificering og håndtering i realtid af flaskehalse og andre forstyrrende faktorer for global produktion af vacciner og terapier samt koordinering af potentielle løsninger og initiativer til at øge den globale produktion af vacciner, kritiske input og supplerende forsyninger.

Søjle IV: Et fælles forslag mellem EU og USA om opnåelse af global sundhedssikkerhed. USA og EU vil støtte oprettelsen af ​​en finansiel mellemfond (FIF) inden udgangen af ​​2021 og vil støtte dets bæredygtige kapitalisering. EU og USA vil også støtte global pandemiovervågning, herunder konceptet om en global pandemisk radar. EU og USA vil gennem HERA og henholdsvis Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority samarbejde i overensstemmelse med vores G7 -forpligtelse til at fremskynde udviklingen af ​​nye vacciner og fremsætte anbefalinger om at forbedre verdens kapacitet til levere disse vacciner i realtid. 

Vi opfordrer partnere til at deltage i etablering og finansiering af FIF til støtte til at forberede lande på COVID-19 og fremtidige biologiske trusler.

Søjle V: En fælles køreplan for EU/USA/Partners for regional vaccineproduktion. EU og USA vil koordinere investeringer i regional produktionskapacitet med lande med lav og lavere mellemindkomst samt målrettet indsats for at øge kapaciteten til medicinske modforanstaltninger under Build Back and Better World-infrastrukturen og det nyetablerede Global Gateway-partnerskab. EU og USA vil tilpasse bestræbelserne på at styrke den lokale produktionskapacitet for vacciner i Afrika og gå videre med diskussioner om at udvide produktionen af ​​COVID-19 vacciner og behandlinger og sikre deres rimelige adgang.

Vi opfordrer partnere til at deltage i at støtte koordinerede investeringer for at udvide global og regional fremstilling, herunder til mRNA, viral vektor og/eller protein-underenhed COVID-19 vacciner.

Mere information

Fælles erklæring om lanceringen af ​​den fælles COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde

Læs

coronavirus

Coronavirus: 200. EU -desinfektionsrobot leveret til europæisk hospital, yderligere 100 bekræftet

Udgivet

on

Den 21. september leverede Kommissionen den 200. desinfektionsrobot - til Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí -hospitalet i Barcelona. Robotterne, doneret af Kommissionen, hjælper med at desinficere COVID-19-patientrum og er en del af Kommissionens indsats for at levere hospitaler i hele EU for at hjælpe dem med at håndtere virkningerne af coronavirus-pandemien. Yderligere til disse indledende 200 robotter annonceret i November sidste år, sikrede Kommissionen købet yderligere 100, hvilket bragte de samlede donationer til 300.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President for Margrethe Vestager, sagde: “At hjælpe medlemsstater med at overvinde udfordringerne ved pandemien er fortsat en prioritet nummer et, og disse donationer - en meget håndgribelig form for støtte - er et glimrende eksempel på, hvad kan opnås. Dette er europæisk solidaritet i aktion, og jeg er glad for at se, at Kommissionen kan gå den ekstra mil med at donere yderligere 100 desinfektionsrobotter til hospitaler i nød. ”

15 desinfektionsrobotter har allerede arbejdet nat og dag i Spanien siden februar for at hjælpe med at tackle spredningen af ​​coronavirus. Næsten alle EU -medlemsstater har nu modtaget mindst en desinfektionsrobot, som desinficerer et standardpatientrum på under XNUMX minutter, letter hospitalspersonale og tilbyder dem og deres patienter større beskyttelse mod potentiel infektion. Denne handling er muliggjort gennem Nødstøtteinstrument og enhederne leveres af det danske firma UVD -robotter, som vandt et udbud om indkøb i nødstilfælde.

reklame

Læs

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen underskriver kontrakt om levering af en monoklonal antistofbehandling

Udgivet

on

Kommissionen har underskrevet en fælles indkøbskontrakt med lægemiddelvirksomheden Eli Lilly om levering af en monoklonal antistofbehandling til coronavirus -patienter. Dette markerer den seneste udvikling i dette første portefølje med fem lovende terapier, der blev annonceret af Kommissionen under EU's COVID-19 terapeutiske strategi i juni 2021. Lægemidlet er i øjeblikket under løbende revision af Det Europæiske Lægemiddelagentur. 18 medlemsstater har tilmeldt sig det fælles indkøb for køb af op til 220,000 behandlinger.

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: “Over 73% af EU's voksne befolkning er nu fuldt vaccineret, og denne sats vil stadig stige. Men vacciner kan ikke være vores eneste svar på COVID-19. Folk bliver stadig smittet og bliver syge. Vi skal fortsætte vores arbejde med at forebygge sygdom med vacciner og samtidig sikre, at vi kan behandle det med terapeutiske midler. Med dagens underskrift afslutter vi vores tredje indkøb og leverer vores forpligtelse under EU's terapeutiske strategi til at lette adgangen til state-of-the-art medicin for COVID-19-patienter. ”

Selvom vaccination stadig er det stærkeste aktiv både mod virussen og dens varianter, spiller terapi en kritisk rolle i COVID-19-responsen. De hjælper med at redde liv, fremskynde genopretningstiden, reducere indlæggelsestiden og i sidste ende lette byrden for sundhedssystemer.

reklame

Produktet fra Eli Lilly er en kombination af to monoklonale antistoffer (bamlanivimab og etesevimab) til behandling af coronavirus-patienter, der ikke har brug for ilt, men har stor risiko for alvorlig COVID-19. Monoklonale antistoffer er proteiner udtænkt i laboratoriet, der efterligner immunsystemets evne til at bekæmpe coronavirus. De smelter sammen med piggproteinet og blokerer dermed virusets tilknytning til de menneskelige celler.

I henhold til EU's fælles indkøbsaftale har Europa -Kommissionen indtil nu indgået næsten 200 kontrakter om forskellige medicinske modforanstaltninger med en samlet værdi på over 12 mia. EUR. I henhold til den fælles indkøbskontrakt, der er indgået med Eli Lilly, kan medlemsstaterne købe kombinationsproduktet bamlanivimab og etesevimab, hvis og når det er nødvendigt, når det enten har modtaget en betinget markedsføringstilladelse på EU -plan fra Det Europæiske Lægemiddelagentur eller en godkendelse til brug i nødstilfælde i det pågældende medlemsland.

Baggrund

reklame

Dagens fælles indkøbskontrakt følger kontrakten indgået med Roche for produktet REGN-COV2, en kombination af Casirivimab og Imdevimab, den 31. marts 2021 og kontraktenh Glaxo Smith Kline den 27. juli 2021 til levering af sotrovimab (VIR-7831), udviklet i samarbejde med VIR bioteknologi.

EU-strategien om COVID-19 Therapeutics, der blev vedtaget den 6. maj 2021, har til formål at opbygge en bred portefølje af COVID-19-terapier med det mål at have tre nye terapier til rådighed inden oktober 2021 og muligvis yderligere to inden årets udgang. Det dækker hele livscyklussen for lægemidler fra forskning, udvikling, udvælgelse af lovende kandidater, hurtig myndighedsgodkendelse, fremstilling og implementering til endelig brug. Det vil også koordinere, opskalere og sikre, at EU handler sammen om at sikre adgang til terapi via fælles indkøb.

Strategien er en del af en stærk europæisk sundhedsunion, der anvender en koordineret EU -tilgang til bedre at beskytte vores borgeres sundhed, ruste EU og dets medlemsstater til bedre at forebygge og håndtere fremtidige pandemier og forbedre modstandsdygtigheden over for Europas sundhedssystemer. Med fokus på behandlingen af ​​patienter med COVID-19 fungerer strategien sammen med den vellykkede EU-vaccinationsstrategi, hvorigennem sikre og effektive vacciner mod COVID-19 er blevet godkendt til brug i EU til at forhindre og reducere overførsel af tilfælde samt hospitalsindlæggelse og dødsfald forårsaget af sygdommen.

Den 29. juni 2021 leverede strategien sit første resultat med annoncering af fem kandidatterapier der snart vil være tilgængelig til behandling af patienter i hele EU. De fem produkter er på et avanceret udviklingsstadium og har et stort potentiale for at være blandt de tre nye COVID-19-terapier til at modtage godkendelse inden oktober 2021, målet fastsat under strategien, forudsat at de endelige data viser deres sikkerhed, kvalitet og effektivitet .

Globalt samarbejde om terapi er afgørende og en nøglekomponent i vores strategi. Kommissionen er forpligtet til at arbejde sammen med internationale partnere om COVID-19-terapi og gøre dem tilgængelige globalt. Kommissionen undersøger også, hvordan man understøtter det gunstige miljø for fremstilling af sundhedsprodukter, samtidig med at forskningskapaciteten i partnerlande rundt om i verden styrkes.

Mere information

EU-terapeutisk strategi

Coronavirus-respons

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

Læs
reklame
reklame
reklame

trending