Følg os

coronavirus

G7: Samarbejde, ikke konkurrence er nøglen til COVID-vaccinationer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

G7-topmøderne i verdens rigeste lande er generelt ikke kendt for epokale beslutninger, der påvirker global politik i de kommende år. I den forstand kan dette års udgave i Storbritannien betragtes som en sjælden undtagelse fra reglen på grund af forenet front Det Forenede Kongerige, Tyskland, Frankrig, Japan, Italien, Canada og De Forenede Stater præsenteret mod Kina, betragtet i stigende grad som deres systemiske rival, skriver Colin Stevens.

Opkald om Kina til at "respektere menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder" samt en "rettidig, gennemsigtig, ekspertledet og videnskabsbaseret" undersøgelse af årsagerne til coronaviruspandemien, bekræftede G7-lederne en modstridende holdning til Kinas stigende globale indflydelse. I sit svar Beijing overraskende fordømte topmødet som ”politisk manipulation” og ”grundløse beskyldninger” mod det.

Mens den antikinesiske holdning har dybe geopolitiske implikationer, druknede den stærke opmærksomhed på slag, der blev handlet mellem G7-blokken og Kina, i vid udstrækning - hvis ikke aktivt undermineret - en anden lige så vigtig politisk beslutning på topmødet: spørgsmålet om øget global Covid-19-vaccination satser. På trods af at dette er hovedformålet med topmødet, faldt verdensledere af mærket.

reklame

Bliver kort med 10 milliarder doser

På topmødet G7-ledere lovede at levere 1 milliard doser Covid-vaccine til verdens fattigste lande gennem forskellige delingsordninger, hvor den franske præsident Emmanuel Macron meddelte, at Tyskland og Frankrig ville forpligte yderligere 30 millioner doser hver. Meget åbenlyst om behovet for at vaccinere verden, hvis pandemien skal bringes under kontrol inden begivenheden, krævede Macron også at give afkald på vaccinepatenter for at nå målet om at vaccinere 60 procent af Afrika inden udgangen af ​​marts 2022.

Selvom disse krav og løftet om 1 milliard doser synes imponerende, er den hårde virkelighed, at de ikke vil være nær nok til at føre til en meningsfuld vaccinationsrate i hele Afrika. Ifølge skøn fra kampagner har lande med lav indkomst mindst brug for 11 milliarder doser til en værdi af $ 50 mia. Dette betyder, at på et tidspunkt, hvor infektionsfrekvenser i Afrika stiger uden fortilfælde hastigheder, de doser, der er lovet af G7, er kun en dråbe i havet.

reklame

Donationer, IP-afvigelser og udvidelse af produktionen

Det er dog ikke alt undergang og dysterhed. G7 tilføjede et uventet twist i den endelige kommunikation: en opfordring til at øge produktionen af ​​vacciner "på alle kontinenter". Den bagvedliggende idé er, at verden bliver mere modstandsdygtig, hvis den er mere smidig og hurtigt kan opskalere produktionen i tilfælde af behov - for eksempel til boosterskud eller til den næste pandemi.

Denne model for distribueret produktion vil ikke kun kunne stole på Indiens Serum Institute. Heldigvis har andre lande engageret sig, idet De Forenede Arabiske Emirater (UAE) blev tidligere på året det første arabiske land, der fremstiller en vaccine - Hayat-Vax ', den oprindeligt producerede version af Sinopharm-vaccinen.

De Forenede Arabiske Emirater begyndte at fremstille Hayat-Vax i slutningen af ​​marts i år, og efter podningen af ​​størstedelen af ​​befolkningen er positionering sig selv som en hovedeksportør af vaccinen til lande med lavere indkomst som en del af det globale COVAX-initiativ. Flere afrikanske lande har allerede gjort det modtaget doser fra UAE, ligesom flere latinamerikanske lande har, som Emiraterne og Kina planlægger at uddybe deres samarbejde med Forøg regional vaccineproduktion. Der er ingen tvivl om, at andre lande vil deltage i denne historiske indsats.

G7's skæve prioriteter

Da Macron talte om at udvide produktionen af ​​vacciner over hele verden, henviste han sandsynligvis til de skridt, der blev taget af regionale vaccineproducenter som De Forenede Arabiske Emirater. I betragtning af hvor presserende situationen er, er dette års G7 en dyr mistet mulighed for at bevæge det globale vaccinediplomati frem på en meningsfuld måde.

Det er allerede tydeligt, at EU, USA og Japan ikke alene kan producere nok vaccinedoser til eksport, mens deres egne nationale vaccinationsprogrammer stadig er i gang. Dette har været særlig tydeligt i Europa, hvor interne politiske spændinger er opstået som debatten om, hvorvidt EU-unge skal være prioriteret over de utallige millioner i det globale syd er steget fremtrædende, hvilket indikerer, at Europa i øjeblikket ikke er i stand til at se det større billede i kampen mod virussen - nemlig at hver dosis tæller.

Desuden skal eksportrestriktioner for visse ingredienser, der er vigtige i produktionen af ​​vacciner, behandles uden forsinkelse. Det samme gælder det (vanskelige) spørgsmål om patenter og intellektuel ejendom.

Hvis G7-nationer mislykkes på begge disse punkter, vil verdens største økonomier have undermineret deres egen troværdighed på et tidspunkt, hvor vaccination af verden skulle være øverst på dagsordenen. Udover at engagere sig med ikke-vestlige producenter, skal dette nødvendigvis også omfatte deling af amerikansk og europæisk vaccineteknologi med tredjelande, hvilket især Tyskland har stonewalled.

Hvis dette års G7 viser verden en ting, så er det, at de trængende ikke kan købe noget med de overvældende løfter, der er givet. Gode ​​intentioner er simpelthen ikke nok: Nu er det tid til handling.

coronavirus

SURE: Rapport bekræfter instrumentets succes med at beskytte job og indkomster

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort sin anden rapport om virkningen af ​​SURE, instrumentet på 100 milliarder euro, der er designet til at beskytte job og indkomster, der er berørt af COVID-19-pandemien.

Rapporten finder ud af, at SURE har haft succes med at dæmpe de alvorlige socioøkonomiske konsekvenser som følge af COVID-19-pandemien. Nationale arbejdsmarkedsforanstaltninger, der støttes af SURE, anslås at have reduceret arbejdsløsheden med næsten 1.5 millioner mennesker i 2020. SURE har bidraget til effektivt at dæmme op for stigningen i arbejdsløsheden i modtagerlandene under krisen. Takket være SURE og andre støtteforanstaltninger har denne stigning i arbejdsløshed vist sig at være betydeligt mindre end under den globale finanskrise, på trods af det meget større fald i BNP.

SURE er et afgørende element i EU's omfattende strategi for at beskytte borgerne og afbøde de negative konsekvenser af COVID-19-pandemien. Det giver økonomisk støtte i form af lån ydet på gunstige vilkår fra EU til medlemsstaterne til finansiering af nationale korttidsarbejde, lignende foranstaltninger til bevarelse af arbejdspladser og understøttelse af indkomster-især for selvstændige og nogle sundhedsrelaterede foranstaltninger .

reklame

I alt 94.3 mia. Euro i finansiel bistand er hidtil blevet godkendt til 19 medlemsstater, hvoraf 89.6 mia. Euro er blevet udbetalt. SURE kan stadig yde næsten 6 mia. Euro i finansiel bistand til medlemsstaterne ud af den samlede kuvert på 100 mia.

vigtigste resultater

reklame

SURE har støttet cirka 31 millioner mennesker i 2020, hvoraf 22.5 millioner er ansatte og 8.5 millioner selvstændige. Dette repræsenterer mere end en fjerdedel af det samlede antal ansatte i de 19 modtagermedlemsstater.

Desuden har omkring 2.5 millioner virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien, nydt godt af SURE, så de kan beholde arbejdere.

I betragtning af EU's stærke kreditvurdering har modtagermedlemsstater sparet anslået 8.2 mia.EUR i rentebetalinger takket være SURE.

Kommissionen indsamlede yderligere 36 mia. EUR på tværs af tre udstedelser siden tidspunktet for udarbejdelsen af ​​den første rapport i marts 2021. Disse udstedelser var stort set overtegnet. Alle midler er blevet skaffet som sociale obligationer, hvilket giver investorer tillid til, at deres penge går til et socialt formål, og gør EU til verdens største udsteder af sociale obligationer.

Den 4. marts 2021 fremlagde Kommissionen en Anbefaling om effektiv aktiv støtte til beskæftigelse efter COVID-19-krisen (EASE). Det skitserer en strategisk tilgang til gradvis overgang mellem nødforanstaltninger, der er truffet for at bevare arbejdspladser under pandemien, og nye foranstaltninger, der er nødvendige for en jobrig genopretning. Med EASE fremmer Kommissionen jobskabelse og job-til-job-overgange, herunder over for den digitale og grønne sektor, og opfordrer medlemsstaterne til at bruge tilgængelige EU-midler.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: “SURE -ordningen har bevist sit værd og fortsætter med at opfylde sit formål. Vi skabte det under en nødsituation for at støtte folks indkomst, beskytte deres familier og bevare deres levebrød, når de havde mest brug for det. Dets succes kan måles ved tallene i dagens rapport, der viser, at SURE formåede at holde mange millioner europæere i et job under den værste krise. Det har spillet en stor rolle i Europas samlede reaktion, som vi også skal takke de nationale regeringer for. Når vi forlader pandemien, bør vores tilgang gradvist fokusere på at fremme jobskabelse af høj kvalitet og lette job-til-job-overgange gennem uddannelse og andre foranstaltninger. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit sagde: ”SURE -instrumentet har vist sig at være både innovativt og uundværligt. Det er et lysende eksempel på et Europa, der beskytter og arbejder for mennesker. Rapporten, der blev offentliggjort i dag, siger, at det at stille finansiering til rådighed for medlemsstaterne via SURE var med til at undgå, at op til 1.5 millioner flere mennesker kom ind i arbejdsløshed i 2020. SURE var med til at dæmme op for denne strøm. Nu skal vi handle lige så resolut og hurtigt for at indføre aktive arbejdsmarkedspolitikker for en jobrig genopretning på det skiftende arbejdsmarked. ”

Baggrund

Kommissionen foreslog SURE -forordningen den 2. april 2020 som en del af EU's første reaktion på pandemien. Det blev vedtaget af Rådet den 19. maj 2020 og blev tilgængeligt, efter at alle medlemsstater havde underskrevet garantiaftalerne den 22. september 2020. Den første udbetaling fandt sted fem uger efter, at SURE blev tilgængelig.

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: ”Det er betryggende, at de penge, der er indsamlet på markedet under SURE, har hjulpet EU -landene med at opnå imponerende resultater på kort tid. For Kommissionen har SURE sat scenen for lån under det meget større NextGenerationEU -genopretningsinstrument. Med 49 milliarder euro udbetalt til 13 EU -lande hidtil og et par milliarder til EU -budgetprogrammer, sørger NextGenerationEU også for, at genopretningen fungerer for alle. ”

Dagens rapport er den anden rapport om SURE rettet til Rådet, Europa -Parlamentet, Det Økonomiske og Finansielle Udvalg (EFC) og Beskæftigelsesudvalget (EMCO). I henhold til artikel 14 i SURE -forordningen er Kommissionen juridisk forpligtet til at udsende en sådan rapport inden for 6 måneder efter den dag, hvor instrumentet blev tilgængeligt. Det første rapport blev offentliggjort den 22. marts 2021. Efterfølgende rapporter følger hvert halve år, så længe SURE forbliver tilgængelig.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: “Denne anden rapport om virkningen af ​​SURE bekræfter værdien af ​​dette hidtil usete solidaritetsinstrument. Tallene taler for sig selv: 1.5 millioner færre arbejdsløse, 31 millioner arbejdere og 2.5 millioner virksomheder støttet og mere end 8 milliarder euro i rentebesparelser. Jeg er stolt over den europæiske succeshistorie, der er SIKKER: en succeshistorie, som vi skal bygge videre på! ”

Kommissionen udsteder sociale obligationer til finansiering af SURE-instrumentet og bruger provenuet til at yde back-to-back lån til modtagerlandene. Yderligere information om disse obligationer samt et fuldt overblik over de midler, der er indsamlet under hver udstedelse og modtagerlandene, er tilgængelige online her.

Mere information

Anden rapport om implementeringen af ​​SURE

SIKKER websted

Faktaark om SURE

SIKKER regulering

EU som låntagerwebsted

Læs

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending