Følg os

EU

EAPM: En konference 'bro' til bedre sundhed under det slovenske EU-formandskab, tilmeld dig nu!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Hilsner, og her er vi med European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) seneste opdatering. Før vi går ind på, hvad der har foregået sent i løbet af disse testtider (ordspil beregnet), er her en hurtig påmindelse om, at tilmelding er åben for vores virtuelle EU-formandskabskonference, der finder sted torsdag den 1. juli, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

Berettiget "Brokonference: Innovation, offentlig tillid og evidens: Generering af tilpasning for at lette personlig innovation i sundhedssystemer - Åben registrering”Fungerer det som en brohændelse mellem EU-formandskaberne i Portugal og Slovenien.

Ved siden af ​​vores mange gode talere vil deltagere blive trukket fra førende eksperter inden for personaliseret medicin - inklusive patienter, betalere, sundhedspersonale plus industri, videnskab, akademi og forskningsfelt. Vi vil på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen diskutere det meste eller hele det, vi vil tale om nedenfor. Konferencen er opdelt i fem sessioner, der dækker følgende områder: 

  • Session 1: Generering af tilpasning i reguleringen af ​​personlig medicin: RWE og Citizen Trust
  • Session 2: At slå prostatakræft og lungekræft - EU's rolle at slå kræft: Opdatering af EU-rådets konklusioner om screening
  • Session 3: Sundhedsfærdighed - Forståelse af ejerskab og fortrolighed af genetiske data
  • Session 4: Sikring af patientadgang til avanceret molekylær diagnostik

Hver session vil omfatte paneldiskussioner samt Q & A-sessioner for at give den bedst mulige involvering af alle deltagere, så det er nu tid til at tilmelde sig, her, og download din dagsorden her!

Formandskab for sundhed

reklame

Og den kommende konference knytter sig meget godt til det kommende slovenske formandskabs prioritet, som i høj grad er et spørgsmål om sundhed, sagde landets EU-ambassadør Iztok Jarc den 10. juni ved en tale arrangeret af Det Europæiske Politikcenter. Diplomaten beskrev præsidentskabet, som starter i begyndelsen af ​​juli, som et "overgangssted": en bro til et meget håbet på tilbagevenden til normalitet. Jarc sagde, at håbet er at afholde et stigende antal diplomatiske møder personligt startende i september, især på højt niveau. 

Sundhedspleje de-'Luxe '

Luxembourg er vært for blokens sundhedsministre på dag to i Rådet (beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugeranliggender). Op til diskussion er de tre planker i sundhedsunionens lovgivningsmappe: Der vil blive opdateret forslaget om ændring af forordningen om oprettelse af Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC) samt forslaget om alvorlige grænseoverskridende trusler til sundhed. I mellemtiden sigter det portugisiske formandskab med at nå til enighed i Rådet under mødet om udkast til regler for at styrke Det Europæiske Lægemiddelagenturs rolle. 

reklame

Bedre adgang til medicin er altafgørende, og EU-hovedstæder skal presse på som et resultat af de luxembourgske ministrers møde 

EU er nødt til at lægge mere arbejde for at sikre adgang til rimelige lægemidler i hele blokken ifølge et udkast til tekst, der er skrevet af EU-ambassadører. Når det kommer til retfærdighed og adgang til sundhedspleje, kunne EU gøre det bedre. Ulighederne omkring diagnose og adgang til stoffer og behandlinger vedvarer; Europæiske borgere nyder ikke alle lige så meget af universelle sundhedsydelser. Ud over disse uligheder kan man tilføje en anden: uoverensstemmelsen i detektion og diagnose i henhold til sit bopælsland. Således er kræftoverlevelsesrater ofte dårligere for patienter i Østeuropa end dem, der behandles i Vesteuropa. Medlemsstaterne har ikke de samme styringsværktøjer til rådighed, fordi de ikke drager fordel af den samme investeringskapacitet. 

I stedet for at foretage bæredygtige investeringer i lokalsamfundsbaserede tjenester og faciliteter og genoprette lige adgang til behandling og tidlig påvisning af sygdomme, bevæger Europa-Kommissionen sig til en "Europa med digital sundhed" -model og stoler på "virtuelle" konsultationer, baseret på en telemedicinsk eller telekirurgisk tilgang. Ryan Reynolds ønsker at desigmatisere mental sundhed “Pharmaindustrien bliver vinderen i dette vildledte system, men hvad er fordelene for europæisk folkesundhed?” 

Mellem 2000 og 2008 steg manglen på medicin desuden med 20 procent, og ifølge Europa-Kommissionen i april 2020 fortsatte disse med at stige. I Frankrig er forsyningsafbrydelsen for eksempel tredoblet på bare tre år. 

Mere end halvdelen af ​​de lægemidler, der mangler, er til kræft, infektionssygdomme og neurologiske lidelser såsom epilepsi og Parkinsons sygdom. Hvordan kan vi forklare disse mangler? Flytningen af ​​produktionssteder, især af aktive ingredienser, til lande uden for Europa har svækket vores sundhedsvæsenets suverænitet. Blandt de løsninger, der er gennemført af EU, er det vigtigt, at grossisterne leverer en pålidelig, kontrolleret distributionskæde for farmaceutiske produkter til apotekerne. Vi har dog set en stigning i alternative og direkte distributionskanaler mellem medicinalindustrien og apoteker.

Fokus på egne fiaskoer, ikke Kommissionen

tysk MEP Peter Liese af Det Europæiske Folkeparti mener, at enkeltpersoner bør fokusere på deres egne fiaskoer under pandemien snarere end på Kommissionens. Kommissionens næstformand Margaritis Schinas vil præsentere et kommissionsdokument om tidlige erfaringer med pandemien. Liese pegede på MEP Beata Szydło, tidligere polsk premierminister og næstformand European Conservatives and Reformists Group, som et eksempel: ”Hun kritiserede meget Europa-Kommissionen, men sandheden er, at hovedproblemet i denne avancerede købsaftale med vaccinevirksomheder var, at nogle medlemsstater og blandt dem meget fremtrædende argumenterede den polske regering imod enhver kontrakt med BioNTech / Pfizer. ” 

EU foreslår at udvide vaccineeksportordningen til september

Europa-Kommissionen foreslår at forlænge sit midlertidige program for vaccineeksporttilladelse med yderligere tre måneder frem til september ifølge EU-diplomater.  

Kommissionen har truffet beslutningen om at støtte forskellige vacciner baseret på en sund videnskabelig vurdering, den anvendte teknologi og kapacitet til at levere hele EU. Vaccineudvikling er en kompleks og langvarig proces, der normalt tager omkring 10 år. Med vaccinestrategien støttede Kommissionen indsatsen og effektiviserede udviklingen, hvilket resulterede i, at sikre og effektive vacciner blev distribueret i EU inden udgangen af ​​2020. Denne præstation krævede, at der blev gennemført kliniske forsøg parallelt med investeringer i produktionskapacitet for at producere millioner af doser af en vellykket vaccine. Strenge og robuste godkendelsesprocedurer og sikkerhedsstandarder overholdes til enhver tid.

EU-diplomater forventes at stemme om Kommissionens forslag denne fredag ​​(18. juni).

Og EU-institutioner får cyberregning ...

Europa-Kommissionen forbereder også et forslag til cybersikkerhed for EU-institutioner, organer og agenturer, som forventes i oktober i år, ”fortalte administrationskommissær Johannes Hahn MEP'erne tidligere på ugen. Et sådant lovforslag ville rette et hul i Kommissionens foreslåede NIS2-direktiv for cybersikkerhed i kritiske sektorer som sundhedspleje.

Og det er alt fra EAPM for nu - nyd din start på ugen, og glem ikke, det er nu tid til at tilmelde sig vores kommende konference den 1. juli her, og download din dagsorden her. Hav en god uge

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending