Følg os

EU

EAPM: 2. broformandskabskonference om 'innovation, offentlig tillid og bevis' vinker: Tilmeld dig nu!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Godmorgen, sundhedskolleger og en varm velkomst til opdateringen af ​​European Alliance for Personalised Medicine (EAPM). Vi har spændende nyheder i morges, da en kommende 2. broformandskabskonference under det slovenske formandskab for EU finder sted den 1. juli, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

Brokonference: Innovation, offentlig tillid og evidens: Generering af tilpasning for at lette personlig innovation i sundhedssystemer - Åben registrering

Temaet for EAPM's 2nd Bridging formandskabskonference, som vil blive afholdt torsdag den 1. juli i regi af det slovenske formandskab for EU, vil være 'Innovation, offentlig tillid og bevis: generering af tilpasning for at lette personlig innovation inden for sundhedspleje '

reklame

Konferencen er opdelt i fem sessioner, der dækker følgende områder: 

  • Session 1: Generering af tilpasning i reguleringen af ​​personlig medicin: RWE og Citizen Trust
  • Session 2: At slå prostatakræft og lungekræft - EU's rolle at slå kræft: Opdatering af EU-rådets konklusioner om screening
  • Session 3: Sundhedsfærdighed - Forståelse af ejerskab og fortrolighed af genetiske data
  •  Session 4: Sikring af patientadgang til avanceret molekylær diagnostik

Hver session vil omfatte paneldiskussioner samt Q & A-sessioner for at give den bedst mulige involvering af alle deltagere, så det er nu tid til at tilmelde sig, her, og download din dagsorden her!

Så hvad er blandt emnerne på bordet?

reklame

Den nuværende COVID-19-krise har kastet mange europæiske og faktisk globale sundhedsspørgsmål i skarp lettelse. Det har også rejst vigtige spørgsmål, ikke nødvendigvis nye, men spørgsmål, der er skiftet mere i fokus under pandemien.

Et sådant spørgsmål er, om EU skal spille en større rolle inden for folkesundhed - og især inden for levering af sundhedsteknologi. Dette ville naturligvis påvirke den nøje bevogtede medlemsstats kompetence inden for sundhedsydelser, så hvis det skulle ske, hvordan ville det være?

Et andet spørgsmål er, hvordan kan de nu meget tydelige huller broes for bedre at beskytte Europas sundhed inden en ny krise, og hvordan identificerer vi potentielle patienter? Hvad er prioriteterne? Bør EU udvikle retningslinjer for screening af lunger og prostatacancer? Det bredere spørgsmål, som nævnt ovenfor, er, om det er tid til at give EU en større rolle i Europas sundhedsbeskyttelse.

I mellemtiden er kernen i personlig medicin den enormt voksende brug af sundhedsdata. Dette er et følsomt emne. Der er bestemt et behov for sundhedsvidenskabelig samfund til at tale mere åbent om brug af personlige sundhedsdata i forskning for at forbedre menneskers sundhed og udrydde sygdomme som kræft, og offentligheden skal være i centrum for enhver diskussion.

Mange nationale og internationale initiativer er afhængige af omfattende dataanalyse til at drive evidensbaserede løsninger for at forbedre sundhedsresultaterne.

Ved siden af ​​vores mange gode talere, vil deltagere blive trukket fra førende eksperter inden for den personaliserede medicin arena - inklusive patienter, betalere, sundhedsfagfolk, plus industri, videnskab, akademi og forskningsområdet. Vi diskuterer på et tidspunkt i løbet af dagen det meste eller alt det, vi vil tale om nedenfor.

Du kan tilmelde dig her, og download vores dagsorden her!

I andre nyheder ...

500 millioner BioNTech / Pfizer doser indstillet til global distribution fra USA

Biden-administrationen planlægger at købe 500 millioner doser af Pfizer coronavirus-vaccine for at distribuere til andre nationer, hvilket i væsentlig grad tilføjer sin fortsatte bestræbelse på at inokulere befolkninger rundt om i verden ifølge tre personer, der er bekendt med planerne. Flytningen fra den amerikanske regering kan føre til, at der sendes 200 millioner Pfizer-doser over hele verden i år, efterfulgt af yderligere 300 millioner i første halvdel af 2022 ifølge de personer, der er bekendt med planen. Præsident Joe Biden vil annoncere planen forud for G-7-mødet i Storbritannien. 

Pfizer og dets udviklingspartner BioNTech har i de seneste uger pralet af, at de udvider produktionskapaciteten kraftigt og forventer at levere milliarder af doser inden for de næste par år.

EU Digital COVID-certifikat

MEP'er ser EU's digitale COVID-certifikat som et redskab til at genoprette friheden og opfordrer EU-lande til at gennemføre det inden den 1. juli. Certifikatet sigter mod at muliggøre lettere og sikrere rejser ved at bevise, at nogen er blevet vaccineret, haft en negativ COVID-test eller kommet sig efter sygdommen. Infrastrukturen til den er på plads, og 23 lande er teknisk klar, hvor ni allerede udsteder og verificerer mindst en type certifikat. 

I en plenarmøde den 8. juni sagde Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spanien), den ledende MEP vedrørende certifikatet, at fri bevægelighed er højt værdsat af EU-borgere, og at forhandlingerne om COVID-certifikatet "er afsluttet i rekord tid". 

"Vi vil sende beskeden til de europæiske borgere, at vi gør alt, hvad vi kan for at genoprette den frie bevægelighed." 

Justiskommissær Didier Reynders sagde: "Certifikatet, der er gratis, udstedes af alle medlemslande og skal accepteres i hele Europa. Det vil bidrage til en gradvis ophævelse af begrænsninger." Medlemsstaterne skal anvende reglerne COVID-certifikatet er "det første skridt i retning af at slippe af med restriktioner, og det er gode nyheder for mange mennesker i Europa - folk, der rejser på arbejde, familier, der bor i grænseområder og for turisme," sagde MEP Birgit Sippel (S&D, Tyskland). 

Hun sagde, at det nu er op til EU-landene at harmonisere reglerne for rejser. ”Alle borgere i EU forventer med rette at være i stand til at bruge dette system i starten af ​​sommeren, og medlemslandene skal levere,” sagde Jeroen Lenaers (PPE, Holland). Han sagde, at dette ikke kun betyder den tekniske implementering af certifikatet, men meget mere: "Europæiske borgere vil endelig have en vis koordinering og forudsigelighed ved vores indre grænser."

Plenarmøde om afkald

MEP'erne vil i dag (10. juni) stemme om en beslutning om TRIPS-undtagelsesdiskussioner - Europa-Parlamentet godkendte en beslutning onsdag (9. juni), der opfordrede til en midlertidig ophævelse af COVID-19-vaccinepatenter, mens Kommissionen fortsat var fast i sin opposition til sådanne foranstaltninger og sagde, at det har forskellige planer om at fremskynde den globale udbredelse af vaccine. 

Parlamentet stemte for at fravige COVID-19 vaccine immaterielle rettigheder (IP) med 355 til 263 og 71 hverken for eller imod. Afstemningen kom efter en debat om, hvorvidt EU skulle slutte sig til andre lande som Sydafrika og Indien for at kræve afkald på IP-rettigheder i forbindelse med Verdenshandelsorganisationen (WTO). MEP'erne var stort set splittede: mens nogle opfordrede Kommissionen til at støtte frafaldet, andre, især fra det centrum-højre europæiske folkeparti (EPP), hævdede, at dette ikke ville fremskynde udbuddet af vacciner og ville skade innovation. 

Lovgivere i Europa-Parlamentets handelsudvalg gav udtryk for deres undtagelsesposition den 25. maj efter at have vedtaget en rapport om de handelsrelaterede aspekter og konsekvenser af COVID-19. Rapporten opfordrede EU til at indgå i konstruktive drøftelser med WTO om en midlertidig ophævelse af IPR-beskyttelsen af ​​COVID-19-vacciner for at sikre, at landene ikke udsættes for gengældelse over COVID-19-relaterede patentovertrædelser. Ifølge De Grønne leder er et værktøj til at fremme dette og øge den globale vaccineproduktion det midlertidige frafald af aftalen om handelsrelaterede aspekter af intellektuelle ejendomsrettigheder (TRIPS) samt obligatorisk licensering og videndeling for lande i syd af verden.

Og det er alt for denne uge fra EAPM - glem ikke at tilmelde dig det kommende EAPM / slovenske EU-formandskab her og se dagsordenen herog har en sikker og meget behagelig weekend.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending