Følg os

Sundhed

Interview med Eric Bossan, chef for Europas Viatris

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Martin Banks taler med Eric Bossan.

Kan du fortælle os noget om Viatris, din egen personlige rolle og også hvad virksomheden laver og vil gøre med hensyn til miljømæssig bæredygtighed?

Viatris er et globalt sundhedsfirma, der blev dannet i november 2020 med en arbejdsstyrke på mere end 40,000. Viatris sigter mod at levere øget adgang til overkommelige lægemidler af høj kvalitet for patienter overalt i verden uanset geografi eller omstændigheder.

reklame

Jeg fører tilsyn med vores kommercielle drift. I Europa er vi en af ​​de førende medicinalfirmaer. Vi har tilstedeværelse i 38 lande og beskæftiger ca. 11,000 personer. Vi er for eksempel en nøgleaktør inden for trombose og kørsel af adgang til biosimilars, som kan tilbyde vigtige og ofte mere overkommelige behandlingsalternativer - med en af ​​branchens største og mest forskelligartede biosimilar-porteføljer.

Bæredygtighed for os refererer til den langsigtede holdbarhed af vores samlede præstation, drevet af vores mission og driftsmodel. Dette forudsætter respekt for de naturressourcer, vi stoler på, og de samfundsmæssige bidrag, vi yder gennem vores arbejde.

Forurening er et af temaerne i EU Green Week i år. Hvor stort et helbredsproblem er forurening, og hvad håber du, at begivenheden opnår med hensyn til at tackle dette globale problem?

reklame

Som også nævnt i handlingsplanen for nul forurening, der blev lanceret af EF i midten af ​​maj, er forurening den største miljøårsag til flere psykiske og fysiske sygdomme og for tidlige dødsfald.

Som en del af vores forpligtelse opretholder vi bæredygtig og ansvarlig drift og arbejder flittigt for at reducere vores miljøpåvirkning. Vi har en integreret tilgang fokuseret på styring af vores vandforbrug, luftemissioner, affald, klimaændringer og energipåvirkning. nogle eksempler på vores indsats er: vi øgede brugen af ​​vedvarende energi med 485% i de sidste fem år, og alle steder fra vores ældre virksomhed Mylan i Irland - et land hvor vi har det højeste antal steder i Europa - bruger 100% vedvarende energi.

Når det er sagt, har EU Green Week 2021 været og fortsætter med at være en mulighed for at udveksle viden og engagere sig med interessenter og interesserede borgere om, hvordan vi kan arbejde sammen for at gøre ambitionen om et nul forurenings- og giftfrit miljø til virkelighed.

Vi kan ikke gøre det alene - derfor samarbejder vi med industrien og den akademiske verden for at fremme risiko- og videnskabsbaseret politik og praksis.

For eksempel går vi ind for etablerede industriinitiativer om god miljøpraksis, herunder ansvarlig produktion og spildevandshåndtering, samt partnerskab med medicinalindustrien for at øge anvendelsen.

Hvad er specifikt din virksomheds engagement i Green Week 2021 og mere generelt med EU? Hvor realistisk er EU's nulforureningsambition? Kunne EU gøre mere på dette område?

Da det var en meget indsigtsfuld uge, er min opfordring at bruge EUGreenWeek energi til at påtage os de miljømæssige udfordringer og være inspireret af den beslutsomhed og forpligtelse, lægemiddelindustrien har lagt bag COVID-19. Lægemiddelindustrien skal spille en rolle i at lede denne indsats, da vi søger at sikre levering af højkvalitetsmedicin og opretholde ansvarlig miljøadfærd.

Vores arbejde på Bruxelles-niveau kombinerer fortaler for etableret god praksis, herunder ansvarlig produktion og håndtering af spildevand. Vi mener, at dette er den bedste måde at skalere anvendelsen af ​​god miljøpraksis og lette effektiviteten på tværs af værdikæden for at hjælpe med at reducere den administrative byrde og begrænse omkostningerne - som alle tjener de to overordnede mål om stabil og rettidig adgang til høj kvalitet og overkommelig medicin og ansvarlig adfærd.

For eksempel arbejder vi sammen med de europæiske lægemiddelindustriforeninger - Medicines for Europe, Association of the European Self-Care Industry (AESGP) og European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) - og udviklede en holistisk ramme for forudsigelse og prioritering af lægemidler til at understøtte evalueringer af deres potentielle risici i vandsystemer og et rumligt eksplicit miljøeksponeringsværktøj, der gør det muligt for brugerne at forudsige API-koncentrationer (aktiv farmaceutisk ingrediens) i vandsystemer. Opfølgningsprojektet PREMIER, offentlig-privat partnerskab, samfinansieret af Europa-Kommissionen og startet i september 2020, vil gøre de tilgængelige miljødata mere synlige og tilgængelige for alle interessenter.

Kan du kort forklare, hvordan din virksomhed forsøger at afbalancere mellem imødekomme presserende sundhedsbehov og tackle miljøudfordringer?

Miljø- og menneskers sundhed er sammenkoblet, et forhold understreget af klimaændringer, forurening og vandstress. Europa-Kommissionen har sat ambitiøse mål i den europæiske klimalov - at medtage målet for reduktion af emissioner fra 2030 på mindst 55% som et springbræt i 2050-klimaneutralitetsmålet; det vil helt sikkert bidrage til at drive et grønnere Europa og bidrage til at forbedre folkesundheden.

Med hensyn til lægemidler sigter den ambitiøse handlingsplan for nul forurening til at løse forurening fra lægemidler i vand ud over EU's en sundhedshandlingsplan mod antimikrobiel resistens (AMR). Derudover er EU-borgere og vores kunder og forretningspartnere mere miljøbevidste og kræver, at virksomheder tager stilling og viser engagement i dette emne.

Da lægemidler er en stærkt reguleret industri, bidrager fremstilling af spildevand kun marginalt til tilstedeværelsen af ​​lægemidler i miljøet. Det meste af virkningen kommer fra menneskelig udskillelse. For at opnå effektive resultater bør kommuner etablere rensningsanlæg.

Vi er forpligtet til at gøre vores del, når vi arbejder på at udføre vores mission om at tackle miljøets indvirkning på vores industri, samtidig med at vi giver adgang til patienter uanset geografi eller omstændigheder.

Bevarelse af vand og proaktiv spildevandsforvaltning er centrale komponenter til styring af bæredygtige operationer samt til fremme af adgang til medicin og godt helbred. For eksempel implementerede vi i 2020 foranstaltninger på flere af vores websteder i Indien for at reducere vores vandforbrug, øge effektiviteten og sikre, at intet ubehandlet spildevand kommer ind i miljøet. Disse initiativer vidner om vores forpligtelse til at bevare vand og proaktiv spildevandshåndtering globalt.

Et andet område, som vi finder afgørende for at samarbejde med, er at bekæmpe antimikrobiel resistens (AMR), som opstår, når bakterier udvikler sig til at modstå virkningerne af antibiotika. Mange faktorer bidrager til AMR, herunder dårlig infektionskontrol, overudskrivning af antibiotika og antibiotika i miljøet. De fleste antibiotika i miljøet er resultatet af udskillelser fra mennesker og dyr, mens en væsentlig mindre mængde kommer fra fremstilling af aktive farmaceutiske ingredienser (API) og deres formulering til lægemidler. Vi har undertegnet Davos-erklæringen om bekæmpelse af AMR og et stiftende bestyrelsesmedlem i AMR Industry Alliance. Vi har vedtaget AMR Industry Alliance Common Antibiotic Manufacturing Framework og er et aktivt medlem af dets fremstillingsarbejdsgruppe. The Common Antibiotic Manufacturing Framework giver en fælles metode til at vurdere potentiel risiko ved udledning af antibiotika og til at træffe passende handlinger, når det er nødvendigt.

Som et nystiftet selskab ser vi frem til at sætte videnskabeligt baserede præstationsmål, der oprindeligt var fokuseret på klima, vand og affald. Viatris har også for nylig godkendt FN's Global Compact CEO Water Mandate. Det er et vigtigt, globalt initiativ, der er forpligtet til at reducere vandstress ved at identificere og reducere kritiske vandrisici, udnytte vandrelaterede muligheder og bidrage til FN's bæredygtige udviklingsmål.

Hvilke, hvis nogen, er de erfaringer, der kan drages af pandemien med hensyn til miljømæssig bæredygtighed og bekæmpelse af forurening? Vil verden være bedre rustet til at tackle en anden pandemi som denne?

Pandemien har understreget presserende spørgsmål om global sundhedssolidaritet, sikkerhed og retfærdighed, og de økonomiske virkninger af den vil have langvarige konsekvenser. Som virksomhed fokuserede vi i 2020 på vores politiske indsats i forbindelse med COVID-19 på at sikre kontinuitet i adgangen til medicin for patienter over hele verden, overvinde et stadigt skiftende landskab af grænsebegrænsninger, myndighedskrav og forstyrrelser i sundhedssystemet.

Indsatsen fra hundreder af tusinder af sundhedspersonale overalt i verden kan ikke understreges nok. Deres utrættelige indsats og samarbejdet mellem offentlige og private partnere, herunder den globale medicinalindustri, beviser, at når vi tilpasser os et fælles mål, kan vi få det til at ske.

Ser du på fremtiden, hvad ser du som de vigtigste problemer / udfordringer for politiske beslutningstagere og din sektor?

For at overvinde eventuelle udfordringer eller problemer skal vi føre en åben og konstruktiv dialog med interessenter i hele Europa, stræbe efter at finde løsninger, der garanterer adgang til medicin og reagerer på sundheds- og miljøudfordringerne. Det er min stærke overbevisning om, at forretning kan være en styrke til det gode. Vi er klar til at samarbejde om et grønnere og mere retfærdigt Europa.

Læs
reklame

coronavirus

SURE: Rapport bekræfter instrumentets succes med at beskytte job og indkomster

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort sin anden rapport om virkningen af ​​SURE, instrumentet på 100 milliarder euro, der er designet til at beskytte job og indkomster, der er berørt af COVID-19-pandemien.

Rapporten finder ud af, at SURE har haft succes med at dæmpe de alvorlige socioøkonomiske konsekvenser som følge af COVID-19-pandemien. Nationale arbejdsmarkedsforanstaltninger, der støttes af SURE, anslås at have reduceret arbejdsløsheden med næsten 1.5 millioner mennesker i 2020. SURE har bidraget til effektivt at dæmme op for stigningen i arbejdsløsheden i modtagerlandene under krisen. Takket være SURE og andre støtteforanstaltninger har denne stigning i arbejdsløshed vist sig at være betydeligt mindre end under den globale finanskrise, på trods af det meget større fald i BNP.

SURE er et afgørende element i EU's omfattende strategi for at beskytte borgerne og afbøde de negative konsekvenser af COVID-19-pandemien. Det giver økonomisk støtte i form af lån ydet på gunstige vilkår fra EU til medlemsstaterne til finansiering af nationale korttidsarbejde, lignende foranstaltninger til bevarelse af arbejdspladser og understøttelse af indkomster-især for selvstændige og nogle sundhedsrelaterede foranstaltninger .

reklame

I alt 94.3 mia. Euro i finansiel bistand er hidtil blevet godkendt til 19 medlemsstater, hvoraf 89.6 mia. Euro er blevet udbetalt. SURE kan stadig yde næsten 6 mia. Euro i finansiel bistand til medlemsstaterne ud af den samlede kuvert på 100 mia.

vigtigste resultater

reklame

SURE har støttet cirka 31 millioner mennesker i 2020, hvoraf 22.5 millioner er ansatte og 8.5 millioner selvstændige. Dette repræsenterer mere end en fjerdedel af det samlede antal ansatte i de 19 modtagermedlemsstater.

Desuden har omkring 2.5 millioner virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien, nydt godt af SURE, så de kan beholde arbejdere.

I betragtning af EU's stærke kreditvurdering har modtagermedlemsstater sparet anslået 8.2 mia.EUR i rentebetalinger takket være SURE.

Kommissionen indsamlede yderligere 36 mia. EUR på tværs af tre udstedelser siden tidspunktet for udarbejdelsen af ​​den første rapport i marts 2021. Disse udstedelser var stort set overtegnet. Alle midler er blevet skaffet som sociale obligationer, hvilket giver investorer tillid til, at deres penge går til et socialt formål, og gør EU til verdens største udsteder af sociale obligationer.

Den 4. marts 2021 fremlagde Kommissionen en Anbefaling om effektiv aktiv støtte til beskæftigelse efter COVID-19-krisen (EASE). Det skitserer en strategisk tilgang til gradvis overgang mellem nødforanstaltninger, der er truffet for at bevare arbejdspladser under pandemien, og nye foranstaltninger, der er nødvendige for en jobrig genopretning. Med EASE fremmer Kommissionen jobskabelse og job-til-job-overgange, herunder over for den digitale og grønne sektor, og opfordrer medlemsstaterne til at bruge tilgængelige EU-midler.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: “SURE -ordningen har bevist sit værd og fortsætter med at opfylde sit formål. Vi skabte det under en nødsituation for at støtte folks indkomst, beskytte deres familier og bevare deres levebrød, når de havde mest brug for det. Dets succes kan måles ved tallene i dagens rapport, der viser, at SURE formåede at holde mange millioner europæere i et job under den værste krise. Det har spillet en stor rolle i Europas samlede reaktion, som vi også skal takke de nationale regeringer for. Når vi forlader pandemien, bør vores tilgang gradvist fokusere på at fremme jobskabelse af høj kvalitet og lette job-til-job-overgange gennem uddannelse og andre foranstaltninger. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit sagde: ”SURE -instrumentet har vist sig at være både innovativt og uundværligt. Det er et lysende eksempel på et Europa, der beskytter og arbejder for mennesker. Rapporten, der blev offentliggjort i dag, siger, at det at stille finansiering til rådighed for medlemsstaterne via SURE var med til at undgå, at op til 1.5 millioner flere mennesker kom ind i arbejdsløshed i 2020. SURE var med til at dæmme op for denne strøm. Nu skal vi handle lige så resolut og hurtigt for at indføre aktive arbejdsmarkedspolitikker for en jobrig genopretning på det skiftende arbejdsmarked. ”

Baggrund

Kommissionen foreslog SURE -forordningen den 2. april 2020 som en del af EU's første reaktion på pandemien. Det blev vedtaget af Rådet den 19. maj 2020 og blev tilgængeligt, efter at alle medlemsstater havde underskrevet garantiaftalerne den 22. september 2020. Den første udbetaling fandt sted fem uger efter, at SURE blev tilgængelig.

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: ”Det er betryggende, at de penge, der er indsamlet på markedet under SURE, har hjulpet EU -landene med at opnå imponerende resultater på kort tid. For Kommissionen har SURE sat scenen for lån under det meget større NextGenerationEU -genopretningsinstrument. Med 49 milliarder euro udbetalt til 13 EU -lande hidtil og et par milliarder til EU -budgetprogrammer, sørger NextGenerationEU også for, at genopretningen fungerer for alle. ”

Dagens rapport er den anden rapport om SURE rettet til Rådet, Europa -Parlamentet, Det Økonomiske og Finansielle Udvalg (EFC) og Beskæftigelsesudvalget (EMCO). I henhold til artikel 14 i SURE -forordningen er Kommissionen juridisk forpligtet til at udsende en sådan rapport inden for 6 måneder efter den dag, hvor instrumentet blev tilgængeligt. Det første rapport blev offentliggjort den 22. marts 2021. Efterfølgende rapporter følger hvert halve år, så længe SURE forbliver tilgængelig.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: “Denne anden rapport om virkningen af ​​SURE bekræfter værdien af ​​dette hidtil usete solidaritetsinstrument. Tallene taler for sig selv: 1.5 millioner færre arbejdsløse, 31 millioner arbejdere og 2.5 millioner virksomheder støttet og mere end 8 milliarder euro i rentebesparelser. Jeg er stolt over den europæiske succeshistorie, der er SIKKER: en succeshistorie, som vi skal bygge videre på! ”

Kommissionen udsteder sociale obligationer til finansiering af SURE-instrumentet og bruger provenuet til at yde back-to-back lån til modtagerlandene. Yderligere information om disse obligationer samt et fuldt overblik over de midler, der er indsamlet under hver udstedelse og modtagerlandene, er tilgængelige online her.

Mere information

Anden rapport om implementeringen af ​​SURE

SIKKER websted

Faktaark om SURE

SIKKER regulering

EU som låntagerwebsted

Læs

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

Europa-Parlamentet

European Health Union: Bedre sygdomsforebyggelse og grænseoverskridende samarbejde

Udgivet

on

MEP'erne er klar til at forhandle med medlemsstaterne om at styrke EU's ramme for forebyggelse og bekæmpelse af sygdomme og i fællesskab tackle grænseoverskridende sundhedstrusler, plenum  ENVI.

Forslaget om at forlænge mandatet for Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme (ECDC) blev vedtaget med 598 stemmer for, 84 imod og 13 hverken / eller. EU -medlemsstaterne bør udvikle nationale beredskabs- og reaktionsplaner og levere rettidige, sammenlignelige data af høj kvalitet, siger MEP'er. De ønsker også at sikre, at ECDC's mandat udvides ud over smitsomme sygdomme til også at dække større ikke-smitsomme sygdomme, f.eks. Hjerte- og luftvejssygdomme, kræft, diabetes eller psykisk sygdom.

Lovforslaget om at styrke EU's kriseforebyggelse, beredskab og reaktion, når der skal tages fat på fremtidige alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler, blev vedtaget med 594 stemmer for, 85 imod og 16 hverken / eller. COVID-19-krisen afslørede, at der er behov for yderligere arbejde på EU-plan for at støtte samarbejde mellem medlemsstaterne, især grænseområder, understreger MEP'erne. Teksten kræver også klare procedurer og mere gennemsigtighed for EU's fælles indkøbsaktiviteter og tilhørende købsaftaler.

reklame

Se en optagelse af plenumdebatten (første del og anden del).

Ordfører Joanna Kopcińska (ECR, PL) sagde: ”Vores forslag ville forbedre samarbejde, udveksling af oplysninger, ekspertise og bedste praksis mellem medlemsstaterne og Kommissionen, sundhedssikkerhedsudvalget og ECDC selv. Dette vil føre til en bedre beredskab og reaktionskoordinering, når man håndterer sundhedsmæssige udfordringer. Vi blev også enige om at intensivere analyse og modellering for at støtte medlemslandene i kontrollen med udbrud ved at indsamle og behandle flere epidemiologiske data, samtidig med at vi fastholder den centrale nationale kompetence inden for sundhedsbeskyttelse. ”

“Visionen om 'One Health' i alle europæiske politikker skal være vejledende for hele vores system til kriseforventning og styring. COVID-19-krisen viser, hvordan et folkesundhedsspørgsmål kan påvirke, hvordan alle dele af det europæiske samfund fungerer korrekt, ”sagde ordfører Véronique Trillet-Lenoir (Forny, FR). ”Jeg støtter fuldt ud at gøre en fælles indkøbsprocedure for medicinske produkter til standarden. Hvad angår forhandlinger med industrien, er EU stærkere, når det taler med én stemme på vegne af alle medlemslande ”, tilføjede hun.

reklame

Baggrund

Som en del af opbygning af en europæisk sundhedsunionden 11. november 2020 foreslog Kommissionen en ny ramme for sundhedssikkerhed baseret på erfaring med håndtering af coronavirus. Pakken indeholder en forslag til forordning om alvorlige grænseoverskridende trusler mod sundhed og en forslag at styrke mandatet for Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme.

Yderligere information 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending